Svokrovci kúpili bábätku vlastnú výbavu, vlastný kočík a aj postieľku
Ahojte, potrebujem sa poradiť..mám super svokrovcov aj rodičov a čo chvíľu budem rodiť. Všetci mi stále oznamujú že prídu hneď po pôrode aj keď som im to milionkrat spomínala že si návštevy neprajem aspoň prvý týždeň pretože sa chcem dať psychicky aj fyzicky dokopy, že vraj mi pomôžu upratať byt a navariť ale neviem či mám nejakú chorobu alebo nejaký druh nenávisti ale mne vadí keď sa niekto stará do mojich veci (okrem muža)..musím mať všetko usporiadane a popravené podľa seba 🙊 viacej ma rozhodí keď niečo nie je upravené podľa mna ako keď je bordel 😞 viem že mi nechcú zle ale dokážu ma vytočiť a ďalšia vec nechápem prečo ale vravela som svokre že nemusí kupovať bábätku nič, my keď prídeme raz za čas na návštevu tak si veci zoberiem a ona zrazu kúpila vlastnú postieľku, vlastný kočík, vlastnú výbavu 😨 nemala by som jej to za zle ale ešte sa vychvaluje že ma lepšiu a krajšiu ako ja 😅 (pritom je to dosť subjektívne, ja mám svoj štýl a mne sa páči to čo sme my s mužom kúpili) a teší sa ako bude malého pestovať (stále vraví že si ho zoberie ku sebe domov) pritom ja viem že malého nikdy nikomu nedám na dlhšie ako možno 3 hodiny až kým nebude starší (2-3rocny), ma to niekto podobne alebo mi už lezie tehotenstvo na mozog a všetko mi vadí? 😬
Vies co, uloz si tuto diskusiu a vrat sa k nej po porode. Vsetko bude INAK. Neviem ako, ale ver, ze bude.
Uvidis, ked sa male narodi. Moja svokra sa tesila, kazdemu rozpravala, ze bude babka… a ked sa mala narodila, bola dost placliva (akoze ozaj dost), tak som svokru u nas jakziv nevidela 😂😂🙈 Kocikovala dceru len raz a vzdy ked sa zastavili, tak doslova medzi dvermi. Takze u nas sa to otocilo do druheho extremu, ze si dceru nikdy neberie k sebe a ani velmi k nam nechodi….
No ved urob kompromis a povedz ked chcu pomoct nech pridu s navarenim obedom,upratovat podla mna zvladnes sama s manzelom. Co sa tyka vybavicky vsak nech ju ma. Mozte k nim dakedy prist prespat a mas o starost menej.
Moja svokra ma tiez vlastnu postielku, kresielko, hracky pre maleho a vobec mi to nevadi. Raz tyzdenne ho k nej davam ked ideme na vacsi nakup aby nechodil s nami po obchodoch a aspon tam nemusim nic nosit. Davame ho takto uz od malicka, zvykli sme si kvoli korone. Prve 2 mesiace chodila strazit ku nam a potom som ho nosila uz ja k nej.
@elizabet173 nepostrehla som, ze by sa jej svokra chcela nacpat do bytu. Vnimam tvoje komenty a vazim si ta. Ale v tejto teme s tebou nesuhlasim. Tehotna nevesta sa ide preposrat. Ale z odstupom casu bude svokre VDACNA
Ty to vnimas uplne v pohode, asi ako kazda keby sme nieco take mali okolo seba. Tiez som chcela max.manzela, svokra doniesla obed...ok, moja mama prisla na dlhsie a z jej 30r nazorov o dojceni, cumliku a pod.som mala len nervy. A vybava? Premotivovana svokra...zeby prve vnuca? Jasne ze ber co sa tebe paci...tamto moze ostat u svokry ked pridete na navstevu.
Moja mama kupila cestovnu postielku aby mal maly kde spat ked ku nej prideme 🤦♀️ ...bol tam az raz ...to, ze dieta nezapucim ked spi s nami prijala az ked aj moj brat mal male. Vie to byt boj s nimi....co je dobre, ber, co sa ti nepaci, chod si podla svojho.
moj nazor na vec je taky. Nech si do svojich domacnosti si kupia co chcu - predsa to bude u nich doma a he to ich vec! nebran im v tom! druha vec - ci ty im otvoris dvere do svojho domu - to uz bude na tebe. Momentalne si pred porodom /alebo uz aj po porode?/ - tak mysli prvorado na seba a svoje babatko! Setri sa, a neries babky a dedkov... cas vsetko da na svoje spravne miesto. hlavne klud a sa opatruj!
