Syn nechce pracovať, čo robiť?
Želám pekný večer, mám dospelého syna ktorý odmieta pracovať. Vraj on za 500€ robiť nebude. Je vyučený automechanik. Neviem čo s ním robiť, manžel aj ja sme sklamaní, čo robiť, vyhodiť ho z domu nechcem, bála by som sa oňho. Poraďte prosím, som už zúfalá.
@darinkaninka Nepracuje. Ja som stále verila, že sa spamätá. Ale je to stále rovnaké, jemu je takto dobre. Zdravotku mu platil úrad práce, ale rok tam už nechodí, že sa mu nechce a teraz mu prišla výzva na úhradu.
Ahoj ja som ešte úplne mladé žieňa čo vie a živote asi tak veľké hov*no ale.poviem jedno ... Sme len rodičia bohužiaľ nie neomylný kazdný z nas robí chybi niekto viac niekto menej .... Takže tie komentáre ako ste ho zle vychovali by som zahodila za hlavu nech sa každý pozrie na seba... A ešte keby ste vy navštívili psichologa možno spoločne z mužom on by vám určite najlepšie poradil ako zo synom ďalej pokračovať keď tam nechce ísť on musíte vy! Držím palce, pevné nervy, a vela sily.
Áno, asi sa stala chyba vo výchove ale zbytočne sa budeš teraz obviňovať že si zlyhala, robila si to najlepšie ako si vedela. Sustred sa teraz na to ze musíš byť rázna a dodržať ultimata ktoré mu dáš, nech už sa rozhodneš pre akékoľvek. Ale nepolavit
Baby, ona očakáva rady ako to zmeniť. Aj si priznáva chyby, ale výčitky by ste si mohli odpustiť.
Ja robím za 560e a to robim 4 roky v jednej hale. Nadavam neraz makam za 2och.
A ze netrafi k zubarovi? Ja som sla 1x na alergo tiez som bola mimo ale sadla som na rit a pozrela na internete. V dnesnej dobe ked clovek vie najst na internete vsetko nevrav ze by nevedel najst zubara preboha. Len ja si pausal platim aj telefon.
K zdravotke ... dlh sa mu vysplha a ked nahodou niekedy najde si pracu pekne si ho najdu a namiesto 500 bude robit za 300
A už tam bola spomenutá aj hrozba exekúcie asi. Vieš, že ti môžu čokoľvek zabaviť? Do zahraničia nechce?
len ho dookola ospravedlnuje
@janinah nerozhybe sa, bude otrokom svojho leniveho syna a z neho nikdy nic nebude.
No ako si si naucila mas. Nikdy nic nemusel a aby musel ked všetko mamička a taticko....Co dodať. Proste "hodit do vody nech pláva" nic viac nic menej. A nic mu nedat, nenavarit-alebo nalozim sebe, muzovi...Na PC?! No nech najskor zaplati elektrinu a internet. Chce sa osprchovať-nech zaplatí vodu. Inak nech spi aj na lavičke v parku...
@lenkakravcova Perfektne vystihnute 👍
Fesacik ma "mamahotel" a chudacikovi hadam aj rit utiera. Ale hlavne vie ze kde je plná ladnicka bez jeho pričinenia. A kks ze toto podporuje chlap-otec rodiny asi leb preto aby mal kľud od zeny....
On sa ti osem rokov skeri poza chrbát do ksichtu aká si blbá s mužom že ho živite..a ty sa o neho "chudáčika" gramblaveho bojíš. 😀 To je dobra komédia.
Nechce nič robiť? Nebude jest.
Nebude mať čo jest? Začne si hľadať prácu (alebo aspoň brigádu). Neboj, po dvoch dňoch bez jedla sa vynajde.
Už len aby si sa odhodlala k tomu prvému... Prestať nakupovať a variť konečne pre neho. Var len pre seba a muža. Dve porcie. Nič viac. A on nech si obhryza aj omietku.
Trochu sa vzchop ženská,, alebo ho chceš vari dojčiť do dôchodku?
Akoby som čítala o svojom švagrovi. Sedí doma, mama navarí, operie, všetko má zadarmo. Keď jej dohovárame, tak hovorí, že ako sa kvôli nemu trápi, ale zároveň dodá, že "a čo mám s nám robiť". To je tá opičia láska, vy mu nepomáhate, ale len škodíte. Ak ho máte rada, čo verím, že áno, veď je to váš syn, tak jediné, čo z lásky k nemu môžete urobiť je, že mu nastavíte pravidlá. Buď bude pracovať a prispievať na domácnosť, alebo bude musieť odísť. To je jediný dôkaz lásky, ktorý mu dáte. Pretože jedine toto mu pomôže. Ak to necháte tak, ako je to teraz, tak mu jedine ublížite. Radšej pár bezsenných nocí teraz, keď ho vyhodíte, ako žiť celý život s vedomím, že som svojmu synovi nepomohla. To len budú bezsenné noci.
@janinah Ja ho neospravedlňujem, čítam Vaše rady a názory. Skúsim v prvom rade psychológa, moja švagriná má známu a dohodnem sa na postupe. Ja som veľmi vďačná za rady lebo už som zúfalá.
@syslik81 mimo temy ale k tej wifi som si spomenula na obr na Fb kde je odkaz od mamy kds je napisane ze ... mile deti heslo na wifi su saty nejakej postavy z nejakej knihy. Nie filmu ale knihy. Trz citam Grof monte Christo" 😂😂😂
@lenkakravcova Asi tak on chudák nemá kamosov ci frajerku len doma kkt honi a ma všetko co potrebuje....
@evittam Toto ste si mohli odpustiť, je to nemiestne.
A na co psychológa? Pre koho? Pre teba? Ved tvrdíš ze je zdravy. On nepotrebuje psychológa ale pekne dostat "na hubu" od života.
Inak vacsina uspesnych ludi tvrdi, ze si presli v zivote vela sr****ami. Tak mu to tiez dopraj
No nie je. Je to bohužiaľ fakt. Zivis doma darmožráča a este sa ti smeje do ksichtu aj otcovi. To kde zijete? Som len tvrdo uprimna.
On nikdy nic nerobil?! Len okolo rite ste mu skakali?
Fakt, co planujes robit, aspon nieco z tohto?
1-zakazat rodine mu davat peniaze,
2- nevarit mu
3- neprat mu
4- zobrat mu ten pocitac/zmenit heslo na wifi?
Môj syn ma 12 a vie ze nic nie je zadarmo. Niečo chce tak vie ze najskôr výsledky v skole a doma upratat-povysavat, utriet prach, dcerka to uz vie tiez-ma 6.

Jasné, každému sa ľahko povie, že vyhodiť z domu, pokiaľ nejde o ich dieťa. Proste ste ho nenaučili žiadnej úcte. Bude to tvrdé, ale s tým počítačom musíte seknut, nech sa aj poserie s prepáčením. Je to váš počítač. Ak chce svoj nech si kúpi a prispieva na elektrinu. Ak začne robiť bordel vyhrozte sa mu s políciou, alebo čo. Prvú lekciu do života musí dostať od rodičov. Inak ho život naučí tak, že to nedopadne dobre.