icon

Svokra...téma čo tu bola už stokrát

kubkovamama
13. sep 2018

Ktorá ste sa reálne rozviedla/rozišla iba kvôli svokre?Myslím to tak,že s mužom ste mali o k vzťah,žiadne vážne problémy,bežné starosti,deti,mali ste sa radi.A napriek tomu ste neustáli kutranie svokry(partnerovej matky).Napíšte mi ako to u vás vyzeralo v tom najhoršom období,ako ste to zvládli,čo vám pomohlo to zvládnuť .Ja už som s nervami v koncoch

ukulela
14. sep 2018

@kubkovamama prave preto radsej investuj do pravnika, ak je ta moznost. aby si na sude neurobila chybu ...

eludka
14. sep 2018

@kubkovamama somár chlap, takto si zahodiť rodinu..., no asi by si mu nemala v šťastí brániť... :D

eliska13
14. sep 2018

@kubkovamama ty si už nie raz také niečo písala.Hodila by som s mužom reč či chce rozbiť rodinu, deti vidieť každé 2 týždne a mať peklo na zemi s rozvodom a všetkým kvôli tomu, že mama Vás psychicky manipuluje.Syn je tiež jeho?svokra robí obrovské zlo, keď štve malé dieťa voči bratovi.Tu pomôže iba jedno buď sa muz zastane teba a deti, alebo rozvod.Svokra nemá muža, muž je jedináčik?treba dať hranice ako tu niekto písal, tak s ňou nekomunikuj, keď príde, neodpovedaj, nedaj sa vytočiť, zober deti a choď preč.Tvoj muž je vecne dieťa, ktoré počúva mamu.svokra Tá nemá čo zaťahovať do role, opatery, keď je vitálna a zdravá ona si iba vydobija pozornosť ako malé trucovity dieťa.Predpokladam, že takto si hrozila mužovi veľa x, takže už to, že odídeš neberie vážne.ja by som zvolila zatiaľ mlčanie, tichú domácnosť, robiť si svoj program...

kubkovamama
autor
14. sep 2018

Mne je normálne fyzicky zle,neviem ako to vydržím s nim doma,navyše teraz keď ho mám sprchovať a obliekať,hra hrdinu a pritom si nemôže ani trenky natiahnuť. Obeduje pol hodinu predo mnou alebo po mne,je mi to smiešne aj mi je do plaču,najradšej by som mu jednu struhla..a v takej atmosfére mám byť kým si zorganizujem sťahovanie..To ešte prišiel s tým,že do bytu po veci ma nepustí,resp.ziadne ani brať nemám právo.Najviac sa bojím,že to prehrmi ako toľko krát a ja zas ustupim a mamička bude skákať meter vysoko.Stacilo by iba keby povedal,o.k,nedovolím jej aby nám riadila život ..ale to on nikdy nepovie.

nikaella
14. sep 2018

Akurat som odisla. Moj muz sa lahko necha zmanipulovat a pod tlakom jeho rodiny si uvedomil ze nie je rodinny typ. Po 9 rok9ch a dietati a svadbe. 😅 bolo tam este xy dovodov ale keby nema rodinu tak dako sa z toho vymotkame. Nuz svoju rodinu si uz vybral.

baccio
14. sep 2018

@kubkovamama ako ti v tom chce zabrániť keď ako vravíš momentálne sa o seba nevie postarať?Ty sa zbal a Popros svojho otca alebo mamu aby po vas prišli.Ci aj na nich bude vyskakovať a otvárať si ústa?

kubkovamama
autor
14. sep 2018

@nikaella držím palce a obdivujem tvoje odhodlanie spraviť ten krok jednoducho sa zbaliť a ísť.

