icon

Syn nechce pracovať, čo robiť?

16. feb 2020

Želám pekný večer, mám dospelého syna ktorý odmieta pracovať. Vraj on za 500€ robiť nebude. Je vyučený automechanik. Neviem čo s ním robiť, manžel aj ja sme sklamaní, čo robiť, vyhodiť ho z domu nechcem, bála by som sa oňho. Poraďte prosím, som už zúfalá.

23121974
19. feb 2020

@katrin21 Každý je iný,niektorí dlhodobo nezamestnaní sa flákajú kade tade,vymetajú večierky,iní hrajú automaty a predávajú všetko,porobia dlžoby,aby mali na prežitie.Nie každého zase bavia nejaké blbé počítačové hry,jeho áno.Niekto je v spoločnosti,niekto osamote,automaticky to neznamená diagnozu...Podľa článkov,popisov by mala diagnozu celá planéta,lebo asi každý by sa v niečom našiel...Tie diagnozy som spomenula okrajovo,že každý sa môže nejak začleniť.Každý máme svoje problémy a musíme makať,najľahšie je povedať,robiť nebudem za 500€ a že radšej skapem ako ísť do roboty,ako to povedal jej syn. A že toto mala autorka dávno riešiť,keď mal záchvaty a vulgárne nadával aj jej,aj jej matke.A nie,že on bude rozbíjať veci,smiať sa im do tváre a ona nič nerobila,nechala to tak.Nech sa nečuduje,kam to dospelo...

katrin21
19. feb 2020

@23121974 ale ja netvrdim nic ine , to som jej pisala aj ja par stran dozadu..pod svetlom dalsuch veci co popisala ma napadla aj tato moznost, stoji to za preverenie..
Moze mat akukolvek poruchu osobnosti aj...je toho vela,ano mala to riesit davno a nie sa chlacholit,ze je introvert.

matullienka
19. feb 2020

Toto by možno zabralo aj na tvojho syna 😉☺️

23121974
19. feb 2020

@katrin21 Nečítala som úplne všetko...Možnosť tam je,len ona sa začala upínať,že má diagnozu,len je rozdiel diagnoza a diagnoza...Určite,že má nejakú,lebo z ničnerobenia by preplo každému,aj tomu najzdravšiemu človeku.len v tom prípade bude s ním musieť aj tak niečo robiť a nie ako vyznelo,že to nechá tak.Aj takých ľudí treba integrovať a liečiť.Poznám ľudí,čo majú naozaj autistické sklony,diagnozy,ale nehnijú doma 10 rokov..Hoci aj tak si myslím,že mu preplo zo závislosti na hrách a je hnilý robiť,lebo mamička sa o všetko postará...

autor
20. feb 2020

Dobré ráno, chcela by som sa ešte poradiť ohľadom dcéry. Včera som jej písala správu, ale nebola odoslaná, volala som jej a ozval sa mi nejaký cudzí jazyk, ani neviem, čo hovoril. Čo to znamená? Je len nedostupná alebo vypnutá?

matullienka
20. feb 2020

Môže to byť jedno aj druhé pokiaľ, to nenapíšeš čo ti to povedalo tak ti nebude nikto vedieť povedať čo to bolo

autor
20. feb 2020

@matullienka Nerozumiem tomu :( Uvidím, počkám či sa správa doručí.

janage
20. feb 2020

Nebola odoslana, ci dorucena?

autor
20. feb 2020

@janage Neodoslala sa mi a nebola ani doručená.

zuzki1
20. feb 2020

Skúste zavolať Gizku Onovu, co by Vám ona poradila . V tej relácii dáva dobre rady tým co ozaj nevedia co a jak . Na syna treba evidentne inú autoritu ako ty a manžel .
Ja som normálne začala odkedy mám toto prečítané nasho 3,5 ročného syna viac zapájať do chodu domácnosti atd . Dúfam že z neho vyrastie dobrý a rozumný človek .

janickacrazy
20. feb 2020

možno si dcéra zmenila telefónne číslo, ked sa správa ani odoslať nedá

blunka
20. feb 2020

@zuzki1 ty 3,5 ročného ? Ja mám svojho ešte v bruchu 😀 a už som rozmýšľala, čo mu dám ako prvé na robotu keď vylezie 😀.
Myslím, že táto diskusia pomohla veľa matkám synov 😀 a hlavne ich nevestám 😀.

