icon

Svokra zatĺka a klame. Je to normálne?

8. júl 2020

Chcem sa vas opytat ci je to normalne... Svokra mala moje dve dcery (6 a 2) tri dni v opatere...kazdy vecer som im.volala a ona mi nezradila ze mladsia 2x spadla a mala uraz hlavy. Kazdy vecer som sa jej pytala ci si daco neublizili...vzdy poprela a povedala nie su ok.... Nejde o to ze si ublizili.ale ze klame? Je to normalne? Ved jasne stat sa moze hocico.
.ale vedome klamat? A druha vec starsia mala kyselinu a ona ku poslr samu do lekarnicky? Lebo ona spi na obed s mensou? Je toto normalne? Svokra ma 62 a ja jej uz vobec neverim... Dali by ste jej este sancu? Ja sa jej deti bojim uz dat. Dakujem za nazory
..

miniminka
8. júl 2020

@ivca88 👌zaujímavá úvaha

0silvia0
8. júl 2020

popíš ten úraz hlavy. Boli na pohotovosti, alebo si len hlavu udrela? Dvojročné dieťa je aktívne a treba za ním behať a stále mu byť v pätách. Ak je svokra takýto zatĺkač, tak buď je to jej blbá povaha alebo ťa pozná a vie, že by si vystrájala. To vieš len ty, my tu nepoznáme ani teba, ani tvoju svokru. Teraz som bola so sestrou, len dva dni. Má dve deti 2 a 4 ročné. Ja som oveľa mladšia ako tvoja svokra, ale to behanie za dvojročným by som si už teda odtrpela. Veď to je taká makačka, oči stále na stopkách, ja by som to teda nedala a nedala by som sa na varovanie takýchto detí 3 dni vkuse. Dúfam, že ma to prejde dovtedy, dokedy sa stanem babkou...

dskjhfdlkdjhl
8. júl 2020

Takze strazili traja dospeli, ale zla je len svokra, vsetci ostatni hned povedali o urazoch, len ona zatlkala? No, svokra je svokra, tym je vsetko vysvetlene.🙊

viestta
Odpoveď bola odstránená
dskjhfdlkdjhl
8. júl 2020

@viestta Ved to😀

pragmaticka
8. júl 2020

Aky uraz hlavy?? Mala rozbitu lebku,vnutorne krvacanie? Skoncila v nemocke?? To ze decko v 2r spadne je uplne normalne..svokra ta s tym nechcela znepokojovat nech si zbytocne nerobis starosti!podla mna si prilis uzkostliva..62r je uplne v pohode vek! A co ked poslala tvoju starsiu do lekarnicky?6rocne decko uz hadam vie ze lieky nie su na jedenie..tiez mam doma 6r ,ani by ju to nenapadlo..dokonca uz ani 3r nie! Je to ina generacia aj moja mamka je taka..ver tomu oni nam-starsej generacii nestali za zadkom a nefukali kazde rozbite koleno!

sendricka
8. júl 2020

@ivca88 sudit podla veku je blblst... moja mama ma 64 abjebto strela, a zase 49 rocna sa na bseto stazuje takze je to o povahe a o forme skor si myslim.

eliska13
8. júl 2020

@ivca88 ona si nemusela pospat, lebo nevládze, ale pravdepodobne uspavala mladšiu aspoň tak som pochopila.A staršia tiež nedostane kolaps, keby vydržala a babka jej dá potom tabletu na kyselinu.3 ľudia v dome a chaos

aylinn
8. júl 2020

Ja som maminej sestre ako 5 ročná vypadla za jazdy z auta a prinutila ma nikomu nič nepovedať 😁😁

