icon

Svokra...téma čo tu bola už stokrát

kubkovamama
13. sep 2018

Ktorá ste sa reálne rozviedla/rozišla iba kvôli svokre?Myslím to tak,že s mužom ste mali o k vzťah,žiadne vážne problémy,bežné starosti,deti,mali ste sa radi.A napriek tomu ste neustáli kutranie svokry(partnerovej matky).Napíšte mi ako to u vás vyzeralo v tom najhoršom období,ako ste to zvládli,čo vám pomohlo to zvládnuť .Ja už som s nervami v koncoch

bobana297
9. jún 2019

Preco nenavidi tvojho syna? Je to tiez manzelove dieta? Nevytyka ti nieco na styl ze to mas s inym? Alebo kvoli comu su take rozdiely? Ja byt tebou sa zbalim s oboma detmi a na sud. A tam by som povedala, ze si bola terorizovana od svokry a manzel nikdy nezasiahol. A myslim.si, ze dceru mu aj tak nedaju do starostlivosti. To by si ty musela mat nieco na rovasi ako alkohol drogy alebo by si musela byt totalne neschopna matka. Taky chlap, ktory si nevie urobit poriadky s matkou nie je chlap
Len mamina sukna a tak to aj zostane. Do mna ked skala svokra manzel ju hned upratal a hotovo

evkano1402
9. jún 2019

https://www.modrykonik.sk/group/11429/
ahoj, pozri si článok o sociopatoch, hlavne prvé tri body (súcit, empatia, či je hraná), nedá sa odhaliť hneď, ale myslím si, že po tom, čím si si prešla, ti zazvoní ihneď, ak by...
Keď si bola s ex tak si vtedy ešte nemohla tušiť, čo je zač a ako sa neskôr zachová, teraz si múdrejšia 😉
Úprimne ti želám veľa lásky, šťastia a pokoja ❤

simi2111
9. jún 2019

@kubkovamama určite by ti niečo "brnklo"keby nebolo v.poriadku. máš za.sebou riadny tréning. A zaslúžiš si byť šťastná a tvoje deti si zaslúžia šťastnú mamu a.chvile pohody. Aj mužský vzor. A dĺžka randenia nie je adekvatna výpovedná hodnota-my sme s mojím ešte stále mužom randili 7rokov a zobrati sme boli 8,kým.mi to docvaklo a docvaklo,až.ked prišlo dieťa...žiaľ...však.s.nim.zarial.nejdes bývať,mať ďalšie dieťa,chces s ním a s deťmi,teda spolu,stráviť pár.peknych chvíľ 🙂držím ti veľmi palce,si úžasná a silna žena. Dala si svojím.detom.krasny príklad,že.ked.nieco.nefunguje,nejde to,je čas to ukončiť a ísť ďalej

sandri
9. jún 2019

To, ze prve manzelstvo nevyslo, nie je dovod, aby si do konca zivota zostala sama 🙂 chapem, ze si opatrnejsia, ale to je len dobre! Pokial ho deti neodmietaju (co byva dost casto), tak chod do toho 😉 a k tvojej otazke - poznam manzelstvo, kde ona bola rozvedena a mala 5 rocnu dceru. Na druhykrat jej to vyslo, chlap je skvely, maju spolu dieta a muz berie obe deti za svoje 😊 takze ano, su aj stastne konce.

tinapa
9. jún 2019

@kubkovamama Zlatá moja- užívaj si to a nerieš v zmysle "čo by bolo, keby bolo..." Samozrejme byť opatrná je namieste- nič ti nebráni sa na neho nenápadne povypytovať v jeho firme- niekoho nezaujatého ak sa s niekym takým poznáš, a z viacerých zdrojov, nie že ti nejaká závistlivá ženská nakecá o ňom, čo nebude pravda...nemáš sa kam ponáhľať, musí ti nechať čas a ak to myslí vážne, ten čas ti dá.. A či ti s ním bude dobre tak celkovo, zistíš až potom, čo začnete spolu bývať asi, si ja myslím... To nehrozí, takže si užívaj s ním takú tú pohodu- kávičky, kiná, príroda, spoločné víkendy- aj tam zistiš, ako rieši problémy prípadné a tak.. To chce všetko čas.. Máš ho, o to lepšie, že deti ho majú radi a radi ťa vidia s nejakým mužom, hl.syn, ten to má predsa len ťažšie.. Dcérka v pohode? Alebo dostáva "lekcie výchovy"?

