icon

Svokrovci chcú vidieť vnúča, ale nie sú schopní sa prísť pozrieť

4. nov 2022

Svokrovci silou mocou chcú vidieť vnúča a niesu schopný prísť pozrieť naň. teraz ja sa musím teperiť s pardňovým dieťaťom cez pol slovenska aby náhodou nebol muž alebo oni dotknutý. Nemám nič proti tomu aby sa videli samozrejme že to je v poriadku ale vytáča ma to že niesu ochotný sadnúť do auta aby prišli oni ku nám.

queen_mary
4. nov 2022

@nafka0483 tak ja som mala tiez muza 2 mesiace doma 😀 ale takto sme mali all inclusive obidvaja 😁 ale suhlasim, ze ak sa na to neciti, tak by mal hlavne teda manzel respektovat jej rozhodnutie.

nafka0483
4. nov 2022

@ivanka33 To by jej asi povedali ze sa budu starat. Ja to chapem tak ze chcu aby prisla na navstevu "ukazat" vnuca.

queen_mary
4. nov 2022

@ivanka33 presne, ja som to tak mala 😀 tiez rozmyslam ci autorka nerobi zbytocne unahlene negativne zavery

ahhola
4. nov 2022

Zapoj sem tvojho starého nech napíše, o co mu ide. Vytiahnuť sa s bábätkom pred lenivozvedavymi starými rodičmi...? To co sú za napady, nech im nahodí whatsap a posiela fotky. Mamickar. 🙆‍♀️

basska_b
4. nov 2022

@queen_mary No, to mas ale dobrych svokrovcov. To by mne teda nehrozilo takyto servis. Svokra ani na ruky nezobere, lebo sa boji, nepostrazi, lebo sa boji, ze dostane zrovna infarkt a dieta zostane hodinu bez dozoru, na prechadzku nezobere ani nepooblieka, lebo nevladze, neprebali, lebo to nevie... kamoskina sestra bola u svokrovcov v sestonedeli a svokor ju nicil, ze preco koji tam a nie tam, preco si odsavacku polozila tam a nie tam atd... samy teror.

birika
4. nov 2022

@viestta suhlasim...najskor po 2 mesiacoch 🙂

ateh
4. nov 2022

Ja nevidim jeden problem.. chcu vidiet dieta - posli im fotku a srdecne pozdravy. Povedz ze sa necitis na cestu a nebudes dieta ohrozovat v tejto covidovej dobe absurdnym cestovanim 🤔 veru na ten covid sa zmesti vela 🤣

queen_mary
4. nov 2022

@basska_b no veru asi mam, ako to tu citam 😀 ale tak ja uz nemam mamu, tak aj mozno preto su taki, ze sa snazia "vynahradit"..🙂

miriam11
Odpoveď bola odstránená
loliki
4. nov 2022

Mamička si teraz Ty, nie svokra. Je to čistý nezmysel behať s bábätkom po návštevách. Nikde sa to nerobí. Práveže príbuzní chodia na návštevu, aby priniesli a pomohli mamičke. Pozor, nie preto, aby boli mamičkou obskakovaní. Slušnosť káže dohodnúť si vhodný čas návštevy, ktorý nenaruší váš program. Chcú vidieť vaše dieťa, nie vaše dieťa chce vidieť ich, tak podľa toho sa treba zariadiť.

tosomja
4. nov 2022

Tak nech sa hnevajú. Keď nechcú chodiť oni, pošli im fotku 🙄

simca06022011
4. nov 2022

A inak, byvate cez pol Slovenska, na to dost vas "komanduju". Jednym uchom dnu a druhym von. Co je ich do toho co by si ty mala a co nie...s manzelom si urob poriadky a on nech si rodicov vyriesi. Takto sa pokazia vztahy a nebudes tuzit ani neskor tam chodit. A ze babaka pobavi babatko u nich, no dobry VTIP. Babo si ma teraz zvykat doma, robit si rezim a nie byt prenasane ako take mača. PRedpokladam, ze mamicka ma ine starosti ako riesit ako sa zariadit v cudzej domacnosti. Slusne navstevy po narodeni dietata pridu na hodinku, dve a odchod. A ziadne obskakovanie tieto navsetvy necakaju, ani navarene a napecene,dokonca ani upratane :D vedia vsetci do coho idu... :D preto nesu pitie, jedenie a plienky :DDD

fiffinkaa
4. nov 2022

Šestonedelie svokre nič nehovorí? Nešla by som s takým drobcekom na cesty..ochraňuj si bábo ako oko v hlave a nevystavuj ho žiadnemu riziku.

bayuska
4. nov 2022

Akoze v prvom rade by som nakopala muza do zadku, ze ta nerespektuje a v druhom rade svokrovcov, ze su taki sebecki... ako to co ma znamenat? Kebyze si to ty tak chcela, tak nepoviem ani makke f (napr ja si nezelam navstevy u nas, radsej ja pojdem za nimi ked budem v meste ale doma chcem mat klud ) Ale vacsine ludi praveze vyhovuje opak a malo by sa to respektovat. Na tvojom mieste, nech sa kludne vsetci 3 aj na hlavu postavia, nesla by som tam a este by som muzovi spravila tichu domacnost (a to vobec nie som hadavy typ, ale toto je vrchol). Cim skor si dupnes, tym skor ta zacnu respektovat.

