Svokra zasahuje do výchovy vnučky - čo robiť?
ahojte zeny chcem sa spytat…bola u nas svokra, malej som dala veceru, vacsinou sama pekne papa sem tam sa s tym jedlom hra ako asi kazde dieta…no svokra jej do toho piplala nonstop videla som na malej ze jej to vadi, ja ju nekrmim uz jedava sama mala 2 roky uz. Co ma zarazilo bolo ze svokra predomnou zacala dost tvrdo na malu ze co neje atd…trochu ma to sokovalo ze si toto dovoli predmnou…ja ked vidim ze nieco je zle tak samozrejme malu usmernim a myslim si ze ked som tam ja je to moja uloha tak neviem ci prehanam alenechali by ste to tak?
Jasne, ze nenechala. Mala si jej povedat nech ju necha v klude sa najest. Nebud pri svokre ticho ked sa ti nieco nepaci. Je to tvoje dieta a nech ju nedepta chudatko
Jasne, ze je tvoja uloha ako matky dozerat na dieta, nie svokry. Jej by sa pacilo, keby jej niekto hucal do jedenia? Mala si ju stopnut. Aj keby tvoje dieta stojky na hlave pri jedeni robilo- ty rozhodujes.
ako poznam samu seba pockala by som kym bude jest svokra a spravila jej to iste😅 v kazdom pripade by som hned zakrocila aby ju nechala jest
a prečo si to teda nepovedala svokre?
Svokra zacala na malu, ze neje a ty si zostala sokovana?????? Z coho? Zrejme jej povedala, aby jedla a nehrala sa s tym a tu sa matky hned zrutia?? Preboha...co sa take stalo? Vrieskala po nej? Udrela ju? To uz fakt nic clovek nemoze povedat? Ved je to svokra, urcite nechcela dietatu ublizit. Nam tiez rodicia vraveli, aby sme sa nerypali v jedle a nikto nema ziadnu psychicku ujmu z toho.
@stanulienkat tu nejde o to ale bola som tam ja a mala nerobila nic zle kebyze robi zakracim ja ale ja som jej do vychovy tiez nerypala…a ano som sokovana lebo ja sa druhym nestaram teda do vychovy pride mi to vrchol neslusnosti ale vy ste tiez asi jak svokra
Nie som svokra, len nie som precitlivela na svoje dieta. Svokra ju okrikla agresivne? Ak ano, tak to chapem. Volakedy zili ludia viacgeneracne a podielala sa na vychove aj sirsia rodina. V dnesnej dobe uz ani babka nemoze nic povedat. Detom to neuskodi, neboj sa. Deti potom nemaju respekt ani k ucitelom, ani k dospelym....
Veď si mala povedať, že neje lebo jej do toho babka strká prsty. Robíš z toho vedu.
To si nemohla povedať, že mala ma rada kľud pri jedle? Že niekedy si to vychutnáva a je pomalšie? Že možno jej nechuti, lebo si ti urobila inak ako to robievas? Ty si fakt z toho šokovaná? Ja som myslela, že jej svokra olizovala lyžičku, keď jej ukazovala ako sa ma jest. Asi ma šokuje, že si šokovaná. Nabudúce povedz svokre, že malu treba nechať v klude jest. To je to, čo stacilo urobiť
Kludne povedz svokre, nech ju necha najest. Ja moc nie som citliva na deti, ale par veci som svokre povedala, s kludom a ako fakt- deti nesedia v chodaku, je to zle na chrbat. Nie, nebude to jest, ked ste tam dali vegetu, to este nesmie….ziaden konflikt sme nikdy nemali
Dakedy, dieťa vychovávala celá dedina a tri generacie v jednom dome a teraz sa nikto na dieťa nemože ani pozrieť, bez dovolenia precotlivelej maminky. Autorka, ty si mysliš, že nikto, nikdy v živote, okrem teba, tvoje dieťa, nenapomenie v tvojej pritomnosti. Vďaka, pánu Bohu, že ja mám dceru, lebo takato nevesta, je snom každej svokry.
@anna777115 ono je dost podstatne rozlisovat preco napomenula. a treba sa trochu preniest do roku 2024 lebo v takom zijeme kde vychovavaju rodicia a stary rodicia rozmaznavaju. ano ked bude robit zle alebo nieco nicit potrebuje hranicu aj u starych rodicov ale do tempa jedna sa starat nemate
@amonet Všetko, sa dá krásné odkomunikovať. Ja, som sa viacmenej vyjadrovala k tomu, že niektoré maminky, keď porodia dieťa, tak si myslia, že dieťa je jej tretí cecok.Potom, sú tu temy, že starí rodičia sa nekontaktuju s vnučatkom, no prečo asi tak. A odóvodnenie, že je rok 2024, je veĺmi alibisticke a nie je to veĺká výhra ani pre jednotlivca, ako ani pre celú spoločnosť.
@amonet do tempa jedla sa starať starý rodič nemá (pritom fakt stačilo bez zhrozenia, šokovania alebo preháňania iba povedať , že mala si papá predsa v kľude a spokojnosti, svokra to možno ani tak nemyslela ako to nevesta pochopila), ale potom na starostlivosť v prípade choroby, prázdnin je už dobrý??
Nie som zástancom svokier, ale fakt už pomaly sa aj z maličkostí idú robiť vedy? Pozor chápem, keď už maličkosti robia vnútornú nervozitu, ale tu sme sa len dozvedeli, že svokra napomenula vnučku, nech sa nehrá s jedlom, takže podľa mňa je to prehnaná reakcia, keď sa nevesta ide z toho zrútiť a šokovaná je.
Ak je to viacero maličkosti a toto je len taká pomyselná čerešnička, tak to je iné... Ale to je už na ďalšiu debatu.
Ja som babka a ked sa mi niečo nepáči tak vnucke vysvetlim,dcera stým nemá absolútne problém

Usmernila by som svokru