icon

Svokrovci nám rozbíjajú manželstvo

22. júl 2022

Už neviem ako ďalej ,manželovi rodičia sa do nás starajú až primoc ako by mali .Ako sa nám narodilo dieťa ,je vkuse problém iba vo mne ,manžel je z 4 detí ,2 syn.Čo je nič,ale je zjavne Otcov a mamičkin najmilovanejší.🤦🏻‍♀️Predtým som sa so svokrami nevídala ,pracovala aom v zahraničí.Ale k téme ,našli sme bývanie ,niekolko KM od ich rodneho domu,cenovo to vyhovovalo do rozpočtu.Ale .Akonáhle sme sa zabývali ,padli reči typu,A má navarene? A upratane? ,nonstop výsmesne spravy na moju osobu .Horšie je že manžel s tým nič nerobil,raz si ma zastal ,ale nevie sa od nich odstrihnúť.Oco ho nonstop volá ku nemu pracovať alebo je nasáčkovaný u nás alebo u susedov .Prisiel si do nas raz “odskocit” a o dva dni mi vykrical ze mam smeti na zemi.Že som neporiadna gazdiná.Smeti (chrumky kde papal malý) ,ale snáď vysvetlit mu ,že kazdu smietku co dieta porozsýpa nechytím a že vysávať sa mi oplati až keď dopapa,bolo zbytočné.Bola som za neporiadnu ,sprostú.Čo bolo horšie ,moja rodina si ma zastala ,teda
Moji rodičia .Ponúkli mi bývať dočasne u nich,že nie som nejaká handra aby ma denno denne niekto zhadzoval .Na to bola svokrova reakcia manzelovi do telefónu “Synak hlavne tam s nou nechod bývať,všetko sú to k*rvy.”Áno ,skoro ma vtedy čerti brali ,manžel bol ticho 🙂 môj otec to s nervami už nezvládal.O par dni na drzovku,pani svokra šla skontrolovat malého,ze ho chce vidiet,a doniesla mi nové závesy ,so slovami ,vyzerá to otrasne ,veď nemáte v oknách rovnaké závesy ,čo si kto pomyslí,to sa tak nerobí.A že mam zadrbané okná že mi ich umyje .🤦🏻‍♀️Ked aom ju poslala kadelahsie s nervami v kýbli,manzel spotený že sa mám PODAKOVAT za tie závesy.Rovno aom jej ich zabalila a nechala v aute manzelovi,nech ich zaviezie odkial ich aj vzala.Pán svokor to vzal do vlastmých rúk a začal vykrikovať že som zlá gazdiná,neviem sa správať ,a ze ja tu (kde bývame) nie som doma .🙂 Manzelova reakcia ,to sú hluposti,to nerieš,ja sa nechxem hádať ,mna to nebavi riesit .Ked mi prisli rodicia na navstevu,manzel si siel do spalnw zdriemnut alebo naschval bol vonku a mal “nieco “ na robote,ked dosli svokrovci a urobila som mu to iste .Po 2 minutach po mna prisiel a krical nech zyjdem dolu ze to je hanba ...Nervy mám v kýbli ,či už z chlapa alebo z nich ...Čo ich len pocujem,viem že idú provokovať a urazat.Manzelovi som hrozila niekolko krat ze odidem,nezaujimalo ho to dokym neslo do tuheho,jeho rodicia mu napisali ze budu pri nom stat dokym budu zit a ze ma u nich dvere otvorene🙂 K poslednej perle ,ked som nutene sla do kostola (svokrovia az prilis veriaci) nutili nas modlit sa a mna obliekli do kabátu,a do inych siat aby nebola hanba ze tak idwm do kostola .No a nakoniec ,podotykam ze nam urazkami ,typu “mala si vediet za koho sa vydavas” Tvoja chyba ze si robis dieta s debilom” ma naozaj nezaujímajú,takéto komenty píšu presne tie čo majú to isté alebo horšieho chlapa doma ;) Mňa len zaujíma ,či som chybná ja a ci mam zmenit svoje spravanie 🤦🏻‍♀️

