Svokrovci
Ani neviem ako zacat...
Som stastne vydata a svojho muza lubim jak kona 😀😀😀😀 obcas ma hneva ale to nic
Po svadbe som otehotnela ale po dohode s manzelom som isla na pn bal sa o mna a o bábätko za co som mu vdacna. Narazka od svokry a co je tehotenstvo choroba?
Pomyslelala som si... raketa stara zavidis alebo co?
muz zivi teraz mna aj plati vsetko on za co som mu vdacna nevycita mi to.
A tu nastava ten moj problem alebo skor pocit ze jeho rodicia z toho radost nemaju :D co cakali zr dieta si urobime v 40 tke? mame 28 a 29r.
Na jar sme zobrali hypoteku no lenze mne teraz ubudol prijem. Z marodky zabezpecim akurat tak nejake veci pre male a na seba. Sem tam dam muzovi na benzin nakupim raz dva krat a peniaze su fuc. Ale o to nejde.
Zhnusila sa mi svokra s tym ze nic nekupi vnucatu neopyta sa nepotrebujes daco. Zo zaciatku kupili kocik a skrinu a okrem toho nic...
Doniesla som fotky z ultrazvuku a ona povie o svojom vnukovi ze to vyzera jak jasterica, mimozemstan?
Kupuje naschval vec co vynosi o 2 - 3 roky
Nie za to ze chcem tie hracky od nej ale tak aspon hrkalku kupim...
Najlepsie bolo jak mi povedala len aby z toho dievca nebolo. A stale j... e do mna ze to bude dievca...
su aj horsie ano viem ale jak ju pocujem normalne ma hlava boli z nej...
Tehotenstvo nie je choroba to má svokra pravdu, a ak to, že si doma mužovi nevadí, tak nerieš...To, že kúpili kočík a skrinku je dosť!čo by si chcela ešte? Moja svokra mi tiež nič nedala, všetko som si sama kupovala s mojou mamou🙏🙏🙏 Ani sa nezaujímala aké je tehotenstvo...neriešila som trochu mrzelo, ale vždy nie dlho, nezáujem neznamená, že čakali, že bude dieťa po 40tke, rodič očakáva, že sa dočká vnúčat čím skôr si myslím 🥰 nech si užijú...a to, že kupuje väčšie veci je fajn, veď tak to najmenšie si kúpiš sama. Moja svokra začala babu kupovať až keď bolo na svete, prvá hračka čo kúpila bola piskajuci moriak pre psy 😂...a vyjadrenia typu mimozemšťan, jašterica by som brala s rezervou...fakt tak vyzerajú! Tiež mi svokra hovorila, že čo to bude a bolo mi to jedno však hlavne nech je zdravé!!! NaozAj môže stať, že bude iného pohlavia ako povie doktor🤷 tiež nerieš.
No dobre s Tebou šiju tehotenské hormóny (úprimne preferujem tuto možnosť)
Svokra ma pravdu, tehotenstvo nie je choroba! Takze neviem aké máš zdravotné problémy či lekára ale diagnoza “bál sa o mna” či nechce sa mi pracovať by asi zaujímala aj poisťovňu. A momentálne som tehotná a pracujem. A PN som bola pretože som silno krvacala a skoro o dieťa prišla. Neželám nikomu skutočne sa báť.
A zvyšok, neviem čo si čakala ale je to Tvoje tehotenstvo a Tvoje dieťa. Nemôžeš čakať že všetci budú v extáze... na to sú aj rôzne fóra a podobne, kde sú ženy s podobnou terminovkou. Ja viem že Tvoj život sa teraz krúti okolo bruska a ultrazvuku a potom to bude okolo kakana papania spinkania ale ver mi bežne to ľudí nezaujíma. Úprimne koľko máš takých kamarátok kde Ta bavilo počúvať niečo podobne? A svokrovci nemajú povinnosť Vám čokoľvek kupovať či dávať. A ak kúpili už nejaké veci tak je to prejav dobrej vôle... a kocik či skriňa nie sú take malé položky takze nerozumiem na čo sa sťažuješ.
