icon

Svokrin kožuch po jej smrti

8. feb 2022

Ahojte,
moja svokra minulý rok zomrela. Vypratávame po nej byt. Mala v živote 1 kožuch, na ktorom veľmi lipla a chválila sa s ním. Pred smrťou mala veľkú starosť, že až zomrie, čo s tým kožuchom bude. Nezabudol nám to pripomenúť aj jej brat, ktorého o tom zrejme upovedomila. Môj manžel ten kožuch chce predávať na bazare, alebo do Second handu, ale ja sa hanbím a je mi z toho trápne

Strana
z4
autor
8. feb 2022

@nominativ Keby si videla, z koľkých si moja svokra robila srandu ešte za živa. Čo ich degradovala. A slušných ľudí.

janickacrazy
8. feb 2022

@oli18 mojej mame sa podarilo predať kožuch po babke, ktorá umrela ako 97-rocna, síce to trvalo pár mesiacov, už som si myslela, že to nikto nekúpi, ale našiel sa pán, ktorý si z neho vyrobil nejaký koberec tuším

maminkadeticiek
8. feb 2022

Vies co mne pride nenormalnejsie,ako to ze chcu predat 30 rocny kozuch?Ze ti to je trapne a ze to vobec takto riesis.Naco?Je to muzova mama,nech s nim nalozi ako uzna za vhodne,je to len ich vec.Ak to aj zavesi na bazos tak co riesis?Bude tam napisane ze to predava Janka Mrkvickova z Dolnej Tiziny s tvojou fotkou?Nie,tak neries.Nemas ine problemy?Ale spytala by som sa brata,ci si ten kozuch nechce nechat,ked ste sa uz svokry pred smrtou nespytali,ako by si ona priala aby s nim bolo nalozene,ked jej na nom tak velmi zalezalo.

oli18
8. feb 2022

@eva112014 2 mám slovenské, 1 nádherný z líšky, na jednom rukáve jeden líščí chrbát, mohutná. A ešte jeden krátky hnedý, ani neviem z čoho, manžel ho kúpil dcére pred 20 rokmi, tak ho dala mne. Nenosím ich už, ani nepamätám, ako dlho som ich nemala na sebe. Zimy sú mierne, do roboty nechodím, ak niekde, tak autom. Môžem začať rozmýšľať, čo s nimi, lebo ako poznám moje deti, pôjdu do kontajnera 🙂

eva112014
8. feb 2022

@oli18 No veď. Teraz ti tento príspevok pridal možno aj nečakané starosti, že čo a ako.

judar
8. feb 2022

Ja skor nechapem preco ste ju do neho teda neobliekli do truhly ked na nom lipla aspon z ucty k nej ked uz ho mala rada asi mala na to aj dovod...🤦 pride mi trochu morbidne spenazovat 30 rocny oblubeny kozuch uz mrtvej osoby cez bazar, ci predavat ho kozusinarom kvoli materialu, alebo vyhadzovat ci bezdakom davat, nieto este presit a nosit...potom sa nedivim ani ze v niektorych rodinach sa deju divne veci a strasia duchovia alebo maju dokonca nestastia

hesloveslo
8. feb 2022

Autorka prepáč ale ty nemáš ani kúsok citu stále len riešiš ze nejaký sprostý kožuch ti bude zavadziat. Nenapadlo ta,ze svokra mohla mať naň spomienky alebo bol pre ňu niečím výnimočný? Moja mama ma kožuch z medveďa a tiež až raz tu nebude ho nevihodim pretože mám naň krásne spomienky z detstva. Prepáč ale pre mňa si necitliva

autor
8. feb 2022

@hesloveslo Čo je na tom necitlivé ? To si mám k sebe presťahovať celý jej byt, aby som spĺňala požiadavky dostatočnej citlivosti ?

janulik2008
8. feb 2022

@oli18 pekne 😀😀😀 ale trz vážne, kolegyňa mladá baba a nosí kožuch. To že kolegyňa povedala že "Aha, norkový kožuch" je vedľajšie 🤣🤣🤣 ono kožuch sám o sebe je podľa mňa pekná vecička len teda záleží aký je 😀 to máš ako so šálom, keď má niekto šál a niekto nosí ja tomu hovorím "koberec" 😀😀😀

oblecenie99
8. feb 2022

Ach jaj. Teraz som si spomenula na našu kauzu "kožuch". Môj manžel objavil v nejakej starej zaprášenej truhlici kožuch po svojom dedkovi.Jeho babka hneď spustila, že je aký fajný, aky bol dráhy a aký je teply. Najprv som to neriešila, potom ho navlacil ku nám do bytu, to som mu hneď zatrhla, že nie, smrdi to, nevieme to kde skladovať. Tak ho dal prosím pekne vyčistiť v čistiarni a napokon zobral domov k svokre, že aspoň tam ho bude nosiť. Vyzerá v tom ako deduško Večerníček, ale už som sa vzdala a nechala som, nech nosí 😀
Ja si ináč myslím, ze ten spomínaný kožuch svokry skôr či neskôr skončí v koši. Tiež by som ho neskladovala..

koniarova
20. nov 2022

Daruj kožuch nejakému folklórnemu súboru. Tie ich vyhľadávajú. Určite ho využijú a bude tešiť ostatných. A takto môžeš dať tomu kožuchu aj "myšlienku".

zuzinka888
20. nov 2022

Tak dnes v dobe kde je handier namraky mat kozuch nic neznamena. No pred 31 taky kozuch stal majland a svokra bola " niekto". Lebo za sociku si to nemohol len tak niekto dovolit. Ja by som ho darovala niekomu z rodiny sk ma niekto zaujem ako spomienku- mozno jej bratovi( pre manzelku samozrejme)

Strana
z4