Svokra zneužíva moju robotu
Ahojte babulky, potrebujem poradiť ohľadom svokry, neviem už ako ďalej. Manželova mama je veľmi komplikovanej povahy a servítku pred ústa si nedáva ( celkovo sú zvláštna rodina ) no je to matka môjho manžela takže ju rešpektujem a snažím sa vyjsť v ústrety pre pokoj v rodine rešpektovať ju , povzniesť sa nad všetkým a jedným uchom dnu a druhým von no čím ďalej je to horšie a ja už nevládzem neviem ako ďalej. Je silnejšej postavy, dosť lenivá , ráznej povahy , neviem rozlíšiť jej anglický humor no myslím, že v hĺbke duše nie je zlý človek len ma nemá rada resp. nevie zniesť , že manžel už,,nepomáha,, denne im ale buduje našu rodinu. Bývajú v druhom meste , často sme ich navštevovali no už upúšťame od toho...Obaja sme veľmi pracovitý a čo môžem im doma spravím keďže sú to starší ľudia - umyjem okná, podlahy,, prach, požehlím....., nemám s tým problém len mám pocit, že ma už zneužívajú na robotu. Ja robím a svokra pozerá tv, jediné čo urobí je navarí to sa musí uznať ) Mohla by som napísať bibliu, čo mi všetko povedala.... napíšem len zlomok čo mi zarezonovalo v hlave a spomeniem si nato. Na rodinnej oslave ma zhodila, že si neviem ani chleba odrezať a povedala to tak , že kto si nevie na chleba zarobiť ten si ho nevie ani odrezať ( krájala som inak chlieb ako oni a bola som vtedy bez práce) Ďalej...Najprv si musel mažel vybrať medzi mnou a ňou samozrejme , že si vybral mňa a odsťhovali sme sa do svojho, veľmi dlho to nevedela zniesť ( ani sme sa nenavštevovali pár mesiacov) potom sa to utriaslo , nikdy mi neurobila kávu, vždy keď prídeme k nim na návštevu obsluhujem všetkých ja. Nikdy mi nenabrala obed povie mi choď si zobrať, naber si ,ani vlastnému synovi nenaberie. Naposledy bola chorá a zavolala , či by sme jej nemohli spraviť palacinky, že má na ne chuť. Bohužiaľ nebolo to hneď na obed pretože sme boli na výlete tak som ich jej priniesla na večeru a do telefónu mi povedala, že je už po večeri, že ona nechce, že som sa nemusela unúvať a zložila mi- nechala som jej ich pred bránov( ja zničená po turistike som utekala domov jej robiť palacinky a potom zaniesť ....) Málokedy mi povie prosím ťa skôr všetko rozkazom a ja jej to splním - okúpať psa, umyť podlahy....( žiaľ áno toto je moja chyba mala by som sa rázne ozvať )
Veľmi sa uráža, odmietli sme si dať s manželom koláče čo kúpila ( kupuje lacné veci plné éčok a nám je z toho zle) tak sme radšej povedali, že si neprosíme a urazila sa nato. Alebo raz sme prišli cez víkend na kávu ich pozrieť, spravila som kávu nachystala sušienky a zavola všetkých do obývačky 3 krát som volala teta, poďte si dať kávu už máte nachystané ( ostala pozerať TV v spálni pretože išlo lyžovanie) dotklo sa ma to a keď sme odchádzali povedala som jej že dovidenia, že ste si mohli dať tu kávu s nami a ona, že pozerá tv a ja teda, že ďakujem, že je jej televízor prednejší ako vlastná rodina a povedala mi , že nemám začo....
no proste KOPU takcýhto príhod a vždy to hodíme za hlavu a už je to takto roky, žiaľ nevidím iné východisko len ich prestať navštevovať.
Máte nejaké postrehy ako toto v pokoji vyriešiť? potrebovala som sa vyrozprávať..... Ďakujem za rady, postrehy 🙂
10 rokov manželia, mate tak po 30ke, to co pre pána robite každú chvíľu u rodičov, to nemate vlastný život a záujmy? Načo im cokolvek sadite a kupujete zvierata, dospelým ľuďom. Začnite žiť vlastný život a nie svokrovcov.
