icon

Svokrovci nám rozbíjajú manželstvo

22. júl 2022

Už neviem ako ďalej ,manželovi rodičia sa do nás starajú až primoc ako by mali .Ako sa nám narodilo dieťa ,je vkuse problém iba vo mne ,manžel je z 4 detí ,2 syn.Čo je nič,ale je zjavne Otcov a mamičkin najmilovanejší.🤦🏻‍♀️Predtým som sa so svokrami nevídala ,pracovala aom v zahraničí.Ale k téme ,našli sme bývanie ,niekolko KM od ich rodneho domu,cenovo to vyhovovalo do rozpočtu.Ale .Akonáhle sme sa zabývali ,padli reči typu,A má navarene? A upratane? ,nonstop výsmesne spravy na moju osobu .Horšie je že manžel s tým nič nerobil,raz si ma zastal ,ale nevie sa od nich odstrihnúť.Oco ho nonstop volá ku nemu pracovať alebo je nasáčkovaný u nás alebo u susedov .Prisiel si do nas raz “odskocit” a o dva dni mi vykrical ze mam smeti na zemi.Že som neporiadna gazdiná.Smeti (chrumky kde papal malý) ,ale snáď vysvetlit mu ,že kazdu smietku co dieta porozsýpa nechytím a že vysávať sa mi oplati až keď dopapa,bolo zbytočné.Bola som za neporiadnu ,sprostú.Čo bolo horšie ,moja rodina si ma zastala ,teda
Moji rodičia .Ponúkli mi bývať dočasne u nich,že nie som nejaká handra aby ma denno denne niekto zhadzoval .Na to bola svokrova reakcia manzelovi do telefónu “Synak hlavne tam s nou nechod bývať,všetko sú to k*rvy.”Áno ,skoro ma vtedy čerti brali ,manžel bol ticho 🙂 môj otec to s nervami už nezvládal.O par dni na drzovku,pani svokra šla skontrolovat malého,ze ho chce vidiet,a doniesla mi nové závesy ,so slovami ,vyzerá to otrasne ,veď nemáte v oknách rovnaké závesy ,čo si kto pomyslí,to sa tak nerobí.A že mam zadrbané okná že mi ich umyje .🤦🏻‍♀️Ked aom ju poslala kadelahsie s nervami v kýbli,manzel spotený že sa mám PODAKOVAT za tie závesy.Rovno aom jej ich zabalila a nechala v aute manzelovi,nech ich zaviezie odkial ich aj vzala.Pán svokor to vzal do vlastmých rúk a začal vykrikovať že som zlá gazdiná,neviem sa správať ,a ze ja tu (kde bývame) nie som doma .🙂 Manzelova reakcia ,to sú hluposti,to nerieš,ja sa nechxem hádať ,mna to nebavi riesit .Ked mi prisli rodicia na navstevu,manzel si siel do spalnw zdriemnut alebo naschval bol vonku a mal “nieco “ na robote,ked dosli svokrovci a urobila som mu to iste .Po 2 minutach po mna prisiel a krical nech zyjdem dolu ze to je hanba ...Nervy mám v kýbli ,či už z chlapa alebo z nich ...Čo ich len pocujem,viem že idú provokovať a urazat.Manzelovi som hrozila niekolko krat ze odidem,nezaujimalo ho to dokym neslo do tuheho,jeho rodicia mu napisali ze budu pri nom stat dokym budu zit a ze ma u nich dvere otvorene🙂 K poslednej perle ,ked som nutene sla do kostola (svokrovia az prilis veriaci) nutili nas modlit sa a mna obliekli do kabátu,a do inych siat aby nebola hanba ze tak idwm do kostola .No a nakoniec ,podotykam ze nam urazkami ,typu “mala si vediet za koho sa vydavas” Tvoja chyba ze si robis dieta s debilom” ma naozaj nezaujímajú,takéto komenty píšu presne tie čo majú to isté alebo horšieho chlapa doma ;) Mňa len zaujíma ,či som chybná ja a ci mam zmenit svoje spravanie 🤦🏻‍♀️