ahhola
4. nov 2022

Keď sú zvedaví, nech dôjdu oni. Moja babka (*1913) za mojim synom (*1993), prvým jej pravnukom docestovala na druhy deň. Síce len pár km busom, ale ona sa nepočula, tak celý bus sa dozvedel, ze ide za pravnukom, tak ju museli 3 schodky vytlačiť hore a pomôcť dole. 💦Babusenka moja, v 3 sukniach, navrchu vysivanej, ručníku pod ním zapletené metrové vrkoce okolo hlavy a v košíku gunara....a bedakanie uz vo dverách... Do akého sveta si sa to narodiiiiil🙆‍♀️

miriam11
Odpoveď bola odstránená
ajsha123
4. nov 2022

Pre mňa je cesta v pohode, lebo mame dobré auto. Ale pobyt u rodičov ci svokrovcov utrpenie. Staré 100 ročne domy, opravovane sice, ale zatuchnute priestory sú. Nie vsade ale su.. Deti vždy pochoreli... A este pri prvom druhom vnucati mali obaja starí rodicia psa v kuchyni, nonstop všade chlpy... Za mňa nie...
Ked som este slobodna, raz do týždňa som mala migrénu, ale že silnú. Po svadbe sme si kupili kvalitné matrace a rošty, a odvtedy viditeľne migrény ustúpili... U svokrovcov tvrdá posteľ, neviem zaspať, co ma vsetko bolí, resp.nie je tvrdá doslovne, ale obyčajný matrac molitanovy a ja a môj chrbát sme rozmaznani 🤦‍♀️😅
Niekto tu písal, ze mal u svokrovcov luxus, o všetko sa postarali... Možno áno, ale toto, co som pisala, su tiež veci, ktoré treba zvážiť... Ak si mala u nich pohodlie aj pred narodením dieťaťa, a cítiš sa ok, možno by si nemusela čakať až 6 týždňov, ale kludne aj tolko. Ale ak si rada, ze tam prežiješ, tak s babom to bude ešte ťažšie...

stannkal
4. nov 2022

Riešenie je jednoduché, keď sa na to necítiš, nikam nechoď. Nehovoriac o tom, že také malé bábätká by sa ani nemali tak dlho vyvážať v aute.

ropucha6
4. nov 2022

Nesla by som a pravdepodobne aj dlhsie ako 6 tyzdnov. Nemaju zdravotne problemy, nech sa paci, nech pridu, moje pohodlie je mi dolezitejsie ako co si kto mysli. Pan manzel nech sa spamata, urcite su zeny, ktore su viac flexibilne, ale hadam je na prvom mieste zena po porode a jej dieta.

kikulienkadd
4. nov 2022

Ahoj,si matka,ubrániš dieťa pred "zvyškom sveta",nielen pred svokrovcami! Išla by som na to racionálne-novorodenec by nemal dlho sedieť v autosedačke a žena v šestonedelí sa musí šetriť. Pôrod je náročná vec,treba si adekvátne oddýchnuť a nie skákať po návštevách. Stačí, že to bábo máš, o neho sa treba riadne starať a nie robiť "pukerlíky" pre rodinu. Od muža žiadaj podporu-žiadne cestovanie, ak chcú, nech prídu na návštevu. Samozrejme, keď to tebe a bábätku bude vyhovovať. Veľa šťastia 🍀

whatever1
4. nov 2022

Je ti prednejsie tvoje dieta alebo ich chvilkove potesenie? Je to jednoducha otazka, este jednoduchsia odpoved. Podla toho sa riad bez akejkolvek vycitky svedomia, pocitu viny. Ak sa niekto urazi na zenu v 6stonedeli, ze nechce cestovat po navstevach, tak musi byt pekne obmedzeny. Alternativu si im dala, ak chcu nech pridu, viac niet o com diskutovat. A ak chcu byt urazeni, tak super aspon budes mat od takych sebcov klud na neaky cas. A muza sa nezastavaj, si po porode, na rukach by ta mal nosit a respektovat to ze si v 6stonedeli.

mamutka
4. nov 2022

Povedz mužovi, že si pozosivana kol dokola dole a nebudeš vysedávať v aute, ani na navsteve, krvácať si chceš doma. Ak to nechápe, nech sa oprie o cirkularku na chvíľu a nechá sa zastopkat, potom hacne do auta. Ostatné bolo napísané.
Inak, pamätám na veľmi smutný prípad, pred par rokmi, manzelia sa krátko po pôrode trepali z Čiech na sk, sak ukázať vnúča. Zabili sa všetci traja v aute. Len ma zaplavila zlosť v štýle "staré lenivé kur... nemohli zdvihnúť rit a ísť oni pozrieť"? Možno boli nevládni a pod, škoda súdiť, tragédia bola na svete. Každopádne, novorodenec ani nemá čo tráviť v tej polohe vo vajíčku tolko času. Takže poslať fotky a upratať muža.

