icon

Svokra...téma čo tu bola už stokrát

kubkovamama
13. sep 2018

Ktorá ste sa reálne rozviedla/rozišla iba kvôli svokre?Myslím to tak,že s mužom ste mali o k vzťah,žiadne vážne problémy,bežné starosti,deti,mali ste sa radi.A napriek tomu ste neustáli kutranie svokry(partnerovej matky).Napíšte mi ako to u vás vyzeralo v tom najhoršom období,ako ste to zvládli,čo vám pomohlo to zvládnuť .Ja už som s nervami v koncoch

11mirka22
10. dec 2018

@kubkovamama všade sa chváliť môže, na súde bude na smiech, ver mi. Nezaregistrovala som, že či už niektorý z vás podal návrh na rozvod.

jankavt1
10. dec 2018

@kubkovamama Treba povedať svokre rázne NIE. Možno sa urazí, potrvá to určitý čas, ale nakoniec jej to možno dôjde. Keď dostane rozum. Viď super pekné vianočné video - https://www.facebook.com/CeskyGranatSlovensko/v... Inšpiratívne 🙂

sandri
10. dec 2018

@11mirka22 Niektori chlapi su uplne mimo. Na kamosku a ich rocneho syna sa vykaslal chlap a vyrukoval s tym, ze na chlapca bude davat 50 eur. Lebo ved mesacne balenie plienok stoji 35 e a na co ine este potrebuje peniaze?! Tehlou po hlave takychto blbcov...

lilitela
11. dec 2018

Evidentne im radi pravnik, rozhodli sa ukradnut si pre seba viac casu. Vymysleli to tak, ze ked aj ona bude ziadat pre seba s malou nejaky cas, tak s tym vybabru. Existuje zakon, je len par rokov stary, kde sa pise, ze aj dalsi velmi blizky clenovia rodiny maju pravo, ci narok rozvijat osobnost dietata, presne znenie si nepamatam - v praxi sa to interpretuje tak, ze uz aj stary rodic ma narok sudne ziadat o cas so svojim vnucatom. Ci vyhoveju ked je taka mala, neviem, ale do buducna s tym treba urcite pocitat - nikto totiz na sude nebude brat v uvahu, ze otec berie malu k matke (svokre) a ak nebyvaju v jednom bydlisku, bude sa tazko preukazovat ci to tak je alebo nie je, a aj keby bolo, este stale mozu tvrdit, ze ona chce svoj cas s vnuckou travit sama a nechce ukracovat syna o JEHO cas s malou - takze znova, nebrala by som to na lahku vahu.

kubkovamama
autor
11. dec 2018

@lilitela nebudeš veriť,ale ďalší návrh je na súde+odvolal sa.Blby pocit som mala ráno,tak volám na súd,čo sa deje s tým povodnym podaním.Podal odvolanie voči neodkladku v posledný deň..ona ako mi vcera ráno písala,že ak jej nevyhoviem dá ma na súd, tak pre moju jej nevyhovujúcu odpoveď on stihol utekať na súd a do 15tej to podať.Sila,ako vie byť ľudský tvor plný pomstychtivosti,zloby..veď tu už im vôbec nejde o dieťa,iba ublížiť.Pretoze v predbežnom sa mu podľa mňa vyhovelo,i e uznesenia určia 2x do mesiaca a ak neprídeš,nezariadis si,máš smolu.Jemu sa určili 3 rôzne dní a čas,ktorý s jeho prácou stíha v kľude po rannej,po nočnej,pred nočnou..A to vlastne neodkladne podal on,nie ja,odvoláva sa voči tomu,čo sám rozbehol a navrhol.

kubkovamama
autor
11. dec 2018

@11mirka22 návrh prišiel z mojej strany prvý ešte v septembri a k tomuto spisu priraduju všetky ďalšie.Ten prvotný návrh zatiaľ leží,nemá určený dátum pojednávania.Ostatne sa hýbu.