karhu
22. júl 2022

@queen_mary podla mna by neprestali, ved uz teraz si dovoluju za hranice susnosti a sudnosti

reanda
22. júl 2022

tvoj muz je slaboch.. to ty nezmenis, to musi zmenit sam.. a musi to zmenit preto, ze to on chce, nie, ze to ty od neho ocakavas.. sanca, ze sa clovek zmeni, je vzdy, ale otazka je, ci ty chces cakat, ci jeho nieco osvieti, aby si uvedomil, ze sa zmenit potrebuje.. lebo inak s tym neurobis nic a to este nie je iste, ze ak aj sa zmeni zo slabocha na sebavedomeho cloveka, ci vam to aj tak bude spolu fungovat, kedze teraz vlastne jeho pravu povahu nepoznas a ktovie, co to bude vlastne za cloveka, na ktoreho sa zmeni.. ja by som na to nervy nemala.. ak by som mala tu moznost, ze mam podporujucich rodicov, vyuzila by som ju, ale uz by som si skor svoju buducnost predstavovala bez neho a riesila veci k svojej spokojnostit.. a hlavne potom neskocit na nejake sluby, ktore on da, aby ta dostal naspat.. musi tak aj konat, nie len hovorit a hlavne ty musis tu zmenu z neho citit..
svokrovcov by som vobec neriesila.. toto je o vas dvoch a vasom vztahu.. nemysli si, ze keby nebolo svokrovcov, tak vsetko vam klape.. prisla by ina situacia, kde by sa ukazalo, ze neklape..
a ten zaver snad nemyslis vazne, ze cakas od ludi, aby ti povedali, ci si v poriadku, alebo mas ty zmenit svoje spravanie.. to fakt keby ti tu teraz vsetci napisu, ze tvoj muz a svokrovci sa chovaju normalne a ty si na vine, tak to vezmes a budes sa kajat? ozaj?? trochu viac sebadovery by ti tiez nezaskodilo.. nerob handru sama zo seba

slnecnica321
22. júl 2022

Jeeemine.. akoby som pocuvala o sebe a sojich svokrovcoch.... je hrozne ked muz nie je muz ale je padavka!!! S nim nepohnes moja, ked doteraz sa ta nevedel zastať sa ťa už ani nezastane... toto tam ich puto k nemu je toxicke puto, držia ho nasilu a neprestrihnu pupočnu šnúru, ty sa buď s ním porozprávaj v kľude nech pochopí, že vy ste rodina a máte byť jednotní a má si ťa zastávať, aleo sa ty úplne od svokrovcov odstrihni a nestretávaj sa.. u nás vyšla tá druhá možnosť, muž nikdy nič nedokázal urobiť ani sa ma zastať a tiež bol vždy len ticho keď lietali ich urážky na mna či moju rodinu, došlo to až k bitkám a jeho nevere... ja hlúpa zostala i tak pri nom v ich dome so svokrovcami, ale ked mal malý 8mesiacov a dcéra 2,8rocka sla som, zbalila sa a odisla s dvomi detmi prec z toho pekla. Rok som bola bez neho, chodil len kuk deti po práci a samozrejme domkov ku mamičke a ockovi... nakoniec som podala žiadosť o rozvod. Iba to ho spamatalo, teraz je s nami už druhý rok a dokonca kúpil byt, pretože nechcel byť s nami len v podnájme.... ja k jeho rodičom už nechodím, odvtedy ako som odišla sú tomu tri roky a mám pokoj. I keď žiť s niekým, kto ma podviedol v čase ked šom mu čakala druhé dieťa je veľmi ťažké a žijem s tým každý deň, i so strachom, že to môže znovu urobiť, ale poviem ti, pokoj od svokrovcov je na nezaplatenie, drž sa a hlavne... urob ako cítiš ty a nie on alebo jeho rodičia.

