Svokrovci kúpili bábätku vlastnú výbavu, vlastný kočík a aj postieľku
Ahojte, potrebujem sa poradiť..mám super svokrovcov aj rodičov a čo chvíľu budem rodiť. Všetci mi stále oznamujú že prídu hneď po pôrode aj keď som im to milionkrat spomínala že si návštevy neprajem aspoň prvý týždeň pretože sa chcem dať psychicky aj fyzicky dokopy, že vraj mi pomôžu upratať byt a navariť ale neviem či mám nejakú chorobu alebo nejaký druh nenávisti ale mne vadí keď sa niekto stará do mojich veci (okrem muža)..musím mať všetko usporiadane a popravené podľa seba 🙊 viacej ma rozhodí keď niečo nie je upravené podľa mna ako keď je bordel 😞 viem že mi nechcú zle ale dokážu ma vytočiť a ďalšia vec nechápem prečo ale vravela som svokre že nemusí kupovať bábätku nič, my keď prídeme raz za čas na návštevu tak si veci zoberiem a ona zrazu kúpila vlastnú postieľku, vlastný kočík, vlastnú výbavu 😨 nemala by som jej to za zle ale ešte sa vychvaluje že ma lepšiu a krajšiu ako ja 😅 (pritom je to dosť subjektívne, ja mám svoj štýl a mne sa páči to čo sme my s mužom kúpili) a teší sa ako bude malého pestovať (stále vraví že si ho zoberie ku sebe domov) pritom ja viem že malého nikdy nikomu nedám na dlhšie ako možno 3 hodiny až kým nebude starší (2-3rocny), ma to niekto podobne alebo mi už lezie tehotenstvo na mozog a všetko mi vadí? 😬
Akože, čo ja viem… My máme tiež k rodičom aj svokrovcom dosť ďalekú cestu a nikdy tam nechodievame len tak na otočku, vždy aj spíme minimálne dve noci, takže mne napríklad veľmi vyhovovalo, že u nich takúto výbavu mám. Myslím tým postieľku, vysokú stoličku, prebaľovaciu podložku, prípadne aj ten kočík. U našich sme toto všetko okrem kočíka postupne nahromadili a poviem ti, že keby tam bol aj ten kočík, vôbec by som sa nehnevala. Cestovať s takým malým dieťaťom je neskutočný "zážitok". Si povieš, že päťkilové dieťa, koľko mu toho treba? No, my máme veľké SUV a teda sme s bábätkom chodili nabalení po strop, ešte vzadu pod nohami boli veci. Len kočiar ti zaberie pol kufra.
Stoj si za svojim nazorom!pravdepodobne tvojho muza tak vychovavala ze ona sa rozhodovala namiesto jeho.svokra mala asi vzdy posledne slovo.Boze ja by som od takejt svokry sa odstahovala aspon na 500 km.ked budes protivit proti jej vole ty budes ta najhorsia nevesta.pozri clanky o narcisticka porucha osobnosti resp.narcisticky clovek.to mi pripomina tvoja svokra.
Nenechaj sa..drż sa!..prajem Ti vela sily a trpezlivosti.
@sisa_el mojej som uz raz povedala ze ona uz mala moznost byt mamkou a ze teraz som mamkou ja ...aj to ked chcela viac vnucat resp chlapca, lebo dve dievcata jej nestacili , tak mi mamka hvoori ze nech jej poviem ze preco ona si pat neporodila ...strasne mudra stale :D baby a co vam napisem ze ked malo dieta rok tak ona ako ucitelka v skolke mu kupila pribor, a ucila jest s nozikom a vidlickou , alebo kupila pastelky , alebo ma upozornovala ze malo by samo uz pisat je toto normalne viete aky som mala vtedy komplex zo seba ...ze som nemozna , ? och a potom som nasla clanok ze co a v ktorom stzadiu masaker som jej to vytlacila a dala do ruky, odvtedy mam pokoj krava jedna...pritom jej chlapcov ze kamosky kojili lebo ze bola taka nemozna , ze kamosky ich chodili bavit a take veci som sa dozvedela ...tak mi bolo luto ze vtedy ma tak zranovala ...najma pri prvej ....nevedela som co a ako , ani kamosky nemlai deti ani v rodine och to bolooo
Ja myslim, ze problem je trosku inde. Aj ty aj priatel ste boli asi tak vychovani....mozno trosku zhyckani a rozmaznani. Rodicia taka opicia laska, az prilisna pomoc...
aj nasi mali a maju doma celu vybavu ve. kocika, postielky aj oblecka. Nevidim na tom nic cudne. Proste sa tesia.
