icon

Svokrovci

dominika1922
20. okt 2022

Ahojte, hľadám radu ale je to dlhšie aby ste dobre pochopili situáciu takže budem rada ak aj niekto dočíta do konca. S priateľom, teraz už manželom sme skoro 7 rokov. Od mojich 15tich. On mal vtedy 19. Nikdy som si s nimi nejako nerozumela. Keď som bola v puberte, nerozumela som si so svojou mamou ktorá mala vtedy už cez 50rokov. Svokra sa toho chytila hneď, ona má  troch synov a môj priateľ bol vždy jej cecek takže mi neskôr vyčítala že som sa na mamu sťažovala, ona niečo také nikdy nepoznala že by si nerozumela s deťmi. Neskôr som mala zakázané k nim chodiť potom ako sme spolu prespali u nich v jednej izbe (pôvodne mal spať v inom dome čo najďalej odo mňa. Doplním že jeho mama mala v 18tich rokoch aj keď vraj to chceli, ale u nás to bolo úplne tabu). Neskôr som sa dozvedela ze ju priateľ počul ako hovorí niekomu že je so mnou len preto že mu dám (som jeho prvá). Nejako to prešlo ale nerozprávali sa so mnou ani jeden a aj z rodiny to nebolo bohviečo. Asi som naozaj bola vadná alebo čo.  Neskor sme aj rozišli kvôli nim keďže ja som sa s tým trápila a on to nechcel riešiť tak si našiel radšej druhú, jeho sesternica mi to napísala aby sa on tomu vyhol a nemusel mi to vysvetľovať. To mala jeho mama radosť. Nakoniec sme to zvládli a dali sa naspäť dokopy ale zas výčitky že prečo sme sa dávali naspäť dokopy. Potom už som dokončila školu a mali sme ísť spolu do podnájmu, moja mama bola za to že najprv si to vyskúšať ako potom riešiť majetok až by nám to nevyhovovalo, predsa je to iné ako keď spolu nebývame. To jeho mama skoro nepredychala. Začala na mňa že či je jej syn nejaký pokusny králik a či sme nemohli ešte pár rokov bývať každý od seba. No proste naviazaná naňho ako hovädo. Ja do plaču samozrejme, takéto polená nám hádzali pod nohy aj 4 roky predtým,  už toho bolo moc. Medzitým sme sa zabývali, jasne problémy boli, on stále behal k maminke keď si zapískala. Ja som sa odsťahovala od rodiny ďaleko, nikoho som tu nemala (to sa nezmenilo doteraz keďže nedokážem skĺbiť prácu a domáce povinnosti, jedine susedia sú moji najbližší). Potom sme chceli svadbu, tú sme kvôli svokre preložili 6krat. Stále mala pocit ze nie sme pripravený a že nemáme očakávať ich účasť na svadbe. Pred svadbou sme začali stavať dom, s ich pomocou kedze sú z vyššej vrstvy a v dnešnej dobe by sme mali prd a pol keby čakáme na banku. Pomahat začali lebo videli že preto urobime všetko q nechceli aby syn urobil nejakú blbosť. Svorka bola stále u nas na chalupe nasáčkovaná až som sa tam zle cítila a nechcela tam chodiť. Zrazu sa to obrátilo,už tam nechodí ale svokor áno. Občas so mnou aj nejaké to slovo prehodí ale to by som povedala že tak 10 viet mesačne. Deň pred svadbou priateľovi povedala niečo v tom zmysle že až sa bude ženiť druhý krát.. Svadba bola nakoniec podľa svokry, napiekla, ľudí si usadila, súbor na čepčenie si vybrala, fotografku, fotokutik.. skrátka všetko. Výsledok? Ani jedno slovo mi nepovedala po celú svadbu, jednu fotku má so mnou kde mi vystrčila nohu z rozparku predo mňa. Na čepčení vyzyvovala. Keď sme mali ísť hrať kvíz a prišli sme do miestnosti, už na stoličke sedela ona so svokrom a hrali to. Na parkete tancovala ako vyšinutá (to viem len zo slov ostatných)Skrátka katastrofa. Na ďalší deň sa vyjadrila že sme sa s ňou ani nerozprávali že jej bolo strašne zle, asi ju niekto uriekol. No nečudovala by som sa, veľa ľudí malo na ňu nervy. No a nedávno mi dala len tak nohavičky veľkosť L(asi mi ich chcela dať na meniny v auguste keďže mi doteraz ani len rukou nepotriasli). Pointa je že keď som mala 85kil tak mi dala S a teraz keď som schudla skoro 20kil tak L. Vraj keď som minule povedala že mi budu asi malé..  vraj ona tiež nemá rada keď ju režú. Tak som jej povedala že ich vynosim inokedy. Nasledujúci deň som sa dozvedela ze povedala že som nevdačná. Potom odo mňa chcela granule pre psa (robím v chovateľských potrebách). Vzápätí mi píše ze na internete ich našla lacnejšie (takže stará šarža a to som jej aj napísala, ceny idú hore takže nabudúce lacné nekúpi) to zas bol problém že som jej povedala ze kupuje staré granule. Aktuálna situácia je taka ze svokor sa asi mení vo vzťahu ku mne, pomaly má začína zapájať do konverzácie ale akonáhle sme u nich na návšteve kde je aj svokra tak skoro vôbec. Na tému deti ona rozpráva že naše deti budú haranti a nemá rada deti, nechce byť ešte babkou a pod. (Má 44 rokov). Občas so mnou prehodi nejaké to slovo, najčastejšie či sa teším na umývačku a tam to hasne.  Muž pracuje v ich firme. Dom staviame asi 5km od nich takže takto to je, nedá sa už nič meniť ani sa odsťahovať ale manžel by veľmi chcel aby sme spolu vychádzali a ja už neviem ako na to. Nakoniec sa manžel od nich aj odviazal z časti a je nahnevaný že sa tak správajú. A ja som chcela s nimi vychádzať, snažila sa ale stále som nebola dosť dobrá. A moja otázka znie, snažiť sa rozprávať s nimi alebo sa na to uz vykašľať a žiť si svoj život či čo? Budem vďačná za radu keďže ja už neviem čo ďalej. Mama samozrejme povie  vykašľať sa na to ale zaujíma ma aj názor ostatných. Len doplním že s manželom chceme byť spolu, sme šťastný, plánujeme rodinu napriek tomu aký turbulentný bol náš vzťah celé roky, ustáli sme to a posilnilo nás to. Kto dočítal dokonca, ďakujem moc 🙂

