icon

Syn nechce pracovať, čo robiť?

16. feb 2020

Želám pekný večer, mám dospelého syna ktorý odmieta pracovať. Vraj on za 500€ robiť nebude. Je vyučený automechanik. Neviem čo s ním robiť, manžel aj ja sme sklamaní, čo robiť, vyhodiť ho z domu nechcem, bála by som sa oňho. Poraďte prosím, som už zúfalá.

0martina0
17. feb 2020

rozbyje ruter,volam policiu,vypnuť internet,zhabať počitač,a nech rozbyja,čislo na policiu maš,inač mu nepomôžeš,aj ked je to tvoj syn,city musia isť stranou,tak to urobila kamratka zo synom,vyhodila z domu a dnes je z neho ženaty chlap,ktory pracuje a staa sa o rodinu

autor
17. feb 2020

@mijo53 Áno, živí ju manžel, je na materskej.

evkano1402
17. feb 2020

to s vasou dcerou tomu celkom nerozumiem...
hned na zaciatku pisete, ze Vas syn dostane peniaze ako dar na sviatok od sestry a pribuznych...
Aj sestra dostane nieco od brata?
Neviem kolko rokov ma Vasa dcera, ked jej brat ma 27, a uz ma nieco odpracovane a je momentalne na materskej. Nerozmiem, preco sa o nej vyjadrujete, ze tiez nechce pracovat, resp. ze je zle vychovana.
Este by ma zaujimalo, ak pojdete s psychologovi, ze co od toho ocakavate? Diagnozu, preco nemusi chalan robit? Alebo ze Vam povie, co uz asi sama viete, a sice presne to co je v nadpise.

dopolbokaodrata
17. feb 2020

Živí ju dočasne, keďže sa stará o deti, a na materskej dostáva materskú, potom rp, nie je úplne bez koruny. A potom pôjde do práce. A tvoj synček má čo, aký príjem? Kto ho živí? Hm?

evkano1402
17. feb 2020

nuz aj chalan nech si najde nejaku, ktora ho bude "zivit"...
Akoze Vasa dcera ma ist do prace, aby...preco vlastne?...aby robila...a ich dieta, co s nim...nechapem Vas myslienkovy pochod..

autor
17. feb 2020

@evkano1402 Dcéra sa po škole zamestnala v obchode, ale dlho tam nevydržala, tiež striedala práce, potom bola doma pol roka, potom si niečo našla na 3 mesiace a potom zase bez práce. Teraz je na materskej, čo je normálne, že teda nepracuje, ale dieťa si urobila preto, aby do práce nemusela.

autor
17. feb 2020

@dopolbokaodrata Samozrejme, dostávala materskú, teraz už len rodičovský príspevok.

autor
17. feb 2020

@amelia000 Asi som tam pochybila, brala som to tak, že muž predsa nebude variť, prať ani žehliť a teda že to musím naučiť dcéru.

lenadka
17. feb 2020

Teraz už je asi neskoro radiť čo robiť. Deti majú mať od malička povinnosti, od mala učiť byť za seba zodpovedný, vybaviť si veci okolo seba. Moja 15 ročná má už teraz brigádu od 14-tich, pomáham jej s tým čiastočne a popri tom mne pomôžu aj 9 ročná a štvorročný - roznášame letáky. K zubárke na strojček som bola s ňou pár krát, niekedy len preto, že bolo treba platiť vyššie sumy tak pre istotu. Teraz chodí sama, dochádza autobusom do mesta a do ďalšieho chodí sama od druhého stupňa na teóriu hudobnej školy, ktorú zvláda úplne bez našej pomoci, vrátane skúšok, tento rok si sama vybavila skúšky s dvoch rokov naraz a doma iba oznámila v deň keď ich mala, že spravila. Ak majú koncert v inom meste, len mi povie kedy a kde a sama si zariadi odvoz. Odkedy má občiansky preukaz ostatné doklady ako preukažka na bus, vlak si bude vybavovať sama. Musel on niekedy niečo takéto sám???
Ten počítač by som vzala na 100%! Rozbije niečo? Ako vážne? Prečo by si iné deti toto nedovolili a váš áno? Lebo ste mäkký a jemu to neprospieva. Nadávať babke do p....? Môj muž by mu takú strelil že by ho krv zaliala. Keby sa také niečo stane, ale neverím že by si toto naše deti dovolili, ale ak áno by sa po...rali s toho cirkusu potom.

