icon

Svokra...téma čo tu bola už stokrát

kubkovamama
13. sep 2018

Ktorá ste sa reálne rozviedla/rozišla iba kvôli svokre?Myslím to tak,že s mužom ste mali o k vzťah,žiadne vážne problémy,bežné starosti,deti,mali ste sa radi.A napriek tomu ste neustáli kutranie svokry(partnerovej matky).Napíšte mi ako to u vás vyzeralo v tom najhoršom období,ako ste to zvládli,čo vám pomohlo to zvládnuť .Ja už som s nervami v koncoch

asia83
15. sep 2018

@kubkovamama Nezmäknite, prosím. Ten chlap potrebuje príučku.

nikaella
15. sep 2018

@kubkovamama ja som sa tiez bala o krpanu. Tam sme si zili tak poviem ze nadstandart. A zrazu op sup k rodicom s holou ritou bo vsetko nadobudol pocas vztahu no pred manzelstvom (vsetko kupila svokra ta nech si nechaju). Mala ej neskutocne citliva. Po mne 😁 a dala to. Bude mat 6. Nakontaktovala som sa aj na psycologicku ze co ako. Predsa len nova situacie pre nas obe.

elisskah
15. sep 2018

On ti to takto povie, ze mamu ma na prvom mieste a nestojis mu za nic, ani za to aby sa s tebou naobedoval? A ty ho sprchujes, vyzliekas, opatrujes. Ved sa vyser na neho! Nech sa mamicka o neho postara. Nie, ked odides, ty nebudes lutovat, ako ti povedal, ale on to neskor olutuje. Ale musis ist prec, nezostat v tomto meste, lebo ti budu robit este vacsie peklo.

juliet86
15. sep 2018

@kubkovamama skus sama vyhladat psychologicku. statnu ti predpise aj vseobecnym pripadne chod na socialny urad a tam mavaju zadarmo psychologov. milujem svojich rodicov. ale moj manzel je moj manzel. mas tazku situaciu. najma ochran svoje deticky.

lenpi
15. sep 2018

Ak by si potrebovala poradit pravne veci, pripadne podporu, ak by sa ti vyhrazali, ze vezmu dceru, skus zavolat na linku detskej istoty, co ma unicef. Predpar rokmi som tam robila, mali tam dost schopne zeny a riesili aj podobne pripady. Maju poradnu pre rodicov v niektore dni, ale da sa kedykolvek, teda ak sa nic nezmenilo

janickadr
15. sep 2018

Skus za teraz zamysliet nad tym, co a ako vidi tvoj syn, aky musi mat stres, ake nespravne vzorce spravania vidi, ako mu situacia ublizuje (aj teraz a nasledky si odnesie do buducnosti). Mame v rodine znamu, ktora ma 12rocnu dceru a z podobnych vaznych dovodov sa museli prestahovat 120km a teraz 13rocna dcera cestuje rano denne 120km na zakladnu skolu a poobede 120km naspat. Je to narocne, no prechodne a situacia to vyzadovala. Cize, mala by si sa postupne poradit s odbornikmi, ako sa na odchod (ktory je nevyhnutny, sama to vidis) pripravit, aby sa to zvladnut organizacne a najma aby to bolo ok po pravnej stranke (skus si precitat podobne pripady v skupine Pravne poradenstvo), resp.v organizaciach, ktore ti poradili tu. Musis to zrealizovat radovo v tyzdnoch a uz ozaj nevahat, lepsie to nebude a doma trpite viaceri, a, mas aspon tu vyhodu, ze mas kam ist, k rodicom, aj ked len docasne, no je naozaj najvyssi cas odrazit sa od dna...

eludka
15. sep 2018

@kubkovamama ked zacala stara vyvadzat, mala si povedat - este slovo a zavolam policiu, a zavolat, nemoze Ti takto deti nicit a Teba ani nehovorim, nema pravo Ti vliezt do sukromia a sprosto sa chovat, a ten Tvoj je riadny kreten...

sassannka
15. sep 2018

Správne si rozhodnutá, muž si Ťa neváži, chce len slúžku pre seba a mamu. Ty ho obskakuješ, že mal úraz? Prečo? Nech si ho mamička obriaďuje, keď ju má na prvom mieste. Bezvládna asi nebude, keď zvládne k vám chodiť. Teraz je práve ten najlepší čas odísť. Pre Teba bude najlepšie do iného mesta. Syna do druhej školy musia prijať, keď sa presťahujete. A dcéru si nemajú prečo nechať, len s Tebou manipulujú. Si silnejšia, ako si myslíš! Držím palce ❤

sashabb
15. sep 2018

@kubkovamama myslím si, že pre tvojho syna je ovela horšie žiť v takejto "rodine", ako zmena školy.