Strana
z3
syslik81
20. okt 2022

@dominika1922 svokra pochoip iste sa jej boji respektuj ze u nich sa s tebou nebavi .. zly clovek asi nebude a ju pokial sa da ignoruj ..obmedz navstevy a jednym uchom dnu druhym von -zi svoj zivot..dom mate snad vysporiadany a si na nom aj ty napisana kedze bol pred svadbou .. k vam ju nepozyvaj ak nieje neaky velky sviatok-kamaratky nikdy nebudete to sa nezmeni a bud rada ze muz aspon otvoril oci .. pockaj co bude az pridu deti ...to este len zacne ...

melanta
20. okt 2022

Dočítala som len po časť, kde píšeš že aby nemusel riešiť nespokojnosť svojej rodiny, tak si radšej našiel inú a s tebou sa rozišiel cez sesternicu, aby nemusel rozchod oznamovať osobne. Aj podpriemerne inteligentná žena by po tomto s takým chlapom navždy skončila. Teraz som to dočítala. Nie, ani z toho čo píšeš potom to nevyzerá, že muž sa naozaj odpútal. Gratulujem ti k zlému rozhodnutiu zobrať si ho a mať nešťastný život. Stresuješ sa 7 rokov, budeš aj zvyšok života žiaľ. A je mi ľúto už teraz tých detí, ktoré v tomto strese budú vyrastať.

