Svokra týždeň pred pôrodom organizuje väčšie rodinné stretnutie
Je podľa vás normálne, že svokra necelý týždeň pred termínom môjho pôrodu organizuje zo dňa na deň väčšie rodinné stretnutie vo večerných hodinách, kde mám byť aj ja s mužom. Mne a muzovi to oznámila až po tom ako sa so všetkými ostatnými dohodla. Tak keby sme to teraz odmietli, boli by sme za tých zlých. Lebo chcú prísť hlavne kvôli nám.
@1nelka1 nevidím reálny problém, iba ak by ti už bolo zle a pod.... A aj vtedy sa dá ísť na oslavu na hodinku a ospravedlniť sa, ísť preč. Ja som bola 2 týždne pred termínom na oslave 50, kde som väčšinu strávila prechádzkami po reštike medzi 60 ľuďmi.... V deň pôrodu veľká gril-party u svokrovcov ( obaja mali narodky) O 21.30 sme prišli domov, uložila som syna spať a o 23 som už sedela v aute do pôrodnice,pôrod trval hodinu .... za mňa vždy lepšie ako keď porodis a ani tam nebudeš môcť ísť - lebo však malinké bábo.. zas bude ,že mohla počkať a tak.... ak sa budeš cítiť dobre chod ak nie, isto sa nebudú hnevať a pochopia to...
Ako tu uz kocky pisali. Realny problem tam asi nie je ziadny. Ak sa bojis, tak neviem, budes to bud musiet povedat alebo proste aspon na chvilku tak chodte. Nemozes vediet kedy presne porodis. Takze to ako nejaku vyhovorku by som nepouzivala
@mabenn Chapem presne ako to myslis a na jednej strane mas fakt pravdu.Na druhej strane by mohla ako sucast na pripravy na rolu maminky zacat mysliet aj na inych,nielen sama na seba.
@1nelka1 tebe treba diktovat, co mas robit, kam mas chodit, kedy a s kym? Ked sa na to uz necitis, tak tam nechod, ved nech ide manzel sam. Nerozumiem, aky lroblem riesis 🤷♀️ tyzden pred porodom snad kazdy pochopi, ked sa ospravedlnis
@1nelka1 vsetko uz bolo asi povedane, poviem priklad. Svagrovcom sa narodilo babatko mesiac a pol po nasom tretom, my sme krstili len s krstnymi, s respiratormi, max. 6 ludi v kostole. Krstny otec, ten siel hned aj domov, neostal ani na obed,nlen moja sestra, ktora bola z dalej. To bolo v marci. Potom v maji mali krstiny svagrovci, to uz sme tam boli viaceri, s negativnymi testami, po prekonani a tak. A pointa je ta, ze od predvecera krstu bola dalsia svagrina v porodnici, 2 tyzdne pred terminom. Takze na krste nebol ani jeden z nich a nik sa nehneval, neoduval, proste to tak vyslo a len sme sa modlili, aby cim skor porodila, vela sa trapila.
Za mna osobne, co mam odrodene 3 deti, tak pri prvom mi tak dobre bolo, ze ja som ani rodit nechcela ist, mohla som ho nosit aj dalsi tyzden, dva. Narodil sa 8 dni po termine. Druhe uz bolo horsie, ale 4 dni po termine a tretie tyzden pred terminom, tyzden pred Vianocami. Pocas korony, nik neockovany este, vysoky tlak, stres, ci bude vsetko oka. Vsetci sa zisli u svokrovcov na Bozie Narodenie, len my nie. A vsetko bolo ok. Keby nebola korona a nemala som vyvolavany porod tyzden pred terminom, kludne idem k svokrovcom aj na Stredry vecer, co bol termin porodu. Pokial je to v jednom meste, v ktorom chces aj rodit, nevidim problem.
A rozhodne, ver mi, lepsie je oslava tyzden pred terminom, ked porodis, budes rada, ze si rada. Ja som cele sestonedelie pri prvom a tretom prerevala, neprisavali sa mi, zapalene bradavky a prsia, decko vrestalo den noc, hladne. Oslava bola to posledne, na co som myslela. Ja by som sla, pokial sa citis dobre.
