Svokre vadí moja aviváž, horúca voda. Je to normálne?
Ludia, ja som na prasky, staci mi so svokrou byt pol hodinu a mam nervy na mesiac …. Dnes po 2 tyzdnoch mala nasho syna, ked ho vecer priviedla pomaly vo dverach mi povedala, ze mam zrusit avivaz, ktoru mam, lebo je strasne silna a ze ju zrovna hlava bolela zo synovho tricka a ze aj jeho z toho moze hlava boliet a ja ze nie je taka silna a ona ano je silna, nepouzivaj to, ja hovorim nie je taka, mne sa paci a keby maleho bolela hlava tak by povedal, ona nepouzivaj to, je to silne, urcite ho boli hlava …. Isiel sa syn kupat, ona to je strasne horuca voda, to ho nemozem kupat v takom, ja hovorim nie nie je horuca, ona ano je horuca, ja hovori mne sa nezda horuca a ona zasa ale mne ano … ja neviem je toto normalne? Aby svokra rovila? Aby stavilo desat minut na nervy z nej byt? 😞
@bajka16 to ano, len to je to ze ona sa do toho nasho sukromia nacpe aj sama, bez opytania, proste nasurovku, nezaujem
Keby to povedala tvoja mama, tak by vsetko bolo ok. Maximalne by ste sa trocha pohadali a dalej by si neriesila, ani nervy by si nemala, ani na MK nevypisovala.
Inak sa vie, ze hociaka avivaz je cista chemia, ktora sa z pradla na rozdiel od pracich prostriedkov nevyplaka, ale si ju dame priamo na pokozku. Je to najvacsi hnus, ktory pekne voni. Preto ju upratovacky pouzivaju na zmyvanie....aby kazdy vedel, ze sa chodby umyvali, ale tam ma najlepsie uplatnenie 😉.
@slniecko66 s nou uz rozhovory boli, vzdy chvilku sa sprava normalne a po chvilke zacne zasa a to akoze keby necham vzdy tak mi fakt rozkazuje aj co si mozem a nemozem obliect a podobne
@roja01 moja mama by mi povedala raz nejaky nazor, ale keby vidi ze si stojim za svojim, tak by mi odpovedala ok ved si urob po svojom jasne ale svokra bude mlet svoje aj 100x po sebe a nepochopi, ze jednoducho sa nemusim riadit tym co sa paci a nepaci jej
@slniecko66 autorka ma syna, bude
svokra a nech sa bude snazit ako chce byt dobra, s najvacsou pravdepodobnostou aj tak o nej povie nevesta, ze je ..... pretoze len dobro plodi dobro a naopak.
Ja tej mojej malú ani nedám a je mi jedno, čo si tom myslí niekto iný. Keď sme spolu nerešpektuje ma a just káže malej, čo ja zakážem. Pri tom malá vie, že to nemôže tak zostane veľakrát vykolajená alebo ona sama (a to má 4 roky) povie, že to nemôžme ale ona ju toľko nahovára, že jasné decko sa dá. Minule sa mi sťažovala, že ešte som jej malú nikdy nedala. No ani nedám. Svokor je chlap a dokáže to rešpektovať, čo ja si želám a neželám pri malej. Tak ak to nechápe žena hold smola.
Ja by som jej rovno povedala že nemusí sa starať do toho do čoho jej nie je nič . A že keď budeš potrebovať radu tak sa opýtaš ( aj keď to nebude nikdy).
no to si este dobra nevesta,ja by som jej ho vzala z ruk a dala naspat do vane.
Ja neviem co majú svokry s tými avivazami. Moja je zas ako ty, všetko prevonane avivazou, ja nedávam a keď je u nás, vždy mi nejakú kúpi, asi si myslí, ze taky "vynález" nepoznam. Ale teda neriešim a vyhodím /darujem ďalej.
Tak jej odpovedz dobre je silna skusis zmenit,a ked odide rob si co chces.. a ked sa jej zda horuca daj trocha chladnejsiu a na dalsi den kup ako chces.je to problem ?! Ci ju tam mas kazdy den? Ak pride raz za cas urob kompromis.nikto sa nezblazni
Boze zeny ... Preco hned, ze aj ona bude svokra a ma si nechat skakat po hlave. Proste su take svokry, ktore vsetko vedia najlepsie. Treba to akceptovat je to povaha. Moznam jednu zenu, je svokrov a ta rovno povedala, ze urobi neveste zo zivota peklo lebo je taka povaha... Skoncilo to tak, ze ju syn vyhodil z bytu. A poznam aj nevesty, ktore pre istotu kazu muzovi aby k svojim rodicom ani nechodil. Aj moji rodicia aj svokrovci skusali vnucovat ich rady, rodicia stiahli chvost hned lebo ma poznaju. Svokrovci skusali viac, aj zo svokry vyletelo, ze moj muz by ma nemal tolko pocuvat a ze by mal prevychovat. Vtedy sa ma ale zastal a povedal, ze sa rozhodujeme obidvaja spolocne po konverzacii. Odvtedy su ticho a neze nepresvecia mna o svojej pravde ale ani manzela. Chvalabohu vidia, ze to davame pekne uz aj druhym dietatom, nepotrebujeme od nich aby mi dieti strazili, tak isto to nerobia ani nasi. Nie som supermama, ked pridu na navstevu tak ich poprosim aby sa hrali s detmi a ja zatial umyjem nieco 🙂 vsetko je o komunikacii a o tom aby aj tvoj muz pri tebe stal a zastal si ta.
