icon

Svokrovci chcú vidieť vnúča, ale nie sú schopní sa prísť pozrieť

4. nov 2022

Svokrovci silou mocou chcú vidieť vnúča a niesu schopný prísť pozrieť naň. teraz ja sa musím teperiť s pardňovým dieťaťom cez pol slovenska aby náhodou nebol muž alebo oni dotknutý. Nemám nič proti tomu aby sa videli samozrejme že to je v poriadku ale vytáča ma to že niesu ochotný sadnúť do auta aby prišli oni ku nám.

zuzanalila20
4. nov 2022

@ivanka33 A podľa každého pediatra na svete je uložiť novorodeniatko do jednej polohy do autosedačky, ešte k tomu na 2 hodiny, proste nevhodné. Že tak malé dieťa musí byť v autosedačke počas cesty domov z pôrodnice je nevyhnutosť, ale takto si jazdiť na návštevy je minimálne hlúpe a nezodpovedné. A to hovorím ako mama, čo jej tiež asi preplo po pôrode a v návale endorfinov sme takto šli hodinu a pol. Síce s prestávkami, ale aj tak. Ozaj si neviem predstaviť motiváciu, prečo niekto radí iným mamám robiť takéto hovadiny. Dúfam, že je to len nevedomosť.

autor
4. nov 2022

Niekto tu písal že mal u svokrovcov all inclusive k čomu velmi gratulujem ale to neni moj prípada moja svokra by nedbala ma zapriahnuť do jej prác cez to všetko že sa ledva ešte hýbem. Ja si neviem ani sadnúť poriadne ešte a moj all inclusive je moj domov, klud, a poviem to nechutne ale moje pohodlie je keď možem ležať s otrčenou šuškou lebo iba v tedy ma to nebolí a nie nosiť 24/7 vložky ktoré ma zbytočne dráždia na rane a ešte horšie sa mi funguje. Taktiež nerobím zbytočne negatívne závery ako tu niekto napísal poznám svojich svokrovcov tak velmi dobre viem o čom rozprávam. Čo sa týka prespávania nehodlám tam byť určite dlhšie ako pár hodin aj v budúcnosti lebo sa tam necítim príjemne a ďalšia velmi podstatná vec je že svokrovci sú fajčiari a fajčia v dome čo určte koli mojmu dieťaťu neobmedzia.. takže iba tolko k tomu

tenerifka
4. nov 2022

no tak snad si svojpravna, ci? Rozhodujes za seba ty, alebo rozhoduje za teba manzel, cudzi ludia, a ty len sklonis hlavu? No co ti k tomu este povedat? Vies velmi dobre, co mas urobit....

jaskolka
4. nov 2022

@ahhola v košíku gunara... To pobavilo 😆😆😆

zuzanalila20
4. nov 2022

LOL, tak fajčiarska domácnosť by prítomnosť môjho dieťaťa nezažila nikdy. Oni ozaj neuvažujú triezvo, ale keď už si sa vydala do takej rodiny, najvyšší čas nastaviť hranice, hlavne manželovi. Takéto veci sa časom zvyknú len zhoršovať, vždy je jednoduchšie uťať to radšej hneď v začiatkoch. Dobrá správa je, že bývajú relatívne ďaleko a aj to, že sa im zjavne nechce cestovať. Aspoň budeš mať od nich pokoj.

selena_luna
4. nov 2022

S pardnovim babom nikam nechod!!! A do autosedacky na dlhu cestu nedavaj, to treba robit vela prestavok a nechat dietatko lezat, aby si oddychlo telicko. Musia proste vydrzat a ak im zdravie babatka nie je dolezite, tak si ho ani nezasluzia vidiet. Plus pre teba cestovanie tiez nie je prijemne. Ak toto nevedia dospeli ludia pochopit, tak nie je o com, su to idioti. mas pravo nikam neist, bojuj, aj ked sa budu na hlavy stavat
Btw fajcenie zvysuje riziko sids- nahleho umrtia. a je jedno ze nebudu pri nom fajcit, nebezpecne su uz aj zafajcene priestory.

ibrunova
4. nov 2022

tak prečo tam ideš? Píšeš samé negatívne veci, ale ani raz si nespomenula, že by si vôbec uvažovala, že tam nejdeš, nie si svojprávna?

