icon

Svokrovci na návšteve každý mesiac

22. sep 2025

Dobrý deň. So svokrovcami sme sa stretávali cca 3-4x do roka bývame 300km od nich a približne toľko sme sa videli, bud sme išli my k ním na víkend alebo oni prišli k nám. Ale všetko sa zmenilo ako som porodila. Rodila som pred 3 mesiacmi a zrazu nemám pokoj, chcú k nám chodiť každý mesiac a prekáža mi to príde mi to často (a nie , moji rodičia tiež nechodia tak často!!!) ja som nie preto porodila dieťa aby som mala svokru na krku každý mesiac v malom byte. A mne sa tiež nechce k ním chodiť každý mesiac. Je to pričasto. Lezie mi to na nervy, vy čo bývate ďalej od svokrovcov tiež sa chcú vidieť kazdy mesiac ? 🙄 a nehovorím o vzdialenosti 30km ale 300.
Niet nat súkromie. Neznasam návštevy celkovo. Prepáčte ale som z toho zdeptaná

Strana
z4
anonym_3ce55a
22. sep 2025

Niektore nevesty musi byt radost mat. Tak nech prespia v hotely a k tebe pridu cez den. Maju vnuca tak sa asi tesia.

anjelicek26
22. sep 2025

Kazdy mesiac nie je nic strasneho... prepina ti trochen no... si zdeptana, unavena a navstevy vseobecne neznasas, ale oni za to, aka ty si nemozu. Je to uplne nevvinna frekvencia navstev a predpokladam prve vnuca... porozpravaj sa s manzelom, nech ten vikend, co su teda u vas, poriadne pomoze a skace okolo nich a nebude to take dramaticke. Hlavne sa treba pozitivne nastavit, ked do toho ides "ja to neznasam", tak to dobre ani nemoze byt.

anonym_332fa9
22. sep 2025

@anonym_autor je to tvoj život, tvoje dieťa, tak sa podľa toho zariad. Ja by som toho tiež chcela veľa a aj inak ale nemám. Nie, nie si tu preto, aby si robila veci tak, ako chcú svokrovci. Oni tiež chcú robiť veci tak ako to vyhovuje im a nie tebe. Treba jednoznačne nastaviť pravidlá v tvoj prospech hneď od začiatku, lebo potom sú z toho len konflikty. Oni si svoje deti už vychovali, tak nech nechajú aj druhých ľudí,aby žili podľa svojho presvedčenia a predstáv.

anonym_479f8e
22. sep 2025

@anonym_autor bola som presne ako ty, neznasala som navsetvy svokrovcov. Ale ako mi dieta vyrastlo, sla som ruky nohy bozkavat ked prisli, ze mi pomozu/postrazia. Neskor ocenis. Nepokaz si vztahy,

0silvia0
22. sep 2025

@anonym_autor pravdu povediac, oni chcú vidieť vnúča. A ako to majú urobiť aby navštívili vnúča ale nezavadzali neveste? 3-4x do roka je málo na to, aby ich dieťa poznalo a pestovali si nejaký vzťah. Urobte nejaký kompromis, každý druhý mesiac by bolo ok?

pribinak
22. sep 2025

Dieťa bude poznať starých rodičov len na fotke? Však keď sa uvidia 3-4x za rok tak to dieťa ani nebude vedieť že má nejakých strach rodičov, nejakú ďalšiu rodinu

Trochu hystericka reakciu, ja že chcú chodiť kazd druhy víkend a aspoň 3-4 noci
Tvoji rodičia nemajú záujem o vnucatko?

