Syn nechce pracovať, čo robiť?
Želám pekný večer, mám dospelého syna ktorý odmieta pracovať. Vraj on za 500€ robiť nebude. Je vyučený automechanik. Neviem čo s ním robiť, manžel aj ja sme sklamaní, čo robiť, vyhodiť ho z domu nechcem, bála by som sa oňho. Poraďte prosím, som už zúfalá.
@maminuska vycistila cakry😀
Nemusis ho vyhadzovat z domu,ale vypla by som internet,vzala pc,prestala mu varit, prat a zhanat jedlo. Krute,ale inak to nepojde. Pokial nezavediete srdce trhajuce zmeny,nezmeni sa nic. Ved to je strasne,aby 27 rocny chalan nemal zaujmy. Ved on sa uz ani vyjadrovat nebude vediet,ak pojde medzi ludi. A mam taky pocit,ze ste ho za ruku vsade viedli. Nenasiel zubara? Tak nech hlada a snazi sa. Pc vie pouzivat,tak snad vie googlit a pozriet si na mape. A ked nieco neviem,opytam sa okoloiducich. Chybaju mu tieto zakladne veci. Naozaj uruchlene psycholog. Najskor tam zajdi sama. Opises problemy so synom a potom pojdete spolu.
Čítam len prvú stranu a samé drsné výhod ho, ty za to môžeš atď. Ale mne nepríde OK že mladý chalan je celé dni zavretý doma, nemá koníčky, kamošov, nezaujímajú ho frajerky. Podľa mňa to môže byť aj psychický problém a chcelo by to najprv vyriešiť ten a potom prácu
@dskjhfdlkdjhl no mal ich zanesené a nedokrvovalo mu mozog 🙂.
ked sa mu paci Amerika tak nech si skusi najst pracu cez agenturu tam, skus sa s nim o tom porozpravat, alebo sa mi paci ten napad s tym ze idete vy s manzelom prec ako tu bolo spomenute len by som sla minimalne na mesiac k vasim napriklad s manzelom a jeho nechala doma sameho, ze nech sa o seba postara ked bude hladny bude musiet ist do obchodu alebo si navarit a vsetko zo svojho nasetreneho chladnicku by som nechala prazdnu, vypla vodu odpojila net 😃 a moze sa nervacit sam so sebou doma ked uz nechces aby bol na ulici po mesiaci by som sa vratila a potom s nim hodila rec 🤷🏼♀️
Predpokladam ze skoncil skolu ako 18r, takze to 10 rokov ho takto doma zivite?
Pri citani tvojho pribehu mi prisiel na um pribeh s pred par rokov, ked rodicia dospelemu 'dietatu' prestali davat vreckove a zakazali pocitac, tak ich v noci dobodal nozom, aj malu sestru. Je to mozno extrem, ale davala by som si pozor.
Tvoj syn si vybudoval virtualny svet, ten mu vyhovuje, ked mu ho vezmete nastupuje agresia. On je zavisly. Na hrach a bohvie nacom este. Tie sk*rvene PC a smarfony to je pliaga ludstva.
Ked sa tak o neho bojis, tak ho zivte doma, platte mu vsetko, hlavne ze je doma.v bezpeci. Len tolko ti poviem, ze tvoj syn nie je v hlave uplne OK. Hladala by som odbornu pomoc.
@lavender273 pocitace su fajn, ale nie pre kazdeho.
Akoze, rady fajn, ze vyhod ho... ale ak chalan nie je "len lenivy" a ma nebodaj nejaky psychicky problem, tak aby si to rodicia do konca zivota nevycitali, ze ho vyhodili. Lebo nemusi to skoncit len dobre, ze syn sa uvedomi, ked ho vyhodia z domu, moze to vypalit uplne inak...
@dskjhfdlkdjhl dobry sluha, ale zly pan ..
Aspoň nech sa zaregistruje na UPSVR budú platiť za neho zdravotnú a mohol by ísť na rekvalifikačný kurz, aspoň toto ho prinutit
Rady ze vyhodit z domu su nanic...ved nema nikoho, co ked si ublizi? Treba ist za psychologom a poradit sa co dalej, ono uz tym ze v skole bol pomalsi mal pocit menejcennosti tak sa izoloval, ked v nicom nevidi zmysel.nema dovod sa snazit,mozno nevie zapadnut v kolektive,nadviazat kamaratstvo...plus ked frci na hrach tak to je mega zabijak casu...on musi mat zmysel zivota aby sa rozhybal....verim ze psycholog poradi
To moze byt aj psychiatricka diagnoza.Kazdy sa zhodne na tom, ze byt zavrety nonstop v byte bez prace, fackovat rodicov neni normalne.Nema uctu respekt k rodicom, zavisly na pocitaci, uplny odĺud.Čím dlhsie ho v tom nechate, o tolko horšie pre vas.Ked zostarnete nebudete mat sily a davat mu peniaze, nakoniec vas zašktí. Moj nazor je, že ma nejaku diagnozu- totalny nezaujem o svet, agresia
Citala som viac takých prípadov, vzdy to skoncilo tragediou
A kto sa zaňho ožení? Nikto nikdy okrem blázna
Neviem akú ma povahu, nechcem mu krivdiť, ale ja nepoznám človeka, čo nechodí nakupovať, aj ten najváčší leňoch nakupuje a má nejaké záĺuby
Každý ti už naložil dosť, ty vieš, že jediná možnosť je vyhodiť ho
Kamoška ma syna, nezvládol maturitu, má mať opravné skúšky, vo EC sa na ne neučí, rok je doma, nikde nerobí, čo si cez brigády nasetril to mina na posilňovňu, doma nehne prstom, nikde nerobí a nedokážu s nim pohnúť, veľmi sa trápia, výchova tam bola dobra, len on je nejaký vychcany..
