Syn nechce pracovať, čo robiť?
Želám pekný večer, mám dospelého syna ktorý odmieta pracovať. Vraj on za 500€ robiť nebude. Je vyučený automechanik. Neviem čo s ním robiť, manžel aj ja sme sklamaní, čo robiť, vyhodiť ho z domu nechcem, bála by som sa oňho. Poraďte prosím, som už zúfalá.
A za tych 7-8 rokov alebo kolko to je, ti dala rodina ake rady? A vy ste to ako riesili? Ked povedal pvy mesiac po skole, ze nebude pracovat, dalsi... polroka... vtedy bolo potrebne stopnut to a vyhodit ho, nech prevezme zodpovednost a stara sa.
Ale nie, behanie po potvrdenia namiesto neho, ze si akoze hlada pracu, hladanie prace, varenie, full servis a starostlivost. Ved vy ste si ho tak naucili.
Ked ho manzel vyhodit nechce, tak ake navrhuje riesenie? Ako si to on dalej predstavuje?
A internet je zapnuty? Jedlo nakupene, mate navarene? Pocitil nejako syn dosledky toho, ze ste sa rozhodli nieco zmenit? Ak nie, ma vas na haku, trosku sa nahnevate, ponaavate mu, par dni je akze zle a potom sa vsetko vrati do starych kolaji... nestojite si za slovom, jasne, ze sa vam vysmieva.
Ok, ťažko dávať diagnózy na diaľku, ale ako čítam tvoje príspevky a objasnenie, mám silný pocit, že by mohol byť autista. Jeho správanie nie je v poriadku a možno ani tak vy nie ste všetkému na vine. Jasné, že sa urobili chyby, ale hlavnou chybou je neriešenie jeho psychického stavu. Nadávky, vyhrážky a ultimáta sú pravdepodobne to posledné, čo potrebuje na vyriešenie situácie. Musíte trvať na tom to riešiť ďalej s odborníkmi, ako tu všetci radíme. Neuspokojiť sa s tým, že psychologička tu bola a nerozprával sa s ňou a radšej ušiel. Veď to hovorí samé za seba! Uteká pred ľudmi a problémami. Spôsobuje mu to veľký stres, ale žiaľ bohu to musí prekonať a snažiť sa to zlepšiť. Snažte sa s ním skôr milo a privetivo a nápomocne porozprávať, aj viac krát, lebo určite bude uhýbať. Ak mu chcete pomôcť, tak vytrvajte v úsilí.
@rosienka
Ja si to tiez myslim....zial ze spravanie nasvedcuje k lahkej forme autizmu.....co nie je hanba....ale skor oslobodnie od toho...ze treba najst odbornu pomoc.....
Kazdy mame svoje tazkosti...to nie je puberta..to nie je rebelizmus v 27 rokoch....a psycholog to nemoze uzavriet z jednej navstevy ze chlapec odisiel...treba hladat dalej....chlapec sa musi zamestnat.......aby napredoval v akomkolvek smere.....praca posuva cloveka...on takto stagnuje.....
....skor by bolo normalne...ze sa so psychologickou pohada v rozhovore .v takom vyzname co sa do neho stara.....
Ale naozaj jeho interakcia s ludmi je zvlastna ....
Akoze od 1.prispevku na strane 4. tvrdim, ze ma diagnozu, lebo toto spravanie nie je normalne. Je to vlastne aj jeho ospravedlnenie a navod, ze bude potrebovat iny pristup - lekari vedia pomoct, maju na to vzdelanie, prax atd
Na druhej strane sme vyprovokovali autorku, aby nieco spravila a tu lekarku zavolala.Ale nedokazu syna prinutit, aby 5 minut s nou sedel.Rodičovska autorita žiadna absolutne.Nonsens.Tak od tohto sa vďetko odvijalo.Syn sa otočil na pate a tym sa vsetko vyriesilo.Autorka uz nema ake dalsie paky pouzit...On je tam kral.On je tam pan.Co pn povie, vsetko plati.Ako piska, tak rodičia skaču.V normalnej rodine rodičia určuju pravidla, ale v tejto rodine nie.Tu urcuje pravidla sy.A ked matka povie, podme riešiť tvoj problem a syn sa ofukne a otočí zadkom, tak rodičia to budú rešpektovať
Toto je opičia láska. A konči sa vačšinou tragicky, lebo ten syn nema vobec žiadne hranice
Už či je chorý či nechorý, či ma duševnr problemy či nie, ak rodičia povedia, že si želaju, aby vravel s doktorom, v zdravej rodine decko vyjde v ustrety
Tu mu dali taku vyhodu, že dokonca doktor prišiel do domu!!Syn nemusel nikam chodit ldn 10minit traviť v jeho ptitomnosti a rodičia neboli schopni to zariadiť?