Strana
z3
svetlonos
22. júl 2022

Ahoj, nie si chybna. J..nuty su tvoji svokrovci. Robila si vonku asi si nevedela ako sa muz zachova, ked budete byvat pri rodicoch.
Na tvojom mieste by som mu fakt dala navyber.
Predat dim a orestahovat sa daaaleko od rodiny alebo pojdes byvat zo synom k vasim.
Pretoze taketo chovanie nie je ani pre deti dobre. Este budu mat sproste reci na teba ked to maly uz bude vnimat.
A aj v biblii sa pise, muz opusti matku otca a zalozi svoju rodinu.
Isto je to myslene aj tak, ze ma mat svoj rizum a stat pri svojej zene a nie tamcovat podla rodicov, stary cap.
Pre mna by to nebol zivot. Moj muz tiez akurat spekuluje vratit sa znova do rodneho kraja. Svokor je fajn, pokial sa vidime 1-2 x za rok ale inak by sa montoval tiez sj mizs zaprishal do tobot, sive nie na todinnom dome ale u neho v robote.
Je to tam krasne, hory lesy ale tak akurat na dovoleku.
Ja sa mapriklad nemienim na svoj imor prisposobovat, drzat hubu a krok aby len nolo dobre v rodine. Takze ja by som to netolerovala a keby manzel alebo partner zabudol, ze uz ste/ sme samostatna rodina a vsetci svojpravni, tak nech sa teda ozeni s rodicmi.
Manzelom do ich vzajomneho zivota netreba kecat, ako sa zhadaju tak sa udobria.
Maliktori rodica nechaju dospele deti zit v klude, vzdy su mudrejsi, vedia lepsie atd. Tskze za mna radsej vyssie naklady, pekny zivot a sloboda myslenia. Ale nie taketo terory.
To je u mna odsudene na rozchod rozvod pokial sa partner okamzite neunormalni, takze riesit tre hned a radikalne.
A ked budes mat namrvene vsade a okna umyjes raz rocne, je to tvoj zivot. Svokrusa nech umyva kzdy den u SEBA aby si iny nepomysleli a kludne nech ju aj slak trafi z tvojich okien. Na urychlenie by som ich este pravidelne nechavala pokreslit fixou na onka detom 😁
Nemam rada ked chcuvacsinou rodicia dospelym detom nicit zivot. Fakt nemam vtedy zlutovania.
Drzim ti palce aby ste to k vasej spokojnosti vyriesili a upratali svokrovcov. Prajem ti vsetko dobre 🙂

aristka
22. júl 2022

@0kristina0 vieš mozno sa treba na problem pozrieť obšírnejšie .Slabost nie je ,ze lúbi svojich rodicov a aj ju .Nie kazdy je tak silny ,ze sa vie vo veci postavit tj.mať gule a vedieť situaciu bezbolestne vyriesit .Pretoze toto bezbolestne nejde .Tu musi mat gule zena a bude ich mat ,ked pred svokrovcami zavre byt a da striktne pravidlá a potom uvidití ako sa manzel zachová.Bude to bolieť, mozno budu hadky ,ale pochopi ,ale aky postoj zaujme je na ňom.Ty más metu ak mas kam utec....bohuzial s nou nesúhlasím a duplom ak je tam laska .Ona bojuje ,ako dracica , len to zjavne potrebuje radikalnejsí odstrih , nie ustupky .

reanda
22. júl 2022

@aristka ak muz lubi svojich rodicov sposobom, ze im dovoli nazyvat svoju zenu a jej rodinu kurvami a nic s tym nespravi, tak nech si ich lubi, ale ja byt jeho zenou, tak s nim nie som.. a ak sa nicoho neboji, nema sa preco citit medzi 'dvoma rozhadanymi zenami' ako medzi mlynskymi kamenmi..
ty to beries, ako by islo o nejake talafatky.. si to skus znovu precitat, o ake veci tu ide.. to nie je, ze svokra a nevesta za nezhodnu
no a super, ako pises v prispevku nado mnou, ze tuna musi 'mat gule' zena.. tak ked nema gule chlap, tak nech sa nehrnie do vztahu.. ona ho ma zachranovat?

