Syn nechce pracovať, čo robiť?
Želám pekný večer, mám dospelého syna ktorý odmieta pracovať. Vraj on za 500€ robiť nebude. Je vyučený automechanik. Neviem čo s ním robiť, manžel aj ja sme sklamaní, čo robiť, vyhodiť ho z domu nechcem, bála by som sa oňho. Poraďte prosím, som už zúfalá.
@autor UMREM!!! 😂 Nevybíjaj si zlosť a frustráciu zo svojho nepodareného syna na nej. Prečo riešiš ju? Tak očividne mala nejaké peniaze. Hlavne, že prevziať zodpovednosť za dokurbabranú výchovu svojho syna nechceš a ani on nechce prevziať zodpovednosť sám za seba. Ale treba hľadať diagnózu, aby sa mohol chudáčik ospravedlniť, že prečo je taký aký je.
Čo chceš počuť? Že robila niekomu dobre za prachy a strechu and hlavou ?
Ťa serie , že nevieš odkiaľ mala prachy?
Ale že syn nemá žiadne celé roky a vyžiera Vás ťa netrápi.
@korunka1 Aj "to" je predsa povolanie. 😂
@acrobaleno veď mne to nevadí, aj keby to mala byť pravda,lepšie ako byť pijavica 😀
@korunka1 To nemyslíte vážne, na toto už nemám slov.
@acrobaleno Ja riešim syna, aj diskusiu som založila kvôli nemu, dcéru som spomenula okrajovo ale vy ste sa toho chytili.
No vieš, jedno s druhým evidentne súvisí. Aj tak pravda bude niekde úplne inde. Tvoj momentálny problém je syn.
Ešte raz sa spýtam, čo budeš robiť, ak je chalan "zdravý"
@korunka1 O tom bude naša debata s psychologičkou, ako postupovať.
@korunka1 Ale aby ma ani k vnučke nepustila, to je ok? Manžel ten je veľmi nahnevaný, nechce ju už ani vidieť, ja sa snažím s ňou skontaktovať, ale žiadna odozva z jej strany,
Tak to musíte vedieť vy dve, čo sa pokafralo. Možno si ani neuvedomuješ, že si niečo spravila, povedala..ona to cítila inak,ťažko vravieť. Možno jej napísať jeden taký ľudský, mamičkovský list, urobiť ustretový krok, ospravedlniť sa, aj keď možno nevieš začo.
A predstav si je to Ok totalne Ok mam nevlastnu matku ehm..ak sa to tak da nazvat take rozdiele medzy namy a jek deckamy ze hnus jej syn je do teraz doma a taky isty prizivnik ako ten tvoj a tak istak ako ty ho len omluva a chalan ma 26 nema ani strednu lebo ved naco praca tiez nie mama vsetko zariadi a chory tiez nieje bola u psychologa a neviem kade tadeen je hnily a druhy syn? Sikovny inteligent pravy opak od 18zije sam...z matkou sa nebavy a z manzelkou maju 2 deti a ona ich ani raz nevidela len vie ze zije prechodne Ba-Dublin ale viac nic takze ano chapem tvoju dceru a muz sa moze hnevat sam.na seba a na teba a nie na nu
Fakt sa nemáte za čo dcére ospravedlniť? To furt aj moja mama omieľa, že sa mi nemá za čo ospravedlniť. Ak ma raz za rok kontaktuje,tak len s výčitkami alebo si chce požičať peniaze. Ako dieťa ma mlátila, veľa krát som bola modrinová, vždy som bola pre ňu sklamanie, pritom som školu skončila s vyznamenaním, nazvala ma jej životnou chybou, nech som urobila hoci čo, vždy to bolo málo, videla iba brata... Nikdy som od nej nepočula, že ma ľúbi, pochvaľu a slovo prepáč, už vôbec nie. To,že som s ňou prerušila všetky kontakty bolo to najlepšie, čo som mohla spraviť. Netvrdím, že presne toto musí byť aj medzi vami a dcérou, chcem tým len povedať, že aj keď je vo mne veľa zlosti, nenávisti, dokázala by som mame odpustiť. Len by si musela priznať, že aj ona mohla v jej prístupe pochybiť a ospravedlniť sa mi. A nie ako to je teraz..že mi raz za rok napíše správu "Kristínka, ako sa máš? prečo sa mi ani neozveš?" To si poviem nech si trhne,lebo ja sa nemienim hrať na to, že nič sa medzi nami nestalo.
Možno aj tvoja dcéra čaká na to, že zmeníš prístup, to, že z tvojho pohľadu medzi vami nič nieje, možno z jej pohľadu to tak nieje. Ak idete kvôli synovi k psychológovi, skúste spomenúť aj dcéru. Ak idete popracovať na vzťahu s jedným dieťaťom, nezabúdajte zase aj na to druhé. My dcéry vieme odpustiť nech sa stalo čokoľvek, ale niekedy si naozaj aj rodič, musí priznať chybu.