mariejenka
20. okt 2022

Asi ho velmi ľúbiš, lebo Ja by som mu tu frajerku neodpustila,a mala by som po probléme s pridrbanou 44 ročnou mladou svokrou.
Koľko más ty rokov?
Manželovi vysvetli,aby otvoril oči a to poriadne a rýchlo,ze ty si sa vzdy správala normálne,chcela vychádzať. No pani mama vsetko otocila, otočí proti tebe! Na vase este ani nesplodene deti povie ze budú haranti😞 otras toto, ze jej nieje hanby.
Áno, zi si svoj život, "starú" nekontaktuj z vlastnej iniciatívy, k svokrovi buď normálne,sama sebou, on je asi podpapučnik,a ked chce mat od megery kľud,tak sa s tebou pred ňou nebaví, ked ste u Vas na dome je vpohode.
Len si daj aj ty pozor,aby si ho "neprezradila" ked budete u svokrovcoch,ze spomenies pred furiou,ze ste sa o niečom bavili. Bude mat potom svokor peklicko😅😉

A ked je taká,modli sa aby sa potom keď budes mat bábo, radšej dištancovala,ako by su ju mala mat denne doma.

h2
20. okt 2022

Ja sa priznám, že nemám rada, keď sa tu nadáva na svokry, ale táto je ozaj krava. Až sa za ňu hanbím, lebo je podobná veková kategória, ako ja, dokonca ešte o čosi mladšia. Zjavne nevie prežiť, že nie je jediná žena v živote svojho synáčika. (Ináč, ten je tiež pekný "prípad", ale k nemu sa vyjadrovať nechcem, to by bolo na inú diskusiu.)
Ale späť k otázke: Kašľala by som ja to, so svokrovcami by som vychádzala slušne, ale o nejaký hlbší a vrúcnejší vzťah by som sa nesnažila.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
petamich
20. okt 2022

podla mna toto je presne ta situacia, kedy si ma/l sadnut s rodicmi manzel a poprosit ich, aby sa slusne a s uctou spravali k jeho partnerke, ktoru si vybral - asi sa tak nestalo 🤷‍♀️ ako zakrocil na vasej svadbe? ako reagoval na komentar, ze sa bude opat zenit? ...

oli18
20. okt 2022

@mariejenka keď je s manželom od 15tich 7 rokov, tak má 22.

abbey1
20. okt 2022

Prečítala som a uvedomila som si, ako neskutočne som vďačná za svoje deti. Rovnako, že si strašia dcera, tvoja rovesníčka, zariadila život inak, že si výborne rozumieme, že má priateľa a ja sa vždy môžem tešiť na stretnutie s ním.
Úprimne som nikdy nechápala takéto prieky v rodine. Ten povedal to, ten ono, ten sa neusmial, ten sa zasa asi vysmieval. Snažím sa nehrať tieto žabomyšie vojny v rodine.

stanulienkat
20. okt 2022

Nechapem naco si sa musela v 22 rokoch vydavat??!!! Tvoj priatel mal frajerku, v rodine ta nenavidia, vztahy cudne. Uz davno si to vsetko mala zrusit-aj priatela. A ked si si vsetko hento nechala so sebou robit-no nie si normalna. K stastiu ti chyba uz len babatko a dielo bude dokonane. Boze ludia...preco si to robite??🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

mariejenka
20. okt 2022

@oli18 😅 hned ako som odoslala,som si spomenula ze v úvode dala nejaké čísla, no uz som svoj komentár neupravovala, moje 2 ročne dieťa nemalo strpenie,musela som "ísť a riešiť" 😂
Autorka je mladučká 🙂 verim ze sa obrni, svokra jej dáva lekcie zadara

bluemoon24
20. okt 2022

No moc moznosti nemas, vlastne jak to vidim ja, tak jenom jednu - vydrzet az do konce. Ocividne s nim zustat chces, jina by ho (hlavne!) za jeho chovani davno nechala, svokra, svokor, jina frajerka, to jsou uz jenom tresnicky na kolaci. Jeho rodice te respektovat nebudou, ocividne te nemaji radi a i kdyby zacali, bude to cista fales jenom na oko, manzel se te nezastane, jeste si s nim udelej 2-3 deti a mas vymalovane. Bouchni do stolu, rekni manzelovi jak se citis a pokud by se vzpamatoval (zazrakem) a domluvil rodicum tak dobre, jinak si zbal kufry a bez. Tady stesti nepokvete.