alaguema
14. sep 2018

@kubkovamama ako už bolo spomínané - problém nie je svokra, problém je manžel, ktorý nevie matke určiť hranice. Treba si uvedomiť, že toto je jeho úloha a o tom treba hovoriť bez toho, aby si vôbec riešila svokru, aká je, alebo nie je. Ty nemáš žiadnu povinnosť tráviť čas s matkou tvojho muža, nemáš absolútne žiadnu povinnosť sa o ňu starať, vy nemusíte vôbec prichádzať do kontaktu. Ide o to, že toto a ďalšie iné elementárne veci, musí pochopiť v prvom rade tvoj partner a následne sa v rámci týchto zásad zariadiť a uviesť ich do praxe, čo si vyžaduje jeden dlhý, asertívny rozhovor s matkou, počas ktorého musí vedieť zachovať neoblomný postoj a trvať na svojom a v prípade potreby to aj tvrdo presadzovať. Aj za cenu sĺz. Ale ak je mu jedno, či sa rozídete, alebo nie, tak tam už ale asi nie je veľmi čo riešiť.

sashabb
14. sep 2018

@kubkovamama ja by som kludne nechávala klúč v zámku, veď zabudla som 🙊 alebo malá otvorila dvere 😝
Chlapa nechaj pekne vytrápiť aby si uvedomil, že momentále je od teba dosť závislý. Potrebuje obliecť/najesť hups zrovna som musela utekať do obchodu 😎
A ohladne svokry? ani prstom by som nepohla, ak by niečo chcela 🤐

eliska13
14. sep 2018

@kubkovamama keď to je už takto, že sa vyhráža kvôli veciam a pod...nemá to zmysel.Myslim, že je koniec Vášho manzelstva a už to ide len tak zo stereotypu.Vzala by som deti a išla k rodičom aspoň na víkend, keď je svokra taká dôležitá nech sa oňho stará.Mas to ťažké, ale nechce sa mi veriť, že taký nebol a iba sa zmenil.Tato atmosféra Ti neprospieva a deťom ani nehovoriac.Bud je muž hrdina, ktorý sa len hra, alebo je naozaj tak bezcitný a už niet medzi Vami láska porozumenie a chuť ťahať za jeden povraz.ty tam nie si otrok pre 2 deti, a skákať ako muž a svokra pisknu.Ale dala by som tomu šancu po rozhovore predsa si len na materskej malé dieťa, veď len nedávno ste sa znova stali rodičmi a také reči, že im tam malú necháš nech si strčia za klobúk nech muž nemanipujuje ako jeho matka.Nie si alkoholicka fetacka, aby Ti niekto bral dieta!

alaguema
14. sep 2018

@kubkovamama teraz som si prečítala tvoje ďalšie príspevky. Matku má na prvom mieste...To ti musel hovoriť? Bolo to predsa celé roky jasné, nie? Ale ak to takto otvorene priznal, tak to znamená, že je mu naozaj jedno, či si ty v pohode, alebo nie. Zrejme ráta s tým, že neodídeš, ak takto machruje aj v čase, keď si sám nevie natiahnuť ani trencle. Just by som odišla teraz. Samozrejme, aj s deťmi. Na čo ste spolu? Čo tam je, že ešte nie si preč? Neviem, ako sa prejavuje tá trocha lásky, o ktorej píšeš, ale mne toto pripadá, ako vzťah, v ktorom má on slúžku a opatrovateľku zdarma a ty akúsi ilúziu nejakej "trochu lásky". Skutočný partnerský vzťah má tvoj muž so svojou matkou. Okrem sexu zrejme. Ale inak je to typická ukážka patologickej väzby matka - syn, s ktorou on nemieni vôbec nič robiť. S tým sama nepohneš. Musel by chcieť on.

saslavka73
14. sep 2018

@kubkovamama Smutné. Je mi to ľúto.

nikaella
14. sep 2018

@kubkovamama ako tiez nechapem z kade som nabrala gule. 😅 Ale urcite mi je lepsie. Normalne nechapem 😁 keby viem urobim to skor.