Normalne az hnev do mna udrel po precitani tvojho prispevku. Milujem taketo zeny, ktore ked zistia, ze su tehotne bez problemov, sup na PN a stat staraj sa. Len vyciciavaju nas socialny system. Si nevdacna a pravdepodobne asi aj rozmaznana osoba, podla toho, na co sa stazujes. Pravdepodobne mas vsetko a nemas ziaden vacsi problem. Lebo kto nema problemy tak riesi taketo hovadiny, ako co ti kto kupil, alebo nekupil. Ach....
Akoze máš 28 a si pn. Máš nejakú diagnózu na základe ktorej je to potrebné resp takú ťažkú prácu. Ja som normálne pracovala a ešte som robila na stavbe veci ktoré sa dali robiť aj v 8 mesiaci. Svokra má pravdu ak nemáš dôvod sa povaľovať. A načo by mali niečo kupovať nenarodenému dieťaťu máte si to zabezpečiť predsa sami. Nie je to ich povinnosť ....
A čo vám kúpili tvoji rodičia?
Na teba dievca mam len jedno slovo ale je nepublikovatelne...
@simona232323 akože prepáč, ale sama píše v úvodnom príspevku "po dohode s manželom som išla na pn" - takže nie zo zdravotných dôvodov, ale po dohode s manželom. A ver tomu, že keby mala reálne dôvod na pn v tehotenstve, tak nerieši takéto sprostosti.
@sissy27 Ako ti moze dat lekar PN ..len preto , lebo ty chces? Neviem , co viem ja, takto to nefunguje :D
Normalne som si to musela viac krat precitat, uz som jeden prispevok dala, ale dam aj druhy, lebo som strasne pohorsena. Je vela zien, co maju realne problemy so svokrovcami, ty si ten tvoj len robis. Este ani pohlavie neviete, takze bud nechcete vediet, alebo si este tehotna kratko. Z toho, ze dieta este vyzera ako mimozemstan usudzujem, ze si este tehotna kratko. Uz mas kocik, skrinu, oblecenie,...chces hracky a hrkalky,. Vacsina ludi do 20-30. tyzdna kupi max jedno dve body pre potesenie a nie uz mat celu vybavicku. Utried si hodnoty v hlave a neodsudzuj svokrovcov za to, ze neplavaju na oblaciku euforie z tvojho tehotenstva. Aki budu stari rodicia sa ukaze, az ked sa dietatko narodi. Raz in budes mozno este nekonecne vdacna za to, ze ti pomozu pri chorobach, pocas prazdnin. Aj ked s tvojim pristupom si pravdepodobne nebudu moct dieta ani len zobrat do narucia, nie ho mat este sami
@simona232323 bohužiaľ niektorí lekári aj takto fungujú.....
@simona232323 ver tomu, že funguje. Keby to tak nefungovalo, tak tu nie je každá druhá na pn, lebo "mám ťažkú prácu" a podobné nezmysly. Lekári s tým (až na výnimky) vo všeobecnosti problém nemajú.
A nie, ani tá najnáročnejšia práca nie je dôvod na pn - tam nastupujú iné možnosti, ale bohužiaľ, jednoduchšia cesta je pre mnohé pn.
@lienocka2808 a nielen sociálny systém, ale aj muža (ok, sú dohodnutí tak v poriadku) ale aj od svokry sa očakáva a je problém že nedáva..Mne je tento prístup tiez total nesympatický, jednak úplná nesamostatnost a keď všetci okolo neposielajú peniaze, prípadne výbavu pre dieťa tak sú blbci..toto ja nikdy nepochopím..keď sa s mužom tak dohodli a nemajú z jedného platu na výbavu tak bohužiaľ, to sú tie dôsledky, nie že svokra má platiť..absurdné úplne..
