Svokrovci sú sklamaní, že namiesto dieťaťa máme psa
Máme 30+, sme bezdetní a na Vianoce sme si kúpili psa. Je čistokrvný s PP, plánujeme preto chodievať aj na výstavy, trénovať a robiť šport.
Dieťa by sme chceli, ale nedarí sa, takže miesto ďalšieho IVF sme dali peniaze na psa a musím povedať, že už teraz vidím, že to bola oveľa lepšia investícia a hlavne neprišlo sklamanie 😉
Svokrovci to nechápu. Hoci už majú dve vnúčatá. Mysleli si, že keď sme hovorili, že máme prekvapenie, že oznámime tehotenstvo 😒 Úplne sa ich sklamanie doslova dá krájať a robí to veľmi nepríjemnú atmosféru. Samozrejme pes prináša aj to, že teraz na čas sa budeme venovať jemu a tému detí sme odložili (jedine, že by prišli prirodzene, čo je veľmi malá šanca). Už mi bolo povedané, že mladšia nebudem (fakt? Wow 🤣) a že sme ,,si to celé teraz pokazili so psom". 🤣
Mrzí ma to, že sa nedokážu potešiť z nového člena domácnosti 😒
ja som hnusna, ja by som to neriesila. Ani nevysvetlovala, a keby mi boli neprijemne uz reci o detoch, tak by som na rovinu povedala, ze deti mat nebudeme. A koniec debaty. Ak by sa nam zadarilo, budu sa tesit, nemusia kazdy mesiac riesit co a ako a kedy. Kludne nech su v tom, ze nikdy.
@anonym_e51b03 bohuzial uz je nutné toto zdôrazňovať, pretože dnes sa pes už stavia na piedestál, ľudia z neho robia neviem co vsetko možné, a venuje sa mu príliš veľa priestoru v spoločnosti, v obchodoch, vojdem do obyčajného pepca kupit dieťaťu oblecenie na jednu sezónu, a už je vyčlenený celý regal na psie hracky a oblečeníčka... Ono to nieje len o financiách ale aj o pohodlnosti, ze mladí si dnes radšej kúpia psa, ktory ich limituje len minimalne, ako by si mali založiť rodinu
@galadriel90 gratulujem, aspirujes na cenu "najstupodnejsi komentar na koniku"
na rovinu poisem, ze dieta porodia aj zeny s intelektom na urovni kybel gitu...a napriek tomu si myslia, ze su dolezitejsie, ako hasicske razitko
chod ty radsej do toho Pepca
@anonym_autor necitala som komenty ale babo a mladý psík uz dobre naučený je krásna vec 🥰🥰 nas psík sa bohuzial druhého dietata nedožil ale s prvým boli neskutoční partaci. Velmi držím palce nech sa babatko podari. A mozno to bude tak, ze ked sa budete venovať psíkovi a babo pustite z hlavy sa podari 🙂
@anonym_e51b03 bohuzial uz je nutné toto zdôrazňovať, pretože dnes sa pes už stavia na piedestál, ľudia z neho robia neviem co vsetko možné, a venuje sa mu príliš veľa priestoru v spoločnosti, v obchodoch, vojdem do obyčajného pepca kupit dieťaťu oblecenie na jednu sezónu, a už je vyčlenený celý regal na psie hracky a oblečeníčka... Ono to nieje len o financiách ale aj o pohodlnosti, ze mladí si dnes radšej kúpia psa, ktory ich limituje len minimalne, ako by si mali založiť rodinu
@galadriel90 Deti tam majú tých regálov 6x toľko. Dieťa stojí podstatne viac ako pes, to je fakt. Ale najviac majú psov aj tak rodiny s deťmi. Takže neviem proti čomu tu vlastne bojujete. Aby si páry so slobodnou vôľou nekupovali psa? Je to ich vec. Keď deti nechcú vás do toho nič.
@galadriel90 a keby v tom Pepcu bol len regál vyčlenený pre psov, ale dokonca do Pepca môže pes aj vstúpiť 😱 koľká to nehoráznosť 😱
PS: fakt vidíš problém v tom, že si niektorí kúpia psa a nezaložia rodinu? Nie je skôr problém ten tlak spoločnosti, že treba mať dieťa? Tlak, ktorý prispieva k tomu, že si rodinu zakladajú aj tí, ktorí na to nemajú či už financie, IQ, EQ alebo hoc aj "len" tú trpezlivosť a schopnosť výjsť z pohodlnosti? Že tým potom to prípadné dieťa stráda? Či akože je lepšie, že by si ten kto nechce napr z tej tvojej spomenutej pohodlnosti zadovážil dieťa a nie psa - to by bolo akože dobré zodpovedné rozhodnutie, že hej som pohodlný na dieťa, ale šak čooo, spravme si ho?