@katarina0123 ani som to nedočítala, naštuduj si niečo o asertivite, ty nie si povinná im robiť slúžku. Prišla by som raz za dva týždne na návštevu, ponúkla sa, že poumývam okná a ani by ma nenapadlo jej ešte niekedy robiť palacinky. Dovolí si k tebe toľko, koľko jej dovolíš ty. A keby ma pred ostatnými zhodila preto, akým spôsobom krájam chleba, tak by som tam nešla veľmi dlho. Pomôcť áno, ani ti nemusí preto ležať pri nohách, ale slušnosť má byť obojstranná. Inak, prečo ju voláš teta?
@bagre ejha takže nie som jediná čo to takto má. Ďakujem za rady drž sa aj ty :-*
@zazvorka87 nie teta ju volám :D to by mi dala pekne vyžrať keby osm ju volala svokra. Mama ju volať nebudem nikdy tak ju volám teta
@miriam11 už sme to aj tak začali obmedzovať a veruže nám je lepšie nielen fyzicky ale teda aj psychicky a vôbec nám nechýbaju a telefonátx zatiaľ uspešne ignorujeme len dufam, že sa sem raz nedovalia :D
No ja neviem, možno zle čítam, ale mne sa zdá, že sa vzájomne drazdite. Ja som tiež na domácnosť ľavá a lenivá, všade bordel je moje druhé meno, ale keby mi sem nejaká iniciatívna členka rodiny chodila upratovať, tak asi zatinam zuby kdesi v izbe, aby som jej tak od srdca nepovedala, čo si o jej pomoci myslím. A teda aj keby mi v záhrade posadila paradajky, asi by to dopadlo podobne. A so psom už by som ju hnala svinskym krokom. Jedlo si u nás naberá každý sám, na naberanie je zase doslova alergický môj muž. Kávu návštevam robím ja, ale keď príde chlapov syn, spraví si sám a často aj mne alebo návšteve, ktorú privlečie. Nechcem tým povedať, že tvoja svokra je fajn a ty si lietadlo, len ze možno máte každá úplne iné predstavy a priority a ta druha vám pripadá ako mimozemšťan. A podla toho sa na seba divate...
@negymama chvala bohu, že manžel pri mne stojí a teda už sa aj ozval len to trvalo riadne dlho.
@katarina0123 🙂 3x do tyzdna svokre poriadky robit v baraku, na zahrade a psa vencit? čo blazniš? Odkedy sa sestry vydali ani raz neboli za mamou robit jej doma poriadok, chodit so so zvermi k veterinarovi...
Čo si !
Ani o kamaratke neviem, žeby mali take chutky, toto je uplne mimo a este kavu varit pre vsetkych. Poviem ti to na rovinu, maju z teba služku plus su drzi na teba, z nejakeho dovodu si ta nevazia ...moj svagor chodil sice castejsie k mame, ale tam ma servis vsetko nachystane, starali sa mu o decko, vnucik pomaly častejšie s dedom ako s rodičmi, ale žiadne upratovanie, nič, To počujem prvy krat, že niekto 4x do týždňa chodi svokre upratovať
10 rokov?
Vypytaj si 10eur na hodinu už by bol z teba boháč !!
@negymama sme rodinne založení veľmi , s mojimi rodičmi vychádzame veľmi dobre dokonca mám pocit, že vlastní rodičia maju mojho manžela radšej ako mňa :D bývame 12 km od seba a obaja máme veľa aktivít, stretnutí v meste kde bývajú rodičia tak aj to je dôvod prečo sme tam tak často.
@elizabet173 Ďakujem za názor. A ako ju mám volať svokra? nikdy v živote by som ju neslovila mama a keby osm ju oslovila svokra tak to by bola riadne zdutá tak ju volám ešte tak ako som ju volal za slobodna teta :D
@katarina0123 fascinuje ma, ze ani tvoj muz sa nesnazi ta podporit, z toho prispevku tam nevidim nejaku jeho podporu. Ty robis vsetko a co pan manzel? Ten si tiez dal z palaciniek ktore si ako puca robila pre tetu? A to robenie kavy u nich? Wtf..
@vroni asi si to celé zle pochopila a prečítala, ja jej moju pomoc nenanucujem tým, že ja som ,,lietadlo energické,, a ona ,,lenivka ,, ona tú moju prácu vyžaduje , pýta. Najprv som si myslela, že to je tým, že sa tam ako ,,deti,, naobeduje tak čaká odplatu nejaku výpomoc , okej ale z výpomoci to prešlo už do zdierania . A je čas to zastaviť banujem, že som to neurobila už dávno .... podľa toho čo tu čítam tak som to až moc nechvála tak, je to panovačná krava ...... mala som jej dávno povedať svoje, že n ie som jej slúžka.
