Svokrovci
Ahojte žienky chcem sa vás opýtať ako by ste riešili takú situáciu a či by ste ju vôbec riešili? Moji svokrovci majú zatiaľ iba jedno vnúčatko moju dcérku tá bude mať v marci 3 roky. Oni k nám veľmi nechodia, im sa zdá cesta dlhá 40 min autom, tak chodíme my k ním aby dcérka poznala starých rodičov. Lenže vždy keď tam prídeme tak svokra stále kritizuje mojú dcérku. Napríklad povie malej aby nakreslila stromček, alebo snehuliaka mala nakreslí a ona že to nie je stromček, ani snehuliak, že nevie vôbec kresliť, alebo mala s nou hovorí a ona povie vôbec nevieš hovoriť, nerozumiem ti, nič ti nerozumiem a to jej opakuje celý čas, mala je potom smutná.Keď mala 2 roky a nosila plienku tak stále vravela že fuuuj ty nosíš plienku to je hanba. Alebo povie malej či jej zatancuje malá tancuje a ona povie ty vôbec nevieš tancovať, stalo sa že na ňu aj kričala čo mi prišlo divné veď babka by mala lúbiť vnúčatko a nie iba kritizovať. Inač svokrovci sú čiperní majú 65 rokov. Ale s malou sa vôbec nechcú hrať. Manžel povedal, že on nič na tom zle nevidí ak babka chce vychovávať vnúčatko ale niektoré veci mu vadia. Upozornili by ste svokru alebo by ste sa robili že nič nevidíte?
@kataka10
Och Jooj, aj take poznám. Aj keď variť nevedia poriadne, nikomu to nechuti a oni si myslia ešte o sebe aké nie sú super kuchárky.
@katkami123 Ja som ich volala viackrát ale svokrovci sa vyhovárajú že nemôžu ísť lebo sa ešte starajú o babku, ale ja tomu neverím že za 2 roky si nenašli čas aby k nám prišli.
@irenat79 niee ešte ma dvoch súrodencov.
Ku nám zase kvôli psovi nemohli prísť 😀 potom, keď sme prestali chodiť, už zrazu nebol problém ho dať aj ku susede. A tá babka je ležiak? Ze jej treba už plienky meniť a polohovať ju na posteli?
A to všetci súrodenci k ním tak behajú ako vy?
@katkami123 nie jeden súrodenec chodí raz za rok a druhý s nimi ešte žije ...
@katkami123 tak v podstate ta babka čo sa o ňu starajú už je mimo, ale nemusí ležať môže aj sedieť ale ja si myslím že by ju mohli nechať aj samú, alebo hoc by iba svokra prišla na návštevu a tak.
A ten súrodenec co s nimi žije na pár hodin pri tej babke nemôže byt?
@katkami123 presne som toto šla napísať že ten súrodenec čo s nimi žije v domácnosti, by kľudne mohol ostať s tou babkou, ale tak aspoň majú výhovorku že nemôžu prísť.
A zen co chodí raz za rok, prečo chodí iba raz za rok? Žije v zahraničí?
A prečo svokre otvorene nepoviete, ze ten súrodenec s nou na tu chvíľu môže byt. To všetko treba povedať. Aj keď to všetci viete, treba všetky tieto veci povedať nahlas a im a pred muzom, nech to aj on počuje, ze im to hovoríš. Proste, ze teba už ta cesta a chystačky za nimi vycerpavaju.
@katkami123 ja som to hovorila že sa hocikedy môže zastaviť že aj ta babka vydrží chvíľku bez nich ale svokra stále povie že príde a nikdy nepríde, už u nás nebola 2 roky, dokonca ani na malej narodeniny neprišli sa vyhovárali na coronu. Ano ten súrodenec žije v zahraničí.
A vy sa prečo nevyhoviete na koronu? Začni robiť to iste co ona, povedz prídem, prídem a neprídem. A tiež sa vyhovor- na koronu, teraz je nový variant a vy ich nechcete ohroziť, sviatky sa blížia, musíš koláče piecť, okna umyť, dlážky vytriet, dcerku boli hrdlo, teba boli hlava, už ste dcérke sľúbili výlet niekde inde, vasim ste sľúbili návštevu,…oni sú len pohodlní a načo ny chodili, keď vždy vy prídete. A to ako často tam chodíte?
@katkami123 vieš čo ja som to myslela dobre chcela som aby malú mali radi, ale asi to nemá zmysel tam chodiť. Chodíme tam tak 4x do mesiace, kedy ako. Niekedy 3x do mesiace.
@katkami123 preklep do mesiaca tam malo byt, proste tým že oni nejavili záujem o malú tak som myslela že ak tam budeme častejšie chodiť tak ju budú mať radi, ale asi sa s tým musím zmieriť, že na silu sa nič nedá, aj keď to je ich jediné vnúčatko.