Ako soŕry, ale ako rodičia ste totalne zlyhali
No pekne. Tolko stran a stale o tom istom. Ziadny posun. Moj osobny nazor je bohuzial taky, ze vas syn ma zdravotny problem. Typujem autizmus. Tie jeho prejavy na to pekne sedia. Ziafna spolocnost, kamarati, len urcity druh zaujmu a strasne vykyvy nalad,hlavne agresivita. A nedrzi ocny kontak.smeje sa v situaciach, v ktoryh by zdrwvy clovek tqkto nereagoval. Su rozne forny autizmu. Aj moja dcerq ho ma a na prvy pohlad poviete zdrave dieta.preukazuje sa to hlavne v stresovych situaciach a vo veciach, ktore jej nevyhovuju. Diqgnostika trvala velmi dlho. Ako pisem na pohlad to nikomu ani nenapadlo. Vzdy sme ju mali za inu, ale z autizmom sme to nespojili. Dospely zdravy clovek nereaguje tqkymto sposobom. Ani sa twkto nechova. Potreboval by psychiqtricke vysetrnie, ale teraz v jeho veku ho k tomu dobrovolne twzko dostanete. Je to moj nazor na to co som si precitala a z vlastnej skusenosti. Zvazte vysetrenie. Zdravy dospely clovek nemoze byt az takto lahostajny k uradnym veciam, nemqt respekt pred nikym a nevychadzat z domu.mohli ste tu popisat viac o jeho spravani, zvykoch. Syn ma uz 27.v jeho detstve sa autizmus nediagnostikoval. Taketo deti vtedy presuvqli do specialnych tried ako no poviem to jemne menej chapave. Ale je to len moj nazor. Z toho co som si precitala. Bolo by dobre napisat o nom viwc. A ak je to twk jeho v zivote do prace nedostanete.a este k tomu jeho snu vycestovat. Mlady cielavedomi clovek, ktory ma takyto sen pre to robi vsetko. U neho je to len taka predstava v hlave. Nic viac
Ešte raz sem píšem, dcere sa snažím dovolať no nedvíha, aj kvôli tomu vírusu teraz sa bojím, neviem či je v poriadku, čo napísať aby sa ozvala?
Uz som ti radila co - ospravedlnit sa, ze uprimne lutujes ak si jej ublizila atd - najdi si spatne moj prispevok na tu temu.
Odpovedala si ze sa jej nemas za co ospravedlnit a nic si jej neurobila. Tak co teraz cakas? Ake ine rady?
@fokuska Podľa môjho názoru nie, nič tak strašného sme jej neurobili, no musela upratovať, a? Nebili sme ju, netýrali. Ale dobre, pokúsim sa, ďakujem za odpoveď.
Chybu vidiš len v tom upratovaní? Šťastny to rodicia 🤔
@korunka1 Tak ničím sme jej neublížili, to ona nám, veď nám stále klamala. Tiež sa za to nikdy neospravedlnila, klamala nám do očí stále.
Bud si budes stat za svojim a aj dcera si bude stat za svojim a ignorivat ta.
Alebo prekusnes hrdost a s pokorou sa ospravedlnis a poprosis o odpustenie a budes sa snazit znova nadviazat vztah.
