Svokra vzala dcére obľúbenú deku
Bola na "návšteve" na jednu noc. Keď odchádzala , vzala so sebou aj deku, ktorú dcéra so sebou všade ťahá, hlavne s ňou zaspáva. Rušíme momentálne cumlík takže sú noci pre nás náročné aj bez toho . Keď som jej dnes ráno volala či nevidela náhodou deku tak sa hrdo priznala, že ju vzala lebo "dcéra je už na takéto veci Veľká, vôbec to nemá mať" sto čertov do mňa vošlo. Tak som jej vynadala a povedala, že nech sa sem už neopováži chodiť. Furt sa snaží deti vychovávať podľa seba lebo dokonalá pani učiteľka vie ako majú byť deti vychované. Stále ich len okrikuje a nastavuje si vlastné pravidlá a môžeme s mužom do nekonečna omieľať, že sa nemá starať. Už sa s ňou muž preto xy krát hádal, isté obdobie sem nemohla chodiť, potom sa ukludnila a už to zase začalo. Muž je na školení v Bratislave, keď pôjde domov pôjde pre deku a povedal, že si to a ňou jasne vydiskutuje, ale aj tak som strašne nasratá. Taký hnev v sebe dusím, že som musela napísať radšej sem lebo mám nutkanie jej ešte raz zavolať a vynadať. Celú noc som nespala poriadne do toho som chorá a ona spokojná so sebou ako vyriešila náš problém.
Ocakavam ze sa do mna pustia ale starsie ucitelky v rodine su peklo. Kamoska ma tak svagrinu, sestra tiez svokru. Co by jeden cakal ako budu kreativne hrat sa a neviem co, tak sa chovaju jak v armade a len sekiruju, kritizuju, porovnavaju...
Kúpiť rovnakú deku kým muž príde sa nedá? Svokra je riadna pi..
Tak zas "sto certov do teba voslo" ona je stara osoba a robi obcas blbe veci a nedomysli, ze vnucka skutocne bude plakat...neexistuje veta, ze "privelka" na mojkacika ci deku, proste kazdy ma pravo na nejaky komfort v posteli... je to vyslovene sukromna vec ci u dietata ci dospeleho... dajte pauzu od stretavania, prospeje to obom stranam, mozno sa nad sebou zamysli. Ale skor nie, starych ludi tazko zmenit...
A pritom tie 🐮 majú tiež svoje rituály ktoré považujú za OK - možno 15 rokov starý obľúbený hrnček z ktorého pijú kávu a z iného im nechutí atď.
Máš iba dve možnosti. Udržiavať chorý vzťah ktorý ti nici nervy čo teda fakt nedokážem pochopiť že niekto ide proti sebe a umožňuje iným aby mu ničili život a nervy. Alebo povieš svokre že keďže neustále prekračuje hranice tak ... a určis si kedy s ňou budeš v kontakte a bude sa to dodrziavat. Ak zase začne riesit a nedodrží nastavené pravidlá kontakt sa zredukuje na minimum
ber to ako poslednú kvapku a nech si svokra vychováva doma akvarijné rybičky, počítam, že nikto okrem rybičiek s ňou nevydrží. A nevolať na prespávačky
Tak zas "sto certov do teba voslo" ona je stara osoba a robi obcas blbe veci a nedomysli, ze vnucka skutocne bude plakat...neexistuje veta, ze "privelka" na mojkacika ci deku, proste kazdy ma pravo na nejaky komfort v posteli... je to vyslovene sukromna vec ci u dietata ci dospeleho... dajte pauzu od stretavania, prospeje to obom stranam, mozno sa nad sebou zamysli. Ale skor nie, starych ludi tazko zmenit...
@really8 presne to rovnako vnímam. Len komandovanie. Toto nerob, takto nerob . Toto sa takto nerobí , urob to ako ti hovorím. Za nás toto neexistovalo. Už sme mali výmenu názorov keď tu bola lebo do syna stále hundrala, že má byť ticho keď je. Pritom my máme zaužívané, že keď sme spolu pri jedle za stolom tak sa rozprávame. Ja si koľko krát len sadnem k synovi keď je aby mi mohol rozprávať čo bolo v škole a pod.