Autorka, mala by si sa vážne nad sebou zamyslieť. Svokrovci, aj keď nie sú povinní absolútne nič vám kupovať, ste dospelí ľudia, nie chorí, pretože tehotenstvo naozaj nie je choroba a nepíšeš, že by si mala vážne problémy. Pritom už máte od nich kočík, skriňu, hračky, ale aha, tebe ešte chýba hrkálka. Uvedom si, že nie si stredobodom vesmíru a neníč svojom infantilnymým správaním vzťahy v rodine.
Buď trošku vďačná.Rodicmi budete vy a máte si sami zabezpečiť čo budete potrebovať. Veď si stále mohla pracovať a potom by si nemala čas riešiť somariny.
@simona232323 ja naopak viem, ze ti lekar ako tehotnej bez problemov PN da. A ked je znamy, ani nehovorim. Tiez ma to prekvapilo, ale je to tak.
Dam ti takú radu do života 😉 najlepšie sa ti bude žiť, keď od nikoho nebudes nič očakávať. Ona nie je povinna tá živit, kupovať ti aj tvojim deťom. Keď kúpi, ok a keď nie... To nie je dôvod aby si ju nenávidela a ohovarala ju. Kolke tu pindali, že svokrovci,, rodičia nič nedali deťom na Mikuláša, na Vianoce... No a? To len boli sklamane,lebo očakávali. Keď neočakávas =niesi sklamaná. Nám svokrovci a môj otec pomôžu, keď môžu, keď nič nedajú, nevadí. My si vieme zarobit a o deti sa postarať Sami.
Mat tvoje problémy a prezidentov plat. Moji svokrovci nekúpili nič. Teda hej, výbavu do krstu aj to len preto lebo krstná bola ich nezamestnaná dcéra. Uvedom si že starý rodičia nemusia kupovať nič a nijako pomáhať. Ty a tvoj muž ste rodičia a vy ste povinný sa o dieťa postarať. To čo daju/ pomôžu starý rodičia sú všetko len bonusy. Moja svokra ani nevie aký kočík sme mali keďže sa vidíme raz za mesiac má hodinu čo k ním prídeme autom. Inak keď sa mi narodil syn sama som povedala že vyzerá ako mimozemstan.
@lenka1993 presne tak ako píšeš je to len bonus k tomu že pomôžu ... No vidím že tiež sa zo svokrovcami vidíte veľmi málo ... Trošku hlúpe z jej strany keď tak povie na vnúčatko ...
@katarina9593 je to trosku komplikovane to naše stretávanie. Možno by aj chceli aby sme boli spolu viac a momentálne to nie je reálne. Vzťahy sú take neutrálne. Myslím že to obom stranám vyhovuje.