dopolbokaodrata
17. feb 2020

Zatiaľ čo tvoj syn nedostáva nič, lebo do práce nechodí, akurát vám robí dlhy.
Ale tu je evidentne ten problém ako u mnohých matiek, že jedno decko je uprednostňované pred tým druhým. Ta dcéra asi ma dôvod, prečo ta veľmi nemusí. Tak si toho zázraka nechaj doma a čakaj, že sa to vyrieši samo.

alaguema
17. feb 2020

prosím ťa, ty si pricestovala v čase z nejakého iného storočia, alebo inej galaxie, alebo si tu robíš srandu? Dcéra makala, lebo bude matkou a pre syna bol plán aký? Akú budúcnosť si si preňho predstavovala? Že sa stane sultánom v háreme, kde bude celý deň vylihovať a 17 krásavíc ho bude ovievať? On sa nemal stať zodpovedným mužom a otcom?

alazala
17. feb 2020

Vieš, naozaj to môže byť nejaký psychický /psychiatrický problém. Dobre, že sa ideš poradiť so psychologickou, ja by som to nevylučovala

silvike
17. feb 2020

@alaguema hej vek mi unikol, len som vychdzala z toho ze je dospely, som myslela najprv ze tak do 20r.
Tak ako aj s dospelym ktory je taky nijaky moze aj rodic ist k dr. ja som koncila vs a mala som vselijake stavy (strasna uzkost, panika, tras, busenie srdca) a uz som mala tiez vlastne takmer 24 r. a sla so mnou mama na pohotovost. On je zrejme tak na tom ze sam sa nevie nikam pohnut tak treba urcite ist s nim, nejak nenasilne ho potisnut lebo neviem co ine by ho mohlo nastartovat a lebo ho dostat z tej jeho letargie, ziaden zmysel zivota nic...no nic moc teda podla mna urcite na zaciatok Dr.

evittam
17. feb 2020

@alaguema 👍😀😀😀
"Pan tvorstva" predsa nebude prať, žehliť,varit.....

larafabrizzi
17. feb 2020

Hnala by som ho z domu, potomok -nepotomok, žiaľ, toto už nebude len jeho hanba, ale o chvíľu aj vaša, to si rodič nezaslúži. Ja, aj moja dcéra sme od veku18 rokov same za seba, makali,popri škole od 15 rokov brigády, dcéra dokonca dve naraz, po večeroch ešte vyrábala pri pc titulky pre nepočujúcich a cez prázdniny makala v Jasnej ako čašníčka, vie že som to mala s ňou sama ťažké a snaží sa má odbremeniť, ako vie... je smutné, ak sa niekto opustí taký mladý, vyzerá to tak, že makať budeme do 70-80 rokov a mladí budú doma, stavať si vzdusne zámky.Žienky môžu robiť niekde za 500€ a živiť deti, rodinu z toho a chudatká mládež nie.Každý deň mi chodia CV, všetci chcú byť herci a celebrity, nebude mať kto piecť chlieb,opraviť auto, či elektroinstalaciu,hlavne že budeme mať samé hviezdy,zlatokopky nepoužiteľné pre život a pod.To dnes naozaj tak málo ľudí túži po uznaní, po zachovaní starých remesiel, či po dobrom pocite, že nikoho neciciam, ale si sám na všetko zarobim? Žiadna sebeucta, hrdosť.. .Toto mi fakt hlava neberie, je mi vás ľúto,ako rodičov, ale kým neurobíte radikálny krok, nic sa nezmení.Drzim palce

dopolbokaodrata
17. feb 2020

@evittam ani robiť, starať sa o rodinu, predpokladám, že nikdy ani žiarovku nevymenil. Jediné, čo vie je sedieť na vajciach.
Vlastne madam ani nepovedala, čo z neho chcela takýmto štýlom vychovať.

alaguema
17. feb 2020

@silvike áno, ale on odmieta. Čo ho tam má odvliecť násilím?

silvike
17. feb 2020

@amelia000 A ako ste to nakoniec poriesili Vy? Zmenila sa ta Vasa dcera ?