simca06022011
4. nov 2022

@ahhola presne, moja babka, dcerina prababka, docestovala z NR kde uz bola v domove dochdocov, do Stiavnice aby si pozrela vnucku, rovno do porodnice. Z druhej strany prababka zase prisla 90 ! rocna k nam pesi, co ani von nechodievala uz, lebo zle sa jej po schodoch chodilo... o nasich rodicoch (cize novych starych rodicoch) ani nehovorim, ti su akcnejsi ako my s chlapom. Sadnu do auta a idu. Kamkolkve, kedykolvek. U nas len so 4mesacnou sme isli na 4dni cca 120km a balila som nas pol dna, a nervy okolo toho, a toto robit s novorodencom, tak som uplne na psychiatriu zrela :D Pritom oni sa zdvihnu vezmu kluce od auta, kabelu a idu. Ziadne chystacky.

natalala
4. nov 2022

Nie len ze by som nesla s par dnovym dietatom x hodin v aute, ale ani ja by som v sestonedeli nesla na takuto “navstevu” kt zrejme nebude jednodnova, ked byvaju tak daleko 🤷🏼‍♀️ Zboznujem tu sebeckost ludi, ze oni chcu vidiet babo, ale minimum sa opyta aj tej zeny, ze ako sa ona ma alebo mysli na to, ze aj pre zenu co po porode krvaca asi nie je uplne prijemne byt niekde na navsteve, kde nema svoju kupelnu a svoje pohodlie. Ja si napriklad po sekcii neviem predstavit takyto niekolkohodinovy vyjazd, som bola rada ze som na tym rozbitych cestach zvladla 20min cestu z porodnice.
A tvoj muz ked je taky mudry, ze sa kvoli tomu este s tebou hada, tak nech sadne do auta a dovezie svojich rodicov a potom nech ich odvezie aj naspat. Mna by uprimne ovela viac vytocil pristup tvojho muza ako svokrovci.

janickacrazy
4. nov 2022

Povedz im, že prídeš na Vianoce, spojíš dve akcie naraz, určite by som sa nikam netrepala, ak by som sa na to necítila. Ale prechádzky vonku v pohode, aj ked nie je ideálne počasie, ja mám tiež októbrové a decembrové deti a išli sme vonku hned po príchode z pôrodnice, samozrejme ak bolo škaredo, tak len na chvíľu.

vevesh
4. nov 2022

@queen_mary ako autorka nema problem s navstevou, ale s tym, ze by mala sama s par dnovym dietatom sa teperit niekam, lebo svokrovci su lenivi zdvihnut zadok (all inclusive mozu poskytnut aj u nej doma). Moja mama sa teperila 1300km, aby mohla byt s vnucatom tesne po porode. Ziadny problem. Ale na sk som isla so 6tyzdnovym dietatom. Skor si to neviem predstavit pri poporodnych problemoch. A je ine ist na prechadzku na druhy den aj metrom a ine nabalit seba, dieta, muza, kocik, vybavu a nasadnut do auta a ist do cudzej domacnosti (a to este nevieme ake su tam vztahy...). Toto ani nahodou. Ak svokrovci chcu, nech sa paci, dojst mozu kedykolvek. Inac nech sa urazia, prerazia, poskypuju....dieta uvidia, ked bude vacsie a schopne cestovat...

zuzanalila20
4. nov 2022

Tvoj muž sa správa ako debil. Ozrejmil mu to čím skôr, nech si na takéto správanie rýchlo odvykne. Pred pár dňami si mu porodila dieťa a on sa uráža, že nejdeš cestovať s novorodeniatkom?
@queen_mary A nebolo by predsalen jednoduchšie, keby ti priniesli navarené jedlo na pár dní a mohla by si si vymieňať vložky vo vlastnej kúpeľni a chodiť si po svojom dome/byte nahá, resp ako ti je príjemné? 🙂 Novorodeniatko nepotrebuje fľašu a babku, ale mamu. Šestonedelie jednoducho objektívne nie je obdobie na cestovanie, že si ty nevieš asertívne vypýtať pomoc aj bez toho, aby si musela po pôrode hodiny cestovať na tom nič nemení. Ale teda tešíme sa s tebou 💛

pehavcek
4. nov 2022

Mna by z domu prve tyzdne po porode nefostali ani parom volov.Nech by sa muz oduval kolko by chcel.Nastastie nikto taky blby napad nemal.Prajem pevne nervy.

ibrunova
4. nov 2022

Každopádne je to na tebe, mužovi musíš priamo povedať, že sa na to necítiš, lebo ak mu nič nepovieš, nemá to odkiaľ vedieť 😃

natalala
4. nov 2022

@queen_mary a presne o tom to je, ze ty si chcela ist, tak si isla, ale ak sa nejaka zena po porode na to neciti a este duplom, ked v tomto pripade vztahy nie su bphvieake, tak by tiez mala mat moznost sa rozhodnut, ze nikam nejde a ludia by to mali respektovat.