cacianka
12. jún 2019

zaslúžiš si mať blízko seba ľudí, človeka s ktorým ti bude príjemne, jeho spoločnosť nie je na obtiaž, máte si čo povedať, môžete stráviť pekné spoločné chvíle vo dvojici aj štvorici. nie si typ čo sa vrhá mužom na krk, zažila si si svoje ťažké chvíle tak si opatrná, zrelšia a skúsenejšia, tak sa od neho neodťahuj. ved keby mal nejaké divné kroky, kontrolka ti zabliká, senzory sa ozvú.
rieš len pekné spoločné chvíle a uvidíš ako sa to vyvrbí. užívajte si pohodu

marianinka
25. júl 2019

@kubkovamama ja by som svokru uz neriesila , isla by som na socialku a podala navrh , toot sa naozaj nezmeni uz . A bude len a len horsie.
A nebojte o dceru vy nepridete , sud tak male dieta neodtrhne od matky aetse ma surodenca , takze tam maju obaja smolu. Tym ze dieta je male ,je citovo viazane na matku mozu si hovirit co chcu . Ja som mala podobny pripad ,taktiez naviazany ma babku nie matku ale to uz bolo neunosne , vyziapovala mi 80r zena pred cinziakom ze jej nechcem dat dieta vozit, podotykam stara nevedela kde je sever ,vecne sa stratila v meste .v kuse len hadky za nu, takze vychodisko bolo odist

zuzuxxxx
26. júl 2019

@kubkovamama poradim ti jedno.. Ked toto svokra tvrdí malej ja by som to kamerovala, par videí, telefonatov nahrať.. Porozoravaj sa aj so svojou mamou ak máte pekby vzťah.. Alebo sa jednoducho vezmi a ak sa bez k vasim na par dnove prázdniny. Smuzom kominikuj. Svokru ignoruj 😘 ja so svojou byvala 2,5 roka 🙄🙄🙄

ivussa24
26. júl 2019

@kubkovamama presne ako dievčatá napísali prvé komentáre .....úplne odstrihnúť , nevidím , nepoznám,.....ja fungujem s MM a deťmi, nie so svokrovcami.

cacianka
26. júl 2019

@marianinka
@zuzuxxxx
@ivussa24
Baby reagujete len na zadanie. Ale tych 18 stran tu nie je zbytočne.pribeh sa posunul niekde inde

zuzuxxxx
26. júl 2019

@cacianka ja to teraz docitala😰😰😰 mamicke držím palce. A tebe sa ospravedlnujem 😋. Mne to tu skocilo a ja nekukla dátum 💕

cacianka
26. júl 2019

@zuzuxxxx mne sa neospravedlnuj.ja sa nehnevam len som v dobrom pripomenula ze pribeh sa posunul.takto ti dopadne keď si nevsimneme datum založenia a pocet stran.aj mne sa to stáva...

kubkovamama
autor
27. júl 2019

@zuzuxxxx
@marianinka
@ivussa24 ďakujem, ale už je to na polceste, už skoro rok čakám na súd. Dúfam, že všetko dobre dopadne a dcéra nebude mať problém dobuducna pochopiť prečo sú veci tak ako sú a správne reagovať na to co ešte príde

ktochytavzite
27. júl 2019

@kubkovamama ako ti to dopadlo?

kubkovamama
autor
27. júl 2019

@ktochytavzite zatiaľ nijak, čaká sa na súd

alica311
27. júl 2019

513

ankakovacova
27. júl 2019

@kubkovamama tak moc moc drzim palce aby ste si uz konecne vydychli 😉😉😉😉

cacianka
27. júl 2019

@kubkovamama mate uz termin ?
Ti dvaja sa aspon trochu skludnili alebo stale maju energiu robiť zlo ?

akecheta
27. júl 2019

@pribinak jaaaaj veľmi dobrá rada toto bola! len škoda, že nevedela to inak riešiť...

kubkovamama
autor
28. júl 2019

@cacianka ani termín nie je. Možno v zime, na jar.. Na jednej strane dobre, na druhej dcéra už ide do škôlky a prispôsobujem si pracovnú dobu atď, čo bude asi neskor problém, uvidíme, keďže s nim sa nebude dat. Prešiel rok a on vôbec nezmenil spôsob komunikácie ani prístup k dcere, jeho matka stále niečo hľadá a rieši.