Keď som bola piaty deň po pôrode, a ležala doma dotrhaná a zašitá, muž doniesol na víkend staršie deti (je rozvedený) a presne si pamätám ako sa všetci nasáčkovali do spálne, ešte okrem detí aj svokrovci... Všetci tam sedeli a nechceli odísť a ja mňa šlo poraziť od bolesti. Svokra bola ešte aj urazená, že som nedovolila staršej dcére malú kúpať...a čerešňa na torte bola o dva týždne po pôrode od nej scéna. Ráno cca o ôsmej mi vtrhla do spálne a vykrikovala, že si malú privlastňujem a zatváram sa s ňou do izby a izolujem sa... Takže veľa šťastia.
Chapem ta, že mas z toho stres. Ale je to o obdobie kedy by si mala v prvom rade pozerať na seba a dieťa. Zariad sa tak alo ti to vyhovuje. Mna po príchode z pôrodnice pri prvom čakali doma nastúpení moji rodičia aj svokrovci a pomaly aj pani na upratovanie.A to videli malú už v pôrodnici všetci keďže to bola súkromná klinika a návštevy boli neobmedzene a na izbe som bola sama tak to bolí skoro pol dňa pri mne. Ale tak bolo to prvé vnúča v rodine tak som to aj chápala a v podstate potom s asi po duchoch hodinách porucali. Pri mladšej to bolo v podstate take iste. Ale mne to nevadilo a niejak som to neriešila. Každopádne by sa mala žena po pôrode citit doma komfortne a nie byt v strese kto zazvoní pri dverách. Ja som mala potom neskôr trocha problém so svokrou , tiež by chcela byt u nás non stop ale vydiskutovali sme si to ku vzájomnej spokojnosti.
Co sa tyka navstev, to si zorganizuj podla seba. My sme mali kvoli tomu doma roztrzky. Manzel trval na sestonedeli, ja som to tak necitila. A nakolko som rodila JA a ja som sa zotavovala, tak nas prisli pozriet moji rodicia 3dni po porode. A citila som to tak, ze je to uplne v poriadku. Doteraz si deti s babkou a s dedkom krasne rozumeju, nasi sa k nim spravaju ako k vlastnym detom. Bezproblemov vedia u nich prespat niekolko noci. Babka, dedko aj deti sa tesia a ja uplne v poriadku prezivam to, ze sme s manzelom sami a najdeme si na seba cas.
Vybavu sice rodicia nekupovali, ale vsetko mali este po nas- kocik, vanicku a nasli sa aj nejake retro kusky oblecenia 😂
Je krasne byt s babatkom, uzivat si ten cas. Rodila som doma a tiez som byvala vacsinu casu hola 😂 ale coskoro prisiel cas ze som potrebovala odpocinok, cas na seba a na manzela,… a jednoducho babka s dedkom, aj ked mozno v tvojom pripade premotivovany, sa ukazu casom ako super pomoc 🙂
tak uplne ta chapem ako asi vacsina zien...to ze kupila ppstielku a nejake veci,to je ok...ale kocik?? to je sila...absolutne nevhodne ai myslim...ja som tie taka,ze nemam radazked mi niekto upratuje vwci v nasom dome a hlavne v kuchyni...pri prvom synovi sme byvaliv podnajme pri muzovej rodine,hovorila som dopredu hadam polroka,ze nikoho nechcem aspon dva tyzdne,ze chcem aby sme boli len my traja...v porodnici bola so mnou svokra nonstop 48 hodin iba vyspat sa isla domov(boli sme v zahranici a tam je to tak normalne) a svagrina tam bola asi dve hodiny a z toho hodinu mala telefon pri malom a fotila ho...ked som povedala,ze to uz staci,tak sa na mna zostali vsetvi traja divat akokeby mne preplo...potom tyzdne a pol sme boli sami a potom som sa uz ja prisposobovala...ale keby som to mala vratit,bola by som asi raznejsia... ked si to nwprajes tak si to neprajes...maju to respektovat...ale ako tu bolo spomenute,bud v tom razna aj voci muzovi aby ta v tom podporil...vysvetli mu svoje pocity...ja som v tom zlyhala a potom moj muz ani nevedel,co mi je,co chcem,preco som nwrvozna...nejako to nedokazal pochopit,kolko zmien sa v nasich telach deje a ze to ma volyv na psychiku a potrwbujeme ich aby boli nasou oporou...bol ovplyvnovany svojou rodinou a to bolo zle..uz pri druhom porode sme boli tisicky km daleko....vdaka Bohu...drzim palce ..🙂
Vysvetlila by som aj mamke aj svokre, že sa chceš zotaviť, byť s bábätkom a že keď náhodou budeš potrebovať pomoc sama im zavoláš. Som si istá, že mama to pochopi a svokre keď nestačia tvoje slová nech zakroči manžel. S tou vybavičkou to vyzerá, že sa chystá na únos 🤣🤣. Postieľka fajn vec ale vlastny kočík??? Tešia sa, ale nemali by to tak hrotiť. Určí si hranice a keď to tak budes cítiť, kludne aj na 2mesiace zamkni dvere a nepúšťaj nikoho...
