icon

Svokrovci

kacenka151
20. dec 2014

Ahojte mamičky,
možno máte rovnaký problém ako ja, stalo sa Vám niekedy že svokra/svokor sa hrabali vo vašich súkromných veciach? myslím materiálne.. spálňa, kuchyňa atd. Poslednú dobu sa to stáva často, vždy si nájdu zámienku prečo to museli spraviť Ako by ste riešili danú situáciu, aby ste nikoho neurazili? Ďakujem za každú odpoveď.

Strana
z2
nikawero12
21. dec 2014

@kacenka151 ked ti vadí, že svokrovci ti snoria po byte / ved komu by to nevadilo?/, tak im to jednoducho povedz, že ti to vadí a neželáš si to. Sama si písala, že si im to ešte nepovedala a oni si možno ani neuvedomujú, že by to nemali robiť a že je to neslušné. Takže určite im to povedz, dá sa to urobiť aj slušne a priateľsky a netreba hned ísť "s bubnom na zajace", ako ti tu niektoré radia.

patamato
21. dec 2014

ja s manzelom sme boli sami skoro 11 rokov a teraz asi 3 roky je u nas manzelova mama,nieje zla,ale ja si stale neviem zvyknut ze byva s nami.Na vsetko som sama,varit navari,len ked ju popytam ci by nieco neuvarila,ale sama od seba neurobi nic.Ked sa opytam co uvarime len mikne plecom.Moj nazor je tiez taky ze mladi maju byt sami.

timea7
21. dec 2014

@bonaqa2013 mohla si skryť hrnčeky všetky a svokra by bola ticho celý rok 😀 😀 😀 😀 😀 , žartujem, ja by somsi na nej zgustla, ja musím mať takú úžasnú svokru, akú mám 😎 😎 😎 😎 😎 , včera sme spolu telefonovali hodinu aj pol 😎 😎 😎 😎 😎 a keď som u nej bývali, prekecali sme neraz celý večer. Ona je vzácnym človekom, uznáva iné hodnoty, ako nejaký hrnček.

jolly84
21. dec 2014

@kacenka151 nechápem, nič jej nepovies?

jolly84
21. dec 2014

@nikawero12 inteligent to nerobí, takže tu asi treba ísť s tým bubnom, lebo je iná 😀

nikawero12
22. dec 2014

@jolly84 aj málo inteligentní ľudia môžu pochopiť určité veci, ked sa im slušne vysvetlia.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
maca_p
22. dec 2014

@fidka79 budes im chodit pocitat hrnceky.... 😝 😲

simik22
22. dec 2014

@maca_p takto vznikaju tie strigy svokry :D

jolly84
22. dec 2014

@nikawero12 myslím, že nie, ak má trochu inteligencie, tak toto nerobí 🙂

jolly84
22. dec 2014

@fidka79 ale ja som z toho pochopila, že bývajú vo svojom. Ináč so všetkým súhlasím.

jolly84
22. dec 2014

pardoooon 🙂 to som až teraz pochopila, 🙂

@fidka79

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
thinka001
22. dec 2014

@kacenka151 hm ja by som prisla a povedala ze stromcek som rozobrala lebo nezodpovedal mojej predstave

thinka001
22. dec 2014

hm neskutocne clovek by neveril coho su ludia schopni..ale asi fakt naj ked mladi byvaju sami hoci skromnejsie ale sami..a k tomu prehrabavaniu a poste prehrabavajte sa a otvarajte im postu tiez potom ich to prejde..🙂

kacenka151
autor
23. dec 2014

Ahojte, po príchode som stromček strhala a spravila si svoje.. 🙂 MM telefonoval ze nech si spravia svoj a nám nech nerobia.. 🙂 vďakabohu že bol pri mne 🙂
Večer sme isli k nim na návštevu a povedala som ze ja si to neprajem viac 🙂 zobrali to ok, že ony nechceli... aspoň budú vedieť na budúce... Dúfam ze to všetko pochopili...
Prajem Vám pekne a pokojne Vianoce bez hádok s rodinou 🙂

bonaqa2013
23. dec 2014

@fidka79 nepochopila si to. A čo budeš robiť keď sa náhodou rozbije ten jeden hrnček? Ja som ho síce nerozbila, bol v chladničke, ale tu išlo o niečo iné. Proste moji exsvokrovci by sa hodili niekde do 19 storočia. Nevesta - hotový sluha.