@anjelicek26 ty by si s tým bola v pohode lebo je to stará osoba ? Keď je stará tak si môže dovoľovať čo sa do druhých zmestí ? Aj deti robia občas blbé veci a keď náhodou niečo "vyvedú" v jej prítomnosti tak by ich najradšej od zlosti strieskala. Ja nebudem päste zvierať, ale ani sa nebudem tváriť, že je to v poriadku len preto, že je stará. Poriadne nám stým veci skomplikovala. Zajtra ide dcéra na spánkové eeg a povedz mi jak ju tam uspím? Veď ma porazí.
@anjelicek26 učiteľka je diagnóza. Vekom sa tie maniere budú zhoršovať. Mňa učiteľka na dôchodku už ako dospelu osobu išla poucovat kedy zdravime dobrý deň a kedy už dobrý večer. Túto ženu netreba ospravedlnovat vekom zobrať decku vec na ktorú je naviazané a vedome lebo ona vie lepšie všetko je cez čiaru a urobila to vedome aby niekoho donútila robiť čo ona chce. To nie je zdravé
K tomu výchovnému, že proste dieťaťu niečo vezmem, lebo je na to priveľké, to sa ani vyjadrovať nejdem, pre takéto výchovné metódy polovica našej generácie navštevuje terapeuta. Ale to, že som na návšteve a vezmem si odtiaľ niečo, čo mi nepatrí, to je proste čo? Haló, to kde sme? Autorka, svokru nezmeníš, je to zjavne svojská osoba. Čo však musím vyzdvihnúť, je tvoj muž, že stojí pri tebe, že mame vyčistí žalúdok, že to rieši. Toto svedčí o tom, že nech je svokra akákoľvek, váš vzťah ju dokáže ustáť.
Nahnevalo by ma to riadne a určite by som s ňou hodila reč, ale to už bolo treba predtým. Ak viete aká je, ja by som nedovoľovala ani prespávačky. Ale zakazovať jej kvôli tomu prístup k Vám je podľa mňa príliš.
Možno sa jej už rozbieha aj demencia, brať dieťaťu deku je pripečené celkom.
Autorka ja som nepisala, ze je to v pohode, ale ze to chce hruby filter a "pochopenie" a v tejto situacii co najmenej kontaktu... ale nakricat v telefone nepomoze nikomu...
Nahnevalo by ma to riadne a určite by som s ňou hodila reč, ale to už bolo treba predtým. Ak viete aká je, ja by som nedovoľovala ani prespávačky. Ale zakazovať jej kvôli tomu prístup k Vám je podľa mňa príliš.
Možno sa jej už rozbieha aj demencia, brať dieťaťu deku je pripečené celkom.
@wudz tak muž pri nej vyrastal, vie, že veci, ktoré robí nie sú často v poriadku. Boli roky ešte dávno predomnou keď sa s ňou nerozprával vôbec. Radšej odišiel do zahraničia a tam v kľude existoval. ..
@mdse žiadna demencie sa u nej nerozbieha. Stále je to aktívna dôchodkyňa aj keď má svoj vek. Šoféruje, na prehliadky kvôli vodičáku chodí pravidelne, keby jej niečo bolo tak sa to u lekárov predsa zistí. Navyše je taká už od mlada ako muž hovorí,to už by sa demencia musela rozbiehať vtedy.
Autorka ja som nepisala, ze je to v pohode, ale ze to chce hruby filter a "pochopenie" a v tejto situacii co najmenej kontaktu... ale nakricat v telefone nepomoze nikomu...
@anjelicek26 pochopenie prečo ?
Lebo pribuznych si nevyberas... preto... ja sa s mojou mamou tiez uz roky nestretavam, ale ani nijake konflikty neeskalujem a ne-spracovaneho toho mam viac ako dost. Niektore konflikty mi za tie nervy prost nestoja. Viem aka je a nezmeni sa.