ja som bola v sobotu na kolaudacii u brata na dome a tiez to bolo tyzden pred porodom sak co je na tom termin mam teraz sobotu a furt ani naznak :D stretli sme sa tam cela rodina bola som velmi rada tomu...fungujem normalne sak clovek neporodi za minutu :D
Joj tyzden pred terminom som.bola.zakazdym uz doma aj s babatkom odrodena davno vybalena 😂 tiez by som sa chytala.za halvu keby z rodiny niekoho take cosi napadne, ale.aj keby ja by som jednoducho povedala necitim sa dobre - tehotna tyzden pred moze mat uz kadejake stavy, kotrakcie ked aj pripravne atd...nesla a hotovo bodka
Ja nechodím ani k mojim rodičom vysedávať...oni prídu mňa pozrieť keď sa im dá ..ale to sú rodičia 🤷
@1nelka1 a co ta trapi? ved vecera zadarmo 🙂 ci som nieco zle pochopila ? my sme tyzden pred porodom malovali byt, isto lepsie sediet na oslave a napchavat sa , pridem zjem, vypijem kavu kolac, a caute, staci povedat ze ta pichlo v boku a sami ta vypakuju
PS: tvoje prve dieta, ze si taka vztahovacna ? 🙂
@cacianka ale tak to je snad jasne. Ja som narazala jak sa baby do nej pustili, ze je netykavka a podobne... to je jasne, chcem idem nechcem neidem 😉
a prečo tam vlastne nechceš ísť? v čom je problém?
Buď pôjdeš alebo nepôjdeš, záleží ako sa budeš cítiť, nik sa nebude hnevať a keď aj áno tak to je problém toho človeka a nie teba 🙂
@1nelka1 ja som rodila 3 tyzdne pred terminom, takze z tohto si ty absolutne nic nerob, za tyzden sa moze stat cokolvek, porod sa ti moze rozbehnut dnes. zajtra, aj o 5dni a v den oslavy budes proste v nemocnici 😁 neries take zbytocnosti, naco si prirabas stresy a nervy?
@zuzuliennka1 nenapísala by som to lepšie. Ako fakt sú to maličkosti a posledné veci, čím by som si v jej prípade pridávala starosti
@1nelka1 som v 22 tt a svokra mala cez víkend oslavu. Skrz covidu sme jej dopredu oznámili,že my neprídeme nakoľko mala na oslave aj ľudí, ktorí nie sú očkovaní, a vieme, že chodia kade tade (ja očkovaná nie som, tak sa chránim). Snažila sa dotiahnúť aspoň manžela, ale akú logiku by to malo, keby šiel a nakazil sa? Okrem toho som začala mať problémy s chrbticou , po nociach revem od bolesti, svokra aj napriek tomu sa nás ešte v sobotu snažila dotiahnúť, ale to jej manžel povedal rázne nie. Túto sobotu oslavuje krstná, tiež sme tú oslavu zrušili. Krstná to zobrala v pohode, svokra je na tom horšie, ale neriešim. Pre mňa je prvoradé moje zdravie a zdravie môjho bábätka, tak nech sa hnevá koľko chce.
Uvedom si, že asi nie je veľmi rozumné týždeň pred pôrodom ísť na takú oslavu, čo ak sa nakazíš a vystavíš riziku zdravotníkov? Ak si očkovaná a aj rodina tak to je o inom. Ale z toho hľadiska ja by som povedala rázne nie a neriešila čo si kto pomyslí.
Tiež nechápem kde je problém..ja som bola dva dni pred termínom na svadbe mojich svokrovcov.. jediné čoho som sa bála bolo, že to nestihnem a budem v tom čase v pôrodnici 😁 .. pokiaľ sa necítiš dobre tak stačí jej to povedať, nemyslím že by sa niekto hneval na tehotnú ženu za to že ju bolí chrbát/opuchaju jej nohy/... (Môžeš si doplniť čo chces)
Ja by som bola v poho a mozno ta ani nepojdete. Kedze to uz mozes davno rodit v tom termine. Ja som tyzden pred terminom bola tiez na jednej akcii vonku do asi 3:00 rano. Prave mi to dobre padlo a odputalo mi to myslienky od porodu a sledovania sa. Len chodte, lebo po porode to bude podstatne zlozitejsie.
Nie, ak nemas cas neprides, ak mas cas, prides.
@1nelka1 vidim,ze sa ti sem nahrnuli vsetky superhrdinky a stihli ta tu dourazat jedna radost🙈😅 K tvojmu prispevku - normalne by som svokre oznamila,ze nepridem. Rovnako by som to povedala svojej mame, nerobim rozdiel. Ak niekto nevie respektovat, ze pred porodom sa necitis na oslavy, je to jeho problem, nie tvoje zlyhanie 😉 Ty si si ziadnu oslavu neobjednala.

Sorry,sibe ti??Je to absolutne normalne.Cela rodina ma byt v pozore kvoli tvojmu terminu?Dlho som nepocula nieco tak absurdne.Inak,mozes aj 2 tyzdne prenasat,vies i tom,cely cas sa nesmie nic konat skrz teba-stredobod vesmiru???