Tak to chodíte strašne často. Ale toto sú veci, ktoré sa nedaju vynútiť. Buď to ten starý rodič k tomu dieťaťu cíti, alebo necíti. U nás si starí rodicia nevideli niekedy vnúča aj rok, prišli po roku a s vnucatom sa hrali moji rodicia, ktorí sú s ním stále, lebo chcú. A to som čakala, ze po tom roku, co ho nevideli, ho z ruk nepustia a realne o neho ani nezakopli. Pravda je taka, ze nie každý štáty rodič vnúča aj ľúbi. Niektorým sa stačí iba pochváli pred rovesníkmi, ze majú vnúča a tým to konci. Keby to vnúča mali radi, tak by sami za ním prišli, prišli by na narodeniny, tešili by sa z každej hlúposti, ktoré by to malé vymyslelo, zobrali by ho na prechádzku, na zmrzlinu, na výlet. Veď oni sú už zrelí ľudia, nie malé deti, ktorým treba vysvetlit, ze tu máš vnúča a maj ho rád. Take veci sa ani nemajú co vysvetlovat. Keď to tak necítia, načo vyhľadávať ich spoločnosť? A už vôbec ich k niečomu nútiť, co tak necítia? Nech si žijú svoje a vy si zase žite svoje.
@katkami123 ja viem že máš pravdu ale strašne zle sa mi to číta vieš :( malá sa im teší ma ich celkom rada ale oni ako keby z kameňa boli. Ja viem že nemôžem nikoho nútiť aby mal moje dieťa rád, ale nechápem tomu, veď je to jedíné vnúčatko od milovaného syna. Ale asi to je dieťa nevesty, asi to berú tak. Stále čakajú kým bude mať dieťa ich dcéra.
Nevieš… bohužiaľ, sú aj takí starí rodicia. Majú tie reči dieťaťu ubližovať, tak by som sa zamyslela nad takymi častými návštevami. A im otvorene povedala, ze vidíš, ze sa z vnúčatá netešia, len na ňom hľadajú chyby. My mame tiež jedine vnúčatá z našej strany a mame presne to iste. Naučila som sa robiť tak, aby v prvom rade pre moju rodinu bolo najlepšie a až potom druhí.
No celkom zaujímavé čo tu čítam. Ako ozaj sa snažíš, keď tam chodíte 3 až 4 krát mesačne. U nas to bolo v celku podobné. Muž je jedináčik ale, jeho matka ten najťažší kaliber, bezo srandy. Irónia osudu je, že dcéra je jej verná kópia vo veľa veciach, mimochodom aj výzorom. Snažila som sa o 106 no márne. Výchovné metódy a odporúčania boli ako z koncentráku - malá k nám chodí v noci zo svojej izby - odporúčanie bolo ze ju mam varechou stlct rovno tam a nikdy viac nedôjde ( nikto ale od nej radu nepýtal mimochodom). Riešenie čo u nás zabralo, aj funguje dlhodobo. Veľa som o tom hovorila s mužom, on pochopil a pekne ma podporuje. Po vzájomnej dohode ja k svokrovcom nechodím, iba narodky a Vianoce. Dcéra ich ma rada, ja jej v tom ani nebudem brániť. S pani svokrou som mala rozhovor, samozrejme v rámci slušnosti, pekne som jej vysvetlila čo si neprajem a prečo. Asi pochopila. Učí dcéru pesničky, básničky atd. Už to nie len kritika ale aj prínos. No a keď dôjde domov dcéra od nich tak sa popytam čo bolo a tak. Ked niečo vyhodnotím ako škodnú, rozprávame sa o tom a uvediem to na pravú mieru hravou formou. A keďže ja nie som tam, tak maju aktívne strávený čas babka- vnučka. No a ja si zatiaľ užijem chvíľu voľna. Je to takto celkom fajn. Skus na začiatok komunikovať s mužom a nech jej on ako prvý povie, on je koniec koncov jej syn a od neho by to mohla lepšie prijať. Verím tomu že nájdete riešenie. Prajem pevné nervy. Daj vedieť potom ako pokračujete.
Ahojte dievčatá píšem zasa takže pri svokrovcoch sme boli zasa 25.12 a dnes lebo prišla k nim ich dcéra ktorá ma 36 rokov, ale vôbec ju nenapadlo aby malej niečo kupila na Vianoce ani jednu lízanku nič vôbec. Keď sme tam sedeli tak chceli aby mala spievala a všetci začali s tým že vôbec ťa nerozumieme nevieš spievať to spievaš po čínsky. Ešte ju začali fotiť čo som ich poprosila že už stačilo a došlo to až tak že som mierne na nich vybuchla a povedala som manželovému bratovi a aj sestre že nech fotia svoje deti ( zatiaľ svoje nemajú) A týmto dňom som dala na vaše rady a ku svokrovcom už tak skoro nezavítam. Dnes sme šli preto lebo manžel chcel vidieť svoju neslušnú, ale milovanú sestru. Neviem si ja seba predstaviť že idem niekam kde majú deti a nevezmem nič, alebo vie že príde bratove dieťa a nič mu nekúpi...