To nemá význam, keďže nie si schopná si priznať chybu a úprimne sa zamyslieť, prečo dcéra s vami nekomunikuje. Stále si ideš len to svoje. Či už vo vzťahu k dcére alebo aj synovi. Tebe už nie je pomoci.
@mmoonna Ale ako jej môžem veriť keď neustále klamala, pri nej človek nevie čo je pravda s čo je lož.
@mmoonna To je podľa vás v poriadku klamať s obhajovať to tým, že som jej nehovorila že ju ľúbim alebo som niečo v hneve povedala, veď sa aj vy uvedomte.
A stále nikde odpoveď,či príživníkovi internet veselo fičí a má jedlo niekoľkokrát denne k dispozícii 🙈
@23121974 Chcem riešiť dcéru, muž ju doma nechce, ale ja ju vidieť chcem. Čo robiť?
Tak vidíš a už sa ukazuje, prečo je dcéra taká aká je. Je to predsa tvoje dieťa, prečo si jej nehovorila, že ju ľúbiš? Musela robiť oveľa viac ako tvoj syn, pretože to ženy predsa "musia", nehovorila si jej, že ju máš rada, len príkazy, zákazy. Synovi si zaplatila vodičák, lebo však chudáčik nepracuje, dcéra si ho musela zaplatiť sama, lebo však ona bola šikovnejšia. Ty si myslíš, že to dieťa nevidí a nevníma rozdiely, ktoré si medzi deťmi robila? A ešte sa čuduješ, že ti klame. Však sa jej ani nečudujem, keď má takú mamu. To jej klamanie bol vlastne jej spôsob obrany pred vami!
@mmoonna prosím Vás, ja tu už nechcem vyťahovať špinu na dcéru, ale ona stále klamala, nechodila do práce, kradla peniaze. To je málo? Chceli sme aby pracovala, nič nemusela prispievať na domácnosť, len nech pracuje a odkladá si. Ale ani to nie.
@mmoonna všetko tajila, s ničím sa nezdôverila, nevedela som kde je, čo robí, ako sa má, nevidela som ani fotky jej kamarátov, jej priateľa, ani nám ho nepredstavila.
@mmoonna bola doma asi dva mesiace späť, nedala vedieť, radšej bola u kamarátky
Ale, zrazu už kradla, to sú mi veci.. Ešte co si v myslíš aby si na ňu nakydala? A synáčik ti nič nekradne, tomu ochotne dávaš? Ja mat teba za mater, tak sa dám radšej adoptovať nejakému gay páru.
@dopolbokaodrata To nie sú výmysli, nepísala som to, lebo pôvodne to nemalo byť o dcére. Je to pravda, kradla.
@dopolbokaodrata Syn ju niekoľkokrát nachytal vo vchode keď mala byť v práci.
Ale však hľadaj príčinu aj v sebe, prečo je dcéra taká aká je. Však ona sa taká nenarodila, nie? Stále len na ňu vyťahuješ, aká bola, čo všetko zlé urobila, ale PREČO to robila???? Prečo pred tebou všetko tajila? Prečo ti ani priateľa nepredstavila? Prečo ti klamala? PREČO???? Niečo sa predsa muselo stať, keď sa takto správala. Predsa sa nezobudila jedno ráno a bola taká nie? Nechcem robiť z tvojej dcéry anjela, lebo určite nie je, určite má svoje chyby, ale bolo by dobré, keby si si svoje chyby konečne priznala aj ty. A nie len dookola omieľať, ako ste vy nepochybili a všetko robili správne. Niekde sa stala chyba, aj keď ty si myslíš, že ste ako rodičia nikde nepochybili.
@mmoonna Prečo niekto klame? Dá sa na to vôbec odpovedať? Jednoducho klamala, stále klamala.
Dobre, ako myslíš, ja už končím, nemá to zmysel.
@mmoonna Vy by ste sa na to pozerali? Nič mi nepovie, všetko skrýva, tají, manžel je z nej sklamaný. Všetko to na mňa dolieha.

Prosím ťa aké rady ti dávajú keď ich považuješ za zbytočné?