nikaella
14. sep 2018

@kubkovamama ked chces kludne mozes ip

bluka2
14. sep 2018

Muž je debil, sťahovať by si sa mala na tajnasa, vymaknut ten správny moment a nie si teraz vytvárať si blbu vyhrotenu situáciu. Hlavne len nepovol. Choď preč odtiaľ kľudne aj bez vecí - sú to len veci, stačí deti, dokumenty a minimum najdôležitejšieho, nech sa s tým zvyskom s maminkou vytesuju. Držím palce, tes sa na nový život mínus 2 divní ľudia, jackpot

katarinamarkova
14. sep 2018

@kubkovamama Podľa teba je ok vzťah keď je tvojmu mužovi jedno či ostanete spolu a navyše chce k sebe len dcéru a syna nie......toto je ok vztah?????????????????? Svokra je len ceresnicka.neklam samu seba!!!!!!

tt247
14. sep 2018

@kubkovamama povedz mi, prosím ťa, na čo ho ty teraz sprchuješ a obliekaš? Veď práve teraz máš ideálnu možnosť ukázať mu presne to, čo si aj sama napísala - že si ani trenky bez teba neoblečie. Ale ty nie. Ty ako taká s prepáčením trúba ho obskakuj. No bodaj by ti taký chlap nevyliezol na hlavu aj so svojou mamičkou. Veď tebe na ňu môžu aj veď vieš čo a ty sa im ešte poďakuješ. Ježiš, tlak mi stúpol. Tak teda prajem príjemné sprchovanie a obliekanie chlapa, ktorý sa k tebe správa ako k hovnu.

tt247
14. sep 2018

@kubkovamama A ešte niečo. Práve teraz by som využila situáciu a odišla s detmi preč. Pokým je nemobilný a nedokáže ťa dobehnúť. A povedala mu, nech mu okadený zadok príde sprchovať jeho drahá No1 mamička.

kubkovamama
autor
14. sep 2018

Chcem odísť a vymaknut chvíľu keď tu nebude,pôjde na kontrolu alebo tak.Mala tie nervy až tak nevníma,ale syn je už hotový.Chlap sa tvári,že všetko z jeho a svokrinej strany je o.k,že ja som ta nevďačná lenivá lemra.Ona tu dnes bola zas.Prisla som domov z obchodu s deťmi a ona v kuchyni potme sedela a čakala.Uplne bez slova asi 2 hodiny len otravovala malú.Syna zdrbala ako to utiera taniere..a potom spustila lavínu kriku a vulgarizmov,no des a on iba sedel a dával jej za pravdu.Ja už sa ani nerozculujem,len nechápem,ako sa to mohlo takto vyhrotiť,či som bola slepá a nevidela nejaké oidipovske signály ..alebo čo sa vlastne udialo .na začiatku bol úplne normálny chlap,chodili sme na výlety,turistiku,malého všetko naučil,také tie chlapské veci..a ako sa narodila mala tak niečo sa asi zmenilo..V práci má veľké tlaky, starosti,viem,že to tam má na palicu čo ja viem či aj z toho není taký mimon

nikaella
Autor odpoveď zmazal
knuffel
14. sep 2018

@kubkovamama Necháš si skákat po hlavě, Ty to víš, oba to vědí, proto se tak chovají. Poslat do tmavých míst oba dva. Nechat bábu otravovat moje děti, kde to jsme? Nadávky? Co to má být? Hnala bych ji svinským krokem. Ty jsi dělala co? Mlčení je souhlas, víš to? Včera už bylo pozdě, měla jsi být pryč, kdo to tady už šeredně odskákal, jsou Tvoje děti, těch je mi ze srdce líto...

kubkovamama
autor
14. sep 2018

@knuffel určite som nemlcala,ale ona je hluchá slepá,vôbec nevníma čo jej hovoríš,skáče do reči,kričí akoby ju na nože brali,ešte na chodbe pri výťahu vykrikovala ako mi.malu vezme.

11mirka22
14. sep 2018

@kubkovamama môže kričať koľko len chce, to je maximum čo dokáže. Inak ja nechápem takéto ženy, ona má rada len sama seba, ani na vlastnom synovi jej podľa mňa nezáleží, len ho využíva... Lebo ja budem najšťastnejšia na svete, keď môjho syna bude nejaká žena ľúbiť tak veľmi ako ty toho svojho. Čo si ona myslí, že tu bude navždy?

jamika27
14. sep 2018

@kubkovamama nezabudni ju aspoň nahrávať nabudúce ... ja ťa aj tak nechápem, prečo keď je chlap nevládny si ju nevyhodila z bytu? To že to je jeho byt ťa nemusí zaujímať, tak by poletela až by sa dom otriasal. A ešte ma zaujíma, vy ste ako dlho manželia? Byt bol jeho od začiatku, a nič nesplácal?

