Syn chce ísť k otcovi, ktorý si ho kupuje
nemozem najst rovnaky prispevok, tak skusim takto..
mam par rokov po rozvode..novo zalozena fungujca rodina z mojej strany, syn z prveho manzelstva chodi otcovi kazdy druhy vikend, doteraz bolo vsetko v poriadku.. Teraz tam bol dva tyzdne na prazdninach, prisiel ako vymeneny, place, ze chce ist otcovi... nikdy som pred nim krive slovo na otca nepovedala, vysvetlujeme donekonecna ze ho lubime, snazim sa nedavat mu prilezitost aby ziarlil...
bude mat 7 rokov, je velmi citlivy, rozumny a vnimavy...ako mam na neho ist? U otca ma vsetko co chce, ziadne povinnosti, stara sa o neho babka, tatinko sa snim len hra, chodi po vyletoch a vsetko kupuje. Viem ze take male dieta je lahko kupit.. a nechcem pouzit "zbrane" jeho otca... kupovat si ho...
a nechcem o neho prist, viem ze to nema lahke. Je tu niekto kto si podobnym presiel, pripadne vie poradit ako ist na neho?
trochu sa bojim toho, ze sa ex toho chyti a bude ho chciet na stalo..nemam z toho dobry pocit.
Inak obcas si myslim ze som sa nato mala prave aspon kvoli synovi vykaslat a zostat s muzom 😒 sice by to bolo vsetko ako doteraz ale mozno by to syn az tak nepocitoval-ja neviem......potom si zas vzdy poviem ze sa to uz znasat nedalo a stale dokola....verim ze casom sa to zmení....
@mrkvicka19 - cas okolo rozvodu je velmi citlivy, toto zahoji len cas. Daj ho sebe, ex, aj dietatu, nech si to v hlave urovnaju. Ked nebudes prilievat olej do ohna ty, jeho to prejde.
Moj manzel ma ex (ona ho podviedla a opustila), maju aj dve deti (dnes uz 14 a 16 rocne). Prvy rok to bolo zle, druhy rok burlive a momentalne sa normalne bavime, fungujeme, deti rovnako. Co pomohlo? CAS, nerypat do toho, nevytahovat star problemy, rany a stastie. To, ze aj on je stastny so mnou, ona je znovu vydata (za svojho milenca z vtedy). Pracuj na vlastnom stasti a bude to s teba vyzarovat.
@anjelicek26 dakujem ti , aby som to upresnila este....ja si myslim ze do ohna olej neprilievam ja....snazila som sa aj po jeho odchode to urovnat,rozpravat sa v pokoji...odpoved bola vzdy ja vas mam uz plne zuby mne je takto ( bez nas) dobre.Po case som to vzdala a povedala som si ok....on sa o syna moc nezaujimal...ked ho aj maly volal na prechadzkualebo zmrzlinku vzdy ho len odporucil na mna....zavolaj maminu,alebo nemozete ist len vy.... 😒 bolo toho vela...a teraz ked mi z nicoho nic zahlasi ze ho chce zobrat prec....ja mu v tom nechcem branit je jeho otec....ale nechcem aby ho stval proti mne....ja to nerobim a muz to robí ocividne...aj som mu to povedala reakcia bola smiech ......ja neviem mam sa aj nad toto preniest a verit ze sa to zmení?alebo to mam naozaj riesit s psychologickou...
@mrkvicka19 NIE!!!! V žiadnom prípade nezostávať vo vzťahu kvoli dieťaťu. Veľmi rýchlo by zistil, aký vzťah medzi vami je a to, že nie ste spolu šťastní by sa odrazilo aj na jeho šťastí. Ešte ma napadlo, sľúb mu, že pôjdete spolu na výlet, do ZOO, na kolotoče a tesne pred tým, ako by ste mali ísť mu daj nejakú hračku, sladkosť a pod. a povedz, že teraz nejdete nikam, ale že si mu kúpila hračku ako ocino, ani on s ním, nikam nechodí, že si myslela, že bude rád. Pozoruj jeho reakcie, nepoznám tvoje dieťatko, ale myslím že v jeho veku bude nad tým minimálne uvažovať. Neútoč na bývalého, všetko rozprávaj ako fakt. Verím že časom si syn uvedomí pravé hodnoty.
Ahojte, tiez otvaram temu opat,ak vie niekto poradit,tak som uz vopred velmi vdacna. mam 3,5r syna ktory chodi cez vikendy k svojmu otcovi, je to pre neho nove, funguje to takto este len par mesiacov. Tiez si ho tam hyckaju a hraju sa s nim cele dni a ked maleho vyhresim, povie mi ze chce ist k nemu a ze ma nelubi. Viem,ze je to len akesi vydieranie z maleho strany, len neviem vobec ako mam na to reagovat.
Ako by ste reagovali Vy? Diky🙂
@kamajka ahoj, som v podobnej situacii, syn chodi kazdy 2. vikend k otcovoi a starym rodicom, zatial je celkom v pohode, uz tam chodi cca pol roka, ja by som mu len povedala, ze ja sa o teba staram, lubim ta a vies, ze su veci, ktore sa nemozu robit....len sa rozpravat a vysvetlovat, ber to tak, ze maly ma rozptylenie
Este ma zaujima ci chodi kazdy vikend k otcovi?