magdusaaa
17. feb 2020

Ahoj ,my sme mali so synom ten isty problem ,az sme ho museli vyhodit...chlapec sa zbadal a odvtedy aj pracuje aj uz byva sam...

autor
17. feb 2020

@alaguema Presne ako píšete, on odmieta, čo teda robiť?

amelia000
17. feb 2020

Ja som doma na PN tehotna, najprv s diagnozou tie silne tehu nevolnosti...mesiac som sa nevedela dvihnut z gauca. Mesiac som obijmala lavor a moja najdlhsia a najtahsia prechadzka bola na wc...keby moj nepral, nevaril, nenakupoval tak by sme asi zomreli :Dcize ako som pisala, vsetko financne tahal a ja som mesiac nepotrebovala vstat z gauca a jedlo navaril a mi nosil pod nos..keby som potrebovala aj ma krmit bude, take mam zlaticko doma. Cize chlap musi vediet robit vsetko 🙂

silvike
17. feb 2020

@alaguema Ako viete ze odmieta? Pisala to niekde pani ze s nim chcela ist a on nechcel ?

silvike
17. feb 2020

Odmieta ist k Dr. ? Ani k psychologovi nepojde ?

amelia000
17. feb 2020

@silvike to nebola moja dcera ale sestra..a pokial som to riesila ja, ano makala ako trebalo, zasiahla by som aj raznejsie a dala ju do laty ale tam uz jej (a bohuzial j moja) mamicka s oteckom nepustili lebo chudacikovi nemozem vypnut wifi a nemoze ist na brigady cez leto lebo ona by to nezvladala atd..cize ak je pevna ruka da sa. Ak nie tak je to leniva hnida.

larafabrizzi
17. feb 2020

@ivettka74 Dnes je obrovským problémom, že rodičia svoje deti ofukuju,nedajbože aby na nich niekto zle pozrel, po rodičovskom, v škole miesto toho, aby rodič ratolesť vyhresil, ešte ho ofukuje a ide radšej nakričať na pedagóga....také deti, keď príde prvý problém a nie je tu rodič, čo urobia?...psychické problémy,depky, prip.drogy....co museli prežiť naše staré matere a otcovia...cez vojnu, v koncentrakoch, za komunistov....a nemali depky,žili, brali všetko ako prišlo, vedeli sa tešiť z maličkostí, veľa toho nemali a bolo dobre, dnes ľudia nevedia čo od samej dobroty....deti sú na 80 perc.vizitkou výchovy svojich rodičov...

alaguema
17. feb 2020

už je tu 12 strán toho, čo treba urobiť. Zrušiť internet, vziať mu počítač, ak bude rozbíjať veci, okamžite volať políciu, neustúpiť, byť tvrdá a nekompromisná, zrušiť peňažné dary, odstrihnúť mu každý zdroj peňazí, na ktoré si nemusí zarobiť. Ani fľaše by som ho neposlala vrátiť. Proste nič, nič, absolútne nič. Jediné, čo by dostal, by bolo jedlo. Ani oblečenie, ani kozmetiku, ani pranie a keď sa na ňom rozpadnú posledné osraté slipy, tak mu možno dôjde. Nič sa nepopísalo o mužovi, o otcovi toho zázraku. Ten robí čo? Ako rieši tento problém?

silvike
17. feb 2020

@amelia000 Aha ja som myslela ze dcera a ze ste jutiez vyhodili z domu

veronikazuko
17. feb 2020

Necitam komenty,Len reagujem na prispevok... Ja by som sa s nim dohodla,ze OK pokial nemas robotu zatial by si sa mal starat o domacnost namiesto nas. To znamena,ze pojdes nakupit,navaris,poupratujes. Bozhuzial net musime zrusit,kedze nemame NATO,aby SME ho pouzivali...

ivettka74
17. feb 2020

@larafabrizzi Uplne suhlasim!!! Dnešní rodičia žiaľ vychovávajú deti úplne nepoužiteľné do života....mám to pred očami, tak viem o čom píšem...

mama80
17. feb 2020

Odpojit internet, nevarit, neprat....preco to nechcete skusit....sa bojite??? ze co? Vas nebude mat rad, uz teraz nema ked sa tak sprava
..