@1kriosa1 Mrzí ma, že ste boli bitá, ale toto som dcére nikdy nerobila, raz dostala po zadku keď k nám dotiahla návštevu a doma bordel ako v tanku. Tiež som dcére písala, ako sa má a prečo sa mi neozve, čo je na tom, normálna sms, chcela som nadviazať kontakt. No ona ani obraz a ani zvuk, neodpovedá, ignoruje, nedvíha telefón. Nemám sa k nej ako dostať, vnučku vôbec nevidím, ani mi nedala vedieť keď sa narodila, v tehotenstve som nebola s ňou. Manžel to vníma ako obrovskú krivdu, dcéru už nechce ani vidieť, ale ja ako matka áno, veď je to moje dieťa.
Toto je veľmi jednostranný náhľad na vec. A hlavne, že muž vidí každý deň toho príživníka. Toto je už na smiech. Ako to čítam, začína to čoraz viac a viac vyznievať ako účelová diskusia. Vždy keď je trefná odpoveď autorka to otočí o 180 stupňov a ide sa ďalej.
Dcera chrani svoje dieta pred Vami. To je pravda. Nie, ze sa Vam za nieco msti. Tu nejde o Vas a Vasho muza a vase pocity, ale o to male.
Ak pochopite kde je problem medzi Vami, Vasim muzom a dcerou, tak budete vediet, co mate robit aj so synom.
Vas muz sa nema preco na nu hnevat, mozete sa len potlapkat vzajomne po pleci, ze vasa dcera to DALA narozdiel od jej brata...smutne...ani nechcete pochopit, kde je problem, pretoze seba a Vasu vychovu povazujete za tu naj a pritom je to cele naopak...
@acrobaleno Ja riešim syna, dcéru som spomenula len tak mimochodom, vy tu píšete o dcére.
@panda21 A co, ze deti boli v detstve rovnake? Ved psychicka porucha sa moze rozvinut neskor, co s tym ma to, ze deti bola rovnake?
Mohlo to mat u syna postupny narast, nechcel urobit zaverecnu skusku v skole, usiel z domu, nakoniec isiel na opravny termin. Odvtedy sedi doma a postupne sa opustal, postupne mohla nastupovat aj choroba.
Mozno keby sa k nemu spravali inak a mali ine naroky, tak by sa ziadna choroba nerozvinula.
Ci ty si myslis, ze u obcoh surodencov musi dalsi zivot bezat uplne rovnako? Ze ked nema problemy jeden, nebude mat ani druhy?
ako čítam autorku, mám pocit, že aj u nej je nejaká "psychická nezdravosť", žeby znaky autizmu? Totálna zaslepenosť, ani napravo ani naľavo, len to svoje stále dookola. Asi to bude generačné, vrátane autorky😉
Autorka a co tak napisat dcere smsku, mail, alebo list kde jej napises, ze sa jej velmi ospravedlnujes za vsetko cim si jej kedy ublizila a ze ti je to naozaj urpimne luto a bola by si nesmierne stastna keby ti mohla odpustit a alebo sa aspon pokusit odpustit a obnovit kontakt? Ze ti na nej zalezi a mrzi ta, ze to dopadlo takto, ze mas zaujem vediet o tom ako sa maju, ako sa dari vnucke.
Ziadne vycitky preco sa neozvala, nic negativne. Ale to musis nastavit aj svoju hlavu tak, ze jej nebudes nic vycitat iba sa urpimne zaujimat.
@korunka1 bože to je odpoveď, ozaj otrasné niečo
@fokuska Ale ja sa jej nemám za čo ospravedlniť. A ani synovi.
Ženy vy ste niektoré strašne múdre, ja by som to priala zažiť každej jednej z vás, nikdy nehovor nikdy.. Až vtedy by ste ju pochopili
@noemka2006 Kto nezažije, nepochopí.
No praveze sme niektore zazili aj na vlastnej kozi, preto to chapeme lepsie ako si myslite. A s hlaskou, ze vy sa jej nemate za co ospravedlnit ste to uplne zaklincovala. To je presne ako by som pocula vlastnu matku. A preto sa jej tiez vyhybam. Teraz si mozete spat tak, ako ste si ustlala a kludne si dalej hladkajte ego, ze vsak vy ste vo vsetkom v prave a este sa citite ohrdnuta, ze vy vnucku nevidite. A dcere gratulujem, ze z takeho prostredia vypadla. Podla mna v prvom rade nie je vam pomoci, lebo len hladate sama pred sebou ospravedlnenia ako ulavit svojmu svedomiu. Ludia sa vam tu snazia otvorit oci. A vy namiesto toho, aby ste sa aj na seba pozrela trochu kriticky, tak napisete, ze sa nemate za co ospravedlnovat. A spytali ste sa jej niekedy, ci to tak vidi aj ona? Boze dobry, je mi z toho smutno...
Presne
@apolka77 Dcéra má stále aj slovenské číslo. Na to jej volám keďže to mám zadarmo.
Ci toto fakt nie je vymyslene lebo autorka s takou pokorou a tichom znasa kritiku az vulgarne vyjadrenie na jej adresu ze sa mi nechce verit zeby takto odpovedal niekto,,,

Môj brat je taky istý ako Tvoj syn, má 33 rokov a nikde nerobí. Presne také isté zmýšľanie ako u Vás!!!!!