Svokre vadí moja aviváž, horúca voda. Je to normálne?
Ludia, ja som na prasky, staci mi so svokrou byt pol hodinu a mam nervy na mesiac …. Dnes po 2 tyzdnoch mala nasho syna, ked ho vecer priviedla pomaly vo dverach mi povedala, ze mam zrusit avivaz, ktoru mam, lebo je strasne silna a ze ju zrovna hlava bolela zo synovho tricka a ze aj jeho z toho moze hlava boliet a ja ze nie je taka silna a ona ano je silna, nepouzivaj to, ja hovorim nie je taka, mne sa paci a keby maleho bolela hlava tak by povedal, ona nepouzivaj to, je to silne, urcite ho boli hlava …. Isiel sa syn kupat, ona to je strasne horuca voda, to ho nemozem kupat v takom, ja hovorim nie nie je horuca, ona ano je horuca, ja hovori mne sa nezda horuca a ona zasa ale mne ano … ja neviem je toto normalne? Aby svokra rovila? Aby stavilo desat minut na nervy z nej byt? 😞
@timetotime chlapi statisticky menej trpia bolestami hlavy a migrenami a tiez maju evidentne horsi cuch, vacsinou oni gniavia smradlave syry a ine "vonave" specialitky ako napr. baraninu, divinu. Ja sa idem povracat a moj muz krochka blahom.😀
A aky druh avivaze pouzivas..vonavy domov???
@mandzula presne🤣 mpj muz neciti v plienke hovienko ked sa mala pokaka...ma 7 mes. A to uz papa pomaly vsetko🤣
@miskamicha pouzivam lenor zlaty
Moja matka by sa este aj zdula,ze jej protirecis a neposluchnes ju a ofucana by chodila min 2 tyzdne. Takze ano aj take svokry a matky su
S takýmto človekom nemá zmysel sa hádať. Keď povie,že tá voda je horuca,povedz: aaaano. Keď povie,že avivaz silno vonia, povedz: aaaano.
Lebo čokoľvek povies, akýkoľvek povieš argument, zneguje ho.
Pozri, Vám aviváž nevadí,dieťa z nej nemá reakcie,tak netreba nič riešiť. Dieťa je vo vani spokojné,netreba to riešiť.
Drž sa!
Este raz ... Toto nie je o avivazi ale stale o komunikacii :D tak nerieste aku pouziva avivaz lebo to neriesi podstatu veci, co chvila jej moze zacat vadit kde kupuje oblecenie, kde potraviny, v com vari ... To si treba vyrozpravat a urcit hranice a kompromis medzi sebou.
Ste jedna ako druha, nemate si co vycitat
@ankare ďakujeeeem ❤️
@tehulka2011 podstatne je ze ona mi rozkazuje v mojej domacnosti, cize nie nie sme jedna ako druha, lebo ja si zastavam svoje a ja jej u nej doma nedirigujem co ma a co nema pouzivat
Jej ide o jej vnuka nie o tvoju domacnost
@dzulli1980 o com tu píšeš? Ma byt rada ze jej nejaká osoba rozkazu je ako a co ma robiť? Prosím ta, všetko má svoje hranice a tu ich asi svokra prekračuje stále viac. Ty si zažila nezáujem, ale keby zazijes takýto zaujem- stalo by to aj teba. Čiže za toto by som ja rada nebola. Nie nadarmo sú vtipy o svokrach .....každá x nás bude svokra a ja každý deň verím, že všetko si budem pamätať a nechám svoje deti žiť.......a nie im rozbíjať vztahy nátlakom na ich polovičky. Je to sebecké......
A pre autorku: normálne ju chyť za ruku keď bude pri kúpaní a vyved ju z kúpeľni. Môžeš jej povedať ze pokiaľ sa bude chcieť do budúcna prizerat- nech je to bez komentov.
@dada13288 super 👌
Moja mama ma tiez avivaz co mne smrdi, neriesim. Este ma jednu vonavku co mne neskutocne smrdi a kaslem z nej, vtedy ju poziadam, aby si ju nedala lebo sa udusim v aute. Byvame daleko od seba, cize nie sme spolu casto, inokedy sa moze v nej aj kupat. 😀
A je problem povedat OK, a nic viac a urobit si po svojom? OK je konecna veta, tam neni na vo nadviazat.