mamula20
Odpoveď bola odstránená
gabym
4. nov 2022

Na svokrovcov by som sa vytoto, nech sa urážajú.. Mne osobne by to bolo jedno, lebo na prvom mieste si ty a dieťatko.. Skôr by som riešila muža a jemu vysvetlila čo taká cesta s pár dňovým dieťaťom obnáša, ďalšia vec je že si musíte s bábom na seba zvyknúť, zvyknúť si na nejaký režim, byť v teple keďže aj počasie je také ako je.. Kedto muž pochopí ta nech to vysvetlí aj svojej milovanej mamičke lebo toto nieje normálne aby žena, ktorá už má dieťa žiadala od novopečenej mamičky aby sa trepala cez pol Slovenska s malým dieťatkom.. Nech si prídu pozrieť alebo fotky.. Ja by som za nimi šla až niekedy po jari.. MOŽNO.. Za tento ich prístup už možno ani nikdy 😃

zuzanockamt
4. nov 2022

Čítam a žasnem. Ale každý sme iný. Ja som so 4-dňovým novorodencom išla na niekoľkohodinovú návštevu ku svokrovcom (bývajú blízko) a s dvojtýždňovým na niekoľko dní k rodičom (50 km). Pohoda. Po príchode z pôrodnice som fungovala úplne normálne - starostlivosť o deti, domácnosť, iba nákupy robil muž.

barboraalexej
4. nov 2022

Nešla by som ani náhodou ani by ma nenapadlo. Smutne je, že ani tvoj muž nemá rozum a nedrží s tebou. V tomto prípade by mi bolo absolútne jedno aj keby sa urazí manžel, proste nie bodka...

loliki
4. nov 2022

@zuzanockamt A to nevedeli oni prísť k vám??? Tiež žasnem. Ale, ak Ti to vyhovovalo...

Autorka, Ty tam vážne pôjdeš na pár hodín? Komu niet rady, tomu niet pomoci. Veľa šťastia.

zuzanockamt
4. nov 2022

@loliki Nie, nevedeli.

lulaby1982
4. nov 2022

Asi majú problém sa teleportovat ku Vám,a na čo máme web kamery. Šak keď Vy tam nie,oni ju Vám nie , šak kamery zapajte a máte to. To tak býva ,že starí ľudia majú problémy sa teleportovat v čase aj priestore.

loliki
4. nov 2022

@zuzanockamt Ok, ty vieš posúdiť. Ja som to nepovažovala za potrebné 4 dňové deti nosiť po návštevách. Mne sa to nepáči. Keď niekto veľmi chce, sú autobusy, vlaky, taxíky...

mogaa
4. nov 2022

Tak na jednej strane máš pravdu, na druhej strane hádky s mužom za to nestoja....ak nie je na tvojej strane, tak čo si si vybrala, to máš....ono toto je tretí exrém čo môže nastať - sú starí rodičia čo prídu pozrieť vnúča hned ako s ním mamička príde z nemocnice alebo sa hneď po pôrode nasťahujú lebo chcú mamičke pomáhať, druhá skupina je že ich vnúča nezaujíma a tí tvoji sú ďaľší extrém....na svokrovcov kašli, ale pohovor si s mužom, prečo máš názor taký, aký máš.....

ropucha6
4. nov 2022

@zuzanockamt ale to si ty. Autorka zjavne nechce/nemoze fungovat takto. Kazda zena predsa porod a nasledne tyzdne preziva s babom inak.

zuzanockamt
4. nov 2022

@loliki Ja som to za potrebné považovala. V istom veku je už každý deň vzácny. Ten, kto má 50-ročných rodičov, nepochopí.

vilma7
4. nov 2022

@zuzanockamt autorka písala cez polovicu Slovenska, čo je asi 250 km, to by som skôr ako po 6 t.nešla ani ja a tá fajčiarska domácnosť by ma tiež maximálne odradila...
My sme išli po 600nedelí 1200 km na Slovensko, drobec to zvládol v pohode.
Ale robí podľa seba, a nie okolia...ty si rodila, ty si pomaly musíš po každej toalete sprchovať intímne oblasti, hojiť rany atď.

henka123123
4. nov 2022

Uz akoby som tam bola..a keby sa drahemu nepacilo neh sa paci moze ist m mamicke aj na par dni...a nie ze by som tam nesla ani by som ich ako navstevu beprijala kym by som sa nedala dokopy

zuzanockamt
4. nov 2022

@vilma7 Áno, fajčiarska donácnosť by mi vadila. My sme ale komplet nefajčiarske rodiny, nikto nefajčí.