V svokre nie je problém,svokry sú také. Problém je v tebe a v mnohých nevesta ch. Nie v zlom, ty si musíš určiť hranice a datJASNE najavo,keď ich prekročí.
S tou avivazou - je jedno, ci je alebo nie je silna, niektore zlozky parfumacie vedia sposobit bolesti hlavy (viem to podla seba, z vacsiny voni - avivaze, parfumy, sviecky, bytove spreje ma nenormalne boli hlava, dokonca mi sposobuju migreny). Chcem tym povedat, ze v tomto svokru chapem, ze ak ju z voni bolieva hlava, nechce, aby bolela aj vnuka.
S tym kupanim by som jej povedala, ze to takto robime a obom nam to vyhovuje.
@zoro9836 ty si bol pri tom?naozaj bola silna ta avivaz?🙄
@simona_simi ano toto je hnusne, ked tie svokry vedia ze nevesta si nieco nezela a aj tak to tomu dietatu povoluju alebo ho na to navadzaju, len potom robia zmätok tomu dietatu, ktore nevie koho ma teda respektovat a hlavne kazia tym nejaky respekt toho rodica
@lasoli to som aj isla robit ale samozrejme maly uz do vane ist nechcel a zacal sa mi jedovat, cize toto sposobila presne, ze syn sa mne jedoval lebo ona ho vytiahla a zacala nebojkaj nepojdes tam uz a ked som jej ho zobrala uz sa jedoval a nechcel tam ist a do mna este vacsie nervy, ze vlstne nepriamo ho ako keby doviedla k tomu, ze ma uz nechcel pocuvnut
@lienka9 no nastastie kazdy den tu nie je, ale tak ja nechapem preco toto robi, ze ci si mysli, ze tymto podpori nejake nase stretavanie a stretavanie s mojim synom, ked ma bude vytacat ….
@dada13288 presne ako pises, moji rodicia vlastni si nedovolia tolko co ona, lebo vedia, ze ked sa mi nieco paci alebo nieco nejako robim, nebudu mi vnucovat svoje, vef nezijem s nimi aj tak si urobim podla seba a su si toho vedomi, len tato by mi furt vnucovala svoje a hadala sa so mnou ze jej je spravne …. Ale vcera da ma muz trosku zastal, aj ked nie priamo s nou v komunikcii, ale bol vcera so svojou sestrou a samozrejme svagrina nahuckana od svojry zacala mojmu muzovi hovorit ako je citit avivazou a on jej na to ze, konecen, cely zivot som zavidel kolegom ze vonaju avivazou, ja som z domu vobal zatuchlinou, tak konecne aj ja uz od manzelky voniam avivazou 😂
@mandzula jasne ked ju bolela hlava neprijemne, ale ja mam vo svojej domacnosti meit veci, lebo ju boli raz za rok z mojej avivaze hlava?!
Ved si dospela zena, nemusis nikomu nic vysvetlovat
@mandzula ale ta avivaz vadi len jej, nikto iny to tak neciti, dokonca svokor povedal ze to vobec neciti, mozno aj treba zvazit ci si svokra len nevymysla, neprehana a nie je precitlivela a ja mam kvoli tomu u seba doma menit svoj sposob fungovania?!
@autorka ale ty nerozumieš, že ta hlava môže bolieť len ju, že len ona môže cítiť tú vôňu silnejšie ako niekto iný z okolia?
Ale to je to najmenej, čo by som riešila... Mňa zarazil fakt, že si nazvala pičou ženu ktorá ti porodila a vychovala manžela, otca tvojho dieťaťa. Neviem ako hrozne by mne musela ublížiť svokra, aby som mala tu drzosť tak ju pomenovať. Ale určite by to nebolo kvôli aviváži a horúcej vode.
Keby to povedal manžel na tvoju matku, by si skákala meter dvadsať od jedu....
Rob jej aj ty napriek uciti na vlastnej koži 😝 páči svokricka doniesla som ti darček tu aviváž čo sa ti tak páčila 👍( buď rovnako "hluchá" ako ona) a s malým rovnako keď ona niečo spraví choď tam povec že to nemá rád takto ale inak a toto robí zle toto nebude takto to nech nerobí to malý nemá rad... A hotovo....
@mandzula ale ono to tak byva. ako keby boli chlapi voci tomu imunni alebo sa ich to vobec nedotykalo
@nykkushka to nie je kvoli avivazi, to akoze nie je prva situacia s nou, boli tam horsie …. A vzdy nastane konflikt, kedy sa ona potom chvilku ukludni a po case zacina nanovo
@veronikavaneska len to je najhorsie ze to je asi povahou, niekto je proste prirodzene takyto ze robi druhym zle a rype …. Ja to uplne prirodzene nemam v sebe, ale asi by som to mala skusit aby videla ake to je
@mandzula to nie je len o tomto, ja by som musela menit vsetko aby bola spokojna, lebo ona ma stale nejaky problem, vzdy nejaky iny, ale toto ma uz vytocilo, lebo som ju videla asi po 2 tyzdnoch a pomaly hned vo dverach mi s tym zacala

Prepac ale @dzulli1980 ma pravdu. Fakt.. nie aby si bola rada, ze ma tvoj maly babku, ktora mu venuje svoj cas a takto vam aj pomaha, ze vam ho postrazi. A este ta nadavka. Ukaz to manzelovi ako si nazvala jeho maminu ako zareaguje.
Tebe by to bolo prijemme keby to bolo opacne?
Vsetko je o komunikacii.. treba sa s nou normalne porozpravat a nie dusit to v sebe.