sardinka32
20. okt 2022

Celý problém je v tom, že svokre sa nepáčiš ako nevesta a žena pre jej syna...a ani za tie dlhé roky, čo ste spolu, sa to nezmenilo...obávam sa, že ani nezmení. 5 km je príliš malá vzdialenosť na to, aby si s ňou v "mieri" koexistovala. Ona bude stále dúfať, že jej syn dostane vekom rozum a s Tebou sa rozíde. Ak budú deti, obávam sa, že tam budú ďalšie trenice. Veľa možností tu nemáš...snažiť sa vychádzať a preglgnúť kopec vecí alebo sa úplne odstrihnúť...ale to podľa mňa sa nebude páčiť Tvojmu mužovi. Mali ste ísť čím ďalej od nej...hoc aj na úkor pohodlia, ale zase psychickej pohody a pokoja v manželstve.

ropucha6
20. okt 2022

Nechapem nejak, naco si sa vydavala? Ani nahodou nevyzera, ze syn sa odputal od mamy a este postavit si dom pri nich 🤦‍♀️ Teraz uz len poziadat manzela o raznu diskusiu s mamou, kedze ty nevyzeras z popisu velmi asertivna. Plus obmedz kontakt na nevyhnutne minimum.

bluka2
20. okt 2022

Celé zle, neviem, čo ma zarazilo viac, či kauza nohavičky alebo že staviate dom 5 km od nej - alebo ten rozchod a sesternica? Alebo, že ste ju pozvali na svadbu, keď bolo jasné, že vám ju "osladí"? 🤔
Každopádne osobne by som jej spravila a radosťou po vôli a nechala jej syna na pokoji - a obklobila sa príjemnejším ľuďmi

bluka2
20. okt 2022

@ropucha6 ten tiež nie je veľmi asertivny

ropucha6
20. okt 2022

@bluka2 veru nie, ale je to aspon jeho matka. Inak inu radu ako rozchod, este kym nie su deti, nevidim.

oli18
20. okt 2022

Ja sa tej svokre ani nedivím. Keď jej, mladej 37 ročnej babe, s tromi deťmi, dovlečie 19 ročný chalan domov 15 ročnú pubertiačku. Veď jej mladší synovia možno boli v jej veku, alebo ešte mladší. Je pochopiteľné, že to chcela rozbiť. Možno chcela, aby jej syn študoval VŠ, aby cestoval a nie od 19tich žil usadeným životom tridsiatnika. Podľa toho, čo píšeš, by bolo pre teba vtedy ozaj lepšie, ak by ste sa rozišli. Ty so svokrou už nikdy dobre vychádzať nebudeš. Na to, že máš 22 rokov, si toho už veľa zažila.

kikushaa
20. okt 2022

Po tom co som to docitala, tak by som si len kvoli jeho matke nikdy nezobrala, sorry

luccija
20. okt 2022

Preco si jej dovolila vsetko organizovat?povazuje Vas za deti...a nohavicky urcite nema svokra kupovat ako darcek.To ci a kedy budete mat deti je vasa vec preco sa s nou o tom bavite?ked nechce byt mlada babka mala mat deti neskor.
Pekne ste si zavarili syn robi v rodinnej firme, takze o Vas vedia kazdy prd a este Vam financuju dom.Budes to mat velmi tazke.Ste prilis mladi a bol by cas trocha dat hranice.