Nykkushka - 👍👍👍👍👍
A prečo sa s ňou dohaduješ? Veď sama si robíš zle. Moja svokra vie tiež všetko najlepšie, ale ani mi nenapadne si tým kaziť náladu. Je podľa nej horúca voda? Opýtam sa dieťaťa, ak mu je horúca, pustím mu do toho studenú, ak mu nie je, poviem svokre, že jemu to takto vyhovuje. Vadí jej vôňa z trička? Navrhnem, že jej dám 2-3 synove tričká, nech si ich vyperie tak, aby jej vyhovovali a môže si ho u seba prezliecť, aby ju nebolela hlava. Má pripomienky, ako niečo robím? Poviem, že chápem, že je naučená inak, ale ja to robím takto a ďalej to môže hovoriť aj 15krat, už na to nezareagujem ani slovkom. Tlak mi nestupne ani o chlp 😀 choose your battles.
@tehulka2011 jej vnuk je moj syn mimochodom a teda vacsina ludi povie ze sa o syna staram az prilis starostlivo a ze som az prilis na neho citliva, cize mi to este tym duplom vadi, ked sa tvari ze svojmu vytuzenemu synovi davam nieco co nie je dobre a robi zo seba najmudrejsiu
@katarinka89 ano, asi budem musiet fakt prejst uz k niecomu takemu, lebo ona robi veci nadrzovku a presne spolieha sa ze az takyto krok neurobim
@eeffka no ona nadviaze, to sa nebojim, ona dokedy jej nepoviem dobre nebudem to pouzivat aby ste vy boli spokojnucka tak jej ok stacit nebude
Bude ak budes ako papgaj, a este by som som sa jej aj do oci stale pozerala s usmevom 🤣
@viestta hej no ja dufam ze ma zdravý rozum neopustí a budem taka aká som aj teraz. 😃😃😃
@banderaska29 hej, len nevieš ci ten tvoj zdravý rozum bude aj nevesticka považovať za to isté. Ja už si nerobím ilúzie, pretože mám pocit, že svokra málokedy vyhovie. Bez príčiny ale zo zásady. Stará sa? Zle je. Nestará sa? Zle je. Chce vídať a strážiť vnúčatá? Načo, však ja sa postaram. Nechce strážiť vnúčatá? Je sebecká mrochta, ktorá beha po dovolenkách a ani vnúčatá neopatrí. Kúpi darčeky? To si myslí, že ich potrebujeme. Nekúpi darčeky? Je lakom a sviňa. Navarí? Kto to ma žrať? Nenavarí? Hladných nás nechala!!!
@viestta 👍trefa a rovno do čierneho.👏
@viestta hej to s Tebou suhlasím ...su tu také prípady žien, ktoré si vôbec nevážia svokru.. nech som mala akykolvek vztah s mojou ex svokrou už len preto že mi porodila muža som mala k nej uctu. a zasa starká je top dodnes. len ma štvalo že ma ako mladú matku znevažovala, zbytočne poučala, lebo sprostá a neschopná som nebola. gol bol ked som kupila malemu capačky a ona že či mu chcem uplne dodrbať chrbticu 😀 a take male prieky ktoré mna vytáčali do nepríčetna. mala som ho v šatke že či som rozum potratila takto ničit dietatu chrbrticu (stále iba s tou chrbticou mala rozrobené... viem že ona dodnes používa kosmodisk tak asi mala nejaky blok 😀 😀 ) ....
@banderaska29 zas niektoré svokruse sú darecek už len svojou podstatou, o tom potom. Ale aj niektoré nevesticky, čo si budeme klamat. A každý má len jeden pohár na trpezlivosť. Ale vo všeobecnosti svokra a nevesta sú dve dospelé osoby, tak by sa podľa toho mali jedna aj druhá správať.
Ja to vidim uplne inak ako vacsina tu komentujucich...tvoje dieta, tvoj dom, tvoja rodina, svokra sa nema ani do jedneho starat...ked chce, nech u seba kupe dieta inak, nech mu vsetko vyperie, ked jej to vadi....navyse si myslim, ze nejde o avivaz a horucu vodu, jednoducho ta potrebuje ponizit, potrebuje ti ukazat, ze ona je lepsia...keby to nebola avivaz a voda, bolo by to mydlo a teplota v izbe tvojho syna alebo farba kocika, ci tenisiek...
K problemu...treba jej raz s navzdy ukazat/povedat...ze ty to raz robis tak a debata s tebou skoncila...vybavene...
Nerozumiem tymto pretvarkam, co tu citam, ale asi nemusim vsetkemu rozumiet...

To ze avivaz vadi iba jej nemusi byt pravda. Ona je mozno jedina ktora ma odvahu ti to povedat. Ja osobne neman rada ked deti vonaju ako avivaz. Mne sa na nich paci ta detska vona. A s kupanim to je pruser aj svokrin aj tvoj. Dotahovat sa tam ako dve kofi na trhu. Neviem kolko rokov ma syn či uz nie je vo veku ze mu vadi byt nahy pred inymi. Ja by som nechala svokru nech ho okupe ked tak strasne chce a ja si urobila nieco doma. Urcite by ho neutopila.