@kamajka ahoj, prosím ťa ako ste na tom teraz so synčekom a s jeho otcom? Lebo ja som dnes zažila podobnú situáciu...som syna pre niečo vyhrešila, možno aj neoprávnene, ale asi sama vieš aké ťažké je vychovávať dieťa sama...som nervózna aj z práce, aj z toho, že peňazí je málo...a syn sa rozplakal a povedal mi že chce tata...a som sa opýtala že prečo a povedal mi, že on je dobrý...ale to je presne to, čo tu spomínali aj dievčatá predo mnou...nedávno mu kúpil na narodeniny prvýkrát odkedy nežijeme spolu nejaký hodnotejší darček a malému narozprával hlúposti...že má ísť k nemu spinkať a bla bla...jednoducho si ho získava na svoju stranu...berie si ho len ked to jemu vyhovuje, keď sa jemu chce a všetko mu dovolí, nezakazuje, nevychováva...a potom ja som tá najhoršia...som z toho smutná...
@meminka
@kamajka dievčatá zbytočne si to komplikujete. 🙂 . Prešla som si tým so synom , teraz má skoro 15. Tiež mi niečo takto vykrikoval , tak som mu raz pobalila tašku a zavolala exovi nech si ho berie , nahlas pustený telefon a tie vykrucačky že on nemôže a má prácu a on nevie čo by s ním robil ...... Odvtedy je pokoj , Ale je fakt že mal vtedy 8 rokov.
nečítala som príspevky pred tým tak rovno moju životnú skúsenosť. Je trochu odlišná, ale v podstate rovnaká. My sme s exom rozvedení 7 rokov a 5 rokov z toho sme mali striedavú výchovu keďže sme bývali blízko seba. Všetko bolo v poriadku, kým sme sa s dcérou neodsťahovali k môjmu priateľovi, ktorý vychováva dve dcéry. Najprv bola nadšená, tečila sa, že má sestry, na novú školu, proste všetko super, po pol roku prišla s tým, že ona chce ísť k otcovi, že tam má svoju izbu, svoje všetko. Boli sme u psychologičky s tá odporučila, aby teda išla k otcovi, že držať na silu pri sebe by bola chyba. Snažila som sa dcére vysvetliť, že mamka je len jedna, priateľ je vdovec tak sa rozprávala aj s jeho dcérami, ale nepomohlo, jednoducho súd ju dal do starostlivosti exovi a mohla som sa aj na hlavu postaviť. Bolo to jej rozhodnutie aj ked sú za tým peniaze, veľký dom a to všetko okolo toho. A dcérka mala v máji 10 rokov.
@lulu268 klobuk dole! toto by som ja nepredychala ☹ s malym som sama od momentu ked sa jeho otec dozvedel ze som tehotna, zacal sa zaujimat az ked sa maly narodil a ja som si vtedy (sprosta!!!!) povedala ze predsa chcem aby syn vedel kto je jeho otec. na maleho prestal platit, vzdy ked pride rozmaznava ho a lanari k nemu do londyna. ja samozrejme som ta co vychovava, zakazuje, usmernuje a nie je schopna mu kupit vsetko na co si zmysli kedze platim vsetky vydavky uplne sama. kym si on rekonstruuje jeden zo svojich bytov, tak mne povie aby som si nasla este jednu pracu!
bojim sa dna kedy mi syn oznami ze na slovensku nebude a pojde radsej za otcom.
@tictactoe u nás to je ale niečo úplne iné. My sme boli zobratí, keď sa malá narodila a rozviedli sme sa keď mala 3 roky, jej otec vždy na ňu platil načas a od jej 5tich rokov sme ju mali v striedavej výchove, takže viac menej ona tam vyrástla. Ako na otca nemôžem povedať krivé slovo, lebo by som mu krivdila, to aký bol partner je iná vec. Niektoré deti sa rodia otcom a naša Sofi je toho príkladom, ako mame mi puká srdce, že ju nemám pri sebe
ale na druhej strane vidím, že je tam spokojná a nič jej tam nechýba.A môj názor, neviem koľko rokov má tvoj syn, ale myslím, že za otcom ho to bude lákať až keď bude veľký. Londýn je predsa len iná krajina. Každopádne ti držím palce, aby si to zvládla 😉

@anjelicek26 ja viem vlastne sa dá povedat ze mas pravdu.....lenze momentalne ani nejak extra nemoze citit ze som stastna-mame pred rozvodom,ano som bohuzial teraz precitlivena vsetko beriem osobne 😒 a to ze sa mu snazim vsetko vysvetlovat je preto lebo sa obavam toho ze jeho otec si nieco vymysli a on tomu uverí preto sa mu snazim hovorit pravdu....aj ked teraz ako si to napisala asi by som robit nemala,ved je vazne iba dieta nie dospely clovek..... 😔