@anonym_aaf438 u nás je problém v oboch, snáď si spokojná 😉 ale nie je to info, čo by potreboval vedieť niekto okrem nás a lekárov
@anonym_autor mohlo byt aj horsie ako pes. Moj syn si kupil hada a dcera kona. Takze tot moje vnucata 🥰
@anonym_autor tému detí ste odložili kvôli psovi😳
Svokrovci by sa mali ukľudniť a prestať dupkať nožičkami v štýle "ja chcem a chcem a chcem!" Je to snáď vaša vec, či deti či už chcete alebo môžete mať a oni by mali rešpektovať každé vaše rozhodnutie a súkromie.
@anonym_autor ja by som sa necudovala keby sa vam to dieta pritrafilo, ved uz tolki pisali, ze si kupili psa alebo adoptovali dieta, lebo im lekari povedali, ze nie je sanca na prirodzene otehotnenie a a ked to prestali riesit, tak sa podarilo. A ked nie, tak to mozno tak ma byt.
Nuz nie kazdy je nadseny zo psa, svokrovcov to (mozno) prejde. A ked nie, je to vasa vec.
My napriklad deti mame, ale tiez moji svokrovci nie su nadseny, ze mame "plny dom zvierat" a to mame morca, 2 skrecky a 2 papagaje a rybicky. Pre niekoho mozno vela, pre mna splneny sen. A niektorym ludom sa proste nikdy nezavdacis.

@galadriel90 mam dieta a mam aj psa a psa sme mali s manzelom niekolko roov predtym, nez sa nam narodilo dieta, tak si trufam tu narocnost porovnat, ako niekto, kto ma skusenost. Nie, nikto si nezamiena psa a dieta. Starostlivost o psa je narocna, pokial nemas dom a nezoberies si Dunca na dvor, ktoremu sa nevenujes a cely den prelezi na dvore a das mu nazrat. Byvame v panelaku, dobrovolne sme sa rozhodli pre psa, aby bolo pochopene, ze tymto vyjadrenim sa nestazujem, iba popisujem fakty. Psa treba vencit niekolkokrat do dna a na dlhsie prechadzky, kde mu zamestnas telo a hlavu, aby ti doma neskakal po hlave a nenicil domacnost. Psa si treba vycvicit, aby neohrozoval okolie, aby si sa mohla spolahnut na to, ze tvoj pobyt medzi inymi ludmi, DETMI a psami bude bezpecny, samozrejme, ak nemas toho Dunca, ktoreho jediny volny pohyb je dvor alebo voliera 2x2 metre. Ak ma niekto chovne plemeno, starostlivost je mnohonasobne zlozitejsia. Na treningy sme chodili pravidelne niekolkokrat do tyzdna a dali za to nemale peniaze, cim to neskoncilo a treba byt konzistentny cely zivot, asi rovnako ako pri vychove dietata. Dieta mas na xy rokov, psa tiez, len s tym rozdielom, ze dieta je po urcitych par rokoch relativne rozumne a samostatne v urcitych veciach a ten pes je tebe na krku az kym nezomrie.
A to, ze si nejaky retazec urci, aky typ sortimentu bude ponukat zakaznikom je vec vylucne daneho retazca. Pepco nie je obchod urceny vylucne pre deti, je tam sortiment ako detsky, tak pre damy, panov a tiez pre domacnost. Ak ta to obtazuje, nemusis tam chodit nakupovat. Niekoho moze rovnako tak iritovat, ze tam je detsky sortiment, ak deti nema a pride tam mamicka ako ty s dietatom.
V konecnom dosledku, kazdy by si mal byt vedomy toho, ci ma priestor a hlavne zodpovednost a urcite zdatnosti na to, aby dieta vychovat a aj to, kolko deti by vychoval. Kazdy je svojpravny, aby zhodnotil to, ci dokaze mat stabilnu rodinu a vychovavat v nej deti. Napriek tomu nam tu pobehuje prilis vela ludi, ktori nie su vobec sposobili, aby tie deti mali a predsa ich maju. Toto by mi skor vadilo, ze nie kazdy vie odhadnut svoje moznosti nez to, ze si niekto zoberie radsej psa ako by si urobil dieta. Ludi strasne irituje to, ze ini ludia deti nemaju a preco ich nemaju, ako keby ste ich vychovavali a starali sa o ne vy.