dominika1922
autor
20. okt 2022

Odpíšem takto kolektívne. Skutočne sa manžel od mamy odstriháva. Sama to vidím a to som na to vždy tlačila a až teraz som si to všimla. Je to tak ako som to aj chcela.my dvaja a oni dvaja a nie oni traja a ja. Áno mám 22 rokov,
som mladá . K svadbe sme dospeli z lásky. Napriek tomu všetkému sme to tak naozaj chceli a stále to tak aj cítime. Mňa vpodstate len zaujímal váš názor na to či sa snažiť alebo nie a odpoveď ste mi dali jednoznačnú. Bude fajn nechať to tak a žiť si svojim životom bez nej a vtierania sa. Som ale toho názoru že veľa vzťahov by nebolo keby to vzdávali hneď či už kvôli nevere alebo svokre. V mojej rodine a okolo toho vidím dosť a preto som si aj myslela že treba bojovať za lásku a vzťah keď to ešte má zmysel a z môjho pohľadu sa vyplatilo aj keď vtedy mi to aj moja mama trieskala o hlavu, teraz je šťastná že sme spolu. Viem že bývame aj dosť blízko pri sebe ale napriek tomu sa môžeme ignorovať keď bude treba.. vlastne ako aj doteraz.
Bratov má mladších, dvojičky, vtedy keď ja som mala 15rokov oni mali 11. A či chcela aby študoval na vš a podobne.. áno presne to chcela ale on chcel pracovať s jeho otcom vo firme. Život 30tnika nemá ani teraz😀 len sme do toho hupli skôr, pre nás po 7 rokoch to bol taky prirodzený posun a keď sme videli v našej či jeho rodine že aj po niekoľkomesačnej známosti sa berú a majú deti.. nuž tak nejak sa to vyvinulo. A som vďačná že moja rodina ho zbožňuje a mama ho berie ako vlastného. Napriek všetkému to dobre dopadlo. Ale musím uznať že iné baby v mojom veku riešia kde a kedy sa ožrať a to je také bežnejšie v tento dobe ako to čo prežívam ja. A čo sa týka dieťaťa, manžel si uvedomuje aký musí byť aby to bolo dobré, už sme sa o tom veľakrát rozprávali a mame živé príklady toho ako by naša rodina nemala vyzerať a o to viac sa snažíme. 🙂 dúfam že som týmto všetkým odpovedala 🙂

mariejenka
20. okt 2022

@dominika1922 ja ti prajem aby si bola šťastná, hlavne v tvojej novej rodine, ty a manžel. A urobili si tak aby to vyhovovalo Vam dvom. 🍀🍀🍀

derdia
20. okt 2022

@dominika1922 prepeac obdivujem ako si sa rozpisala ani som to nedocitala😁😁😁

zoeeoz
20. okt 2022

Kaslala by som ich 🙂

elam1234
20. okt 2022

@dominika1922 svokra vás má oboch ešte za deti 🙂 je milé čítať, že sú stále ženy ako si ty sama, že od mladého veku sa snažíš niečo budovať, svokra bude zrejme riadny pesimista, nesúdi ju, ukáž jej, že ty si tá lepšia povaha, zbytočne sa nevtieraj, len bud zvorila, ona časom sama pochopí , že bola tou zlou a veľmi ti krivdila. Dôležité momentálne je, že vám dvom je spolu dobre.
PS mala som to kedysi s priateľom podobne 🙂 už spolu nie sme , ale keď sme boli, po tom ako sme sa rozišli jeho mama o mne všade hovorila, že som bola to najlepšie čo ho kedy stretlo a takto to dopadlo 🙂

dominika1922
autor
20. okt 2022

@derdia však mi to aj zabralo času 😂 ale nie, nechcela som napísať iba niečo, nemuseli by byť odpovede žien tu také aké sú. Predsalen treba poznať celý príbeh😀

dominika1922
autor
20. okt 2022

@mariejenka ďakujem za milú odpoveď ❤

dominika1922
autor
20. okt 2022

@elam1234 áno očividne ale snaží sa s tým zmieriť aj keď je jej to veľmi proti srsti. Stále sa cíti byť veľmi mladá a ja to chápem. Nie každý vie starnutie prijať ako prirodzený kolobeh života a takto to potom vyzerá.
Dúfam že ty si teraz šťastná a máš dobrú svokru 🙂 ono to tak býva že až keď o niečo prídeš tak si uvedomíš že to bolo dobré napriek všetkému a tvoja bývalá svokra to tak očividne mala

kikuska_wedge
20. okt 2022

@dominika1922 treba zacat od seba. Hlavu hore, ty si panou svojho domu a zena svojho muza, nie ona. Nie je ziadnou tvojou povinnnostou tolerovat voci sebe zle spravanie. Nauc sa povedat NIE. Ked si budes vazit samu seba, bude si ta vazit aj ona. A keby aj nie, tak to je skor jej problem ako tvoj.

ouwecka
20. okt 2022

@dominika1922 rešpektovať ale mat hranice..juj sak je zla

ouwecka
20. okt 2022

Inak kamoskin muz sa vzdal firmy azacinaju od nuly a nelutuju

Strana
z3