Lebo pribuznych si nevyberas... preto... ja sa s mojou mamou tiez uz roky nestretavam, ale ani nijake konflikty neeskalujem a ne-spracovaneho toho mam viac ako dost. Niektore konflikty mi za tie nervy prost nestoja. Viem aka je a nezmeni sa.
@anjelicek26 presne tak, minimalizujem kontakt ak to má obe strany zbytočne stresovať a ľudia sa v jadre nemenia...
@anjelicek26
ale stara ochechula presne vedela co robi aj ake to bude mat následky. Realne jej nejde o dieta ake o vlastne ego. Takéto fakt len osdtrihnut, oni v skutocnosti nemajú srdce len sebestrednost. Ty sa snažíš vidieť to dobre aj v takýchto krásach, ja to iz po rokoch vidím realne. Su to narušený, zlí jedinci.
fuh no takato babka by na navstevy mohla zabudnut. dajte si s muzom hranice, ocividne je chora na hlavu
@anjelicek26 presne tak, minimalizujem kontakt ak to má obe strany zbytočne stresovať a ľudia sa v jadre nemenia...
@mdse v jednom príspevku napíšeš , že zakazovať jej prístup k nám je odveci a v druhom napíšeš ,že máme minimalizovať kontakt. Tak ako teda. Kontakt je na minime, chodí sem raz za uhorský rok a vidíš čo urobí.
Zbalila by som sa, išla k nej, deku zobrala ak ju nevyhodila a cestou od nej vyhodila niečo iné jej obľúbené do koša ak by ma fakt nasrala.
No ziapať v telefóne a zrazu kvôli deke zakázať prístup je odveci. Mňa by neterorizovala takto dlho a načo tie prespávačky? Však k nej choďte na dve hodiny Vy a nazad domov.
Ty si tiež zbytočne ostrá, aj tam kde to netreba. Tu to vidno v diskusii.
koľko rokov má dcéra? A má problémy so spánkom, že ide na spánkové eeg?
koľko rokov má dcéra? A má problémy so spánkom, že ide na spánkové eeg?
@mdse a ako som mala reagovať aby pochopila, že už naozaj prekročila hranice? Lebo to čo urobila nie je žiadna malichernosť a slušne povedať sme jej skúšali milión krát .. my k nej nechodíme, fajčí roky v dome a tam ja deti brať určite nebudem. Ona sem tiež chodí len preto , že tu má v našom meste lekárov a potrebuje tu prespať aby mohla byť ráno tam kde potrebuje. Nemienim to viac tolerovať.
@elviku11 dva roky. Má viacero neurologických problémov. Okrem toho aj vážnejšie spánkové apnoe.
No ziapať v telefóne a zrazu kvôli deke zakázať prístup je odveci. Mňa by neterorizovala takto dlho a načo tie prespávačky? Však k nej choďte na dve hodiny Vy a nazad domov.
Ty si tiež zbytočne ostrá, aj tam kde to netreba. Tu to vidno v diskusii.
@mdse tam nejde o deku. Problém je že pani má zrejme črty poruchy osobnosti a nacvicuje s každým čo si to nechá. Tu väčšinou pomôže len úplne obmedzit kontakt takýto človek si nič vysvetliť nedá a zničí psychiku a nervy všetkým naokolo. A áno niekedy mu jasne rázne aj hlučne treba vymedziť priestor. Len opatrne lebo takýto jedinec sa vie predat vie zahrať aký je on chudáčik na koho kazdy kričí a pouziť všetko proti tebe. Tam je dobré vedieť s čím kto bojuje a zvoliť metódu boja. Ale ano sme vychovaný tak že máme v ľuďoch hľadať to dobre byť slušný a keď tak pekne slušne poprosiť niekoho aby ťahal do riti. Lenže sú ľudia v ktorých je niečo dobré a pekné len v prípade že zožrali diamantový prsteň a treba ich do riti poslať rázne a hneď. Ustupovanie beru ako slabosť a blbosť dotyčného a patricne ju využijú vo svoj prospech. Sú aj riaditelia zemegule a tam je to boj na dlho ale aspoň si toho človeka držím ďalej od seba jeho kašlem riešim to ako ho držať v medziach aby mi nemohol ublížiť ten človek je mi ukradnutý a vôbec sa nesnažím jeho konanie chápať ani analyzovať. Je to skrátka chuj a podľa toho som sa zariadila
Vzhľadom na vek a diagnózu, tá deka je úplne v poriadku a svokra je naozaj krava. Trvala by som na tom, aby ju ihneď vrátila.
