icon

Svokrovci - bez komentára

8johanan
26. apr 2016

Baby prosim o radu ci skusenost co by som mohla robit s manzelovou rodinou.
Ked som spoznala svojho manzela, prve stretnutie so svokrovcami dlho oddialoval. Ale nakoniec prisiel den, kedy som ich spoznala, aj buducu svagrinu a svagra. Mamickina stara dievka a stary mladenec.
Chladny rakusky pristup a prezentacia domu, zahrady, bazenu, same chvalenkarstvo a vyvysovanie sa nad susedmi atd.
Pri planovani svadby sa ponukli ze zorganizuju priestory, jedlo.... Po pol roku ked ich manzel k muru, co s tym je ze ja si to vybavim sama sme prisli nato ze to boli prazdne reci. Nikoho sa ani nic nepytali len natahovali cas aby sme sa rozisli. Svadbu sme si zorganizovali sami ledva dosli k svadobnej hostine. Cele moje tehotenstvo nas chodili nepozvane navstehovat, nechali sa obsluhovat, aj ked som v 9.mes. ledva stala na nohach. Svokra mi usila niejake saty pre tehotne vyzerali ako handry na umyvanie dlazky a prinutila ma to nosit lebo ona ked bola tehotna musela sa do takych navliekat. Nechcela som robit v rodine niejake hadky alebo nepriemnosti .
Ked som porodila syna, zacalo peklo na zemi... Naordinovali nam denne navstevy a vysedavanie pri babätku, bozkavanie a kaslanie na mojho syna, chnapanie s neumytymi rukami, nic ale vobec nic mi nepomohli, len ma stali vela namahy a nervov. Neskor si ho rodinka prisla zobrat na cely den, kupili mu vsetko dvojmo co mal doma aj u nich doma, posielku, veci, hracky, autosedacku, pieskoviska, hojdacky. Na narodeniny vsetky darovane veci mu vzali z ruky ze ked pride domov k nim bude sa hrat. To iste robia aj z vecami prezlecu ho ked tam pride do svojich veci a ked odchadza navlecu mu moje. Ak nieco zabudnu vyzaduju si to doniest okamzite naspät.
Prvy moj zakaz pre nich znel; ziadne sladkosti, vajcia a jahody. Od toho dna ho napchavaju uz len tymi 3 vecami. Manzelova babka chcela pred smrtou darovat mojmu manzelovi pozemok ale kedze nemal 18 museli to prepisat na svokrovcov. Planovali sme stavat dom na danom pozemku a muz im spomenul ze by mu uz mohli prepisat ten pozemok. Jedneho dna svokrovci zavolali manzelovi ze ma prist urychlene na urcite miesto. Prisiel tam a prepisali mu stavebny pozemok na jeho meno. S tym ze ich vilu a dalsi dom s 3 dalsimi pozemkami 2x väcsimi ako ten co mu prepisali uz nema pravo na narokovanie na dedicstvo ze to dostali jeho surodenci na poly. Kedze nie sme uradne zosobaseny len v kostole (v Rakusku je to jedna z moznosti) nie sme oficialny manzelia. Cize moje uspory a vsetko okolo domu celu moju investiciu, chceli svokrovci aby oficialne vlastnil len moj manzel. HA!!! To bol vrchol vsetkeho
O tyzden sme prepisali 40% pozemku na mna, zbytocne dalsie vydavky 9.000,- na prepis a tu zacala druha lekcia ich otrasneho spravania.
Zacali sme stavat dom robia nam vsetko na zlost, ked sme neboli na stavbe bagristom natarali ze stavaju oni a maju pocuvat svokra, tak bagrovanie trvalo 1 mesiac dlhsie stalo 18.000,- Eur a museli kopat este raz, buchla som po stole nahresila svokrovi a vzala vsetko do svojich ruk.... dom by nam stal o 5 m inac ako je v geometrickom plane.
Konecne som nemusela mojho syna trapit ze musi denno denne vstavat rano o 8 a ist k jeho Grossmutter na cely den. Vybuchla som a povedala uplne vsetko. Bol skoro rok pokoj. Vobec nijaky kontakt.
Zacali nam ale nicit vsetky veci na stavbe. Dolamali nam plech na strechu, ukradli nam drevo, rozbili tvarnice na komin, rozbili vanu, vsetku zeleninu nam dalamali, znicili zateplenie, vcera dotrhali foliovnik a 30 paradajok mi obmrzlo. vsetko sme si skamerovali len co to pomoze, neudam predsa svokrovcov na policiu. Neviem co dalej ludia raddte mi lebo neviem ako mam na tu rodinu ist. Skusala som vsetko mozne aj z dobrym na nich torty som im piekla dary kupovala. Stale to budem ja ta......diablica....

Strana
z3
matapeprna
27. apr 2016

@8johanan Chuderka to máš teda ťažký život veru. Nepoznáš tam nejakú slovenku čo hľadá opatrovateľku pre deti?

keira111
27. apr 2016

Ak manzel suhlasi,prestahujte sa co najdalej,inak nebudete mat nikdy pokoj,a zoberte sa aj na urade.Nechapem tolko zloby v rodine,ved skodia aj vlastnemu synovi a vnukovi!

Strana
z3