kubkovamama
autor
11. dec 2018

Pýtate sa co robí atď.Viackrat som tu písala,že pracuje v tejto oblasti,právnik nie je,ale je nimi obklopený,jeho matka pracuje príležitostne na súde v inom meste.Preto si vie všetko zistiť, nekomunikuje so mnou,pretože všetko vie skôr ako ja.Mne zatiaľ neprišiel zo súdu žiaden návrh atď, všetko zisťujem tak,ze tam zájdem,volám,alebo na sociálke.. neodkladne mi doniesli až ony pri návšteve,že ako to,že to nemám.Paranoidne si myslím,že môže to byť aj z jej strany,keďže na tunajšom súde má ona kontakty.A v tom najhoršom sne sa obávam,že aj s tým najsikovnejsim právnikom sa mi nepodarí vybojovať si dcérku k sebe

11mirka22
11. dec 2018

@kubkovamama nuž, to čo robí svedčí o tom, že ani on sám nevie čo chce. Teda, chce ta naštvať, ublížiť ti a skrýva to za záujem o dieťa... Je to priehľadné dosť, lebo keby mal záujem, dával by ti aj peniaze, poprípade nakupoval plienky, oblečenie obuv potraviny...

11mirka22
11. dec 2018

@kubkovamama na to ani nemysli, že by mu zverili dcéru. Si matka, tiež máš svoje práva, si dobrá matka. Nevzdávaj to.

pajinka91
11. dec 2018

Nechutní ľudia sú to. To sa naozaj dá súdiť iba o jedno dieťa a druhé odvrhnúť?

radka279
Autor odpoveď zmazal
cacianka
Autor odpoveď zmazal
eliska13
11. dec 2018

@pajinka91 druhé má iného otca myslím....

kubkovamama
autor
11. dec 2018

@11mirka22 tiež si myslím,cítim,veď ako každá matka jednoducho CITIM,že on fakt nie je rodinný typ.To,že sa nám nevenoval som teda pripisovala práci a jeho matke,kde trávil všetko voľno.Lenze akonáhle ma sudne určené,zrazu si vie nájsť tie 3 hodiny na malú,lebo musí,lebo súd ho zaviazal a vyzeral by ako pán dokonalý,keby nechodil

kubkovamama
autor
11. dec 2018

Keby mal skutočne záujem,taky ten otcovsky,v pohode by deckam dal ich veci,opýtal sa ako sa majú atď,aspoň to Lenže on vôbec nekomunikuje,príde pre ňu,vezme na ruky,ani bú ani mú,pozdraviť nič,nespytal sa či jedla,či jej má dať, nereaguje keď chcem vedieť kam s ňou ide,ani keď mi ju vráti,či jedla,pila,úplne nemý bez reakcie.Nenormalne

11mirka22
11. dec 2018

@kubkovamama toto všetko, čo nám tu píšeš, ako sa správa, ako deťom nechce dať ich veci hračky, ako sa nezaujíma, či majú čo jesť, či majú teplé oblečenie na zimu, ani len výživné žiadne ti nedáva, toto všetko môžeš použiť ako argument pri rozvode. A síce píšeš, že je v kontakte s právnikmi, že má známosti,mamička tiež, no neviem teda, ale každý právnik by mu povedal, že ak chce deti do starostlivosti, tak toto jeho správanie mu nepomôže, skôr poškodí.

kubkovamama
autor
Autor odpoveď zmazal
radka279
11. dec 2018

@kubkovamama a nemoze ti niekto znami pozicat na pravnika?

