Svokra...téma čo tu bola už stokrát
Ktorá ste sa reálne rozviedla/rozišla iba kvôli svokre?Myslím to tak,že s mužom ste mali o k vzťah,žiadne vážne problémy,bežné starosti,deti,mali ste sa radi.A napriek tomu ste neustáli kutranie svokry(partnerovej matky).Napíšte mi ako to u vás vyzeralo v tom najhoršom období,ako ste to zvládli,čo vám pomohlo to zvládnuť .Ja už som s nervami v koncoch
@eliska13 teraz je už jasné,že to mal z toho v čom zil.Psychologicka to síce pripisovala tomu,že je stresák,náročný sám na seba,že ja nanho tlačím s učením..a mne ti to stále akosi nesedelo,za rok sedení sme sa vôbec k ničomu nedopracovali.Az teraz v zime začalo z neho vyliezať čo a ako.Psychologicke ani necekol,od júna sme tam neboli a momentálne je v pohode ako nikdy predtým..a to ho teda sekírujem dosť si myslím čo sa školy a domácnosti týka.Takze je mi jasne aj jemu,kde bol problem.A ďalšia vec sranda,že ani ten odborník čo pracuje so všelijakými deťmi na to za tú dobu neprišiel.Preto ani teraz moc nie som naklonená psychologickým posudkom k súdu,zatiaľ to ani nikto nežiada,len exsvokra s tým stále robí bububu..tak isto ako možno u syna by sa nedokázala "chyba" pravdepodobne by sa nedokázala ani z jej(ich) strany ..že je tam nezdravý vzťah,agresivita,atď,atď.O to viac,že on v robote chodí na psychotesty ..veď človek ako on predsa musí byť psychicky tip-top.A prd.
Tak dnes to teda citam cely den ...ako klobuk dole pred autorkou ze konecne nabrala odvahu a bojuje. :-O
@tinapa ono ušla neviem. Vysmaril nás len tak,behom 5min hádky.Za 2 dní teda som fakt ušla.Keby bol doma,nikdy by som sa nedostala ani na chodbu.Spatne aj to je choré,iné páry sa normálne rozídu,nevyhadzuju sa ako asociáli na ulicu z hodiny na hodinu.Ja som myslela,že o.k.no tak nemôžme spolu existovať v trojici, dohodneme sa na nejakej lehote, mesiac-dva kým si nájdem bývanie.Mozno keby jej nebolo,ale nestihla som to ani navrhnúť.A on že čakal 3 dní,že sa im ospravedlním a vrátim sa.😀A ja sprostá nie.
Toto už nie je o súde a sociálke a úradoch ako rozhodnú. Môže to byť k mojej a dcerinej pohode a spokojnosti,aj keď ja budem vždy nespokojná s tým,že min 16r bude musieť byť s nimi v kontakte. Vždy budú niečo riešiť.Tym,že súd rozhodne nebudeme mať pokoj.Mozno rozsudok budú rešpektovať (aj keď sa určite odvolajú),ale dcéru budú najbližšie roky štvať,manipulovať a bohužiaľ s hrôzou si uvedomujem ubližovať jej.On si bude dávať pozor,ale raz ako každé dieťa ho vytočí raz,dva krát a tretí krat ju "vytrieska" ako svokra rada hovorí.A bude musieť k nim chodiť ďalej.Nikto také drobnosti riešiť nebude,veď deti inde sú na Tom oveľa horšie. Toto sú moje obavy,čo s ňou bude,ako ju to ovplyvní.
@kubkovamama lebo u maminy syn vie, ze ho stale lubi. Kdezto postavit dieta na mraz lebo nedojedlo cely obed.... waw. To asi nebude prejav lasky.