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
anonym_f9e423
22. sep 2025

ja ti rozumiem, bytostne neznášam návštevy už od detstva (aj niekam chodiť, aj niekoho hostiť doma)

sissy27
22. sep 2025

@anonym_autor a veď nech prídu, ale nech spia na hoteli / v apartmáne a nebudeš sa o nich starať (vyvárať, robiť program, upratovať po nich). Nech kľudne zostanú aj týždeň, v rámci dňa si nájdete nejaké 2-3 hodinky, aby sa potešili s vnúčatkom a potom zas každý svoje. Tak ako keby bývali vo vedľajšej ulici. Zas trošku sa snaž pochopiť aj ty ich, chcú mať s vnúčaťom vzťah, chcú sa mu venovať (teraz očakávam elaborát na tému, ako ti nevyhovuje ich životný štýl, hygiena, svokrine haluxy, svokrove fúzy, smer otáčania zemegule, počasie v ugande... ), len žiaľ bývajú ďaleko. Tak hľadajte kompromis, sú to rodičia tvojho muža. Ak ti vadí, že má rodinu, tak si mala zvážiť koho si berieš.

janka1224
22. sep 2025

Úplne rozumiem, si predsa ešte vyčerpaná a nie sa starať ešte aj o návštevy. Neviem aké máte vzťahy ale ja by som povedala že teraz si také časté návštevy neprajete a hotovo. U vás to asi nie je že prídu na kávu a idú preč, predsa len musia prespať narušia súkromie a podobne... Asi sa tu viaceré do teba aj pustia že ty si nakoniec ta zlá, ale urobte si tak aby ste boli v pohode vy . Ja som sa len svokrovcom prispôsobovala a len aby bolo dobré a doplatila na to zdravotne...

henriettak
22. sep 2025

Každý mesiac sa vidieť s rodinou je podľa teba extrémne často? Nahlavu mi príde tvoja prehnaná reakcia. Super nevestu majú teda ♥

mimaapeto
22. sep 2025

vieš čo by som ja dala zato aby chodili svokrovci k nám?? denno denne ich vidí dcéra (9 rokov) prechádzať okolo paneláku na aute a nezastavia sa, do obchodu pri nás chodí čo je pár metrov a nepríde ju svokra pozrieť a to je teraz doma nerobí?? vieš aká je dcérka smutná?? neoberaj dieťa o čas so starými rodičmi... keď bude staršia môžu ísť na výlety budú mať pekný vzťah...

biba_18
22. sep 2025

@henriettak sú ľudia ktorí proste nemajú radi návštevy. prečo hneď útočíš na jej povahu alebo charakter? jednoducho nemá rada návštevy, nie že svokrovcov…

biba_18
22. sep 2025

na tvojom mieste by som hľadala kompromis, ako tu už niekto písal - neskôr oceníš že majú s dieťaťom dobrý vzťah a sú ochotní ti pomáhať…
ja by som ich ale napr. neobskakovala - mali by režim rovnaký aký máme doma s mužom…

januska12323
22. sep 2025

Raz za mesiac nie je vôbec často ale aj tak je dôležitejšie čo si myslíš ty a manžel. Môžu prespať aj v hoteli alebo ich bude obskakovať muž. Ak sú normálny a chceš aby niekedy v budúcnosti mali s vnúčatami vzťah treba ho budovať z oboch strán.

anna777115
22. sep 2025

Ja, ťa úplne chápem, lebo som hyperzenzitivny introvert. Potrebujem svoj zaužívany stereotyp. Nie, každý to dokáže pochopiť. Každá navsteva je pre mňa utrpenie o prespavačkach ani nehovorím. Musiš hovorit o svojich potrebach, predstavach a nadstaveniach. Ak sú normálny, tak to pochopia.

ninka99865
22. sep 2025

Ja ta úplne chápem. Tiež mám rada súkromie a pokoj. Normálne sa porozprávaj s mužom a mu to vysvetli a keď tak nech ich dá do hotela a prídu na pár hodín.. ja by som tiež nemala nervy hostiť každý mesiac 1-2 x na celý víkend, starať sa nielen o dieťa ale aj o nich a nemať kľudu