11mirka22
11. dec 2018

@kubkovamama cítim z tvojich príspevkov, že veľmi vnímaš to aké výhody má tvoj muž pred tebou, no neboj sa, nerozmyslaj nad tým. Mysli pozitívne, uvedom si, že aj ty máš určité výhody, podľa toho si príprav aj argumenty pre sudcu. Si matka, matka, ktorá sa stará aj napriek tomu, že muž ti nepomáha, neprispieva na deti. Máš dve deti, je len minimálna šanca, že ich súd rozdelí, súrodenci majú vyrastať spolu, na to sa vážne prihliada, a keďže muž chce len svoju dcéru, šanca je takmer nulová, to by musela byť pri tebe vo vážnom ohrození, aby ju sudca oddelil od matky aj brata. ani to že máš výrazne nižšiu životnú úroveň ako tvoj muž, nehrá v jeho prospech, pretože je to hlavne jeho vina. Ak ti to pomôže, skús sa objednať na konzultáciu v CPP., nie je to drahé, pomôžu ti aspoň spísať si argumenty, aby si sa vedela obhájiť. Stále s teba cítiť, že sa ho bojíš. Už sa neboj, ani jeho matky.

sandri
11. dec 2018

@kubkovamama o to skor by som isla za pravnikom. Zial, tiez poznam babu, ktora si myslela, ze sa s partnerom dohodne na rozvode. Nechcela pravnika, lebo ved naco. Aj tych par pravnych rad co dostala, tak ich nerespektovala, lebo ved ona vyjde otcovi dietata v ustrety. Vies ako skoncila? Chlapik si zaplatil najlepsieho pravnika v meste, rozvod sa tahal 4 roky!, cely cas ju psychicky terorizoval, az to ona napokon neuniesla a prikyvla na striedavku, pricom tie casy boli pre nu navrhnute dost nevyhodne, ale po 4 rokoch bola rada, ze to vobec aspon k niecomu dospelo. Za tie 4 roky mali presne 4 pojednavania, cize ten rozvod sa neskutocne tahal a ked jej partner o nej na sude vypovedal, tak len oci otvarala, aka bola odrazu strasna matka, ktora sa o dieta nevie postarat a ze on chce dieta do vylucnej starostlivosti! Tym nechcem povedat, ze dopadnes rovnako! Aby si ma zle nepochopila, ale proste tu uz ide slusnost bokom, presne ako si povedala, sudca je nestranny a netusi, kto klame a kto nie. Od toho je pravnik, aby ti na pojednavani pomohol, nasmeroval ta na spravne otazky a naopak polozil neprijemne otazky tvojmu partnerovi. Zial, mam vo svojom okoli vela kamosiek, co su rozvedene a ani jeden ten rozvod nebol prijemny - bola to len zloba a snaha ublizit tym zenam zo strany kedysi milujucich muzov a otcov rodin ☹

kubkovamama
autor
11. dec 2018

Konzultáciu mám zajtra ráno,cca 60€😁 Požičia mi rodina samozrejme,ale my sme všetci skromní bežní ľudia,takže aj to bude len do určitej výšky a netuším vôbec koľko to nakoniec vyjde,keďže on sa bude isto večne odvolávať,meniť podania,čokoľvek.On má čas,veď sa nemusí starať o deti ako ja úbohá,neschopna,zla matka,☺

11mirka22
11. dec 2018

@kubkovamama veď právnik ťa nemusí chodiť zastupovať na súd, iba ti môže poskytnúť právne rady, poprípade spísať protinavrh alebo odvolanie, ak bude treba.

radka279
12. dec 2018

@kubkovamama ale veď dosť to "hraje" na tvoju stranu. S jeho pracovnou dobou asi ťažko striedavka, dcérin vek tiež zrovna nehovorí za striedavu. Len asi treba dokázať, že svokra potrebovala tvoju celodennú pomoc, lebo sama si to vyžadovala vzhľadom na svoj vek (na začiatku tvojich príspevkov to tak bola napísané). Tak ako sa môže potom postarať ešte o maličké dieťa, keď potrebuje, aby sa o ňu niekto staral? A myslím si, že kto je so svokrou v kontakte aj v práci, tak vidí kde je sever a čo jej ide 😠 Len to dať právnikovi, aby to bolo všetko podporené zákonom.
Držím ti palce.

lilitela
12. dec 2018

@kubkovamama takze terorizuje, dava najavo, ze kazda tvoja "nespolupraca" bude potrestana, zastrasuje.

