icon

Syn nechce pracovať, čo robiť?

16. feb 2020

Želám pekný večer, mám dospelého syna ktorý odmieta pracovať. Vraj on za 500€ robiť nebude. Je vyučený automechanik. Neviem čo s ním robiť, manžel aj ja sme sklamaní, čo robiť, vyhodiť ho z domu nechcem, bála by som sa oňho. Poraďte prosím, som už zúfalá.

lucks6
3. mar 2020

ja by som to takto isto nemohla trpiet, bolo by mi ho luto, nevravim, no isto by som to takto netrpela. dala by som mu tyzden an to, aby si daco nasiel a ak nie, tak by som ho vyhodila a nech sa stara

karolinakr
6. mar 2020

No a ako? Bola u vas psychologička a čo zistila? Ake navrhla riešenie? Pohli sa veci niekam či syn sa smeje a všetko po starom? To by ma zaujímalo

karolinakr
6. mar 2020

Dali ste mu navrhy,nech si najde brigadu a platí 100€; on sa zasmial a čo ďalej?

fokuska
6. mar 2020

Aj mna zaujima ako sa to vyvija, co povedala odbornicka, ako to funguje po poslednom ultimate.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
karolinakr
6. mar 2020

@perdulka7 tak autorka urobila kroky, ze volala toho psychologa, mala reč so synom nevarila atd.Ale manžel ju musi podporit a ked sa im syn smeje do očí a nerešpektuje ich, problem bude niekde inde.To je ta opičia láska + je agresívny a jedneho dňa to može skončiť tsk, že autorka bude v Novom Čase, lebo podarený synáčik ju zaškrtil, lebo mu nedala router

merkelica
7. mar 2020

no ja by som tiez za 500 eur nevstal ani z postele :D

eva8
7. mar 2020

@merkelica a priživoval by si sa na rodičoch, kým by s nič iné nenašiel?

eva8
7. mar 2020

nech skúsi ísť do zahraničia, dobrá škola

merkelica
7. mar 2020

@eva8 samozrejme ze nie, ale ja som si to zariadil tak, aby som zarabal viac nez tych 500 eur... cize v prvom rade by som pracoval na tom, aby som nebol odkazany na job, kde mi daju 500 eur

fokuska
7. mar 2020

@merkelica Tu ale ide o to, ze za 500€ ani nevstane, takze lepsie mu je mat 0 a rastuci dlh na zdravotke.

Je rozdiel ked sa nepridivujes a mozes si vyberat, vtedy ok, povies si, ze za 500 nie, beriem inu ponuku.

merkelica
7. mar 2020

@fokuska ano ja tomu rozumiem, mas pravdu, suhlasim.. to co som napisal bola prva vec co ma napadal a v danom kontexte to bola samozrejme blbost, porovnavam dve uplne rozdielne situacie..

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
karolinakr
8. mar 2020

@perdulka7 😁😁

rosienka
9. mar 2020

Tak čo sa deje s tým príživníkom? Asi by mu bolo vhodné od vás rodičov vysvetliť, že príživníctvo je trestné a že sa mu to vaše doterajšie vydržiavanie započíta v dedičnom konaní. Takže by som si to na jeho mieste rýchlo rozmyslela... ty si sa tu dosť rozhorčovala, ako budú obe deti dediť rovnakým dielom. Ale zamyslela si sa nad tým, že synacik vás už pekné roky “vyžiera”, naproti tomu dcéra je samostatná a neplatíte na ňu ? Čiže by ste to synovo príživníctvo mali zohľadniť pri dedení. Čiže nie potom všetko rovným dielom, lebo on si svoj diel už odžral a odbýval. Takze nech sa zobudí a prestane rehotať, lebo bude z neho bezdomovec v deň vašej smrti...