3 dni cakal ze sa ospravedlnis? 🙄
Tiez mam obavy, ze toto uz sudy dalej nekontroluju, ani urady, proste rozhodnú a hotovo, vsak 95% ludi da detom na zadok. A oni ju vytrieskaju a povedia, ze dostala iba na zadok. Tuto sa naozaj nedeje nic v zaujme deti. Pozerala som si filmy o striedavej starostlivosti, no mala som zmiesane pocity z toho - na jednej strane mi bolo luto tych chudakov otcov, ktorym matky brania v striedavke, na druhej strane si hovorim, ze bez vetra sa listok nepohne - asi tie matky maju dovody. Aby matka 5 tich deti branila zrazu partnerovi? Ved kvoli comu sa rozvadzaju pary? Muzska lenivost, alkohol, agresia, zanedbavanie rodiny, ine priority (praca, kamosi), nevera, financne dlhy, gamblerstvo - co z toho je prospesne pre dieta? Co ten chlap sa po rozvode snad zmeni? Kolko parov je vlastne takych, ze sa rozvadzaju z dovodu, ze si prestali rozumiet a naozaj realne bude najlepsie rozvod? Taki sa aj sami dohodnu na striedavke - kazda jedna matka, ktora ziada o zverenie do svojej starostlivost ma na to asi dovod - ved nakoniec vieme si uvedomit, ze starat sa o deti sama, bez pomoci, nie je ziadna sranda, su to iba obete, casove, financne, existencne, materialne...
@lilitela nie je to caste, ale zial, su aj matky, ktore svoje deti nelubia. Alebo uprednostnuju jedno pred druhym ☹ a ak taka mater este aj brani detom stretavat sa s otcom, to je uplna katastrofa. Mam kamarata, ktory je rozvedeny uz viac ako 10 rokov, ale o deti ma zaujem. Matke z casu na cas prepne a neda mu ich. On uz sa naucil toto neriesit a skusi sa s nou dohodnut o par dni znova, ked ju tato nalada prejde... A co sa tyka tejto konkretnej zeny - uplne okato uprednostnuje syna pred dcerou. Dcera je pritom sikovna, mudra, poslusna (rovnako aj syn). Ale pre nu len syn je top. Dcera je privesok... Pritom dcera je starsia a o mladsieho brata sa stara, pomaha matke, ale nula bodov. Ako priklad - matka ide s jej rodicmi (stari rodicia deti) na dovolenku k moru a vezme so sebou len syna! Dceru na ten cas posle k otcovi alebo k babke. Podla matkinych slov na dalsi rok vezme dceru, lebo zobrat oboch jej financne nevyjde. Pride dalsi rok a co myslite, kto ide k moru? Syn!!! Dcera pride k otcovi v lete v jednych sandaloch, syn ma asi troje topanky so sebou. Ked jej otec kupil topanky, po navrate domov matka volala otcovi, co si to dovoluje, ved matka predsa najlepsie vie, ze jej stacia tie jedny sandale!!! A nove topanky smari do kosa... Atd, atd...
@sandri tak to co opisujes nie je normalne a mna osobne by zaujimalo aky problem ma matka, ze toto robi. Preco sa rozviedli?
Co sa rozvodov tyka, problem je v tom, ze ich je tak vela, ze nikto nema realne cas patrat kde je pravda a sudca sa spolieha iba na vypovede vsetkych moznych zucastnenych stran.
Ako sa toto presetri? Ona povie, ze pije, on povie, ze nepije. Kto sa pojde do krcmy pytat, kde je pravda?
Urcite vela takychto problemovych manzelov o striedavku nepoziada a je rado, ze sa deti "zbavi". Lenze nie vsetci su taki a hlavne ked tam vstupuju tie ich matky.
Cest vsetkym muzom, ktori sa fakt deckam venuju, ale to ten sud proste vopred nepreveri.
Babyyy,dnes najkrajší telefonát...Krajský súd zamietol exove odvolanie v plnom rozsahu.Takze dcérka ostáva so mnou.😀😀On to ešte nevie a ako na potvoru dnes volal,že či niečo nepotrebujeme.😂 Boli perné dní, sťahovali sme sa,chrípka,a bože čo som sa podozvedala o ňom..ako som mohla byť tak naivná,ale už čo uz.Tolko ľudí mi drží palce,napisu niečo milé,chcú pomôcť,postretala som spolužiačky,môžem mať normal návštevy čo by on nikdy nedovolil ..Dúfam,že fakt sa z toho celého nejak vyhrabem..je to ozaj pravda,že ak niečo skončí,znamená to lepší začiatok
@kubkovamama Samozrejme, že sa vyhrabeš..teším sa s tebou..wow..