anonym_8e1893
22. sep 2025

Povedala si mužovi,že ti to vadí? Čo on na to?
Moji bývali síce iba 65km a tiež furt nasáčkovaný u nás. Muž musel ísť po nich(požičať si auto od mojich rodičov) a potom ich zaniesť o pár dní naspäť. Dieťa ani raz nezobrali na ruky ani meter nekočíkovali. Kým boli u nás tak svokra iba furt frflala a frflala, že si vo vnútri nemôže zapáliť, že si nemôže pozrieť svoje telenovely(nemali sme predplatené tie stanice)že jej nechutí čo mám navarené. Raz, hoc som bola chorá ja aj dieťa, ona si ani raz sama kávu nevarila a bolo jej treba uvariť aj 6x denne, ani raz si za sebou hrnček neodložila neumyla. Asi chcel dosjť viac svokor ako ona. Ja som s horúčkou navarila a nakoniec keď ti obede povedala že sa z mojej polievky povracia, muž na ňu zhúkol že čo si to dovoľuje a potom už roky neprišli. A nie keď som mala ďalšie dieťa, ani sa len pozrieť

anonym_155a2c
22. sep 2025

A prídu napr. v sobotu a v sobotu aj idú preč? Alebo u vás v obývačke kepmujú od piatku do nedele? Lebo to je dosť rozdiel. Ten druhý prípad by liezol na nervy aj mne.

vevesh
22. sep 2025

@anonym_autor coby som ja dala za to, aby ku mne prisla svokra ci rodicia. Tvoja "idealna frekvencia" je z mojej skusenosti velmi malo na vytvorenie vztahu. Ako, svokrovci nemusia chodit a ani ty tam, ale nediv sa, ked potom nebude ziadny "blizsi" vztah v rodine a nebude mat kto prist pomoct ci postrazit v tazkych casoch....

anonym_8bb220
22. sep 2025

@anonym_autor ja ťa chápem mne úplne stačí vidieť rodinu tak. 2 krát za rok 🤷

anonym_1e41ed
Autor odpoveď zmazal
jaroe
22. sep 2025
@henriettak

Každý mesiac sa vidieť s rodinou je podľa teba extrémne často? Nahlavu mi príde tvoja prehnaná reakcia. Super nevestu majú teda ♥

@henriettak áno, každý mesiac hostiť rodinu pri bábätku je často.

anonym_f23164
22. sep 2025

Aj mne by bolo časté. Svokrovci keď prídu aj tak že ich nikto nevolá, tak ich nehostím 😂 Nech muž rieši mamičku. Sem tam im dopne, že prišli bez pozvania a nezdržujú sa dlho

anonym_155a2c
22. sep 2025
@henriettak

@henriettak ona rodila pred tromi mesiacmi. Tzn. že nemala kľud ani v šestonedelí. Neviem, či tam chodia len na kávu alebo tam aj prespávajú ale teda takto v začiatkoch by som rozhodne prespávaciu návštevu nehostila.

anonym_24fc02
22. sep 2025

@anonym_autor babatko je male len raz a tak ako si sa na neho tešila ty tak verím ze sa tešila aj svokra .Vychovala ti manžela.Mozno môže zobrat babatko von alebo ti nieco uvari je to o dohode...Raz aj ty budes čakať na vnúčatko.

anonym_83c01e
22. sep 2025

potom čo my čo sme žili v dome so svokrovcami 😀

memma
22. sep 2025

@anonym_autor mam známych ktorí sa presťahovali 500 km. Rodičov aj svokrovcov tam majú každý druhý mesiac a každý druhý mesiac prídu oni k rodičom. Ich syn bude mať v novembri 8 rokov.

ivik4
22. sep 2025

Ano vidime sa raz mesacne na vikend , byvaju sice vo vedlajsom meste ale rovnako casto by sme sa videli aj keby to bolo ovela ovela dalej. Pre boha jeden vikend v mesiaci a ides sa z toho posrat 😆. Prepac za vyraz ale niektore fakt pisete take extremy ze az. Mozno to skus zmenit a pridte Vy k nim . A to Ti pisem ako clovek kt. Neznasa navstevy a miluje svoj pokoj, no rodina je rodina. Jedine co mi nepride vhodne je ze ste to takto mali alebo mate, hned od zaciatku ako si porodila. Tie zaciatky ste mali byt len Vy

liliana363
22. sep 2025

Podľa mňa tam hrá úlohu aj to, ako fungovala rodina autorky keď bola ešte malá. Ak vtedy nechodili na návštevy a ani neprijímali návštevy tak jej je cudzie to, čo sa teraz deje, že chce každý mesiac k nim niekto prísť.

Strana
z4