Ocakavam ze sa do mna pustia ale starsie ucitelky v rodine su peklo. Kamoska ma tak svagrinu, sestra tiez svokru. Co by jeden cakal ako budu kreativne hrat sa a neviem co, tak sa chovaju jak v armade a len sekiruju, kritizuju, porovnavaju...
@really8 a nie len staré, ja mam bývalú svagrinu, bola čerstvá absolventka, prvý rok v škôlke a už vtedy moju 3rocnu dcéru komandovala, nemôžeš mať cumel, nemôžeš piť Granko, nemôže ta mama obúvať a vždy keď s niečom prišla za mnou, ona jak dilino ju ťahala aby to robila sama, dcera sa jej až bála a švagriná vkuse že to kde sme aby 3r sa nechala obliekať, aby si robila co chce, aby vkuse potrebovala mamu. Vždy jej brala plysaka, že už je veľká ci sa nehanbí...a takym tónom... "no, poďme, tu budeš sedieť, kým sa nevyzlečieš... Tu zostaň a ani slovo...."
Ja som preto k nim prestala chodiť a vtedy sa aj urazila a vraj si rozmaznavam deti.
A pritom tie 🐮 majú tiež svoje rituály ktoré považujú za OK - možno 15 rokov starý obľúbený hrnček z ktorého pijú kávu a z iného im nechutí atď.
@oliviakatka 😃na ďalšej návšteve by som jej ho,, omylom,, rozbila.
Je smutné že veľa veľa babkám nejde o dobro vnúčat ale o svoje vlastné ego. Nie si sama autorka, nie si sama ....
@mdse tam nejde o deku. Problém je že pani má zrejme črty poruchy osobnosti a nacvicuje s každým čo si to nechá. Tu väčšinou pomôže len úplne obmedzit kontakt takýto človek si nič vysvetliť nedá a zničí psychiku a nervy všetkým naokolo. A áno niekedy mu jasne rázne aj hlučne treba vymedziť priestor. Len opatrne lebo takýto jedinec sa vie predat vie zahrať aký je on chudáčik na koho kazdy kričí a pouziť všetko proti tebe. Tam je dobré vedieť s čím kto bojuje a zvoliť metódu boja. Ale ano sme vychovaný tak že máme v ľuďoch hľadať to dobre byť slušný a keď tak pekne slušne poprosiť niekoho aby ťahal do riti. Lenže sú ľudia v ktorých je niečo dobré a pekné len v prípade že zožrali diamantový prsteň a treba ich do riti poslať rázne a hneď. Ustupovanie beru ako slabosť a blbosť dotyčného a patricne ju využijú vo svoj prospech. Sú aj riaditelia zemegule a tam je to boj na dlho ale aspoň si toho človeka držím ďalej od seba jeho kašlem riešim to ako ho držať v medziach aby mi nemohol ublížiť ten človek je mi ukradnutý a vôbec sa nesnažím jeho konanie chápať ani analyzovať. Je to skrátka chuj a podľa toho som sa zariadila
@sova7 veď práve preto by som ju nevolala na prespávačku. Stará pani je naozaj generál a nedala by som jej šancu na takéto niečo, však ich buzeruje roky.

No, ak dcérka nemá 19 rokov, tak svokra je riadna krava.