@kubkovamama gratulujem, vidíš, spravodlivosť predsa len existuje. Kam si sa sťahovala? Našla si si niečo vlastné? A výživné ti už začal dávať?
@11mirka22 vlastné určite ešte dlho nie, podnájom,ale môžem tu robiť z domu(sijem) a nikomu to nevadí,tak sa s tým nejak odpichnem.Mlady má svoju izbu,10min do skoly,je happy.Vyzivne nehrozi,aj tých 30€ prestal..plus daňový bonus berie neoprávnene,ale to ho nechám,nech sa ešte dusí.Jedine ma trápi mamička,také kaleráby tlači malej,keď príde domov a začne bľabotat až je mi nevoľno.Hustí do nej riadne nezmysli,2r tomu prd rozumie,ale sa to v nej ukladá a ešte s ňou budem mať radosť
@kubkovamama to je super, budeš mať súkromie a kľud. Neboj sa, dcérka ti dôveruje, zvykne si na tie reči svokrine, nebude to riešiť. Nebude sa tam cítiť dobre. Ostatné všetko sa bude riešiť postupne, hlavne že si odtiaľ odišla. Držím palce, veľmi.
teším s tebou, aj malý krok je krok a hlavne pre teba dopredu. bonus si porieš, vyzvy ho aby ti ho vyplatil, prípadne ho udaj, a to výživné mu tiež nedaruj. stretko s malou obmedzuj ako s len dá, lebo v tých chorých hlavách nič dobré neklíči,
že si nadviazala staré kontakty je veľmi dobré, budeš mať novú oporu, časom sa čiastočne zdôver a nikdy nevieš kto ti ako prihrá nové info ktoré ti pomôžu.
a to nové čo si sa dozvedela o ňom a jej je niečo pikantoš alebo ti to pomôže ?
žena moja drž sa a všetko dobré želám
@cacianka pikantos ani nie☺pár ľudí od nich z roboty občas stretnem,napíšu čo ako sa mám,no a jeden jeho kolega(slúžili spolu nonstop) že mal mi dávno povedať,čo môj o mne vravel ešte na začiatku,že ako ho štve,že nemám peniaze a moja rodina majetky,že som mu do vzťahu nič hmotné nepriniesla,že teda čaká či časom "dostanem rozum"tzn.dam mu peniaze.No on to bral ako našu vec a nechcel robiť dusno,tak mi.nikdy nič nepovedal,že aj tak by som mu neverila (a aj iné vie o ex,napr.mal volake bokovky) a ani v práci nie je až tak superman ako som si myslela,ide sám za seba,prípadne s niekým koho môže využiť.Tak tých 500kamosov a znamych je len vypočítavosť.A teraz som si uvedomila,za tie roky nikto u nás nebol na návšteve.Nikoho doma nechcel.Mozno raz do roka na hodinku..aj to bol nepríjemný.Trochu ma to šoklo,že som bola tak hlúpa a viac sa v tomto nevŕtala,on ma vlastne vôbec nelubil,proste si začal so mnou aby ľudia asi nemali reči=zas asi kvôli mame,lebo veď vieme aké reči sú na dedinách o starých mladencoch.Preto on ani od rozchodu nespravil nič aby nás získal späť..nie iba matka,ale aj to,že to bolo preňho iba taká dlhšia zastávka v zbieraní ľudí pre svoje ciele.
@kubkovamama velmi ti drzim palce a obdivujem tvoju silu ist dalej aj napriek vsetkemu co si musela strpiet.
@kubkovamama ahoj, davno si nic nenapisala, ako sa ti vodi?