kubkovamama
autor
15. sep 2018

Nechápem toho chlapa,že sa chová akoby nič a všetko je v najlepšom poriadku,teda až na mňa,zlú nevestu.Zbalila som čo sa dalo aby si to nevšimol a teraz musím vymyslieť ako sa odtiaľto vyhrabať..v sťahovacie firme mi povedali,že cca 3-4 hodiny,neviem si predstaviť ako to bude prebiehať s ním za chrbtom a samozrejme prvé čo urobí zavolá mamičke aby ma prišla zastaviť,malá bude plakať,svokra vrieskať a ťahať mi ju z rúk..už vidím to rodeo.Bojim sa,že volakde odkvecnem,taká som vynervacena a nevyspata,počujem výťah a už mi je zle..Už si nahovaram,či to nepreháňam,som asi precitlivela už na vsetko

kubkovamama
autor
15. sep 2018

Ďakujem všetkým,že ste ma trochu postrcili,cudzí názor a skúsenosť veľmi pomôžu,keby som sem nenapísala,asi by som tie veci zas potichu vybalila a dala naspäť

sashabb
15. sep 2018

@kubkovamama a nemala by si jednoduchšie ak by si najprv deti odviezla k vašim? viem, že to máš ďalej, ale určite lepšie ako vyššie písaný scenár. príp. nejakej kamarátke?

cacianka
15. sep 2018

Nemas blizko niekoho komu veris a mohol by pomoct ?susedku kamosku supnes malu s par vecami brat bude pri nej.pobalene veci nalozis a ak by ti 2 vyvadzali volaj aj policajtov ze ta ohrozuju utocia vyhrazaju a podaj TO. Nemas pistalku ?hocikde v hrackarstve kupis posli syna a ked hucia - zapiskaj. Nedaj sa dievca deptat si silnejsia ako si myslis a zvladla by si aj kona prerazit ked pojde o deti a ich dobro.drzime ti palce a keby ze byvas blizko ideme aj s mojim pomoct nakladat a ja by som na tu strigu vrestala viac ako ona

cacianka
15. sep 2018

Mobil blbne. Nie som zastancom rozvodov utekov za kazdu blbost ale toto je situacia horsia ako zla

kubkovamama
autor
15. sep 2018

@cacianka vďaka za podporu,veľa veci sa mi dnes podarilo poslat k rodicom,drahého si vzala na poobedie mamička.Este potrebujem práčku,postele pre deti,telku atď,riad...všetko čo som sem doniesla,jej to nenechám.A potrebujem sťahovacie auto,resp.firma to všetko rozloží,zabali,odvezie.Bohuzial tu nikoho nemam a som bez auta.Nejak to budem musieť ustáť..super,keby si ho mamička zas vzala k sebe a bolo by

tt247
15. sep 2018

@kubkovamama určite pred sťahovaním pories deti - prinajmenšom malú, aby ti ju neťahala z rúk a neublížila jej. Nemá ti ju na ten čas kto postrážiť? Alebo nemáš niekoho z rodiny (najlepšie muža), kto by tam bol aspoň prítomný? Držím prsty

kubkovamama
autor
15. sep 2018

@tt247 otec chce prísť,lenže muž ho už 2x vyhodil..nedávno,keď prišiel pozrieť deti a dohováral mu.Fakt neviem,až bude najhoršie,zavolám policajtov,že ma nechce pustiť pre veci..ak ma ovšem nepošlú do kelu

jamika27
15. sep 2018

@kubkovamama nepošlú ťa do kelu, len príd aj s otcom a keby ti nechce dať tvoje veci, volaj policajtov. Držím palce, veľmi veľmi si silná žena, budem ťa sledovať ako postupuješ

misscelaneous
15. sep 2018

Precitala som si celu diskusiu a je mi z toho zle, co dokaze jedna zenska a tvoj chlap ani nevravim. Je to hrozne bezcitne. nemam pre teba ziadnu radu, baby ti tu dobre poradili, ja uz len budem na vas mysliet, na teba a na deticky a na dialku posielam vela vela sil a energie. Drzte sa ..

