Svokra v jednom dvore
Ahojte bývame so svokrou v jednom dvore.
Ide o to že sa vrátila nedávno zo zahraničia a tým že mi si dokončujeme dom tak nemám urobený vonkajšok a keď bola preč tak som si nakúpila kvietky čo som mala okrasné veci a dala si to do altánku. Ktorý robil môj muž. Prišla domov dnes som odišla na dve hodiny preč a ona za ten čas presadila kvety ktoré ja som mala posadené do svojích crepknikov dala si to pred svoj dom a aj všetky okrasné veci. Nahnevalo má to ale nepovedala som nič len som celý deň nevyšla ani von a potom mi niečo doniesla a vraví že poliala všetky kvety. Možno to beriem tragicky ale nechcem aby sa mi do týchto veci starala ja som do toho investovala nie malé peniaze a 4 mesiace som sa o to starala len ja a teraz sa ide zrazu ona ? Neviem vo vnútri sa cítim hrozne nahnevaná.........
Boze ja nechapem,ako si niektore neviete otvorit usta🤦🏻♀️Ja by som nieco take netolerovala
svokra- nesvokra, išla by som jej niečo povedať. Mala sa slušne opýtať, a nie takto! Susedovi by kradúť nešla, ale neveste v pohode, šak má pekné kvietky, poberem si a budem mať aj ja - a ešte si počká, kým nebudeš doma. No akoby vedela, že ty budeš ticho, muž predpokladám si ju zastane, však to nič tak dôležité nie je, a ona bude spokojná, že je po jej. Len si ty povedz svoje, lebo o tie 2 týždne keď porodíš sa ti s takýmto prístupom začne ešte len tá pravá zábava. Ak chcete žiť na jednom dvore, tak musia byť pravidlá a obe strany ich musia dodržiavať, inak to nepôjde. A urazená máš právo byť akurát ty, nie svokra.
@majca1995 keď ti zoberie dieťa s kočíkom a pôjde s ním bohviekde na 3 hodiny, tak tiež nič nepovies? Musíš si otvoriť ústa teraz, po pôrode to bude oveľa ťažšie.
@janickacrazy toto neviem vôbec ako budem brať lebo nemám ešte deti toto bude moje prvé.. ale tak hádam si takéto veci nedovolí
@janickacrazy presne ma napadlo, ze ho bude kocikovat, davat do vnutra k sebe, ci davat mu ciapku uplne svojvolne.
@majca1995 ona sa vrati do zahranicia ci zostava natrvalo doma?No cakaj dietatom zhorsenie vztahov zena prepne do zvlastneho modu strasnej ochrany dietata a bude Ti vadit vsetko
Ja už fakt niekedy nerozumiem . Ja som si už predstavovala ďalšiu tému jak svokra znepríjemňuje náročky ti život a problém je toto ? Autorka, si dospela osoba , možno už aj mama a takúto jednoduchú vec nevieš vyriešiť ? Podľa mna to ani neurobila naschval píšeš že žila v zahraničí možno si to neuvedomila , chod za ňou povedz jej že tie kvetinky sú tvoje a hotovo vybavená vec ? Boooze moj , veď si určite jedna dospela rozumná žena tak hádam nebudeš sa za takéto ozaj hlúposti urážať .
@majca1995 a co ze je starsia a aj svokra. Nema respekt, nevie sa chovat takze ake pozicaj, take vrat. Povedala by som jej, aby kvety dala do povodneho stavu a to hned. A taka by som bola vytocena ze by to uz druhy krat neurobila. Inak so svokrou na pozemku je vo vacsine pripadou isty druh masochizmu, pre mna by to nebolo. Tam kludu nebude, hlavne ked je babka ciperna a respekt voci tebe a synovi je nula cela prd.
Ak máte spoločný dvor tak sa jej vôbec nečudujem, kvety tiež berie ako spoločné a keď sa nikto neozve, že nie sú tak je všetko v pohode, nie?
Za mesiac sem dáš tému ako ani von s kočiarom nemôžeš ísť lebo ti ho svokra berie k sebe. Keď už musíte neviem z akého dôvodu bývať pri sebe dajte aspoň plot medzi seba a nebudú takéto o ničom problémy.
@majca1995 Tvoja svokra nie je kompletná, pochmatala Tvoje kvety, vysadila si ich pred svoj dom a v auguste odchádza? To Ti urobila náročky. Ja by som sa určite ozvala. Niekto Ti tu radil, že jej máš kúpiť kvety. Nech si ide kúpiť aké chce, prečo by si jej Ty mala ísť kupovať kvety 2t. pred pôrodom... ? Tiež by som jej slušne povedala, že nech sa nehnevá, ale bola by som rada, keby mi vysvetlila čo ju viedlo k tomuto počinu, keď prišla na mesiac domov a vedela, že kvety sú Tvoje. Druhá vec, poprosila by som ju, nech to láskavo vráti do pôvodného stavu, lebo Ty vieš, kam si tie kvety dáš...
Kym si neotvoris usta nikdy dobre nebude, pre teba. Dom ste s muzom postavili na jej dvore, predpokladam ze to tak je. Cize ona sa tam cíti viac byt pani. Ďalej si tesne pred pôrodom, možno myslela ze ti tym, že kvety da do zeme pomôže,ale preco to pichla pred jej dom,uz si vysvetliť neviem 😂 a ze si nevyšla z domu, možno si zas ona myslela ze si unavená,tak ani nesla za Tebou.
Radim v dobrom, s mužom sa porozprávať co všetko budeš svokre tolerovať a co uz nie,a najhlavnejšie je aby pan manžel držal pri tebe, rešpektoval tvoje pocity,a priania ...
@majca1995 napisem to tebe ale plati to pre vsetky ktore si nevedia otvorit hubu, ak to nevies alebo nechces aby sa svokra urazila tak drz aj nadalej hubu, suchaj nohami a nechod sa stazovat na Modry konik lebo mi ti tu s tym nepomozeme, aj tie rady co dostanes jednym uchom dnu, druhym von. Keby si to tej svokre povedala presne tak ako si to tu napisala, nema dovod sa hnevat a ked sa aj tak nahneva zili ti to trhat nemusi. Ked si urcis na zaciatku hranice, bude ti sveta zit.
asi tak nejak, bez toho, aby si jej proste nieco povedala, nevyriesis nic. ono mozno jej to mal povedat tvoj muz, proste sa ta zastat a hotovo a ak nie, tak si to mala spravit ty. jasne, ze ta to vnutorne zerie, ked si proste ticho
chybu si spravila, hned, ze si jej proste nieco nepovedala. boli to tvoje kupene kvety a dekoracie, proste sa ich nemala co chytat bez tvojho suhlasu, to je cele. pokial jej takto nebudes nic hovorit, nebude respektovat nic

@majca1995 a zase ustupujes, ze tam mozu zostat kvety🙂normalne by som jej povedala, ze kvety chces mat v altanku ci jej tam zavadzali, ak sa jej pacia kupis jej druhe.Je to od nej drze tiez mohla prist a opytat sa