Syn nechce pracovať, čo robiť?
Želám pekný večer, mám dospelého syna ktorý odmieta pracovať. Vraj on za 500€ robiť nebude. Je vyučený automechanik. Neviem čo s ním robiť, manžel aj ja sme sklamaní, čo robiť, vyhodiť ho z domu nechcem, bála by som sa oňho. Poraďte prosím, som už zúfalá.
Do prace ho nedostat, lebo ho v tom podporujete. Akoze nechces mu zle, ale zaroven mu robis uplne najviac zle ako sa da. Obavam sa vsak, ze uz je neskoro. Nechcem byt skeptik, co cakas, ze sa zmeni v 27 rokoch? Zivite ho, vsetko mu platite, do skoly ho otec vozil autom....Nema nejake depresie? Psychicke problemy? Nikam nechodi, nema zaluby, robit nechce....Nechcem vytahovat trapne klise psycholog, ale chlapec ma 27 a zit ani neplanuje, len preziva....strasne smutne.
A viedli ste syna k niečomu? Napr. povinnosti, zodpovednosť, samostatnosť?
Keď teda chce veľa zarábať, nech si hľadá prácu v zahraničí. Či ani to mu nevonia?
@mircalla Je to smutné, to nepopieram. Už neviem čo robiť preto aj píšem sem, už sa chystám každej slamky. Trápi ma že je osamelý a nikoho nemá a zároveň má hnevá ako sa správa a tiež to, že nepracuje. O depresiách alebo iných problémoch neviem, nezdá sa mi
@rebeka7501 My s mužom sme vždy pracovali, vedel že treba pracovať že zadarmo nič nie je.
@darinkaninka Sníva o Amerike.
Mam problem napisať niečo slušné. To je ako z veľmi zlej knihy. Dospelý vychcaný darmožrač, rodičia uplne mimo. Kym som neprečitala, že bulo ma 27 rokov , skoro som mater ľutovala. Dvakrát nepoviem, ze ho prebaľuješ a pije chlapček z fľaše. Ďalej ho ospravedlňuj, dotuj a staraj sa oňho. Len tak ďalej ..dobre to robiš
Tak preto ho teraz živíte?
Boli ste pre neho ako seriál o ideálnej rodine. No mal nejaké povinnosti on?
S tym jedlom asi vela neurobis lebo ak budete v praci, kto mu zabrani zobrat si nieco z chladnicky? Ak sa rozhodnete dat mu ultimatum najst si pracu inac vyhadzov, radim ti bezbecne ukryt cennosti lebo vam ich moze ukradnut a este je tu riziko, ze vam nieco od zlosti znici.
V tomto prípade by som bola ochotná zaplatiť za neho ešte raz. Na jednosmernú letenku.
@darinkaninka tiež som to šla písať,teraz sú aj dobré akcie..
Preco si si myslela, ze si ho vychovala dobre? Na zaklade coho? Nic ho nebavi, nema o nic zaujem, nechce robit, nema kamaratov, nevie vybavit zakladne veci a ty si myslis, ze si ho dobre vychovala? Prepac, ale nemozem toto ani citat. Plus ked mu zoberiete PC je agresivny? Tvojej matke vulgarne nedava? To, ze by ste s muzom pracovali neznamena, ze to vie aj on. Zjavne nie. Akoze koncim, s tymto pristupom nemas sancu. Bude u Vas byvat este tak dalsich 30 rokov a nic nerobit, nic ine cakat nemozes. A davajte mu aj rodina dalsie peniaze na narodeniny a sviatky, nech ma z coho "sporit"....A nemusim ti hovorit, ze o neho v zivote ziadna baba nezakopne, mozno daka fetacka...
Logicky, ze je osamely, ked svoj zivot travi pri PC, ktory mu este platite. Zena, vsak sa preber.
Su deti, co sa "pokazia" cez pubertu a "napravia" po nej. Ze blicuju v 16tich, vyhodia ich zo skoly, v 20tke dostanu rozum a dorobia si skolu, najdu pracu. Tvoj syn uz nie je pubertak, uz je dospely, ma 27r, rozum dospeleho, je iba vychcany a lenivy. A bude dovtedy, kym mu to budete umoznovat. Alebo kym si nenajde babu, ktora mu povie, ani nahodou s tebou nic nechcem mat, kym nebudes mat byvanie a pracu. Ze si ani nesuchne s nikym, kym nezacne makat. Ale to moze byt aj v 40tke.