mrkvicka060
4. nov 2022

ja som si po prvom porode nemohla poriadne sadnut asi tri mesiace, co ma to bolelo a stipalo... vyvazat sa v drglajucom aute zopar hodin, to keby mi niekto skusil navrhnut, tak ho poslem rovnou ciarou do teplych krajin... k ostatnemu sa ani nevyjadrujem...

ada12345
4. nov 2022

@zuzanockamt Neriešime tu situáciu, že sú svokrovci či rodičia takpovediac na smrtelnej posteli. To by sa asi takmer kazda z nas obetovala a isla. Tu autorka jasne pise, ze svokrovci chodievaju na ovela dlhsie vylety a nemaju s tym problem. Problem maju len teraz, ked maju prist za vnucatkom.
Taktiez ty pises, ze mas svokrovcov blizko, ona nema, musela by sediet v aute s novorodencom 3-4 hodiny, co pre novorodencov absolutne neodporucaju. Odporuca sa, aby novorodenci boli v autosedacke co najmenej ako to je mozne.
Za tretie kazda zena sa inak hoji po porode. Za to, ze ty si bola fit takmer hned, to neznamena, ze ine zeny to tiez tak maju. Mnohe sa davaju dokopy niekolko tyzdnov. Na to zahojenie sa je 600nedelie urcene. A nie sediet hodiny v aute.

Tiez ako tu niekto pisal, ze mal u svokrovcov a rodicov all inclusive. No tak ti mozes gratulovat. To totiz nie je samozrejmost. Vacsinou to je uplne naopak a svokrovci/rodicia matku a dieta vyrusuju, znervoznuju a v konecnom dosledku nepomozu takmer nic alebo ich predsavy o pomoci sa znacne lisia od predstav a potrieb matky .... Mnohi si ani ruky sami od seba neumyju alebo zataja, ze su prave chori. A to nehovorim o zafajcenych priestoroch bytu/domu pri novorodencovi, co uz je ozaj skodlive. Mnohym totiz ohladuplnost nehovori nic.

Vazne ma bavi, ako tu niektore slecny vypisuju ake to je super easy, v pohodicke a bez problemov, ale oni mali pritom uplne odlisne situacie a porovnavaju neporovnatelne.

Autorka, ty si tuto bitku musis sama vybojovat s manzelom. Musis mu ukazat, kde su hranice. Pokial teraz povolis a podvolis sa, tak pre neho to bude signal do buducnosti, ze natlakom a hadkami vie u teba vynutit vsetko. Potom budes k svokrovcom povinne chodit, ked bude mat tvoje dieta narodeniny, meniny, Den deti, Mikulasa, Vianoce, Velku noc - aby si dieta same doslo po gratulaciu ci darcek.

zuzanockamt
4. nov 2022

@ada12345 Nikto nie je na smrteľnej posteli 🤦 Ale chápem, tu treba ísť s davom.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
ada12345
4. nov 2022

@zuzanockamt Pisala si sama, ze tvojim svokrovcom sa nedalo prist hoci byvaju blizko, lebo nemaju 50, takze z toho vyplyva, ze su chori a stari. A ak nie su, tak je to tiez len lenivost z ich strany. Ale gratulujem, ze si bola taka super fit 4 dni po porode a ze ti tvoje dieta z tolkych navstev neochorelo. Nie kazdy ma tolke stastie. Ale teda evidentne si sa netrmacala s dietatom cez pol republiky za lenivymi starymi rodicmi do zafajcenych priestorov, lebo ti manzel rozkazal.

lilke
4. nov 2022

@zuzanockamt ja som tiež nemala problémy sa stretnúť po porode. No po 1. som mala fest problémy, navyše ako prvorodička som sa sama hľadala dosť dlho. Pri druhom žiadne problémy, už na 2. deň som ani nevedela, že mám pôrod za sebou, hneď po návrate z pôrodnice som balila a vybalovala (sťahovali sme sa), s 2- tyzdnovym bábom sme v januári boli dlhší čas u rodičov, tam ozaj spoločenský život, plno známych. Takže chápem, že sa autorka potrebuje skonsolidovať.

macikovaiveta
4. nov 2022

Pošli im foto a maš chvíľu pokoj