Tak toto je už iný level svorky 😬... Určite si dopraj aj s babom kľud a nerieš svokru po pôrode ..a keď nepochopí vypni mobil a pošli.ju ..ona už svoje deti vychovala teraz je tvoj čas ...popravde znie to blbo ale veľa svokram vyslovene začne šibať 😬 keď čakajú vnúča a tvojej to riadne udrelo...a že každý víkend 🙈🤦 no to iste...a to ti poviem že mám veľmi dobrý vzťah zo svokrou ale tiež jej v čase príchodu vnucika riadne sibalo a ešte bola aj v prechode 😏 ..tak som jej to všetko vysvetlila a čuduj sa svete pochopila a bola potom ok ....
Ak by som Vám mohla napísať súkromnú správu. Pošlite mi prosím súkromne správu a ja odpíšem. Mala som strašne podobne a už viem čo by som robila inak.
@mrva Mne to teda cudne pride...Ma to byt starost rodicov kupovat vybavicku. Tiez chodit upratat?....preboha mat dieta zase nie je az taka veda, ako sa tu prezentuje. Evidentne asi obaja su tak nauceni, ze rodicia pomozu aj financuju. Nemyslim, ze to prislo len tak, ked ma prist na svet dieta....Ako si to nastavi pravidla, tak ma
@mircalla ja mam 5 deti. Uplne v pohode by som svokre, mame, tete, a nech si zoberu aj susedy, dovolila mi to tu prist vsetko upratat, ja by som si sadla na terasu a nechala si este aj kavu uvarit. a. klude mi mozu aj skrine upratat, oprat a ozehlit muzove trenirky a vydrhnut zachod. Aj suflik s eritickymi pomockami mozu umyt 😁 Fakt by mi to bolo uplne jedno. A tiez by som vobec nemala nic proti tomu, aby mi zobrali dieta. Vklude nabalim aj vsetkych 5 😉 Asi tak. Ono to je tak, ze optika na vsetky tieto "mega problemy" sa proste casom a zivotnymi okolnostami meni. Svokrovci to vnimaju uplne inak ako novopeceni rodicia.
@mrva Ty mas pat deti, ona zatial ziadne a servis ci cirkus ako u princeznej....No ja vidim rozdiel. Myslim, ze to neni len vdaka dietatu a uz to tvralo predtym. Tiez mam 2 deti, nasi toto nikdy nerobili. Samozrejme obcas pomoc bola, ale nikdy v zivote mi mama nebola upratovat, obcas postrazila. V podstate ich vychovam sama, ich otec nema zaujem.
My sme mali podobný problém...ako synček rastie teror tiež...
@mrva ja sa čudujem čo si sa neprihlásila do zámeny manželiek tak ženy chodia a upratujú druhým za skrinkami ako keby to doma robili každú sobotu 😄..ber to s nadsazkou čo som ti napísala ..mne sa teda ani vlastná mama nehrabe v skriniach nieto cudzia osoba..som na to háklivá
@pracujucazienka no, zial ani mne. Stale to musim robit sama. Sakra 😁 Asi pouvazujem nad tou zamenou manzeliek. Celkom fajn napad. este jej do manzalu napisem, co konkretne by som potrebovala 😁 By sa s radostou domov vracala a este by som tym aj dobry skutok urobila a rodinu zachranila 🤣
@mrva no tak ja by osm bola zvedava, ci niekoho ozaj ta zamena aj pomohla, teda co sa vztahovych veci tyka. a ci to fakt nie je len o peniazoch
@mrva najlepšie dať vymaľovať byt,naučiť deti poslúchať..vyriadit poriadne kuchyňu,záclony a závesy oprat,okna poumývať a ešte aj za to peniaze dostaneš.. 😁

@elizabet173 rada 😘😘🤗