Ufff nechcem byt drza ale preco by svokra mala kupovat nenarodenemu vnucatu veci? Sorry ale my sme prve dieta mali. V 25 a nekupila mi ani balik plienok nieto kocik a skrinu🤭tie hlupe reci no mohla si ich odpustit, ale ako preco preco by ona mala nieco dopredu kupovat? Ked mu da po narodeni peniazky, alebo pri krste to je uplne normalne ale toto? Ja nechapem, mozno aj ju boli hlava z teba nad tym si sa nezamyslela? Lebo vypytat si kocik od svokry, sorry ale radsej sebe moc nekupim aby som si nan nasetrila a bola happy ze som si sama s manzelom kupila.takze mozno aj nad tym sa zamysli, ze mozno jej kamosky babky nemaju taketo deti co si vypytaju a mozno jej to vadi, a btw mam o par roko viac ako ty, keby otazka ci som aj ja stara ako svokra😂
@lenka1993 no tak stále lepšie že možno by chceli ... U nás to je tak že pridite dovezte malú aby som ju videla a to je všetko ... Ale tak pohodicke neriešim máme kopu ľudí okolo seba ktorý chcú byť z malou nikoho nútiť nemôžme ..🙂
Autorka skus sa na to pozriet z druhej strany.Ty ako svokra sa snazis pomoct svojmu synovi, kupis kocik skrinu, oblecenie ale stale nie je nic dobre.Moja svokra mi na fotku zo sona pri prvom tehotenstve povedala nech jej to neukazujem ze jej je z toho zle a pri oznameni druheho tehotenstva nam muzovi rodicia nepovedali ani blbe gratulujeme.co sa tyka nejakej vybavicky svokra mi poslala plnu igelitku veci pre novorodenca ked mala dcera asi pol roka( o druhom dietati sme vtedy este nevazovai)...bolo mi to luto pretoze to boli uplne nove veci s visackami ale jednoducho viem ze to myslela dobre...svokrovcov si napriek vsetkemu vazim uz len preto ze mi vychovali muza a su to stari rodicia mojich deti...ano trvalo to dlho kym som prestala byt po kazdej navsteve na prasky, ale jednoducho rozculovanie a zduvanie ublizuje najviac tebe a babatku.ked nieco daju potes sa a negativne reci sa uc postupne filtrovat. Budes mat krajsi zivot a babo bude mat kludnu mamku
Dievčatko, ty si ešte v živote nabiješ svoj namyslený noštek.
docitala som to a hovorim si no moja zlata ty si riadna pi.a...a leniva k tomu
Dievča ty si dosť mimo 🤦 keď tak rozmýšľam, moja mamka nám nič nekúpila dopredu a absolútne do dnešného dňa som to vôbec neriešila...dostali sme potom niečo v obálke...od svokry milú hrkálku a tiež nejaké peniažky...dokopy určite nie na zaplatenie kočíka a absolútne mi to neprišlo ako málo... veď teraz treba pomáhať už našim starším rodičom, a nie že my budeme vkuse čakať čo nám dajú...trošku skromnosti by ti nezaškodilo...kde je napísané že je povinná vám niečo kupovať? Takýmto správaním si sa určite zhnusila ty jej a asi je nešťastná že si ťa jej syn doniesol do rodiny.
Ja som tehotná, sama si platím svoje bývanie, sama si kúpim kočík za 1300 eur, sama si kúpim všetko ostatné a sama budem dieťa živiť. Od nikoho nechcem nič, všetko si dokážem sama zabezpečiť, sebe aj dieťaťu. Ty si sedíš doma hoci na to nemáš zdravotný dôvod (aspoň si to tak uviedla v príspevku), muž ťa živí, svokrovci kúpili kočík a skriňu, oblečenie pre dieťa do budúcna a ešte sa ti máli. Veď ty keby si bola v mojej situácii, tak asi zomrieš. Ach dievča, najprv si ty mala dospieť z rozmaznaného dieťaťa na ženu, až potom si zakladať rodinu.
😂 ja byt tvoja svokra, poviem ti to iste, si typicky zneuzivatel socialneho systemu... a este sa stazuj, ze marodka je raz-dva fuc, podla mna ti nepatri nic, pretoze nie si praceneschopna. Svokrovci nie su povinni tebe a ani dietatu nic kupovat - chceli ste ho, tak ho mate. A ze “len” kocik a skrinu 😂😂😂😂 pani narocna, bud rada, ze si nieco vobec dostala
Taku nevestu by som tesa nechcela 🤣 nerobi, ma ocividne malo a zobre od svokrovcov. Mam presne svagrinu v rodine ako si ty a uplne mi to staci. Ja.som orincezna na hrasku - obdivujte ma a starajte sa o mna.
A preco si akoze na PN,ved chod pracovatba nemusis potom nadavat na svokru ze nic nekupi.Inak mas nejaku diagnozu ked nechodis do roboty?Ved tehotenatvo nieje choroba alwbo mas rizikovu robotu??

Pobavila som sa😁