@karolinakr verzu riadna ťapa som bola , že som si to nechala ....dobre že som sa tu ozvala. 🙂
@kitycat po incidente s palacinkami keď mi svokra zložila telefón som vytočila manžela a do telefonu mu nabliakala že ta jeho mater je strašná piča a mám toho dosť , že moj pohár pretiekol ( strašne som bola ytočená a nasratá, inak nenadávam a možno ma aj počula kedže som to povedala na ulici pred jej domom ) kým som prišla domov, povedal mi , že miláčik vykašli sa na tu moju mamu už som jej povedal svoje do telefónu, nebude tam chodiť, dobrý deň si z nás robiť nebudú, a keď som sa opýtala čo jej povedal, tak že jej vynadal a povedal jej, že s amože hanbiť ako sa ku mne správa, a že nemusíme k nim tam vobec chodiť. Už je tomu pomaly mesiac čo sme tam neboli a manžel tam bol raz len pre nejakú poštu...
Každý si k nám dovolí toľko, koľko mu dovolíme... Jedna vec je rešpektovať svokrovcov, druhá nechať si 💩 na hlavu. Ty si jej dovolila to druhé... Keby sa ku mne niekto takto choval tak by som povedala že buď sa mieni správať v rámci možností slušne, ak už ma nemá rád, alebo sa nebudeme stýkať.. Ale v podstate si zato môžeš sama, prepáč že ti to takto úprimne hovorím.. Ty si ju nestopla, nevieš jej nič povedať, nevieš ju usmerniť nech sa krotiť a nieje k tebe drzá a ak taka chce byť tak ok, no nech nemá drzosť čakať že jej budeš robiť v jej domácnosti servis.
tu nepomozu rady ani keby si sa na hlavu postavila....stara je jednoducho ako by som ja povedala drbnuta na hlavu a ty sa mozes aj pokrajat aj tak budes nic....mimochodom na palacinky by som sa jej z vysoka...mala si povedat den popredu ze chce navarit, smola :D
@leskovael vpohode, preto som tu napísala aby som si prečítala názory a rady od ostatných ja pripúšťam, že som urobila chybu, že som to nezatrhla na začiatku a potom to už samé išlo a len sa toho nabaľovalo.
@katarina0123 mal tam ist tvoj muz aj s tymi palacinkami, je to teho mama. Ak jej volal skor ako si dosla domov vies velky prd co vybavil... Ale to, ze ta nechal obskakovat jeho rodicov je teda riadna komedia. Prveco by mal tvoj chlap spravit je, ze vas predstavi a ze sa budete oslovovat menami. Lebo tam sa buraju bariery... Ona je pre teba nejaka tetka ved ti musi byt trapne ju oslovovat.. Chlap nech povie, ze ci by ste si nepotikali ak sa ona k tomu po takej dobe nema
@nttnnt robím najlepšie palacinky široko ďaleko a a to je asi jediné jedlo čo mi pochválila inak ma za všetko zdrbe ( keď donesiem k nim moje navarené , majú taký zvyk ) naposledy že som spravila zlé halušky k jedlu :D
@kitycat nie ona ma oslovuje menom oni to tak majú v rodine dané aj jeho brata manželka ju vola teta. Proste nechcela aby sme ju oslovovali menom asi to bol prvý náznak toho, že jej stojím za velké hovno a nikdy jej nebudem seberovná ale povzniesla osm sa na to. Proste si to tak želá nechce byť starká, stará mama ani svokra. A mne je to aj srdcu bližšie ako mama... ty to máš ako? ako voláš svokru svokra ahoj? alebo menom?
@katarina0123 este svokru nemam, ale volam ju krstnym menom a ona mna tiez, je to zlaticko a byva daleko na opacnom konci republiky 😌
@katarina0123 no mas velku trpezlivost naozaj, keby mi takto frkala do tvare jak je vsetko nahovno tak by som skoncila s veskerou pomocou....
@nttnnt hej hej trpezlivosť mám a na veľa vecí som sa povzniesla kvoli manželovi ale teda nastal čas s tým prestať .
@katarina0123 ja som za pomahanie v rodine, ale ty to uz prehanas.Mate svoju rodinu, pracu, dpmacnost....ved to je tyran a nie svokra a este si nic nevazi skonci s tym tak ci tak nemas za to slovo vdacnosti