Svokrine obľúbené vnúčatá
Ahojte. Aj vy máte svokru, ktorá rozpráva len o jedných vnúčatach? Moja svokrusa je celkom v pohode, nemiešajú sa do nas, nediktuje mi nic, práve naopak veľa veci čo kúpi sa mi v domácnosti zíde aj darčeky deťom vyberá pekne a praktické ale z druhej strany(asi daň za to) mi idu hore krkom monológy o vnúčatach…konkrétne jej dcéry deti. Nikto nieje dokonalejší, nikto nieje krajší, nikto nepapa krajšie, nikto nerozpráva krajšie len oni a oni a oni. Aj keď sme náhodou spolu vždy okrika len moje deti, dcérine nikdy. Proste moje musia vždy ustúpiť pritom máme rovnako staré deti…Už som skusala sa aj postaviť v strede debaty a odísť si robiť svoje, ona furt len o nich. Kedy sli zuby, kedy mali hnačky, kedy hento kedy tamto. O mojich si nevie zapamätať ani v akom veku začali chodiť 😁 ani nevie koľko krat sme boli na pohotovosti, ja viem každý Detail a to sem chodi tak raz za mesiac… nijako mi neporadite, ani radu nepotrebujem len sa chcem vyrozprávať.
Keď som estelen randila s mojim muzom(jej syn) neskutočne nadávala na svoju svokru ako stále velebila len jedne vnúčence a teraz ona robi to iste. Nepotrebujem ju k životu, našťastie mám krásnu zdravú rodinu a z moje strany naše deti milujú. Ale tie monológy, čo má nebavia pocuvat je niekey des.
@janka54321 no myslim ze obe su take,aj jedna,aj druha.
@nikpa Ale to tak vôbec nemusí dopadnút, u nás v rodinnom dome ostal môj brat, ktorý hospodári dom a bude sa starať o mamku. Vela je aj o vztahu medzi detmi.
@janka54321 Presne to iste z nás, moju maminu a súrodencov vidia moje deti tak 5-8 krat do roka(byvaju na východe) a majú krajší vzťah ako s ľudmi, ktorí byvaju or km od našej dedíny(svokra a Svagrina) nechám tomu voľný priebeh ale to ustavične napomínania ako sa musia vzdať hračiek a konflikty medzi detmi vždy rieši svokra, uz som jej pár krat povedala či ona nastupuje do škôlky s vnúčatami, aby an tak okrikala deti tak pozerala na mna… ale to som ju nechcela uraziť. Len to zo mna tak vyslo
@petik22 toto mi pripomenulo situáciu, ako uz asi polroka plánujú kedy idu svagrinunw deti k svokre na vikend nech si dcera oddychne od deti…ustavične to riešia predomnou. Nám to nenavrhla svokra ani raz 😁 ale tak sú to moje deti ani to od nej necakam ale mužovi sa krivdi… ale nemá odvahu nič pocedat pred dobro v rodine.
@basska_b Áno s tým súhlasím, ale naoriklad keď porovnam moju mamu ako sa chová ona m nevestám tak to je diametrál… všetky vnúčatá sú na jednej úrovni, či moje alebo od bratov..aj ja moje netere a synovcov beriem ako vlastne. Možní je to aj našimi vzťahmi a že sme vacsia rodina… ktovie.
moja babka mala 4 dcery, 8 vnukov mna ako vnucku..... A uplna topka boli 6. a 7. v poradi, pretoze boli od najmladsej dcery. A najhorsi vnuci boli ti co zili cez zahradu a ktorych matka sa o babku s dedkom denne starala. Proste niektorym ludom sa nezavdacis a evidentne aj ked mas 4 deti tak len jedno je top.
hej hej moja svokra je presne taka ista. proste ako keby mala len polku rodiny. tak ako velebi manzelovu sestru, tak proste aj ich deti su viac. no neviem, naucila som sa s tym nejak fungovat a tak nejak to aj ignorovat
@marca12 ja nechapem aky je rozdie medzi tym, ze ma deti moj syn alebo moja dcera...?? Dceru mas radsej ako syna? Alebo ako to funguje? Proste vnuca je dieta mojho dietata. Co zeny kt maju len synov?
Robis si problem kde nie je. A co ze si nepamata kedy zacali tvoje deti chodit? Moja mama si tiez kopec veci nepamata. Maly vie farby uz ani sama Neviem od roku a pol v lete sme snou boli 6t maly keca ako radio a teraz sa nedavno vytesovala ze on uz vie farby? Ked vie slova ako brutal alebo hilarious atd tak farby aby nevedel 😂ale to su malichernosti. Svokra ti nefrfle do toho ako zijes byvas vychovavas . Tak naco hladas problem? Moja svokra bola expert vsetko ofrflala Lebo to nevybrala ona. Do vsetkeho co sa jej netykalo sa chcela montovat. Zasadila som si kvet do kvetinaca a ona mi ho hnet vytrhla a “ dala lepsie do stredu.” S nou rozhovor o pocasi sa hnet zvrtol na to ze podla nej nemam dost policiek v skrini. 🤣jedine co by mi vadilo ked sa deti hraju so svagrinymi ze okrikuje len tie tvoje. . Ale Mozno to vnimas precitliveno? Asi by si jednoducho mala skor zakrocit. Aby ich Nebolo treba umravnit. A zas co ty vies ked je u dcery Mozno jej zas keca dookola o tom ake su tvoje deti.
