Svokra - tykanie
Svokra sa stale tvari ako ma ma rada. Ze ma len synov tak ze teraz ma akoby dceru bla bla bla. Ale pritom nechce aby som jej tykala. Viem ze to nie je take dolezite ale ja by som mozno mala pocit ze by sme si boli blizsie a ze ma ma naozaj rada. Minule som sa jej otvorene spytala ci si niekedy potykame. Tak ostala v rozpakoch len sa usmiala a povedala uvidime. To znamena ze nie. Ona je stara skola ma uz 65 rokov je asi naucena ze nevesta ma svokre vykat. No potom sa tazko veri qko ma prijala ako ma rada. Preco jej mozu tykat synovia a vnuci ale ja nie ? Tak mi je to len trochu luto. Ja mamu uz nemam
So mnou si potykala ked som oznamila tehotenstvo. Deti sa zial vypytali skor na svet a zomreli :( po porode/potrate mi svokra povedala - A TO SME SI POTYKALI.... (tak pardon, ze som potratila tvoje vnucata...) nezmohla som sa na slovo, od tej vety skoncila, v momente som jej zacala opat vykat. Vztah 0 bodov
Zial nie v kazdej rodine sa tykanim ludia priblizia
V prvom rade tykanie navrhuje starší alebo spoločensky vyššie postavený človek. Takže si si to pokakala😃🤦
To si sa naozaj pýtala ty svokry či si niekedy potykate? 🤦♀️ Nikdy by som sa to nepýtala.... Inak vykanie svokrovcov je pomerne bežné, nic nenormálne..
Ja svokre vykam a tykat by mi bolo veru blbe. Ako mame deti, tak ju volam babka. Tiez ma po 60r. Ona svojej mame vykala, ale vztah mali dobry. Vztah nie je o vykani ci tykani.
Vykam
Ja si tykam so svokrou svokor mi to nenavrhol a to sme 3roky manželia ale občas ma to popudi že ešte nenavrhol ale ja sa tiež nebudem núkať...muž mojím týka
@janulka182, @pillow11 moja svokra si dva roky po svadbe s jej synom (s ktorym som chodila sest rokov) potykala s mojou starkou, mojou mladsou sestrou a jej muzom a s mojou sesternicou a jej muzom, ktorych videla dokop vsetkych asi 3xv zivote vtedy (svadba a krsty)…. takisto si tyka s jednym zatom… ranilo ma to a ked som jej to minuly rok nadhodila, ci sa jej to nevidi zvlastne a ze ako sa asi mam citit, vybehla na mna, ze co je na tom zvlastne a co vytahujem take veci…
Tiez vykam... Nemyslim si, ze ta ma svokra menej rada, ked nechce, aby si jej tykala. Ako hovoris, je stara skola, ale nevidim na tom nic zle...
Ja svokrovcom tykam, a je to čudné podľa mna, nechcela som odmietnuť keď mi to navrhli, ale ja vykanie považujem tiež za určitý druh úcty/rešpektu voči danej osobe. V konečnom dôsledku ale je to jedno, môže byt pekný vzťah aj keď si ľudia vykaju aj tykaju
Samozrejme ze svokre aj svokrovi vykam. Ked som sa vydavala mala som 32r. Ona 60tku. Nikdy mi tykanie nenavrhli a mne to pravdu povediac ani nikdy nevadilo a asi by som im aj mala problem tykat. Mne pride prirodzenejsie im vykat. Pritom ich volam mama aj otec. Oni mne automaticky tykali aj tykaju. Nikdy mi to takto nevadilo a uplne mi to takto vyhovuje, pasuje. Mame dobre vztahy, dokonca prvy rok po svadve sme u nich aj byvali. Nemozem naozaj nic zle na nich povedat, vzdy pomohli ci uz postrazit moje deti alebo na stavbe nasho domu. A aj my sme napomocni im ak treba.
Moj muz tyka mojim rodicom od prveho stretnutia - moji rodicia to navrhli, cize uz 17rokov... svokrovcov uz 5 rokov nemam, ale vzdy som im vykala... raz mi svokra z nejakeho dovodu po telefone povedala ze ved aj ja by somjej mohla tykat... myslim ze takato vec sa neriesi po telefone... cize som odmietla a nikdy viac to nespomenula.
Môj muž má s mojou mamou lepší vzťah ako ja s jeho mamou a pritom ja mojej svokre tykam a môj muž mojej mame vyka. Podľa mňa prijatie nie je o tykani a vykani ale o celkovom vzťahu a rešpektovaní sa. V pohode by som svojej svokre vykala a radšej s nou mala lepší vzťah. Síce si tykame -ona to navrhla aj vyslovene chcela aby som jej tykala, ale nepripadá mi, že by sme mali nejaký super vzťah 🤷♀️ ja by som nikdy ako nevesta svokre nenavrhovala tykanie ani sa nepýtala ci si niekedy potykame... Pre mňa je to divne.... Ak bude chcieť tykanie navrhne sama a nemusí to mat s prijatím nič spoločné 😉
Synovia a vnuci jej môžu tykat automaticky,sú rodina.To,že ty už mamku nemáš ti tykanie so svokrou nenahradí.Ani nikdy nebude tým pre teba ani ty pre ňu cim by si si možno priala byť. A je to tak lepšie podľa mňa,ja som za primeraný odstup.S prvou ženou môjho muža si svokra tyka,stretávajú sa,chodia si k sviatkom,na výlety.Mne ešte doteraz ani nenavrhli ako ich mám oslovovať,exmanželka je pre nich nevestou,nie ja a už pár rokov sa cítim vďaka tomu ako debil😁.Nemá ti čo byť ľúto.Svokra je svokra a rodič je rodič.Nic ho nezasupluje.A na tykanie by som sa nikdy nepýtala,to má navrhnúť starší.Skor cez muža si mohla pozistovat keď tak.