A asi ma nikdy neprestane udivovat, ako tento svet vnimaju niektori muzi, ked bojuju o dieta, ale v realite, ked ho maju tak idu s nim do krcmy, daju ho svojej matke a pod.
Aj v rodine mame teraz pripad, ked zena odisla s detmi od muza, on ju okydava, aka je to matka, no ked mu pridu deti na vikend, namiesto toho aby ich vzal na vylet, do kina (proste stravil snimi ten chybajuci cas), tak zavola deti od susedov, od kamaratov, a tie sa hraju stymi jeho detmi (vyzera to, akokeby chcel mat vlastne od nich pokoj).
Ten tvoj jen chrapun.
Niekto tu spominal, ze im treba najst "inej" zabavy, ako s tebou bojovat - nemaju nejaku staru spinu, co sa da vytiahnut? Nejake dlzoby, nejakych "nepriatelov". Zle susedske vztahy?
proste ich oboch zabavit, hlavne tu svokru. Kde je jej slabe miesto zdravotne, napr.? Ak ma vysoky cholesterol alebo je srdciarka, ak sa bude moc rozculovat, tak ju raz klepne. nemaju nejaku rodinu v zahranici? Nech idu na vylet. Ine vnuca? Mozno by som uz v zufalosti napisala nejakemu dedkovi zo zoznamky v jej mene, ja neviem 🙂

cacianka
12. dec 2018

@lilitela taky dobre nasraty sused alebo byvaly kolega by veru mohol odputat pozornost.alebo neznama ctitelka pana dokonaleho na anonymnom fore.ja by som mu zahrala na city a balila par tyzdnov nech pride debilko na ine myslienky. Ale konspirujeme, ze ?

lilitela
13. dec 2018

@cacianka Veru hej. No mozno je to brutal, takto uvazovat, ale co narobis, vsak topiaci sa slamky chyta a treba si pomoct ako ta napadne, pokial je to v sulade este s nejakou "normou" a svedomim.
Navyse je evidentne, ze ti dvaja trpia nudou, hlavne svokra.
Takisto by mohlo pomoct jeho EGO. Bolo spominane, ze ti co ich poznaju sa cudovali, ze ako dlho to tam pani s nimi vydrzala - stacilo by aby sa tam nasiel nejaky riadny chlap, ktory by sa tomu jej ex poriadne vysmial do oci, ze sa drzi maminej sukne a hned by si mozno spravil poriadky.
Anonymne udania chodia casto, v kazdej vacsej firme som to zazila a vzdy boli opodstatnene, niekto uz proste bud dlhsie nezvladal nejaky teror alebo slo aj o financne machinacie. Podvody s dochadzkou, uplatky...

cacianka
14. dec 2018

@lilitela ...aj potkan zahnany do kuta zautoci.aj velmi slusny clovek ked je zufaly vyvedie sprostost. Pud sebazachrany. Moj ex mi vyvadzal a ja slusne najprv potom som zvysila hlas az raz mi prdlo a navrieskala som na neho neskutocne .nielen hlasom ale slovami - vulgarny slovnik a vyhrozila som sa mu mafiou .vyvalil oci obliekol sa a vypadol.skoro som si volala sanitku

lilitela
14. dec 2018

@cacianka Sama sebe sanitku? 🙂 To by bolo vtipne. Dik, som sa zasmiala aj som to teraz potrebovala, zase moj manzel ma vytocil...

cacianka
14. dec 2018

@lilitela jak tresol dverami tak sok z adrenalinu zacal opadavat rozklepala som sa ako som dokazala zahrat tvrdu zenu.uvedomila som si co som to vyparatila ved ma mohol od jedu napadnut.herecky vystup ako Bohdalova s Janzurovou dohromady.ale zabralo to

kubkovamama
autor
Autor odpoveď zmazal