No dievčatá moje. Teraz trošku ja, už svokra. Mám dcéru a jej deti - mojich vnucikov Lukaška 5 ročného a Simonku - 3 ročnú. Syn je ženatý, majú Tamarku, bude mať 8 mesiacikov.Ja sa teda snažím pristupovať ku všetkým rovnako. Darčeky na Vianoce kupujem v takmer rovnakej cene, na narodeniny, meniny rovnako. Vnúčatká ľúbim neskutočne, možno až preháňam a tým idem dcére aj neveste na nervy. Aspoň si to myslím. Neveste nerozkazujem ani nekritizujem, keď k nim prídem. Snazim sa jej všetko pochváliť. Aj keď sa mi niečo nepáči, nepoviem to. No keď som u nej, tak tiež rozprávam o dcerinych vnúčatách, no nesnažím sa veľa. Iba keď sa nevesta pýta,balení syn. Dcéra chodí k nám viac, lebo byva od nás 4 km, aj s vnucatkami ostanem, keď potrebujú ísť či na nákup, či k lekárovi... Sú u nás aj 3x do týždňa. Syn s nevestou prídu tak raz za dva týždne. Keď sme doma zdraví, tak sa snazim ísť 1x za týždeň k nim, no nie vždy to vyjde. Teraz je furt niekto doma chorý, nevesta sa bojí, aby mala neochorela tak neprídu. Teraz som ju nevidela takmer mesiac, doma sme boli chorí. No včera som už bola u syna, pohrala som sa s mašličkou . A áno, veľmi ju ľúbim, len som s ňou menej ako s dcérinymi.
Ja viem o čom píšete, aké sú svokry
Ja som mala dobrú svokru, snažila sa. Ale bývalá s druhým synom, mali deti rovnako staré ako naše a stále o nich rozprávala, chválila ich, porovnávala, mňa to neskutočne žralo. Pre toto som sa s manželom stále hádala aj keď chudák za to nemohol. Ona ešte volala tie čo s nimi bývalá, že naše deti . Manžel jej stále hovoril, cie sú tieto. Tá že tiež naše. No druhého syna boli ináč jej.
No neviem, chcem byť dobrá babka aj svokra. Neviem, či sa mi to podarí. No dievčatá, snažím sa.
Mozno je problem v tom, ze tam chodis raz za mesiac. Babka sa s vnucatami nevidi tak casto ako s vnucatami od dcery a tym padom vie o tychto vnucatach viac ako tvojich detoch a ma k nim blizsi vztah. Problem nie je iba v nej, ale aj v tebe, ze beries tvoje deti ku nej raz do mesiaca. To uz sa castejsie vidia niektori stari rodicia s vnucatami, aj ked byvaju v zahranici a nie obrazne povedane o dum dal ako vy.
@agikaku toto presne robi moja svokra , ma 3 synov a kazdy z nich ma 2 chlapcov . Byvame sice v zahranici , ale v dnesnej dobe sa ten blizky kontakt da aj napriek dialke udrzat . K nam chodia svokrovci raz do roka , na mesiac a cely mesiac pocuvam len o detoch najmladsieho syna ( moj muz je najstarsi , ale synov mame v priblizne rovnakom veku . A nasi toto a nasi hento , mna to neskutocne vytaca...tiez som sa jej presne opytala a nasi synovial "vasi" nie su ? Tak sa len usmiala a opravila sa , ze Mirkovi ( muzov brat) . Svokor ked je u nas vola vnukom kazdy den , mojim synom zavolaju len ked maju narodeniny alebo meniny , aj to nie stale , lebo stalo sa , ze zabudli .Rozdiely robia obrovske , viditelne , pritom ked som s muzom zacala chodit , svokra sa na svojich svokrovcov stale stazovala ako robia rozdiely medzi vnukmi a jej deti nie su oblebene a oni teraz robia to iste .

@kornelies Ale nehádž flintu do žita🙂Moja svokrička má 3 synov a keď to bude potrebné, každá z 3 neviest sa o ňu s láskou postaráme. Ja svoju mamu určite neuprednostňujem, nechodím len k nej, nevolám iba mame. Mužova mamka je moja druhá mama. Ak svokor bol ako môj otec.