To vazne niektore vykate vlastnym rodicom? Myslela som, ze Viktorianska era uz skoncila
So mnou si svokra potykala a rada má nemá....vykanie udržuje vo vzťahu aj istý odstup, hranice, čo nemusí byť vo vzťahu vždy zásadne nevýhoda.
Vsetko zalezi od vychovy aj bezprostrednosti konkretnych ludi. Moja svokra svojej mame vykala, babke dokonca onikala. Pretoze take boli zvyky. Jej deti jej uz tykali. A ja som na zaciatku vykala, potom neskor mi povedali, aby som ich oslovovala mama a otec a tiez im tykala. Najprv to bolo tazko stravitelne, nevedela som ako to spravit, ale uz vela rokov je to uplne prirodzene. Moj muz mal vacsi sok. Ked som ho kedysi davno doviedla predstavit rodine, moja babka mu podala ruku a povedala: Ja som babka, to je dedko (stal za nou), tykaj nam! A bolo vybavene, hoci on skoro odpadol :D, ze ma tykat o tolko starsim ludom, s ktorymi sa len zoznamil. Ale to je skutocne len o bezprostrednosti. Napriklad muzovej krstnej mame a otcovi vykam, hoci mi davno bolo povedane od nich, ze mozem tykat, tak aj ked sa mame radi a nemozem na nich povedat kriveho slovka, je tam z mojej strany vykanie, pretoze som si u nich tak nejako zvykla (nase deti im ale obom tykaju).
Ja som naucena vsetkym starsim vykat. Tiez si so mnou svokra chcela potykat ale odmietla som, lebo pre mna je to prejav ucty - vykanie. V rodine to mame tak, ze ja tete a ujovi vykam ale napriklad ich deti mojim rodicom tykaju. Je to asi o pocite. Asi by som to neriesila ak mate dobry vztah. Horsie by bolo keby ten vztah nebol dobry.
U nas je normalne svokrovcom vykať. Samozrejme že syn rodičom tyká a tvoje deti tiež, pretože pre svokru sú to deti jej syna. Ty si nevesta, teda v podstate cudzia žena, čo si zobrala jej syna. Neviem si predstaviť svokrovcom tykať, ani keby chceli. Vlastne u nás v širokej rodine som to ešte nepočula. Moj muž vyká mojim rodičom a ja jeho... a oni nam tykaju.
No ja som už svokra. Mám zaťa aj nevestu. Vnúčatká má volajú babka a moju mamu, teda prastarku volajú starká. Ani by ma nenapadlo im povedať, nech ma volajú mama. To z akého dôvodu, veď to je choré. A zat aj nevesta má neoslovuje nijako. Nevolajú ma mama, skôr babka tiež. No nevadí, ja som so všetkým spokojná. Len nech o i budú spokojní, šťastní a zdraví. a ja s nimi. ❤️😉. Lebo ich ľúbim.
Tykat som si so svokrou nechcela ale ona chcela aby som ju volala mama. Ja ani náhodou. Mama je len jedna a ona mojej mame nesiaha ani po členky. Keď o nej hovorím volám ju starká. Priamo ju neoslovujem. Všetky nevesty jej vykaju a volajú ju mama, svokra otec. Ja nie. Je medzi nami 10 ročný rozdiel tak asi preto sú oni ešte tak zvyknutí a príde im to normálne.
@martinusik91 tak načo si si brala jej syna keď svokra je u teba nepríjemná osoba ktorá tvojej máme nesiaha ani po členky...a ani týkať si s ňou nechceš čo je oveľa jednoduchšie aj na výslovnosť a celkovo keď sa s tou osobou bavim jak vykať. Ale však tvoj rozum.
@alexka89 predstav si jej syn má na ňu rovnaký názor ako ja. A to na to prišiel sám. Nevnucovala som mu ho. Ako môžes komentovať keď o mne nič nevieš? Keby si si prežila snou to čo ja tak by si to chápala. Ale ty si asi už svokra ktorá sa uráža na všetko čo sa týka svokier a berie to osobne. Nebudem si s človekom týkať len preto že sa to lepšie vyslovuje 😅.

@katarinka289 ved to v kazdej rodine je to inak, no netutila by som v ziadnom pripade svojich svokrovcov, aby som im mohla tykat. to uz by kde bolo. pre mna je vykani uplne normalne