mmoonna
20. feb 2020

@zuzki ja presne to isté. Hneď som moju dcéru aj syna viac zapojila do domácich prác, aby som toto nemala v budúcnosti doma 🙂

dopolbokaodrata
20. feb 2020

@zuzki1 to je rada nad zlato 😁
Btw. tá relácia už skončila, nové diely nebudú

mimka161
20. feb 2020

Môže byť že si ju dcéra aj zablokovala. Preto správu neodoslalo a nedá sa ani dovolať

zuzki1
20. feb 2020

@dopolbokaodrata kvôli tejto diskusi by mohol byt jeden prémiový . A bola to dobrá relácia si myslím škoda že ju zrušili

andreja13
20. feb 2020

@blunka ty si ma rozosmiala, co sa ma maly na co tesit 😀 Ale nie, tak ja to chapem, tiez k tomu tak pristupujem. Tiez co sa da tak do toho maleho zapajam, nech sa uci od malicka, lebo keby som teraz okolo neho len skakala by si rychlo na to zvykol a v buducnosti myslim, ze by mu to narobilo viac problemov ako osohu

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
panda21
20. feb 2020

@mimka161 keby si ju zablokuje tak to nič nehovorí iba pipa ako keď ťa niekto zruší

karolinakr
20. feb 2020

Može byť zablokovana- skus poslať cez whats up, facebook, jej kamaratke spravu alebo ti ostava uz len sa modliť Niekedy neprinutime cloveka aby sa bavil, aj ked klacime na kolenach a lutujeme vsetky hriechy.V takych pripadoch biblia hovori, ze ked sme vsetko pre to spravili a druha strana nechce, nechaj ho ist Zrejme neodpustila ale to uz je jej problem

angi07
20. feb 2020

poznam velmi podobny pripad sedi vsetko co ste opisala aj vek.....vsetko....trvalo to rok a teraz uz mlady pan dosiel k zaveru ze takto sa neda.nemal mobil, poistky , auto sa pokazilo...je to na nervy ale tu rodicia vydrzali a teraz uz 2 mesiac krasne pracuje ale z vyplaty splaca dlh co mu rodicia zaplatili ( aspon zdravotne a nejake tie najdolezitejsie veci) tyzdenne dostava 50 eur na vikend aby mal nejaku tu slobodu...a nikdy by som si nepomyslela ze bude z neho nieco bola som presvedcena ze zacne kradnut aby mal prachy a prave naopak priznal sa ze bol hlupy ze toto spravil a normalne sa tesi do prace kazdy den...toto je pripad so stastnym koncom ( zatial) dufam ze to tak ostane a vam teda drzim palce moze to byt velmi frustrujuce

jessicai
20. feb 2020

Treba sa s ním stále rozprávať a vysvetľovať mu čo sa stane keď neplatí ako ho to neskôr dobehne. Bude napríklad potrebovať pomoc od zubára a keď neplatí asi nebude mať nárok na ošetrenie. Bude potom v bolestiach žiť. Exekútor si tiež počká na peniaze a dlh bude rásť. Keď sa niekedy zamestná budú mu to strhávat zo mzdy. Voľakedy ho to môže dobehnúť keď bude chcieť dediť. Pripadne sa zamiluje a bude chcieť mať rodinu a deti. Potom sa mu bude ťažko žiť s rodinou keď bude musieť vyrovnávať dlhy. Aj keď si myslíte, že nepočúva treba to stále hovoriť a hádam sa na neho z toho čo hovoríte niečo prilepí. Začne možno rozmýšľať nad niektorými vetami čo ste povedali.

autor
20. feb 2020

@jessicai Viete, toto všetko sme mu hovorili, je mu to celkom jedno, nezaujíma ho nič z toho. Je to smutné.

autor
20. feb 2020

@karolinakr To ani neviem čo je, ale na faceboku si ma zablokovala, nemôžem jej napísať.

karolinakr
20. feb 2020

Presne toto...Ostava ti jedine, predtym nez vecer ides spat, modli sa za dceru i syna aj za seba , a moze ich Boh obmakčiť a priviesť k rozumu.Lebo nie je nič horšie ako zle vzťahy medzi deťmi a rodičmi a ja verim tomu, že kazde zlo sa cloveku vráti..

autor
20. feb 2020

@karolinakr Nič proti ale ja nie som veriaca, nebudem sa modliť. To dcéra by sa mala, chodí do kostola ale cti otca svojho a matku svoju, tak na to zabudla.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
autor
20. feb 2020

@perdulka7 Aké pokrytecké? Snáď je to povinnosť ctiť si rodičov alebo nie? Dcéra keď sa oháňa bohom tak nech sa aj podľa toho správa. Syn samozrejme tiež.

simonka9090
20. feb 2020

No ja by som svojho syna nikdy nevihodila von na ulicu To by som bola zlá matka .. keď bude mať manželku Si uvedomý že musí pracovat

montemotherone
20. feb 2020

Tak ako automechanik bez praxe nech je rád aj za tých 500€ 😉 Sama neviem ako by som ho takto do toho dokopala. Ono na výchovu k práci je už neskoro asi len asi natvrdo nastaviť pravidlá 🤷‍♀️ Spísať mu výdavky, dať termín splatnosti a hotovo. A ak mu nestačí 500, nech si nájde dve roboty po 500 a bude mať 1000. Ľahká matematika 😉