Keď to tu tak čítam,musím sa zasmiať...nie kvôli vybave a svokre,ale tie návštevy 😁Keď sme v septembri prišli domov z pôrodnice,kde som bola 10dni a doma jeden manžel a dve staršie deti, ktoré "upratali"😅keď som to videla,tak som si povedala,ako to tu potom vyzeralo neupratane😅🤣😅Hneď na to nám v kuchyni doslova explodovala kuchynská batéria a do toho vola mama,ze príde...tak ja zjezena,ze rýchlo upratať vsetko co sa da,medzitým prekračujem v kuchyni manžela v podobe inštalatéra a za cca dve hodiny naši...Keď večer odchádzali na to,ze malý vrestal,tak som bola KO.O pár dní prišiel manžel s Coronou a ja teraz po 7mesiacoch som pochopila,že na čo to bolo dobre...vyše mesiaca k nám nikto neprišiel a dali nám "pokoj"...síce sme boli chori...všetci aj malý, ale zvládli sme to...tie domace návštevy po pôrode by mali byť zákonom zakázané
Neries, ked pride na vec tak sa uviida. Nahlásia sa na navstevu, nie dakujem, o tyzden dva a na chvíľu. Kúpila vlastne vsetko? Nevadi, ved ju to prejde ked to bude prázdne stat u nej v dome ak tam stale nebudete. Nekaz si tym naladu co kde rozpráva, realita sa casto ma inak.
Inak s tym upratovaním, tiez ked som bola v nemocke mi boli upratať, za cely den az ozehlili kos prádla s poskladali všetko ns stvorec 10-15cm 😂 prišla som z porodnice a riadila som cely den. Cize tieot upratovacie a variace akcie ignorujem 😂 ďakujem neprosím
U nás bolo veľmi podobné - s tými nákupmi, ale sme teda len 20 min autom. Mňa to tiež tak strašne rozčuľovalo, no vieš čo, vo vašom prípade, keď už bude dieťatko väčšie a vy tam pôjdete na víkend, dobre padne postieľka adť. Hlavne sa kvôli tým veciam teraz nejeduj, aj keď viem že je to ťažké 🤣 fakt, nerieš. No a návštevy po narodení si nastavte podľa seba. Možno Ti niektoré veci dobre padnú, aj keď teraz to tak necitiš. Nechaj na muža komunikáciu. Ty budeš mať toho aj tak dosť. Držím Ti palce, nech máte krásne prvé týždne a nič vám to nepokazí ❤️
bud rada ze mas svokrovcov co sa staraju 😅 moji sa vobec ani nespytali ci nieco potrebujeme….nie ze by som nieco ocakavala ale jasne ze aj prejav zaujmu by ma potesil kedze moji rodicia su nadseni aj nam chcu pomoct kedze ledva dokoncime byvanie a vsetko extremne zdrazilo. To mas tak niekomu to leze na nervy a niekto by bol za to rad 🙂
@veronicka88 tiez nechapem to zakazovanie, prist pozriet dieta ked sa narodi. Mne by bolo skor divne, keby ho nemali zaujem vidiet. Svagrine, ked sa narodilo dieta, tak na nejaky 3-4 den som volala, ze by sme ich radi videli, ze kedy mozeme prist. Podla toho co tu pisu cerstve mamicky som ratala tak za 5 tyzdnov ze povie. A ona ze pridite aj dnes 🤣. Ja nic kupene, lebo to bola len taka informacna otazka a volala som hlavne kvoli tomu, ako sa maju a tak. Tak nakoniec ja som posuvala termin na navstevy na neskorsie 😁.
Nechapem co riesis 😀 aj ja mam postielku vanicku u nasich a byvam v dome so svokrovcami oni vpredu my vzadu, mame samostatny vchod pomaha nam a je to super. A mimochodom po porode budes rada ked ti dakto pride pomoct popratat navariť nie nemas ziadnu nemoc, ale budes vdacna za kazdu pomoc. A ze svokra ma vlastnu vybavu? A co? Nemusis k nej trepat kocik ked tam pojdeš. Nevidim na tom nic zlé. Proste sa tesi na vnuča a dava to patricne najavo mala by si byt rada lebo su aj také co o vnucata ani nezakopnu.