evkano1402
28. júl 2019

@kubkovamama
pre info 😉
https://www.modrykonik.sk/group/11429/

obdivujem ta od zaciatku, si jedna super normalna zena, velmi ti drzim palce 🍀

ktochytavzite
28. júl 2019

Ka by som s tym novym asi troska pockala,podla mna ti bude robit ex problemy a mozno ju bude chciet este viacej ziskat tu malu ceru z jedu,ze nik cudzi nebude vychivavat jeho dceru.Alebo budte spolu ale skor tak ze nebyvajte spolu,len sa stretavajte a mozmo aj bez deti,alo keby si mal len milenca.Este kolko mas rokov a aku oracu robis?Aku VS si si urobila?? A svokra co? oni ako statkari boli,ci ako si oracovala na roli,?Co chovaju kravy ci co? Akolko rokov ma ex?uz m daku nahradnicku za teba?

ktochytavzite
28. júl 2019

A este urcite by som uz dalsie dieta s nikym neplanovala,to by tiez mohol byt kamen urazu.

akecheta
28. júl 2019

@evkano1402 To jej už teraz asi nepomôže, keď syn je úplne zaslepený matkou, škoda lebo stačilo by keby si uvedomil ten chlap, že pre jeho matku nikto nie je nikdy dosť dobrý. 😔

kubkovamama
autor
28. júl 2019

@ktochytavzite no nikam sa nehrniem a problémy viem, že bude niekto robiť skôr či neskôr bez ohľadu na to ci sa s niekym budem stretávať alebo nie, v našom prípade vadilo a vadí aj to, že sa moja dcéra stretáva s mojou rodinou.O milenca nemám záujem, to je možno rada pre iný typ ženy, ale ja by som nedokázala tak s niekym fungovať.Kto chce byť so mnou,musí rešpektovať moje deti(aj oni jeho) takže radšej mat kamarátsky vzťah s človekom,ktorého decka majú rady a on ich a zastane sa mňa aj ich.Pred hocikym.Tzn.kludne aj pred ex a Svekrušou.VŠ nemám a som dávno po 30tke.V starších odpovediach všetko dohladas.Teraz už sú to veci povedala by som možno neaktuálne.

kubkovamama
autor
28. júl 2019

@ktochytavzite nahradnicky mal vzdy😉

ktochytavzite
28. júl 2019

@kubkovamama nemyslim vyslovene milenec len na sex,napr ja mam 3male deti a 37 r a kebyze sa napr rozidem s muzin tak nehladam uz nikoho,bola by som len s detmi popripade kanosa takwho ale nie ze sa k nemu nastahovat alebo on ku mne,xhcela by som takeho bez nejakych zavazkov

kubkovamama
autor
28. júl 2019

@ktochytavzite asi máloktorá zena po životnom sklamaní dokáže znova s niekym mat bezproblémový vzťah, resp.po tak krátkej dobe. Ja ani neviem,nerozmyslam nad tým,vídame sa často pracovne a vždy si mame co povedať,nejak prirodzene z toho vzniklo kamarátstvo,za tých pár mesiacov sa to pozitívne odzrkadlilo na všetkom čo robím,celkovo som kľudná a v pohode,deti ho veľmi majú rady a to je pre mňa teraz dôležité.Co na to ex a svekra ma nezaujíma.Ja sa nestarám ci on s niekym je a bola by som aj rada keby bol a nestriedal to jak ponožky,už len kvôli malej,že by som radsej keby je v kontakte s normálnou ženou a nie každé stretnutie s autoritativnou babkou.A nepoužijem to(ved ako aj,) proti nemu keby niekoho mal,veď to je normálne a dúfam,že on ma adekvátne IQ a tiež ľudí okolo mňa ci už rodinu,známych aj dotyčného bude brat ako prirodzenú súčasť života môjho aj mojich detí.Ci budem s nim žiť je veľmi otázne a momentálne na to nie som pripravená.Aj keď decka chcu

akecheta
28. júl 2019

@kubkovamama Zmýšľaš veľmi dobre, po takej ,,šokovej,, terapii akú ti spôsobili manžel so svokrou je aj veľmi namieste, že sa nechceš vrhať do iného vzťahu. Potrebuješ čas na ,,zahojenie,, tu ide o teba, a ak by si zase trpela kvôli inému aj deti by zas trpeli...keď ťa má ten niekto nový naozaj rád, tak počká, vydrží, bude s tebou trpezlivý. Veľa šťastia 🍀

akecheta
28. júl 2019

@evkano1402 a tak jak tu čítam ďalej autorku, tak aj ex je narcis...takže asi naozaj tak lepšie pre ňu..veď my už vieme 🙂