nevenka
22. júl 2022

@negymama ale nechapem, museli sa takito dvaja najst, co toto spolocne robia. Ze ani ten muz, ani zena, nesmeli byt poslusni svojej povodnej rodine, ale spolocne si zacali budovat pevnost zloby - neuvedomuju si, ze oni dvaja si tiez boli zo zaciatku "cudzi", a teraz uz ich spolocne nazory su "posvatne", zrazu. Kde su ich posvatne mamicky a oteckovia? Mozno uz v hrobe...☹...cele je to hnusne a neskutocne smutne...Ako rodicia dokazu nicit zivot svojich deti ☹

kikushaa
22. júl 2022

Problem niesu ani tak svokrovci, ale manzel ktory toto dopusti aby na tebe pachali psychoteror a nezastane sa ta. Co je to za chlapa??? A ze ta skoro udrel, no mam dost 🤦🏼‍♀️ To ze svojrovci su ebnuti, zial s chlapom si beries aj jeho rodinu, no stykat sa nemusite. Ak nepomoze, pohovorit si kludne s muzom ako to vidis, ci sa radsej neostahovat niekam inam, ze ti to vadi, a ked nebude ochotny odstrihnut pupocnu snuru (od rodiny) tak je asi na case prehodnotit vase manzelstvo, inak sa z toho cvoknes, alebo sa prisposobis.

negymama
22. júl 2022

@nevenka vacsinou sa ten submisivnejsi partner prisposobi tomu zlu. u mojich to bola svokra. Po case ale uz nerozoznas ktory z nich je ten povodca.

negymama
22. júl 2022

@aristka to nema nic s laskou k rodicom. On sa ich boji. a z toho zbabeleho strachu sa nezastane pravdy. On vie ze jeho zena ani jej rodicia nie su ziadne kurvy. ak to dovoli hovorit svojim rodicom...tak nie preto ze ich lubi ale ze je z nich posr..

svetlonos
22. júl 2022

@macikovaiveta skoda ze takych idealnych svokier ako si ty nie je viac 🙂 Zat by ti mal dat normalne medailu

sasa1310
22. júl 2022

A ty si nevedela do akej rodiny sa vydávaš? Takéto veci si mala vidieť ešte pred manželstvom. Teraz čo čakáš, že sa celá jeho rodina zmení v tvoj obraz? Nezmení. Buď si zvykneš alebo odídeš. Jednoznačne je to tvoja chyba. Náznaky na takéto vzťahy boli určite aj pred manželstvom

A ten tvoj posledný odsek tiež ešte a o tebe niečo svedčí. Pred mojim mužom by ma svokra alebo svokor len raz urazili.

beataxxx
22. júl 2022

Najviac boli ta zrada od manzela-tiez som pravidelne zazivala, ked sa ma nezastal pred svokrou - ked som mu to vycitala, povedal, ze aj ked mam evidentne Pravda, je to jeho mama a on jej nemoze ublizit, pretoze by ju to zranilo…tieto mile a caste prihodicky nam velmi pokazili nas vztah.Mali sme to o nieco horsie, pretoze sme byvali v jednom dome.

autor
22. júl 2022

@sasa1310 no posledny odsek presne sedí na teba 🙂 ludia sa rychlo zmenia ,naco sudis ked presne nevies ,ako to bolo pred tym? Moja ,troska zamyslenia nad takym hlupym komentom.Typicka mamicka co si chodi vybit nerv na inych,co tu hladaju pochopenie a radu .Papa

sasa1310
22. júl 2022

radu som ti dala. Buď si zvykneš alebo odídeš. Iná cesta nie je. Ale takú si asi nechcela čítať, všakže

lesana25
22. júl 2022

Aký išiel, takú našiel.

reanda
22. júl 2022

@beataxxx je to jeho mama a on jej nemoze ublizit.. a tebe uz moze.. krasne 🙄
niektori ludia si myslia, ze clovek si zasluzi uctu uz len tym, ze je rodic.. a moze sa chovat hocijako neludsky.. nemozno mu nic povedat.. zaujimave, ze co sa tyka trebars deti, to uz tak neberu.. decko mozno aj zmlatit, ked 'neposlucha'.. akoby to neboli taki isti ludia

nnikka
22. júl 2022

@7lenka11 súhlasím, a dodám že u mňa takéto nevyžiadanej darčeky končia v koši, hneď keď odídu. Podakuj a šup do koša alebo posun ďalej niekomu kto to potrebuje.