zuzkaleng
22. júl 2022

Prajem ti pevné nervy viem čo prežívas to isté som mala ja AS jedného dňa som sa zosipala tehotná druhým dieťaťom a odsťahovala sa od muža a dala som o rozvod ,a už som 9rokov rozvedená a ešte stále stvu syna proti mne a proti vlastným deťom a dokonca AS tak že aj na vlastné deti kašle ani súd nepomohol držím ti palce a pevne nervy viem ako sa citis

aristka
22. júl 2022

A este nieco ,to ze su svokrovci aki sú ,nenadavaj na nich , ich jednoducho eliminuj a neries viac a samozrejme to platí aj opacne ,ze stopnes obtieranie si huby o tvojich rodicov ,ktorých si apropó do toho nemala zaťahovat .Tí nech ta podporia ,ale nie systemom priamej intervencie so svatovcami .V prvom rade mas problem ty s muzom ,ze ste svokrovcom pustili uzdu .

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
bambooolik
22. júl 2022

Chyba je v Tvojom mužovi. Na svokrovcov nemám tiež pekného slovka, ale on sa má od nich odstrihnúť a byť mužom Tebe, Ty máš byť po svadbe pre neho číslo 1. Asi by som využila ponuku Tvojich rodičov a šla preč ☹

reanda
22. júl 2022

a este k tomu, ako tu niektore pisu, ze on sa svojich rodicov boji.. nemusis to tak uplne byt.. je uplne mozne, ze s nimi v mnohom aj suhlasi a boji sa TEBA, boji sa to dat pred tebou najavo, lebo vie, ze by mal problem.. a tak sa tvari, akoze nic.. ak ti na tie zavesy povedal, ze si sa mala podakovat, tak to podla mna nebolo len preto, 'aby bol od svokry pokoj'

negymama
22. júl 2022

pre svokrovcov si len maternica na porodenie vnukov, a sluzka pre syna. Preto tie otazky navarene, upratane... oni absolutne nemaju predstavu, ze by ich syn mal fungovat v rovnocennom partnerstve, kde sa o byt, dom a dieta staraju podla svojich moznosti obaja ...
Oni chcu len vyhody pre syna a pre seba moznost na kom si otriet hubu a pozdvihnut svoje arogantne ego. Doma ich zvysne deti pocuvaju a su zmanipulovane, a tam si sa mala zaradit aj ty...
a ked odmietas. je to to od teba "veeelmi skarede"😨 preto tie utoky na teba a tvoju roadinu, potrebuju ta dostat tam kde chcu... mas byt poslusna handra ich synovi aj im.

elizabet173
22. júl 2022

ty máš problém s manželom, nie so svokrovcami, je zbytočné ti okolo toho písať viac

7miriam77
22. júl 2022

@negymama vystizne napisane....suhlasim

negymama
22. júl 2022

a myslim, ze tvoj muz kym sa neozenil fungoval presne ako jeho surodenci, bez vlastneho nazoru, poslusny rodicom, milacik nemilacik... ja mam presne takych svokrovcov.

a "milacik" je v takej rodine to dieta co najviac poslucha a necha si rozkazovat. Teraz ked je ich syn zenaty, roztiahli svoje siete dalej... nevesta, vnuca...vsetko bude fungovat podla nich. Tvoj muz je trapna babka, este si tak dokaze vyskocit na teba. to zvladne. Slaboch vzdy utoci na este slabiseho. Rodicom sa nikdy nepostavi. Ked svokrovci povedia ze vzdy budu stat pri nom... preloz si to ako :vzdy bude v nasej moci" Nebude nam ho brat spod moci nejaka nova cudzia zenska... a je uplne jedno aka nevesta by to bola, ty mozes byt aj zo zlata.. umyvat 12 x denne cely byt.

martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
negymama
22. júl 2022

@martina1985ba ale to by on musel chciet. vzopriet sa dominantnym rodicov aj ked je clovek uz dospely, chce vela dusevnej sily. A vacsinou to znamena radikalne obmedzenie kontatkov. Ja to presne poznam z rodiny mojich svokrovcov...bud sa uplne podriadite alebo nic. Pre svoje ega kludne obetuju aj kontakt s vnucatami, na nich im nezalezi, len na sebe.

sojorez
22. júl 2022

Svokrovci maju kluce od dveri? Ak nie, neotvorim, vypnem zvoncek a hram mrtveho chrobaka. Alebo sa chystam so synom na vylet a prave odchadzam. Trochu asertivity, slusne si stat na svojom, nedat sa zatiahnut do hadok a nadavok. Treba si nastavit hranice, pre mna neexistuje, aby ma napr. niekto donutil ist do kostola a este rozhodovalo tom, co budem mat oblecene.

slnecnica321
22. júl 2022

@negymama veru veru, do bodky pravda,, je to hrozné, keď muži nevedia kde je ich miesto, lebo matky si ich tak vychovali, že aj po svadbe aj keby neviem kde odišli, vždy budú na prvom mieste ony a nie my ich manželky.. je to citové manipulovanie, a ak by sa náhodou svokra cítila ohrozená nevestou tak vyčíta synčekovi, ako sa to správa k rodičom, že si ich vôbec nectí atď... kto nezažil, nepochopí.

negymama
22. júl 2022

@slnecnica321 presne tak...ale u nas sa moj muz rodicom nakoniec postavil. Oni nechapali, ze ako on mohol "zradit" svoju rodinu. vsak len oni su jeho rodina, coze zena ci vlastne deti... dokonca mu tvrdili ze deti nie su jeho, vulgarity na mna na moju rodinu, mohla by som napisat knihu s nazvom "radioaktivni svokrovci"

Jaaaj ale mame uz taky klud od nich ze az. ...2-3x do roka 3 hodinova navsteva , z toho 1,5 hodiny je obed, i to mi staci az az... deti sa smeju v aute, ze vzdy ked minieme tabulu s preskrtnutim obce, tak vykriknem "Konecne!"

0kristina0
22. júl 2022

Muzovi sa nevyhrazaj ze odides aj s dietatom, rovno to urob a ked sa ani potom neuvedom, nic sa radikalne nezmeni, volila by som rozvod. Podla toho co pises su mu pednejsi rodicia ako ty. Panko si neuvedomuje, ze teraz ste jeho rodiny ty a syn. Svokor a svokra nie su problem, problem je tvoj muz, ktory si ta nedokaze zastat, nedokaze svojim rodicom urcit hranice. Tym, ze mlci s nimi suhlasi, ja by som s takym slabochom nedokazala zit.

negymama
22. júl 2022

@slnecnica321 najsmutnejsie na tom je, ze taki ludia sa vlastne sami dobrovolne ochudobnili... ja som vcelku tolerantna spolocenska osoba, viem vyjst skoro s kazdym, ale ked ti niekto naschval ublizuje a nevaha to urobit aj tvojim najblizsim, vcitane deti ...tam je moja konecna.
ostali stari osamoteni, toxicki ludia...okolo ktorych sa rozprestrelo ludoprazdno. Kazdy uteka pred zlostou a ironickym vysmechom... nemaju surodencov, susedov, kamaratov, synov , nevesty, vnucata... navstevy len z povinnosti a so zatatymi zubami. ziadna radost zo zivota. Hlupaci) takto si pre zlost a nabubrele ego domrvit jediny zivot co maju...

reanda
22. júl 2022

@slnecnica321 chlap si hlavne potrebuje dat na prve miesto seba.. nie miesto mamy si tam dat manzelku.. lebo potom si spravi mamicku z manzelky.. ak ma muz na prvom mieste rodica, nie je dospely.. a ako taky ani nie je schopny mat plnohodnotny vztah s partnerkou

aristka
22. júl 2022

@0kristina0 preco ma odchadzat ona s dietatom ,toto zmyslanie ,ktore tu casto citam ,nechapem.Veď zeny vy v poho odidete s niecoho co ste nadobudli ? Do niecoho co ste vlozili aj svoje peniaze ? Ako nechapem...