Ahojte,tato diskusia sa mi zobrazila na fb a velka skoda ze sa nemozem tam priamo vyjadrit,pretoze tam by skoncili moji svokrovci,presnejsie moja svokra....mohla by som pisat o tej mojej knihu co mi robi....niektore kamosky mi ani nechcu verit ze toto jedna triezva hlava dokaze ale zial...nakhorsie je,ze ked sa s nou partner porozpraval,tyzden sa jej musel strkat do zadku aby sa s nim bavila,zena ktora ma cez 60r zdula tak hubu na svojho syna,ze tyzden trvalo kym sa s nim zacala ako tak bavit...a to jej bolo povedane zo vsetkeho iba to,ze chceme mat klud vo vlastnom doem-chldila k nam 7dni v tyzdni,chora,nechora(vkuse olizuje-rozumej pusinkuje nase deti)neprizna sa ze je chora a pride alebo vezme si deti strazit ked ju poprosim,objavi sa u nas ako duch,nezvoni,nevola a klope az pri vnutornych dverach alebo najlepsie,objavi sa a cumaluje alebo bucha na dverach na terase...toto je ale stale nic oproti tomu co vsetko este robi....preto,nebudte taka trubka a stopnite ju hned na zaciatku,inak vam "prerastie" cez hlavu a uz ju nezastavite,viem o com hovorim :( ja nie som z tych co vie otvorit hubu zial,a velmima to mrzi,lebo twraz len trpim zaro :( drzte sa
Ako tak mne pomáhala mama svokra nie.pri prvom som išla z pôrodnice ku svokre pre veci a domov k mame. Prišli drobca pozrieť za mesiac. Mama pomáhala pokial bola dva týždne doma. Prvé vnúča. Ja som bola rada ze pomáha.mala som co robiť. Pri druhom a treťom prišla svokra po dvoch troch týždňoch. Moja Mama bola snami. Bývali sme spolu. Pri treťom sme sa sami sťahovali do domu. Svokre sme si doniesli aj postieľky, kočík, kresielko a aj misky. A tam to aj ostalo. Aspoň sme nemuseli nič vláčiť hore dolu. Bud rada za to nemusíš prevládať. Nech ma nech sa vytesuje. Co sa týka návštev ja som mala prvú po týždni. Bez problémov som behala. Keď sa budeš cítiť zavoláš si ich na návštevu. Povedz im dopredu zr keď chcú nech zavolajú si ale najskôr sa vidíte o týždeň dva ako bude tebe lepšie. Ale nerob si zlobu v rodine. Po týždni aj skôr sme boli vonku s deťmi. Budeš ešte veľmi rada keď ti ju vezmú na chvíľku von a ty si upraces poriadis. Neznamená ze ti ju má brat na pol dna. Ale zasa ja by som to prijala ale ja už rodičov nemám a svokricku mam ďaleko veľmi a ta si na 3chalanov už sama netrúfa.
Tiez si zohnala postielku (byvame v jednej dendime 500m od seba zial),do toho samozrejme vybavu,kupuje si k nim oblecenie,plienky,nedavno mi dala nejake ponozky ze dcerka ich vyrastie kym jej ich obleciea tam 3 krabice jraciek,ma pre nich riad jedalensky,flasky na vody,kupila si sudocrem,vlhcene ake ona chce aj ked som vravela ze im to vystipe ritku,papuce maju u nich,rozne odrazadla....ok,nieco sa zide ked ich strazi tak 2h ,ale vsetko som jej vzdy balika,po 1,5r vytiahla na dcerku ktora sa okvapkala vodou,vytiahla jej teplaciky ktore nosil syn,aj som zabudla ze ich vobwc ma....aj ked som jej nahodou zbalila nahradne oblecenie nikdy mi ho nezbalila,ona si to nwchala a oprala aby mala na inokedy,aj ked som im vzdybalila..kto vie co vsetko tam wsteostalo 🤦🏻♀️ najlepsie je,ked im da krizom krazom sladkosti,syn3r ma HIT,lepok,vajicko a abkm zakazane,no ani po 2r si nepamata ze co moze a co nie tak im dava barsco...a tak dalej
Tak im povedz ze ty si doma poriadok urobis sama a ze zatial mozu prist pokocikat pre zaciatok 😊
@elizabet173 ok. Chcela by som ta za svokru mojej dcery. Bez nadsadzky 😘