Svokrovci sú svedkovia Jehovovi. Majú právo mi zakazovať oslavovať Vianoce?
Ahojte maminky ja som sa chcela spitat moja svokra a svokor sú Jehovovi svedkovia a on vraj Vianoce ani narodeninová ani nič také neoslavuju dokonca ani nepriamu keď je potrebné transfúziu krvi ale to je jedno chcela som sa spitat majú právo mi zakazovať oslavovať Vianoce a povedať že ak to budem oslavovať mám si zo synom zbaliť veci a odísť môžu to ? Ďakujem 🙂
@queen_mary no to mas stastie,ze si pre nich rodina a matka ich vnucat a na zaklade toho k tebe pristupuju,lebo u tych mojich som votrelec,a keby mohli beru deti aj svojho syna prec od tej mrchy co ho zviedla😂
oen som tym chcela poukazat,ze nie kazda je pre svokrovcov rodina
@katka700 ja nie som autorka...našťastie...asi si chcela označiť ju...
@davidkomiminka22 A preco sa neosamostatnite? Ich dom, ich pravidla. Tri deti a nemas nic vlastne to ako fakt? Zbytocne sa tu urazas no dotycna ma asi pravdu, ked zijes tak ako zijes a pises tak ako pises. Sorry. Chudence deti
@summer23456 Nie, ziadna viera. Vianoce oni dvaja myslim neoslavovali, uz dlhsie len dvaja byvali. Ale dcery ano. Teraz sa k nim jedna dcera nastahovala s vnucatami, lebo sa rozvadza, tak si myslim, ze budu oslavovat kvoli detom, tym by dali prve-posledne...ale ktovie,,spytam sa nasich 🙂
@martinkatinka to vraj ani, ale že je lepšie keď je rovnakej viery, myslím že by chceli dostať na svoju stranu toho druhého a hlavne deti vychovať v ich viere,ale vraj príjmu. V lete bola na svadbe rodine , jedna strana jehovisti, druhá nie, ale vraj nejako oslavovali najskôr s jednou stranou, potom s druhou. Oni moc nemajú a nechcú priateľstva okrem ich skupiny
@queen_mary ja som pre mojich svokrovcov rodina, aj môj muž pre mojich rodičov. Ale po právnej stránke resp. po stránke vlastníctva nehnuteľnosti je im dotyčná cudzia. A evidentne je im cudzia aj po stránke citovej, to je úplne zrejmé predsa. Tento prípad nemôžeme hodnotiť podľa toho, ako to máme doma my, lebo toto je úplne špecifická situácia.
@dadis aha, tak to ešte áno, nie je to taký extrém. Teraz napr.kolegyna nemá zapnuté ani rádio,lebo tam dávajú vianočné pesničky. To je už taký extrém,čo ona robí.
@davidkomiminka22 nastahovat sa k jehovistom… nuz, to si riadne pokaslala. A uz len ta otazka, ci maju pravo ti zakazovat oslavovat to je ako by si sa pytala, maju pravo ti urcovat, kedy mas ost na potrebu. Nechapem, ze sa taku hlupost vobec pytas.
Inak, len taka vsuvka - neoslavovat vianoce neznamena byt smutna a depresivna. Napr. zidia vianoce neoslavuju a velmi vela narodov v tomto svete.
Kvalita zivota vsak nezavisi od oslav, party, darcekov.... ale primarne je pre dieta podstatne mat fungujucu rodinu, matku a otca, ktori sa miluju a spolu ako rodina travia cas, komunikuju, smeju sa...
Neraz v nasej kulture za sucasnymi materialnymi a konzumnymi vianocami skryvame nasu prazdnotu...
@zmrzlinka2021 to ako ano, ale ja si tiez neviem predstavit, ze by sme vianoce proste odignorovali. chapem ale aj ich, ze ak teda proti tomu, tak sa im nepaci, ze by sa ich dome malo nieco take oslavovat a kedze je to ich dom, bohuzial su z tohto hladiska v prave
@annamaria4 No pravdaze dolezite je robit to, s cim je clovek stotozneny.
Ja osm len chcela poukazat na to, ze nase myslenie do velkej miery riadi kultura a spolocnost kde sa nachadzame a proste ak niekto sa slobodne rozhodne neslavit nejaky sviatok (vela zien tu napr. neslavi valentina), je to v poriadku a ten clovek moze mat velmi kvalitny zivot.
@summer23456 prepáč, máš pravdu označila som ťa omylom
@katka700 v pohode🙂😉
@davidkomiminka22 nejedla som všetku múdrosť sveta, vy sama si tu dávate vysvedčenie.
A keď nemajú právo tak čo? Zavoláš 158? 🤷
Nuz ci sa ti to paci alebo nie, ich dom - ich pravidla. Je to uplne jedno ci su svedkovia alebo hoci by verili v ufoncov z inej galaxie...
Teba by malo skor trapit nieco ine ako to, ze ci oslavujete Vianoce alebo nie. Ale na to treba viac fungovat hlavickou a tym co tam je ako funou
@davidkomiminka22 Muža máš kde? Či on tiež súhlasí s tým že sa máš zbaliť a odísť?
@davidkomiminka22 ked zijete u nich, tak zial su tam ich pravidla...chodte do vlastneho a robte ako vy chcete
Zaujimava viera. Pozrite si na youtube videa "byl jsem svedek jehovov" a pochopite ich viac. Ich zmyslanie a pravidla, hovori tam jeden chalan z karvinej, ktory to opustil a pritom s tym vyrastal. Teraz tam mal jednu babu ako hosta a ta studovala za kvetinarku a ze mali normalne dilemu, ci moze robit adventne veci a take sezonne sviatkove blbosti, tak ze to narocky robila co najskaredsie, aby to jej svedomie dovolilo...
@davidkomiminka22 pre nich sú Vianoce dôležité asi ako pre nás Ramadán, ale všetko je o tolerancii.. tiež máme v rodine jeh., ale sa rešpektujeme a nevnucujeme si názory, bavíme sa o iných veciach, nie o náboženstve... ale keď bývate spolu je to ťažké...
Raz keď sú deti nie zverené matke dieťaťa, Je to pre mňa znak že ťa ženská je total nezodpovedna, a aj iné veci ale nechcem byť hrubá...tobôž keď ma hneď ďalšie s ďalším muzom
@nelca84 prečo myslíš ze staršie dve sú zverené bývalému? V jednej diskusii píše ze otec jej 3r syna je v base za to, že ju bil. Tzn, že zrejme nebude s ex, ale niekde s babičkou (ak nie v DD). Z toho mi vyplýva, že ma všetky 3 deti s inými otcami v priebehu 4r
Pravdepodobne ide o romku, tam sa takéto veci stávajú celkom bezne
A dúfam, že ma tu za to nikto neukamenuje, ale podľa foto ma dievcatko fetalny alkoholovy syndróm....
A dúfam, že to nie je to dievčatko, ktorému sme sa zbierali cez fb skupinu na oblečenie a stravu, lebo ho vychováva babička. Tam išlo o veľmi podobný prípad 🙏
Pre zeny ktoré nemôžu roky otehotnieť musí byť toto nepochopiteľne
@simona20201309 vsak hovorim, ze to pisala v inej diskusii, kde hladala detsku lekarku pre posledne dieta

Máš tri detičky, však asi ich nepoznáš jeden deň, keď u nich bývaš, či sa pridali k jehovistom iba toto leto? Čo hovorí muž? Však skus ísť na sviatky k svojim rodičom, a hľadajte si vlastné bývanie, to by som si dala ako novoročný záväzok aj s mužom.