bmuller
9. mar 2020

@rosienka Myslim, ze autorka polozila otazku aj odbornicke, ktora jej odpovedala v duchu vacsiny nazorov, ake padli aj tu https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna...
Ono problem je, ze rad moze byt aj milion, ale kym sa nezmobilizuje autorka s manzelom, vsetky budu marne ☹

rosienka
10. mar 2020

@bmuller hej, čítala som túto “radu” už dávno a nezdá sa mi ani fundovaná, ani nejako prínosná. A navyše tam opomenula aj toto hľadisko príživníctva, ktoré je v tomto prípade naozaj dôležité zohľadniť, aké lavírovala tam výrokmi typu: syna nezmeníte, závisí od toho, čo chcete dosiahnuť, syn si zvykol na štandard .... a podobné prázdne reči. Isteže je to na autorke, nikto za ňu zmenu neurobí, ale treba si naliať čistého vina a nechodiť okolo horúcej kaše.

fokuska
10. mar 2020

@rosienka Ja mam pocit, ze dotycna pani odbornicka odpoveda na kazdu jednu otazku taketo prazdne vseobecne reci, cize to nie je ziadna realna pomoct... viem, ze su to zlozite temy a z tych par viet nie je jednoduche poradit, ale v ramci tejto diskusie tu boli 100x lepsie a napomocnejsie prispevky ako d tej odbornicky.

bmuller
10. mar 2020

@fokuska
@rosienka Asi sa zhodneme, ze ani najsamsuperlepsi odbornik nezmoze absolutne nic, ked to dotycny/a nerealizuje... (a akoze zas neocakavam, ze na anonymnom fore na otazku v par vetach dokaze dat, hoci odbornik, v par vetach nejake uzasne trefne rady). Len som tam chcela povedat, ze napriek 50 stranam rozoberania tohto problemu /mam dojem, ze celkom rekorkdne vzhladom k pomernej irelevantnosti problematiky pre mamicky najma s malymi detmi/ autorke nestacili ani tieto rady, tak ocakavala este neviem co .... 😒

karolinakr
10. mar 2020

Autorka, nenapinaj nás!! Ako to skončilo? Si ešte na žive? Lebo bez routera a nutenim do prace syn mohol dostať zachvat zurivosti.Či si si celú tému vymyslela?

lavender273
10. mar 2020

@karolinakr mam pocit ze uz sa koniec nedozvieme 🙂
Podla mna je vsetko po starom, a vsetci su 'spokojní'

korunka1
10. mar 2020

V dnesnej situacii je aspon isté,ze chalan je v dokonalej karantene a nic mu nehrozí 🤣😏🤭

23121974
10. mar 2020

@lavender273 Internet fičí na 100%,navarené má tiež,je o neho postarané ako o bábätko...Darmo sme sa snažili v 50-tich stranách poradiť 🙄

karolinakr
11. mar 2020

@lavender273
@korunka1
@23121974
Tak zobrali router, syn pobuchal o dvere, par x vratili ho spat, tatko ppvedal, ze on varit bude, lebo neumre kvoli nemu od hladu, zachvili dojde aj exekutor, syn sa len zasmeje, hodi na postel, rodičia zaplatia a bude im na krku do 70ky a rozpravke bol koniec

pieksamaki
11. mar 2020

Treba ho vyhodit....ak nebude pomahat....ci uz s upratovanim alebo inymi domacimi pracami....moze ist robit aj do pokladne....musi sa rozbehnut....
Kazdy pracoval za malo na zaciatku.....musi pochopit niektore veci.......
To je choroba dnesnych mladych ludi pri pocitaci. Pri mobile

pieksamaki
11. mar 2020

Je dolezite, aby sa u neho nerozvinula schizofrenia.....prave z toho ze je sam so svojimi myslienkami...a ze byva agresivny.....
Zasla by som za psychiatrom.
Nemate to ako rodicia lahke.....ale treba to podchytit.......

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
pieksamaki
11. mar 2020

@perdulka7
Nie....preco?
Presla som zvacsa prispevky od autorky....

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
katina02
11. mar 2020

Tak ale vieš, komu niet rady, tomu niet pomoci. Zatvára oči pred tým, že ich len využíva, no k tomu len toľko, že treba spraviť rázny rez... Nič viac nepomôže a či pred tým bude zatvárať oči alebo nie, to už je len na nej