aceris
9. júl 2020

myslim si, ze tu obdpoved na svoju otazku nedostanes...to musis citit....vies ako sa stara o tvoje deti a ako sa s nimi hra najlepsie a taktiez kolko je v nej zodpovednosti....ja by som svojej svokre dieta nedala, lebo vidim ake kraviny ho dokaze naucit pod mojim dohladom a mojim neustalym zasahom...vidim, ze nedobehne za nim ani keby velmi chcela cize jej strazenie celodenne by bolo "z dialky"...ak by sli na prechadzku a krpec sa rozbehne na cestu, veru by nedobehla...mohla by kricat na neho z dialky ale je to 60:40 ze posluchne...🤔 tiez ma 2roky...pocuva najviac mna a aj to si obcas postavi hlavu alebo vypne odposluch a ide si...ked mal 1,5roka a strazila kym som ja jedla, tak jej spravil salto cez hlavu a namiesto riesenia ci reve ze sa zlakol alebo si ublizil zahlasila "nerev a pod sa hrat"..ja som ho vzala na ruky a zacala kontrolovat a ona mi ho sklbala z ruk, ze mu ukaze peknu kvetinku a snazila sa len odputat pozornost😔 vzdy mi vravi, ze chlapci musia byt dobiti a aj na pohotovosti zoparkrat🤦

sense
9. júl 2020

Co je to uraz hlavy? Ma hlavu zasivanu, otras mozgu alebo len hrcu... preco je zla len svokra s zvysni dvaja ludua nie? A nepride mi ani uplne typicka otazka ci si ublizili ale ako sa mali, co robili, ci je vsetko v piriadku. A este taka recnicka otazka: pri tebe si deti nikdy neublizili? A uplne jednoducha rada na zaver. Neveris svokre a mas ju za nezodpovednu? Tak jej deti nedavaj bez tvojho dozoru.

punka24
9. júl 2020

@viestta v sedemdesiatke...?? Moja mama mala mňa v 20... ja syna v 20... čiže ona je babkou už od 40.. a ešte ak mi to karma vráti lebo si o to koledujem tak aj ja budem babkou v 40 ak by sa história opakovala... 😅 čiže je tu možnosť že mama bude v 60 prababkou... ja mám ešte prababku, synovi je praprababkou... kokos neviem chorá doba ale v 70 ešte len babkou...?? Boh vie či sa toho dožijem tej 70-ky... čiže z mojho pohľadu sorry áno 62 je síce ok na deň ale na 3 dni stráženie už stará je...

tami2014
9. júl 2020

@ivca88 no ja neviem... toto je podla mna velmi individualne. Moja mama ma 71 rokov a s detmi ma boziu trpezlivost. To, ci vláde, to je uz o inom.

duduska25
9. júl 2020

Podla mna prehanate. Ak nemala vazny uraz hlavy ktory by su vyziadal lekarske osetrenie tak to neries. Hlavne ze pofukali, dali boztek a bolo. Zase nechovajte deti ako vaticke, aby z nich neboli rozmaznane tintitka. Moj syn je dost zivy, a poviem vam, ze nonstop chodi sama modrina. A najnovsie vyzera ako tyrany, take ma monokle, ale to len spadol a udrel sa o stol. Bude mat 5 a je ako zihadlo. Od dvoch rokov. Budte vdacna svokre, ze aj napriek tomu ze ma po 60 stara sa o Vase deti. A to vobec nie je sranda ustrazit. Aj ona by si mozno chcela vylozit nohy radsej ako behat za malymi detmi. Lebo aj Vam sa to moze stat, ze sa mala udrie alebo spadne. A ze klamali? Mozno islo len o milosrdnu loz, aby ste boli v klude a nebali sa o dievcata.

dskjhfdlkdjhl
9. júl 2020

@punka24 Z Tvojho pohladu je chore byt babkou 70-tke, niekto iny si moze mysliet, ze chore je byt babkou v 40-tke. Myslim, ze aj jedno, aj druhe je mozne a nie je na nas, posudzovat, ci je to chore. Nech sa pekne kazdy stara o to, aby tie svoje deti dobre vychoval a casom mozno aj vnucata, ine riesit netreba.

whatever1
9. júl 2020

@punka24 Nesud co je a čo nie je chore len preto ze ty si to mala takto. Nepoznáš osudy druhich, prečo mali dieťa neskôr.

leuchtturm
9. júl 2020

Ak museli byt decka osetrene na pohotovosti a svokra toto zatajila, nebolo by to normalne.