@sandri ahoj..v podstate nič nové. Pracujem,učím sa,nestíham☺. Občas nejaké malé konflikty,napr.nechcel podpísať žiadosť do škôlky,že "oni" si to musia premyslieť,hádky kvôli ich vulgarnemu vyjadrovaniu pred malou,začala mi domov chodiť s výrazmi typu p...a a k... apod.Inak mam "stastie" na nahodne stretnutia.Uvidi ma a otaca auto hned zistovat,ignorujem.Svekruša chodí na všetky stretnutia,ale neprestáva tvrdiť,že s vnučkou sa nevída.Teraz je to také bezvetrie kým bude pojednávanie.Psychicky som sa už konečne dala do kľudu,som vyrovnaná,v podstate spokojná,pracujem z domu a chodím ešte vypomáhať v rámci praxe,je tam super partia ľudí,nasmejeme sa,to mi veľmi pomohlo nabrať sebavedomie a taký nadhľad .Syn je o.k,už si na nich málokedy spomenie.Pomaly sa hrabkáme ďalej,najbližší dlhodobý cieľ je vlastné bývanie.Obcas príde nejaké pozvanie na kafe alebo večeru,ale statočne odolávam.Este asi bude vseliako,ale momentalne je to dobré❤.
@kubkovamama tak to je super, tes sa 🙂 moj muz nadava ako posledny dlazdic a moje deti nastastie nie. U nas pomohlo v rannom veku to otocit, ze "asi si zle rozumela, nie kur*a ale kura povedal a nie pi*a ale pizza..." neskor sme len proste odignorovali, ked to syn skusal pouzit, on vyslovene cakal na nasu reakciu a ked ziadna neprisla, pouzivat to prestal.
@kubkovamama wua super, to ti gratulujem a som naozaj šťastná, že je to v takomto štádiu. Skutočne jedna z mála veľmi vydarených diskusií tu na MK so šťastným koncom!
držím palce aby to bezvetrie trvalo dlhé roky. teším sa s tebou že sa máte už lepšie. tak nech sa to zlepšuje aj nadalej
@kubkovamama on je manipulator a poznam totohe som zazila aj ja.a matka je psychopattaka.vela silho prajem.pytaj aj spetne vyzivne
@kubkovamama ❤👍🍀🌞
@kubkovamama pozri určite daj na svoj zdravý rozum. Si žena s veľkými skúsenosťami už, čiže akékoľvek náznaky niečoho nevhodného, alebo niečoho čo by tebe a tvojej rodine malo škodiť, by si mala rýchlo odhaliť. Netreba sa utiahnuť a nikohoh k sebe nepustiť, sme ľudia, ženy, potrebujeme spoločnosť, aby sme nielen my boli pre niekoho oporou ale aj my potrebujeme oporu (psychickú/fyzickú). Ak ti je s daným človekom dobre, nevidím dôvod aby si z niečoho cúvala. Len si daj dobrý pozor, buď obozretná a do ničoho sa nevrhaj bez ,,zadných dvierok,,.
@kubkovamama súhlasím s @jamika27, kľudne sa stretávaj s kým ti je dobre. Len buď aj k nemu úprimná, hovor mu o svojich obavách. Aby ťa mohol lepšie pochopiť.
@11mirka22 poznáme sa par mesiacov,začalo to ako jedna zákazka pre ich firmu a sadli sme si aj osobne,je to veľmi citlivý a milý človek,deti ho zbožňujú,zatiaľ mi ešte nebrnkol žiaden varovný signál,povedala som mu na rovinu všetko hned po lopate,pocity,obavy atď aby vedel do čoho ide.Držim si dosť odstup,najprv chcem vedieť co deti,ale tie ho žerú tak neviem.On to myslí vážne,vie o mne celá jeho rodina,čo ma trochu vyplasilo,je to také hrr na mňa,možno inej žene by to prišlo super.Neviem,mozno hľadám problém aj tam kde nie je.A čítam po sebe dosť často slovo "neviem". 😁 S ex sme randili cca 2r, čo je aj dosť na dnešnú dobu kým sme začali spolu bývať,a napriek tomu som 90% veci neodhalila. Tu samozrejme bývanie nehrozí, ale ako do kelu zistím ci to bude o.k.alebo utekat

@kubkovamama ja som Ťa čítala ešte niekedy v lete, keď si písala, že syn má nejaké psychické problémy som rada, že si odišla a vzala život do vlastných rúk.Urcite to nemáš ľahké ešte bude veľa ťažkého podľa toho, čo čítam, ale bolo to tvoje najlepšie rozhodnutie.Si mysleli, že Ťa úplne udupu.Su to chorí ľudia, ktorí z druhých by spravili trosku.Skoda tej manipulácie s deťmi hádok, ale všetko je ako má byť drž sa!