icon

Syn nechce pracovať, čo robiť?

16. feb 2020

Želám pekný večer, mám dospelého syna ktorý odmieta pracovať. Vraj on za 500€ robiť nebude. Je vyučený automechanik. Neviem čo s ním robiť, manžel aj ja sme sklamaní, čo robiť, vyhodiť ho z domu nechcem, bála by som sa oňho. Poraďte prosím, som už zúfalá.

autor
17. feb 2020

@amelia000 Nesnažím sa ho ospravedlňovať, neviem, možná áno, možno hľadám niečo, aby som sa ospravedlnila sama pred sebou. Mám hrozné výčitky.

karolinakr
17. feb 2020

Mňa najviac zaráža to, že rozbije dvere, router- toto sú varovné signaly, ze nieco s nim neni v poriadku, lebo ked nepracuje 10rokov, ma byt zalezeny ako myška v izbe vďačný za každé sústo, čo mu date s vyčitkami svedomia, nie ešte robit utoky na rodičov, ked ho budíte a ukazovať, kto je tu pan
On už prekročil medze a hranicu davno, ako poznam mojich rodičov, po takomto vybuchu by ho zdrali ako hada.Naozaj
Toto ma na tom celom zaráža najviac, že ešte je aj drzý.

autor
17. feb 2020

@karolinakr Veru je to tak, presne ako píšete, mal by byť vďačný a ako sa hovorí držať hubu a krok, no on je ešte výbušný. Veď aj mňa nazval p.ou, našťastie manžel mu dal po hlave.

vamajka
17. feb 2020

Ale nechapem preco vsetko platite za dospeleho muza

amelia000
17. feb 2020

Kludne mi napis do IP 🙂 pozri mamy niesu dokonale, zlyhavaju v roznych oblastiach. Ale stale je moznost ako dat cloveka do laty a to akehokolvek. Ja som si vybudovala doma vacsiu autoritu ako rodicia, cize ked som ja doma zavelila mama len pozerala. Ty mas moznost tiez a ver ze k tomu ziadneho psychologa nepotrebujes (tam sa skor clovek vyrozprava) ty potrebujes vo svojom okoli niekoho kto ti to povie na rovinu a ukaze moznosti aj ked sa ti to nebude pacit. Ale vsetky zeny z mk sa ti tu snazia pomoct.

lenkakravcova
17. feb 2020

KEĎ rozbije router - ok, nech rozbije. Nový mat nebude kým si nekúpi. Hlavne neustupit.
Lebo doteraz stále len ustupujete.

Si vezmi, že ja mám 25r, mam jedno 2.5r dieťa, manžel pracuje (môj manžel 26r), mame hypotéku na 30r. Ďalšie dieťa na ceste. A on v 27r nevie ani zájsť k lekárovi? Musí sa dat do laty. A ľahké to nebude. Nesmieš mu ustupovať. V ničom. Jednoducho od dnes nevarit. Ale komplet nevarit. Vy sa stravujte ten mesiac v reštauráciách, jedálňach = aby ste nemali doma takmer nič ani v chladničke. Nech si uvedomí že jedlo nepadá z neba..
Router odpojiť. A ak sa tak obavas že ho zničí, rovno ho zober skry.

autor
17. feb 2020

@karolinakr A keď od neho niečo chcem tak sa to nezaobíde bez mumlania a nadávok, mumlá ani nevie poriadne nahlas rozprávať, do očí nepozerá.

lenkakravcova
17. feb 2020

To je jasne ze mumlat bude.. Lebo mu zrazu mizne pohodlie. ☺️ Ber to tak jak on, jedným uchom dnu, druhým von. Úplne ho ignoruj tak ako on ignoruje vás. Akoby ani v byte nebol.

