icon

Svokra volá môjho syna synček

2. dec 2025

Ahojte, ako by ste reagovali ak by vasa svokra volala vasho maleho syna SYNCEK, SYNACIK?

Strana
z2
oceanahory
2. dec 2025

@anonym_autor Uplne pokojne...v podstate by som na to nereagovala vobec 😁🤷.

rachel36a
2. dec 2025

@anonym_autor normálne. Ved nič zlé nerobí.

kukulienka83
2. dec 2025

Normálne...aj moja tak volá moje deti a čo je na tom?

sisamisaaa
2. dec 2025

To je aké milé :D musí ho mať veľmi rada, mne to vyčarilo úsmev na tvári 🙂

rozculena
2. dec 2025

Nie si ty tá,čo tu už o tom písala,že sa svokra správa,ako by to bolo jej dieťa?

ivik4
2. dec 2025

A keby to hovorila tvoja mama tiez by si sa pytala na nas nazor ? 🙃
V pohode

thereisabear
2. dec 2025

Asi nijako, ale prišlo by mi to zvláštne.

simsalabim
2. dec 2025

Ten vyraz sa casto v minulosti pouzival ako zdrobnenina aj detom, ktore neboli vlastne. Nemyslim si, ze si tym privlastnuje tvojho syna.

anonym_a11d3a
2. dec 2025

Nemám problém vyrobím si...🥴

alickapusinka
2. dec 2025

mne stara suseda 99 ročna hovori dievka moja a nič si s toho nerobim.

anonym_491c11
2. dec 2025

Moja babka volala mojho (uz byvaleho) frajera „synko moj“

Ved tvojej svokre sa v tvojom synovi svojim sposobom vratil aspon trochu ten chlapcek, ktoreho kedysi tak milovala ako ty svojho maleho. Bud rada ze ma k nemu vrucny vztah a ak je vsetko ostatne v poriadku, neries capaciny.

mane01
2. dec 2025

@anonym_autor bola by som vďačná, že ho lubi. Mňa babka volala dcerinka.

anonym_11e60e
2. dec 2025

Divné

petronelag
2. dec 2025

@anonym_autor To nie je nič zvláštne, možno si ťažko zvyká na meno, ktoré ste mu dali. Len by neboli väčšie problémy.

negymama
2. dec 2025

moja svokra volala rovnako muza aj nasho syna "fiam"

reanda
2. dec 2025

mna volal 'dcerenka' sused z ulice.. aj ked som uz bola dospela 🙂 .. a nielen mna, vsetky decka z okolia tak volal

anonym_a013e9
2. dec 2025

Je to bosorka. Treba ju upáliť. Zamysli sa trošku nad sebou, svokra má tvoje dieťa rada

anna777115
2. dec 2025

Starí ĺudia normálne volali mladích ' dieťa moje' a nikomu to nebolo čudne. Tato egoisticka doba, ked už niekomu vadí aj toto. Niektore ženy by si mali deti po porode vystavit do sekretara a nedovolit nikomu sa k nemu ani približit ani ho oslovit. Dakedy sa zilo dvoj troj generačne dieťa vychovavala cela rodina, dokonca cela dedina. Teraz sa ani pozrieť na dieťa, lebo maminke to srdce urve. Chorá doba....

anonym_750713
2. dec 2025

Ak ti to vadi povedz svokre, to je vas vnuk a nie syn. A ak bude pokracovat, tak jej to vzdy po kazdom osloveni pripomen. Snad prestane.

anonym_5d36d9
2. dec 2025

Ved aj,ucitelka v skolke casto hovori deticky moje. 🙂

anonym_b52e73
2. dec 2025

Mne to príde celkom zvláštne - vnúčik moj je rovnako krásne oslovenie.

mimikarol
2. dec 2025

Mňa volá starká "dcérka".

personality
2. dec 2025

A čo ho ma volať vnúčik a pripomínať si stále ze je stará tetka? 😂 syncek znie lepšie. Syncek jej synčeka. Skrátene syncek. 😀

anonym_307433
2. dec 2025

@anonym_autor je to jasné, chce ti ho vziať a už si takto verbálne pripravuje "pôdu". 😳

bomba36
2. dec 2025

Kým tak nevolá teba..

danica2711
2. dec 2025

tak možno by nemusela, ale zas netreba na každé svokrine slovo reagovať s takou silnou alergiou...

anonym_b52e73
2. dec 2025

A ešte, moja svokra casto mojim deťom hovori : baby moje, baby nase, ale keby pri návšteve zadeli: Dcérky moje, konecne ste pri mne, tak aj ja na ňu zaganim a pomyslím si, či je ok.

amdornik
2. dec 2025

@anonym_autor mne osobne to pripadá zvláštne, ak nemá svokra tak 90 a viac rokov. no neviem. moja mama má vyše 80, prvé vnučky mala po 50-ke, ale vždy povedala, moja vnučka, môj vnúčik. nikdy nie dcérka či synček. a musím teda poznamenať, že ich zbožňovala a zbožňuje. všetkých rovnako. je fuk, od ktorých detí. ale pre ňu sú to vnúčatá, nie deti (deti sú pre tých, ktorí ich splodili, preto podľa mňa áno, je to čudné).

a čo s tým? svokre slušne povedať, že tvoje dieťa nie je jej synček, ale jej vnúčik (znie to možno aj rozkošnejšie, lebo ľúbozvučná slovenčina) 😀

autor
2. dec 2025
@amdornik

@anonym_autor mne osobne to pripadá zvláštne, ak nemá svokra tak 90 a viac rokov. no neviem. moja mama má vyše 80, prvé vnučky mala po 50-ke, ale vždy povedala, moja vnučka, môj vnúčik. nikdy nie dcérka či synček. a musím teda poznamenať, že ich zbožňovala a zbožňuje. všetkých rovnako. je fuk, od ktorých detí. ale pre ňu sú to vnúčatá, nie deti (deti sú pre tých, ktorí ich splodili, preto podľa mňa áno, je to čudné).

a čo s tým? svokre slušne povedať, že tvoje dieťa nie je jej synček, ale jej vnúčik (znie to možno aj rozkošnejšie, lebo ľúbozvučná slovenčina) 😀

@amdornik no ja som prekvapena z tych komentarov, myslela som ze viac zenam to pride divne. Svokra ma 50, aktivna, pracuje…

amdornik
2. dec 2025
@anonym_autor

@amdornik no ja som prekvapena z tych komentarov, myslela som ze viac zenam to pride divne. Svokra ma 50, aktivna, pracuje…

@anonym_autor tak to je choré podľa mňa. ja mám tesne pred 50 a neviem si absolútne predstaviť, keby moje dieťa malo dieťa, aby som ho oslovila: dcérka, synček. no NIE. asi pani babka nevie prijať fakt, že je už babkou (keď stará mladou chcela byť).

Strana
z2