Syn nechce pracovať, čo robiť?
Želám pekný večer, mám dospelého syna ktorý odmieta pracovať. Vraj on za 500€ robiť nebude. Je vyučený automechanik. Neviem čo s ním robiť, manžel aj ja sme sklamaní, čo robiť, vyhodiť ho z domu nechcem, bála by som sa oňho. Poraďte prosím, som už zúfalá.
No a ako? Bola u vas psychologička a čo zistila? Ake navrhla riešenie? Pohli sa veci niekam či syn sa smeje a všetko po starom? To by ma zaujímalo
Dali ste mu navrhy,nech si najde brigadu a platí 100€; on sa zasmial a čo ďalej?
Aj mna zaujima ako sa to vyvija, co povedala odbornicka, ako to funguje po poslednom ultimate.
@perdulka7 tak autorka urobila kroky, ze volala toho psychologa, mala reč so synom nevarila atd.Ale manžel ju musi podporit a ked sa im syn smeje do očí a nerešpektuje ich, problem bude niekde inde.To je ta opičia láska + je agresívny a jedneho dňa to može skončiť tsk, že autorka bude v Novom Čase, lebo podarený synáčik ju zaškrtil, lebo mu nedala router
no ja by som tiez za 500 eur nevstal ani z postele :D
nech skúsi ísť do zahraničia, dobrá škola
@perdulka7 😁😁
Tak čo sa deje s tým príživníkom? Asi by mu bolo vhodné od vás rodičov vysvetliť, že príživníctvo je trestné a že sa mu to vaše doterajšie vydržiavanie započíta v dedičnom konaní. Takže by som si to na jeho mieste rýchlo rozmyslela... ty si sa tu dosť rozhorčovala, ako budú obe deti dediť rovnakým dielom. Ale zamyslela si sa nad tým, že synacik vás už pekné roky “vyžiera”, naproti tomu dcéra je samostatná a neplatíte na ňu ? Čiže by ste to synovo príživníctvo mali zohľadniť pri dedení. Čiže nie potom všetko rovným dielom, lebo on si svoj diel už odžral a odbýval. Takze nech sa zobudí a prestane rehotať, lebo bude z neho bezdomovec v deň vašej smrti...
@rosienka Myslim, ze autorka polozila otazku aj odbornicke, ktora jej odpovedala v duchu vacsiny nazorov, ake padli aj tu https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna...
Ono problem je, ze rad moze byt aj milion, ale kym sa nezmobilizuje autorka s manzelom, vsetky budu marne ☹
@bmuller hej, čítala som túto “radu” už dávno a nezdá sa mi ani fundovaná, ani nejako prínosná. A navyše tam opomenula aj toto hľadisko príživníctva, ktoré je v tomto prípade naozaj dôležité zohľadniť, aké lavírovala tam výrokmi typu: syna nezmeníte, závisí od toho, čo chcete dosiahnuť, syn si zvykol na štandard .... a podobné prázdne reči. Isteže je to na autorke, nikto za ňu zmenu neurobí, ale treba si naliať čistého vina a nechodiť okolo horúcej kaše.
@rosienka Ja mam pocit, ze dotycna pani odbornicka odpoveda na kazdu jednu otazku taketo prazdne vseobecne reci, cize to nie je ziadna realna pomoct... viem, ze su to zlozite temy a z tych par viet nie je jednoduche poradit, ale v ramci tejto diskusie tu boli 100x lepsie a napomocnejsie prispevky ako d tej odbornicky.
@fokuska
@rosienka Asi sa zhodneme, ze ani najsamsuperlepsi odbornik nezmoze absolutne nic, ked to dotycny/a nerealizuje... (a akoze zas neocakavam, ze na anonymnom fore na otazku v par vetach dokaze dat, hoci odbornik, v par vetach nejake uzasne trefne rady). Len som tam chcela povedat, ze napriek 50 stranam rozoberania tohto problemu /mam dojem, ze celkom rekorkdne vzhladom k pomernej irelevantnosti problematiky pre mamicky najma s malymi detmi/ autorke nestacili ani tieto rady, tak ocakavala este neviem co .... 😒
Autorka, nenapinaj nás!! Ako to skončilo? Si ešte na žive? Lebo bez routera a nutenim do prace syn mohol dostať zachvat zurivosti.Či si si celú tému vymyslela?
@karolinakr mam pocit ze uz sa koniec nedozvieme 🙂
Podla mna je vsetko po starom, a vsetci su 'spokojní'
V dnesnej situacii je aspon isté,ze chalan je v dokonalej karantene a nic mu nehrozí 🤣😏🤭
@lavender273 Internet fičí na 100%,navarené má tiež,je o neho postarané ako o bábätko...Darmo sme sa snažili v 50-tich stranách poradiť 🙄
@lavender273
@korunka1
@23121974
Tak zobrali router, syn pobuchal o dvere, par x vratili ho spat, tatko ppvedal, ze on varit bude, lebo neumre kvoli nemu od hladu, zachvili dojde aj exekutor, syn sa len zasmeje, hodi na postel, rodičia zaplatia a bude im na krku do 70ky a rozpravke bol koniec
Treba ho vyhodit....ak nebude pomahat....ci uz s upratovanim alebo inymi domacimi pracami....moze ist robit aj do pokladne....musi sa rozbehnut....
Kazdy pracoval za malo na zaciatku.....musi pochopit niektore veci.......
To je choroba dnesnych mladych ludi pri pocitaci. Pri mobile
Je dolezite, aby sa u neho nerozvinula schizofrenia.....prave z toho ze je sam so svojimi myslienkami...a ze byva agresivny.....
Zasla by som za psychiatrom.
Nemate to ako rodicia lahke.....ale treba to podchytit.......
@perdulka7
Nie....preco?
Presla som zvacsa prispevky od autorky....
Tak ale vieš, komu niet rady, tomu niet pomoci. Zatvára oči pred tým, že ich len využíva, no k tomu len toľko, že treba spraviť rázny rez... Nič viac nepomôže a či pred tým bude zatvárať oči alebo nie, to už je len na nej

ja by som to takto isto nemohla trpiet, bolo by mi ho luto, nevravim, no isto by som to takto netrpela. dala by som mu tyzden an to, aby si daco nasiel a ak nie, tak by som ho vyhodila a nech sa stara