apolka77
17. feb 2020

Len tak, niezeby by sa chvalila doma mam 14r.dceru a 17.r.syna su prazdniny a zachvilu idu zametat umyvat chodbu v bytovke, schody,,,,ak to spravia zle odlflaknu, idu znovu,,,sklo na dverach okna na chodbe to vsetko musia prejst handrou a vylestit,,,robia to vzdy ked mame sluzbu je to len ich povinnost za nasu rodinu,,dcera bezne spravi lahky obed,,,ja som velmi prisna prave preto ze mam nocnu moru z takych ludi jak tvoj syn...moj studuje na bil.gymnaziu este len 3.rocnik no brigaduje,,,dcera bude tak isto,,akonajle prestanu studovat a budu chciet byvat doma budu musiet prispievat na domacnost,,,ver mi cim menej das svojim detom, tym viac im das do zivota....zivotna pravda...

autor
17. feb 2020

@lenkakravcova Máte určite pravdu, božemôj vy máte 25 a už rodinku? Hanbím sa ešte viac, mladá žena a môj syn o dva roky starší a nevie nájsť ordináciu zubára. Ešte viac ma to trýzni keď to takto čítam.

autor
17. feb 2020

@apolka77 TTakto, aj my bývame v paneláku a syn tiež umýva chodbu a schody, musí. O domácnosť sa tiež postará, poupratuje, to nemôžem poprieť. Ale inak je nepoužiteľný, neviem či nás len využíva a je lenivý alebo v tom bude niečo viac.

karolinakr
17. feb 2020

Úprimne nechcela by som byť v tvojej koži,ale pre jeho aj svoje dobro by som ho vystahovala.On však bude mat problem, kam príde.Nebude sa vedieť prispósobit, bude nadávat veducim, neudrži si pracu ani tyžden, nebude vediet platit podnajmy, lebo nevie šetrit, nevie nakúpiť, nepozna ceny akcie, nevie sporiť, robiť pohovory, byť mily, mat docialbe zručnosti -on je v totalnej sračke
Ked si najde ženu, bude ho živiť obskakovat a za odmenu ju zbije alebo dokaliči
Preto ta posielam za psychologom, kým ešte neni neskoro
Na Spekrume som videla asi 50 častí, ked rodicia nevedeli zvladnuť deti( ako tvoj syn)a poslali ich do "tábora"- na tyžden do druhej rodiny, kde mali tvrdý poriadok, ak ho nedodržali nasledoval trest
Boli tam boje, kriky, nakoniec sa spriatelili a vzdy s plačom sa lúčili.Takze tvoj syn naozaj potrebuje tvrdu disciplinu aby sa prebral
Neviem ako sa to volalo, jedneho casu to hrozne casto chodilo, mozno si památáš

amelia000
17. feb 2020

@karolinakr ten tabor som pozerala aj ja...ja by som co dala zato aby aj tu jeden na sk vybudovali 🙂 vedela by som tam poslat plno ludi za "trest" a ja by som tam sla na oddychovu dovolenku 😂

autor
17. feb 2020

@karolinakr Pamätám si tú reláciu, áno. Neviem si veru predstaviť ako by zvládol pohovor, veď on ani do očí nie je schopný pozerať, toho uvidia a hneď budú vedieť, že toto teda nie. Nechcem sa takto nepekne vyjadrovať o synovi, ale nebudem ho obhajovať, skrátka je nepoužiteľný. Nemá ani komunikačné zručnosti, vyhýba sa ľuďom.

mmoonna
17. feb 2020

Ty sa nesnažíš nič riešiť. Len hľadáš výhovorky, aby si nemusela urobiť nič z toho, čo ti tu píšeme. Skoro v každom príspevku ti píšu, že jediné, čo mu pomôže je ho vyhodiť z domu a stanoviť jasné pravidlá. A ty si si z toho vybrala akurát to, že pôjdeš za psychologičkou. Všetko len preto, aby si ho nemusela chudáčika vyhodiť, lebo nebudeš môcť od strachu spávať. A to, že ste s ním hovorili po dobrom aj po zlom je síce pekné, ale nič z toho, čo ste mu povedali ste nedodržali. A ešte sa čuduješ, že to nefunguje. Prečo by malo, keď vie, že len tárate do vetra. A teraz mu nemôže vypnúť wifi, lebo by rozbil router. No moje nervy, tak ho rozbije, má si za čo kúpiť iný? Sa konečne spamätaj!!!! Láska musí byť niekedy aj krutá, ak má pomôcť !!!!!!!!!!!