Osamely je, lebo lezi doma, je iba za pc a nema co komu ponuknut. V praci pozna novych ludi ...
Keby bol leniva baba, tak ju staci zavesit nejakemu chudakovi na krk, s 2-3 detmi by nemusel(a) nikdy pracovat. Takto zostane na krku vam a bude zit z vasich dochodkov.
@dejka77 No už zničil dvere, našťastie nikdy nič neukradol.
@rebeka7501 Keď bol malý tak sme chceli len aby sa učil a doma aby bolo upratané.
Tak mutú Ameriku zaplaťte 👍😂😂
Fuha...necitam vsetky komenty.
Mne sa ale zda,ze teda vychovany pre realny zivot nie je.
Ved ked len hra a spi...mlady clovek.ty brdo...a to mu trpis????
To ho chovas a nechas ho len tak ponima ruce vyspavat?za bieleho dna???
Kto mu dava na narodeniny ci meniny peniaze???
Snad nie vy,rodicia...
Vezmi pocitac a schovaj.
A ako hovorievala moja starka"zasranou metlou" by som ho hnala,nech ide nieco robit!!!
On vie ze sa o neho bojis.ma taku istotu vo vas,ze si z vas robi prdel.
Vezmi povitac a kaz mu nieco robit!
Ak nie,pekne ho zbal a nech skusi,co je zivot!
Aj tebe bude lahsie-najde si priatelov,mozno frajerku...co ty vies.
Ved to je do neba volajuce!
Mlady zdravy chalan!!!
Kolko ludi by chcelo pracovat a nemoze!
Ze si rodic nepiradi s deckom.to nikdy nepochopim...sory
Btw kto mu kupil ten počítac...🤣🤣🤣🤣
Vsak mu ten PC zoberte, a ked nieco rozmlati pripadne na Vas fyzicky zautoci zavolajte policiu. Musis byt jedine tvrda, uz si to posrala dost. Nemozem ti povedat nic dobre, neni co.
S tou letenkou to myslím vážne. Známa je v Pittsburghu, teraz s ňou šla aj dvadsaťročná dcéra. Keď si tam našla prácu žena, aj on nájde. Sú tam automobilky. Podmienkou je aká taká angličtina.
Mas tu 6 stran co mas robit. Z domu ho nevyhodis, praktizovat mama hotel neprestanes, dotovat ho cela rodina neprestane, internet nevypnes, takze co vlastne chces?
Ja ze sa bavime o 18-19r chlapcovi po skole, a to 27 rocny chlap. Mal by dostat po hube od zivota a na rovinu poviem, ze aj od manzela z oboch stran, akoze na co cakate? Co by sa muselo stat aby ste sa spamatali?
Tuto diskusiu by si povinne mala precitat kazda matka, ktora za deti aj dycha a ich jedinou povinnostou je rano sa zobudit.
Necitala som6 strán, ale je len jedn lahky recept - prestaň dávať vreckové, zabezpečiť iba základne životne potreby, vyprac izbu, na zem matrac, deku, 2 trička, 1 rifle (ideálne zo sekáča) a tenisky. Na jedlo prídel, len základne potraviny. Zrušiť všetky vyhody ako je platenie paušálu, mobilu, wifi, cestovania atd.
Neurobili ste chybu niekde vo vychove? Viedli ste ho k pracovnym povinnostiam, k domacim pracam? Aky bol,ked studoval? Uz teraz je neskoro zavadzat pracovne navyky. Skusila by som aj psychologa,to ze cele dni prespi a presedi za pc,nieco s nim nie je v poriadku.
Teraz čakáš, že sa nejakým zázrakom zmení to, čo ste 27 rokov zanedbávali? Bohužiaľ, čo ste si vychovali, to máte a toto vám aj ostane na krku do konca života.

To,že je nepoužitelný do života sa nestalo zo dňa na deň.ani zodpovednosť nezmizne zo dňa na deň,taký bol stále,len kvôli opičej láske si to nechcela vidieť.A sorry,ale dospelý chlap aby nevedel nájsť doktora,to už čo je? A ak by moju mamu poslal do p.. v momente by si zbieral zuby zo zeme.