0kristina0
22. júl 2022

@aristka ked posle ona jeho prec, myslis si ze odide? A kde je napisane, ze mu to ma nechat. Po rozvode je majetkove vyrovnanie.

aristka
22. júl 2022

@0kristina0 vies ako sa hovorí,zide z oci ,zide z mysle .Ak ona odide ,koniec.Z prispevku necitam,ze by to chcela a preco ma ona s dietatom zostat bez strechy nad hlavou ,len preto,ze v jej byte sa roztahuju svokrovci ? To je vtip.Jednoducho navstevy treba zatrhnúť tj.cez môj prach bytu neprejdu a hotovo ,to je buchnutie do stola a nie utek a manzelovi sa nepači ? Tam su dvere ...On bez jej dovolenia nemoze nikoho pusťat do ich bytu ....

irusa
22. júl 2022

No bola by som už minimálne rozvedená

aristka
22. júl 2022

@reanda on sa nemusí báť nikoho , len môže mať jednoducho rád svojich rodičov a hlavne ich pozná a týmto je postavený medzi dve rozkrmotrene zeny .A je tu moznost ,ze nevie ako ulahodit obom stranam tj.nechce stratit ani zenu a ani matku ....a ziadna manzelka nemôze chcieť ,aby sa manzel odstrihol od svojich rodicov , tu nick sa od svokrovcov odstrihnut môze a vie , pokial sa nenaucia respektovať ju a jej domacnost ,jedniducho nie sú u nich vítaní.Úplne jednoduché.

lenka2232
22. júl 2022

Kopla by som takeho chlapa do zadku,len by tak za nim zahucalo..ze si to nechas take spravanie..zbalila by som dieta,seba a uz by ma nebolo..nech si zije sam alebo s rodicmi..az ked mu asi pridu domov rozvodove papiere,tak pochopi idiot..az som sa vytocila

vroni
22. júl 2022

No tak takú ešte nehrali, aby si o mňa nejaký plesnivy chuj vo mojom vlastnom dome hubu utieral. Hnala by som ho metlou ako prasiveho psa. A to myslím doslovne. Ešte by mu reálne hrozilo, že mu pri výroku o kurvach tou metlou jednu cez tu spinavu papulu natiahnem. Takéto hovada inej reči nerozumejú, len dať ovoňať päst (toto už nie doslovne)

cacianka
22. júl 2022

Uff, toto by nerozhodli svokrovci a hlavne muž. Vypratala by som ich len taký cukor, a ak by muž pipol, tak aj jeho. Nedovolím kydať ani na svoju rodinu, najmä keď vie že je slušná, tak by som zadrela pre kurvu kurva.
Nie, nie si chybná, toxická je celá mužova rodina. Rozmýšľaj čo s bytom, choď k rodičom, vyhod geroja k ich kurvam, nezaslúžiš si ani ty ani dieťa takýto život.
Predpokladám, že po rozvode ti budú ešte len robiť peklo zo života, debilovia.

zuzulka558
22. júl 2022

No a stačí mi koniec veriaci. To mam aj ja z manželovej strany,svokra silná veriaca a ostatok podobne, ale zážitky podobne tebe keď som tam bývala a aj teraz to začalo zas, ani sa mi rozpisovať nechce,,, pre mňa veriaci znamená ze sa ma tak aj chovať, nehrat sa na Boha

0kristina0
22. júl 2022

@aristka radsej pojdem s deckom k rodicom ako zit so slabochom ktory uprednostnuje svojich rodicov, hovori sa tomu sebaucta