autor
17. feb 2020

@mmoonna Nehľadám výhovorky, ja si vážim každej odpovede a každej rady, no vylievam si tu srdce, veď som matka, tak ma pochopte. Samozrejme, že zmeny urobím, síce to tu nepíšem, ale začnem dnes, nenavarím obed, inak chladnička je prázdna, tak nech si nakúpi zo svojich úspor. To že nepíšem čo urobím krok za krokom neznamená, že nechcem nič robiť, len ma pochopte, že je to pre mňa veľmi ťažké. Ale je to jediná možnosť, to sama moc dobre viem.

bosorka2302
17. feb 2020

nema aspergera?

simonkolucinka
17. feb 2020

Ja mam sestru ktorej sa nechce pracovat uz 26r.Svoje prve dieta porodila ako 19r slobodna matka a odvtedy nepracuje.Vyuziva len socialny system,hmotna nudza,a hlavne zneuziva rodicov.Teda uz len maminu,tatino zomrel,bolo to uz na neho vela.Sestra bude mat teraz 48r.

autor
17. feb 2020

@bosorka2302 Nie, nemá žiadnu poruchu.

janulik2008
17. feb 2020

Prepanajana 😒😒😒 ja keby mozem tak tiez spim ale rano cez vikend mam budik ala Nanaaaa vstaaavaj je rano. Trz som tahala 5 nocnych s tym ze som od 2hej hore a idem dnes na poobednu takze bude "sranda". Su tu mamy kt nespia roky lebo deti im neprespia noc.
Ja tiez rada spim ale tak tvpj syn nepracuje tak nema preco skor vstavat. Zobudit a vypadni na nakup. Aj ja som nervna ked ma budia och a este ako hlavne po nocnej 😂

iffushka
17. feb 2020

Viete, ono aj 500 eur je celkom dosť peňazí pokiaľ bývate u rodičov a neplatíte réžie. Ja fakt nechápem čo by ešte chcel.

autor
17. feb 2020

@simonkolucinka To isté moja dcéra, teda tá má niečo odpracované, ale teraz je tiež na materskej.

jaskolka
17. feb 2020

Neviem, mne to príde ako vymyslene už. To ani je možné, aby jeden dospelý kôň toto robil a jedna dospela matka s otcom mu tolerovali! Ja som v 18 začala robiť, ani pipnut som nemohla, že nie, polka peňazí šla mame ihneď, okrem toho klasika pomoc, upratovanie, nákupy, pranie, a podobne! Toto by som vyrazila z domu, a staraj sa. Keď ma dáky psychicky problém, tak lekár, nemocnica, a keď je zdravý, kufre pred dom, mením zamky, syn, nesyn! Mam tolerovať, že mi bude decko byt rozbíjat? No rozbite ústa a vyhadzov by mal on! A ak to tak bude, vobec ta netreba ľutovať, nehnevaj sa. Milión rad si tu dostala, ak ďalej budete pánovi slúžiť, prosím, nech vás vyziera, rozbije všetko, a napokon nech aj začne vás mlátiť. Komu niet rady, tomu niet pomoci!

janulik2008
17. feb 2020

Rozbije router? JEHO SMOLA. ty si vybav pausal teda data a mozes byt na nete a on nech sa aj osali.

janulik2008
17. feb 2020

@iffushka plus este niekde su aj stravne listky 😉

ivettka74
17. feb 2020

NIč v zlom, ale tu je pes zakopaný.....Výchova...Ako to že dospelý človek nevie nájsť ambulanciu zubára??? To chodíte s ním??? Veď to je na hanbu...V prvom rade hľadajte s manželom chybu vo Vás až potom v synovi....

simonkolucinka
17. feb 2020

Moja sestra nema odpracovane ani 2roky a to bude mat 48r.

autor
17. feb 2020

@ivettka74 Nevedel nájsť zubára, to je pravda, nevymyslela som si to. Je to na hanbu, veď sa pred celou rodinou hanbíme.

autor
17. feb 2020

@jaskolka Chápem Vás, keď si to prečíta niekto tak ho napadne to čo vás, ako je to možné a že je to vymyslené. Kiež by bolo.

karolinakr
17. feb 2020