ivivaiveta
23. dec 2014

@kacenka151 som na teba myslela.. tak zdarny koniec,gratulujem a prajem pekne sviatky... 🙂

fidka79
Odpoveď bola odstránená
bonaqa2013
23. dec 2014

@fidka79 Ale kontrolovať stav hrnčekov mi pripadá prinajmenšom hlúpe. aj moji rodičia majú nevesty, aj u nás bývali, ale nad týmto krútili hlavou. To už nie je o prisposobovaní, to je o svokrinej hlúposti, malichernosti...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
bonaqa2013
23. dec 2014

@fidka79 nechcela by som byť tvojou nevestou. takýmito názormi patríš asi tak do 19 storočia. vtedy boli nevesty hotové chudery.... ale dnes je svet niekde inde.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
prasiatko30
24. dec 2014

@fidka79 ty si si este nevsimla ze svokor/a maju akurat tak pravo po svadbe svojej ratolesti odovzdat kluce od nehnutelnosti mladomanzelom a drzet hubu a krok - to je predsa uplne jasne - svokrovci po svadbe svojich deti stracaju svojpravnost a jedine na co maju narok je na vyslovene poziadanie mladych povarovat dieta, ak su k tomu vyzvani mozu sa pohybovat po svojom dome - ak nie tak sa maju zdrzovat vo vopred vyznacenych priestoroch, rozpravat len vtedy ked sa ich na nieco opytaju a v podstate najlepsie by bolo keby prichodom mladych zobrali svojich par svestiek a pobrali sa kade lahsie😄😄😄😄😄😄

stangb
24. dec 2014

@fidka79 nehnevaj sa, ale vidieť, že nemáš skúsenosti s bývaním u svokrovcov..ešte som nevidela, aby sa niekto len tak nanominoval bývať k svokre...je jasné, že ide o vec dohody a v mojom prípade skôr ponuky práve zo strany svokrovcov, lebo nechcú ostať sami.a nehnevaj sa, ale ak sa mladí dohodnú, že budú bývať spolu so starými, tak majú oni držať hubu a krok a byť ako nesvojprávni??všetko by malo byť vopred dohodnuté, a ak sa pristúpi na to, že si mladí prerobia časť domu na samostatnú domácnosť tak v tú chvíľu to je "ich územie" a majú právo na vlastné súkromie.ja so svokrou zatiaľ nebývam, lebo sa mi do toho nechce, viem aká je a že by mi u nej chýbala sloboda,samostatnosť a aj súkromie.to bolo zlosti, urážok a výčitiek keď sme si kúpili vlastný byt, skoro to neprežili. denne nám telefonujú 2-3x..a každý deň načrtnú, že by sme mali ísť k nim bývať, lebo im chýbame,ale ked prídeme v lete na 2 týždne tak sa po 3 dňoch hádame, lebo oni musia vedieť všetko, všetko musia okomentovať, kam ideme, načo tam ideme, načo kupujeme, nič netreba..tiež nám nechali horné poschodie, že si máme prerobiť na vlastné, ale keď sme si doniesli pár vlastných vecí, ako poháre, uteráky, a pod. somarinky, tak sme nepočuli nič iné, len že načo veď ona má toho veľa, a nič netreba, keď som chcela po svadbe, urobiť z jednej izby spálňu, aby sme mali jednu izbu tak načo, veď ona má hore zariadenú spálňu (30ročnú) a nikto ju nikto nepoužíval, na posteli nikto nespal tak sa máme zložiť tam, lenže skrine plné jej veci a neuvolnila mi ani jednu 😒 sama som si vypratala jednu policku v skrini a zvyšok vecí mávam v kufroch po celý čas čo sme tam.ale stále len počúvam, že to je naše všetko, ale ak chceme niečo zmeniť na tom svojom poschodí, tak to riadne okomentujú...takže ani sa zatiaľ k nim nechystám, ale kto vie, možno keď už budú naozaj nevládni tak budeme musieť ísť a postarať sa o nich, lebo dom napísali na môjho muža a aj keď majú ešte ďalších dvoch synov, ktorým tiež podarovali každému jeden dom ( po starých rodičoch) tak dochovať ich je len naša povinnosť...takže povedala by som, že je to všetko o ľuďoch, mám kamarátky, ktoré po svadbe išli bývať k svokre, prerobili si bývanie,a žijú normálne, rešpektujú sa navzájom, pomáhajú si, ale jednoducho s niektorými sa nedá.

cakankaa
26. dec 2014

@fidka79 standa alebo hochstapler ? ešte ich nepoznáš a už majú takéto hanlivé pomenovania ? Možno budú v živote schopnejší ako ty, len pri štarte budú potrebovať pomoc

Strana
z2