11mirka22
14. sep 2018

@kubkovamama a to mám dospelého syna, býva so mnou ešte, ale už mu viem len najesť dať, poprípade ho usmerniť trošku, ale to podstatné čo už potrebuje mu nemôžem dať, len žena ktorá ho ľúbi. Má rok priateľku, a kedykoľvek mali medzi sebou problémy, väčšinou som bola na jej strane, lebo je to žena a dokonca žena, ktorej záleží na mojom synovi, čo viac si môžem pre neho priať... Chorá je tá tvoja svokra.

knuffel
14. sep 2018

@kubkovamama Tak to potom probíhají změny na mozku, což je zdá se nevratné a bohužel dědičné. Opravdu už jsi tam neměla být...

kubkovamama
autor
14. sep 2018

@jamika27 pretože chlap ju tam chce,ako vyhodis takú medvedicu,ja som chrust.Povedala so jej čo si myslím,že sa pletie do čoho ju nič a riešiť budem veci s ním,nie s ňou a išla som do sprchy. Byt mu dala ona pred 20r,vyplatil ju a bratovi polovicu,máme iba úver na rekonštrukciu.Spolu sme 10r.majetkovo nemáme žiadne záväzky vďakabohu.

jamika27
14. sep 2018

@kubkovamama no tak nie je pravda že nemáš nárok na nič. Keď s ním preukázateľne v tom byte žiješ ako manželka 10 rokov a ešte ste počas manželstva platili aj úver na rekonštrukciu, tak budeš mať nárok na veľmi podstatnú časť. Drahá moja, pekne si potrieď papiere, daj si dokopy, pošli k rodičom na uschovanie. Ešte ti bude platiť aj výživné aj počas manželstva aj na teba aj na deti, pokiaľ sa zbalíš a odídeš. A taký krik by som spustila, že by som aj políciu na ňu volala, že ti deti ohrozuje. Nehnevaj sa, malú by som pri nej nenechala ani 1 minútu, ešte by som najbližší pracovný deň s ňou utekala k psychológovi, nech ti dá na to pečiatku!! Ach žena, ani nezaspím dnes, jak má tá tvoja svokra vytočila

kubkovamama
autor
14. sep 2018

Ja som už dlhšie rozhodnutá,viem,že takýto vzťah nemá význam,len nemám odvahu..alebo ako to nazvať,odvahu mám,skôr obavy čo syn,ide naňho puberta a meniť školu,kamarátov,,ťažko to všetko berie..po rozchode v meste ostať nemôžem v podnájme,teda nechcem,lebo ona by chodila otravovať až k dverám,som v malom zapadakove,hneď si vie všetko zistiť ,ma známosti a muž tiež.Malu by mi chodila terorizovať do škôlky.Skrt mi urobil ten mužov úraz,keby bol v robote,mám celý deň na zbalenie a normálne odísť čo sa pri ňom nedá,on by robil hrozne scény,ju by zavolal,to by bol zas zážitok.Ani neviem ako to funguje v škole,či mi ho hneď vezmú v inom meste alebo je lepšie prenho dochádzať,len to je cez 60km hore dole a auto mi samozrejme drahý nenechá

11mirka22
14. sep 2018

@kubkovamama chlapec je už veľký, treba sa s ním o tom porozprávať, vysvetli mu, čo chceš spraviť. Ak bude súhlasiť so zmenou školy a prestahovanim, podaj návrh na predbežné opatrenie na zverenie detí do svojej starostlivosti a poziadaj v škole kam sa prestahujes o prijatie, mali by ti vyhovieť. Dochádzať 60 km je veľa, aj keby si ho vozila.