@katkami123 Moja takže od dnešného dňa s nimi končím už sa nebudem snažiť aby mali radi svoju jedinú vnučku z ktorej sa smejú že nič nevie a hovorí po čísnky !
Toto je silná káva. Oni ti normálne psychicky deptaju decko. Veď si mala ich vyzvať, nech oni zaspievajú. Ešte bude mat z toho dcérka následky a bude sa hanbit vystupovať na škôlkach besiedkach, prezentovať prezentácie. Toto robil nás šéf v bývalej práci, ale on je psychopat, ze si dal postaviť jedného do stredu a potom ho začal ponižovať. To si k ním bola ešte veľmi slušná. Oni by si už zaslúžili každý po papuli. Chúďatko dcérka, postaviť ju do stredu, nech robí niečo z donútenia a potom ju každý rad radom poníži. Nabudúce, im otvorene povedz, ze tvoja dcérka nie je opička na spagatiku a nebude robiť veci, ktoré nechce, ak bude chciet zaspievať, basničku povedať, urobí to sama a ty si proti tomu, aby to robila, lebo ju zakazdym iba ponížia a vysmejú. A vieš čo, už žiadne nabudúce. Už tam viac s dcérkou nechod, ochraňuj ju od takých ľudí. Detska psychika je krehká vec.
A starej kife si mala povedať, ze kde ma nejakú pozornost vaša dcérka. Oni majú v skutočnosti problémy s tebou a kompenzujú si to na tvojej dcérke. Tu pomôže byt jedine sviňa. Doslova. Vždy rázne zakročiť a nastaviť im zrkadlo a pomenovať zakazdym, keď sa budú chovat nevhodne. Moja svokra mala tiež plne usta vnúčat a ze oni sa vnúčat nedožijú a ze nie je dobre čakať s dieťaťom. A dcérka sa narodila a z ich strany nič. Im išlo len o spoločensky status starých rodičov a ze nimi už konečne sú. To je všetko. Lebo už na to mali vek a všetci dookola vnúčatá mali, len oni nie. Tak si teraz ofajkli bod, ze už majú vnúčatá a je vybavené.
Ale urob si ty hlavne poriadok aj s manzelom. Nabudúce nech ide sam, ty s dcérkou ostante doma, keď nevie ako otec zakročiť a ochrániť dcerku pred agresormi. To kto to kedy videl, dieťa ktoré spieva alebo niečo prednáša takto zosmiešňovať, aj on je dobrý kokos.
Pozri normalne vezmi telefon a povedz svokre ze tam budes chodit az ti prestane vkuse kritizovat decko, 15sec trapnosti a 15r kludu. Nechapem se si ho nebranis, moja svokra tiez pindala na dceru akoze "dobre mienene rady", 1x som prepocula, 2x som zahrala do autu, 3x som jej do oci povedala nech sa do mojho dietata nenavaza lebo ked sa zacnem ja do nich to bude ina liga. Tak a odvtedy okolo mna a mojho decka behaju ako okolo malovaneho vajca
Nabudúce sa ty zas tej jeho sestry opýtaj, ze či ona zas nevie poriadne sexovať, keď dieťa stále nemajú. Tiež je to rovnaké poníženie.
Eeffka ma pravdu. Tu slušnosťou ďaleko nezajdes. Kľudne aj teraz vypusti paru, zavolaj svokre a vyčistí žalúdok. Ty máš na to plne právo.
@katkami123 No manžel sa zastal rodiny ako stále, takže tak. Ta jeho sestra s nou nemôže nikto hovoriť ani o deťoch ani o svadbe ona sa o tom baviť nebude. Ale ja tam už nepôjdem po dnešku som psychicky na dne aj ja, aj s muža že je to kokot a aj z jeho rodiny. Proste on ešte aj poštou posielal tej jeho sestre fotky malej, lebo mala vianočné fotenie a ona ani jednu lízanku malej nič nedonesie ale zato sebe dopraje. Fuj že sa nehanbia svine jedné nechutné.
Moja dcéra pre nich hovorí po činsky sa smejú ale že manželov brat do dnes nevie pismeno R a je to starý mládenec toto im smiešno nie je !

A prečo svokrovcov nezavolate vy nabudúce? Nech aj oni chodia? Čím sú takí dôležitý, ze stačí jeden telefonát od mamičky synčekovi a už ste všetci traja naklusaní v aute a smer ku nim? Prikláňam sa k názoru, ze svokra ma v skutočnosti problém s tebou a možno malou, ak je generál, ktorý ma rad všetko pod palcom a jej synček už neskace na 100%, lebo ma už manželku a dcerku, ktoré sú pre neho prioritou a nie mamička. Tak vás ešte cvičí cez návštevy, aby ste vždy vy bežali ku nim, keď sa ona ozve.