autor
9. júl 2020

@evka258 boli tam prvy krat,ja viem eobit aj popri nich...75% domu tak s muzom prerabame aj s detmi

autor
9. júl 2020

@amelie2017 dakujem ,my sme ich nikdy nikde nedavali no skuste niektire podrezavat dom aj vonkajsie aj vnutirne priecky...tolko prachu hluku bordelu.... Milion furikov.... A potom budte mudre mat deti doma.... Vy sa ich zbavujete aby ste si oddychli
..my sme uch dali aby sme ich uchranili od hluku a prachu...

autor
9. júl 2020

@pragmaticka no tak vela stastia aby sa ti decko neotravilo liekmi....

autor
9. júl 2020

@sense nejde o to ze sa udrela ako pisem v prispevku ale ze to tajilq a jed sme sa opytali fi si neublizili klamala a zatlkalw ze nie...svokra mi k telefonu nechcela dat...

0silvia0
9. júl 2020

pozri, ked sa svokre bojis davat deti, daj ich strazit niekomu, komu doverujes. Tvojim rodicom, surodencom atd. Tu sa nic ine neda poradit, zial.

autor
9. júl 2020

@0silvia0 veru jej som ich dala dvakrat...prvy aj posledny zaroven...chceli sme od nej pomoc
.. ja som jej pomahala milion krat ked bolo najhorsie a 3dni nie su vela..he vitalna..nie je to babka...

sense
9. júl 2020

Pozri dieta sa udrelo nic vzbe sa nestalo tak pri otazke ze ci si ublizila nepovedala ze ano kedze sa dokopy nic nestslo. Takze zrejme slo len o hrcu nic vazne. Ako vravim daj ich babuduce strazit niekomu inemu.

amelie2017
9. júl 2020

Prepac, nechapem tvoj komentar na mna, nic zle som ti nenapisala. Ja sa svojho dietata nezbavujem, navyse zijem v zahranici, daleko od mamy aj svokry, takze na vsetko sme sami. Viem, co to je. Malu im nechavam len ked sme na navsteve, alebo pridu ony a chcu si ju uzit. Pripadne potrebujem nieco na SK vybavit a nebudem ju vlacit po uradoch

dilino
9. júl 2020

ivca 88:Moja zlatá 62 ročné ženy musia ešte chodiť do roboty.Som zvedavá či keby si mala 62 rokov a nevesta by ti nedala vnúčata z takej veci že by ti povedala lebo si stará a aby si niečo nenarobili ako by si sa tvárila.Rozmyšľaj čo napišeš vieš čo je stará cesta po ktorej sa chodi a nie 62 ročná žena.Niektore majú viac energie na 62 rokov ako mladé.Teraz je veľa mladých chorých a ich rodičia prosím pekné aj 70 ročný chodia okolo nich a starajú sa o svoje ležiace deti.Spomenieš si na 62 rokov ked ti to tvoje deti vrátia.Mimochodom tvoja mama a svokra majú koľko rokov taku nevestu ako ty no boh má poteš.Ty asi nežiješ u nás lebo asi nechápeš že tu sa robi do 62 rokov.

mondolina
9. júl 2020

Čo je to úraz hlavy?? A 6 ročné už vie čo sú lieky, nerob z komára somára.
Ešte budeš babku potrebovať.

dskjhfdlkdjhl
9. júl 2020

ja byt svokrou, tak uz vobec nemusis premyslat, ci dat. ci nedat opatrovat, lebo po takomto chovani by som sa na opatrovanie nepodujala a Ty by si mala po probleme. Jasne, vsetci ostatni, co tie deti mali na starosti, su super, len ta zla svokra ich nechcela pustit k telefonu, oni isto ziaden telefon nemaju a v podstate su asi nesvojpravni. ich jedine stastie je, ze nie su svokra, to je cele.

ifava
9. júl 2020

Neviem ci je potrebne robit nejako paniku z tohto 🙂 Ved nic nejako vazne sa nestalo, vsetci su v pohode, tak klidek. Mozno by som si to s nou vyrozpravala, ze mas strach o deti, ze mohla ti o otm povedat, ale nerobila by som z toho halo.

ajka0207
9. júl 2020

Preco ti o tom uraze nepovedal muz, ked ich strazil aj on?