misscelaneous
15. sep 2018

Predsalen mi nieco napadlo: https://centrumslniecko.sk/o-nas/bezpecny-zensk..., manzelova kamoska ich kontaktovala, ked ju muz psychicky (mozno aj fyzicky, to uz nevieme) tyral, pomohli jej s "utekom" z BA, "schovali" v tomto dome, bola tam nejake mesiace s detmi a jej mamou, pomohli s rozvodom a teraz byva sama s detmi v rodnom meste, otec ich uplne prestal kontaktovat bohuzial, aj ked moznosti mal. Mali k dispozicii aj psychologa pre detiska.

elaela23
Autor odpoveď zmazal
oli18
Autor odpoveď zmazal
elaela23
15. sep 2018

No mu daj kamoske,alebo vasi mozu prist pi teba,ked budes mat stahovakov,len aby neboli deti pritom.mozu ta cakat niekde inde. Nevies aka drama sa tam strhne.Synovi povec co a ako planujes a ze chces pre neho dobre,nepaci sa ti ako sa k nemu spravaju,len zmena si vyzaduje aj od neho ,ze pride o kamosov.hlavne,si zober vsetky doklady,podklady,zmluvy o poistkach,sporeni,telefone veci co si platila ,tvoje ukoncenie skoly a ostatne dokumenty,vsetko co ta napadne. Maleho nahlas do skoly kam treba popredu.Drzim palce

rapadajka
15. sep 2018

@oli18... to si teraz dobre drisla... zas jedna mudra... boze

eludka
15. sep 2018

@kubkovamama inak mam z Tvojho muza pocit, ze si cez Teba riesi svoje problemy, lenze takymto sposobom ich nevyriesi a s mamickou uz vobec nie.

kubkovamama
autor
15. sep 2018

@oli18 začiatok ťažko odhadnúť,zrazu som si uvedomila,že nemám čas ani vlasy si umyť keďže všetok čas som trávila pomahanim u svokry a syna ma nútila odsúvať stále viac a viac.Napr.Chcela som ho isť pozriet na trening a ju to vytacalo,ze som neprisla k nej.Vadilo,že chodím k našim,musela som obmedziť návštevy tak na 4-5 ročne.Takze neviem kde som ja robila chybu,snažila som sa jej vždy vyhovieť až to dospelo do štádia sedieť doma a čakať na telefonát,že potrebuje pomôcť.Ked sa narodila dcéra,bolo to po 2 potratoch a ležala som celé tehotenstvo,to som už bola lenivá a precitlivela.Cca po pol roku,čo som sa jej úspešne vyhýbala kvôli kojeniu a dcéra mala poškodenie obličky to mi dala ako tak pokoj,potom prišli výčitky,miesto víkendov už vyžadovala chodiť aj v týždni,ale bez syna ..čo som odmietla,veď sa učil poobede do školy,8r nemôže byť doma celý deň sám, odvtedy sa to ťahá a zhoršuje.. Čokoľvek nespravím podľa jej predstáv je zle.Ako zariadiť byt,ako obliekam a cesem malú,ako varím,ako upratujem,ako okopavam,šoférujem,ako sa spravam,mám zmeniť účes,mám málo majetku,príliš chudobnú rodinu,to je u nás dennodenne ako na podnose..tak teda moja zlatá,povedz mi kde je tá moja chyba.To nie je chyba,to sú jej nezmyselné nároky a áno,robím obrovskú chybu,nesplnam tie jej nároky.A chlap s ňou súhlasí.Ona rype a on prikyvuje

bodka13
15. sep 2018

@kubkovamama syn je manželov? ... už som ťa pýtala, neviem či som prehliadla odpoveď

oli18
Autor odpoveď zmazal
eliska13
15. sep 2018

@kubkovamama poopravila by som Ta práveže si spĺňala všetky jej požiadavky a rozmary a tak sa to stupňovalo.Obdivujem Ta, že si tento psychicky teror od obidvoch vydržala.Myslim, že si lepšie rozhodnutie nemohla spraviť kvôli deťom a sebe.Rodicia Ti pomôžu tvoj syn si nezaslúži, aby denne počúval akú má neschopnú mamu.Normalne by som si ho posadila a vysvetlila situáciu.Tvoj muž a žena sú chorí na hlavu dala si im dcéru a teraz môžu mať "spolu"bábätko a starať sa idylka.Asi si myslia, keď si si to veľa x rozmyslela, že to nespravis.deti by som dala k rodičom, aby neboli svedkami tých scén no a potom sa priprav na vyhrážky od obidvoch, najprv zlosť, potom medové motúzy ako sa máš vrátiť, všetko bude dobré, mama sa zmení...s tým rataj, že začne manipulácia oni budú asi obaja nejakí psychopati bez emocii.Drz sa lepšie si nemohla spraviť nervovom by si sa zrútila a deti by mali peklo každý den