A ešte z vlastnej skúsenosti a rady psychologický -boj je márny. Treba sa povzniesť.

efka_k
22. júl 2022

Waw. Strašný život. V prvom rade - vdaka Bohu za moju svokru.
Vieš, ja by som si po hlave skákať nedala. Keby ma volali do kostola a nemam vieru, nesla by som. Keby ma zhadzovali, kludne by som sa spytala, preco to robia. Aj pred mužom. Co proti mne majú, co som im urobila. Ale nesmieš sa nechať vyprovokovať a kričať. Musíš udržať emócie. Aj keď to bude brutalne ťažké.
Keby sa už fakt inak nedalo, mavrhla by som mužovi predať dom a ísť bývať inde. Ďalej. Trvala by som na tom. Ktovie, co by urobil. Rozbíjať rodinu kvôli svokrovcom je somarina.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
akbara77
22. júl 2022

Nuž somara si si vzala, somara máš.aj s jeho rodinou.

autor
23. júl 2022

@akbara77 nuž ,mala by si aj ty prestať vyplakavat v niektorých tvojich diskusiach 🤣🤣🤣

akbara77
23. júl 2022

Tu je problém nielen s pochopením textu,ale aj identifikáciou. Držím palce pri ďalších životných rozhodnutiach .

anett0123
24. júl 2022

autorka, no ako čítam tento tvoje komentáre, tak mám myslím, že si takého správanie od svokrovcov zaslúžiš 😀 ....sama si zákerná ženská, a chceš aby ťa ostatní ľutovali

sticker
banalu
24. júl 2022

Mna napadlo, ked su premotivovani krestania, co po vychode z kostola zabudli na vsetko co krestanstvo kaze, sla by som za ich fararom (v ich kostole) a poprosila ho o pomoc, ze chces aby bol mediator v ich vztahu, aby pomohol vysvetlit svokrovcom, ze aj v samotnej biblii sa pise: "Preto muž zanechá otca i matku a pripúta sa k svojej manželke a budú dvaja v jednom tele."
Mozno by skrotli 😂 a mozno by ta vyhlasili za carodejnicu 🤷🏻‍♀️

yoxinka
24. júl 2022

Keď sa nám narodil prvý syn, svokra (inak super žena) začala sa mixovať do vecí (ani zďaleka nie v takej miere, ako tvoja), raz sa to celkom vyhrotilo, vtedy a môj muž postavil, buchol po stole a povedal, že pokiaľ neprestane toto robiť a nezačne mňa ako matku jeho syna rešpektovať, v momente balíme kufre a už nás neuvidí. Poviem ti úprimne, bol to pre mňa šok, svokra sa rozrevala. Odvtedy je kľud! Pokiaľ sa teba tvoj vlastný muž nezastane o nejaký čas sa buď rozvediete alebo sa stane ich poslušná nevesta a celučký život budeš nešťastná, lebo to, čo ti robia svokrovci je obrovské svinstvo a tvoj muž sa správa ako taký debilko sprostučký bojazlivý … že choď jej poďakovať za záclony 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

autor
24. júl 2022

@anett0123 asi uz nemas co ine napisat od hnevu co?🤣🤣🤣

miskamicha
11. feb 2023

Ahoj ako sa to vyvija..mam podobne..a chlapa bez vajec tiez.

monuska112
11. feb 2023

ahoj ano. musis zmenit svoje spravanie. ta hranica musi byt este tvrdsia a mala by sa vztahovat aj na tvojho manzela. tvrdsia znamena sory mam z vas nervy v kýbli, dva mesiace vas nechcem vidiet a neuvidis, bloknes na telefone neotvaras, daj im to pisomne ked nechapu. nieco potom zase povedia? ukoncenie navstevy okamzitee a znova plynu dva mesiace (a to minimalne) ja by som im tam uplne zakazala chodit ale tak nehrotme extremy. a manzelovi tiez hranicu...nezastal si si ma, nechal si ma v tom samu, teraz sa citim dost blbo. idealne predat cely barak a kupit novy niekde daleko. tu asi plati prislovie, ziadna svokra/svokor neni tak daleko aby nemohli byt este dalej.
toto co popisujes patri do okruhu rodinna sikana. a sikana sa musi riesit ako sikana, nie ako konflikt.

Strana
z3