Ak som správne pochopila, tak ma 27rokov, keďže je vyučený automechanik tak je už cca +- 10rokov doma (priznám sa neviem či je automechanik 3rocenka, alebo 4, alebo.5) a ty to riesis až teraz? Alebo.uz niekde pracoval? (Prepáčte nechce sa mi čítať všetko)
Tak mu skús povedať, že to už s mužom finančne prestávate zvládať, ste v ťažkej situácii (aj keby ste neboli), a internet prestávate platiť, a jednoducho prestaň nakupovať potraviny ( s mužom chodievajte jesť mimo domu).... Viem že sa bojíš ho vyhodiť, že na teba zaútočí, keďže býva agresívny, ale nebolo by naškodu nahrať mu také divadielko, že kvôli nemu ste "na mizine" ( čo nemusí byť časom až tak nereálne)....nech si uvedomí, že je obyčajný, zbytočný parazit. Čo musíš uznať, že je. Chlap so zdravými rukami....ktorý nepracuje, a žije na úkor vlastných rodičov....je úbohý asociál.
Jedine ako mu mozes pomoct je naozaj vyhodit ho, bohuzial, ako prve by som zrusila jeho trvaly pobyt. Vycitky si nerobte, je az prilis sikovny a vychcany. Ste dochodci? Viem, ze existuju na to aj nejake organizacie, ktore pomahaju ludom v takychto problemoch. Ale blizsie neviem, dakde na stv2 som to raz zacula. Mozno skusit obratit sa na mestsky urad, ci nevedia kam sa obratit, v podstate vas zneuziva,vyuziva, treba povedat, ze sa ho bojite, lebo je schopny ublizit Vam.
Presne to treba spravit.Mam znamych,ktory mali syna ktory sice pracoval ale doma mama hotel a nie a nie vypadnut v 25tke z domu.Tak ho pekne krasne vypochodovali.Chlapec sa zbalil a uz zije s frajerkou a obe strany su spokojne.Treba ho vyzvat aby sa osamostatnil.Ty by si pracovala keby si mala zadarmenko byvanie,stravu a vsetko o rodicov.Nechapem takuto opiciu lasku.Vypratat ho z domi nech okusi zivot.
V 27 sa bojis o syna keby odisiel?ved v tom veku maju uz muzi zalozene rodiny sa spamataj?tu uz nie je priestor ze nech sa konecne zamestna,prispieva na domacnost.Kriste povedz mu nech odide a zije si vlastny zivot,nech sa postavi na vlastne nohy.Dokedy mu chces robit tuto medvediu sluzbu?Len mu tym skodis a hajzlik je jeden vychcany prizivnik.
@karolinakr Poznam kopec deti, ktore su lenive ist do obchodu, budu protestovat, somrat, ale v chladnicke a spajzi vedia najst vsetko. A nie su psychicky postihnute, len sa im nechce. Budu sediet na youtube.
Je kopec pripadov (azia), ked nejaky nezamestnany zavislak na online hrach, dopichal nozom rodicov, lebo ho rusili pri hre., ktoru hral 10-20 hodin. Pritom stacilo zrusit internet. Kde nie je net, nie je ani zavislost na nete. Rodicia ho vychovali do takeho stavu a nechali postupne vsetko zajst tak daleko, ze ich povazoval iba za nutne zlo, aby ho mal kto obsluhovat.
Uprimne? Vyhodte ho z domu co najskor, pre jeho dobro. Ked je teraz na vas agresivny, ked budete stari a bezvladni, potom si s nim uz nedate rady. Zacne chlastat, mlatit vas, brat dochodok.
Raz vam mozno za to podakuje, ze ste ho vyhodili. Cesta do pekla byva zvacsa dlazdena dobrymi umyslami.
Ako sa ma postavit na vlastne nohy, ked mu to ani nedovolite.
Necitala som vsetky komentare, skoncila som na 2.strane a mam take nervy, ze by som ....
Vies kto je jedinou chybou ste vy dvaja s manzlom.
Mas, o co si si koledovala.
Rozbil doma dvere? Rozbila by som mu hubu. Ako si dovoluje? Nie je to jeho majetok. Rano by sa zobudil, bol by holy, bosy a hladny. Vsetko by som rozdala a popredala, zasran jeden..... neviem sa vyjadrovat slusne, toto je strop. A este ti poviem jeden pribeh od nas.
Takto mamicka lutovala syna, ktory ju jedneho dna chcel podrezat flasou od piva, lebo mu nechcela dat peniaze.... nakoniec podrezal hrdlo sebe. Predtym nikde nepracoval, stale sa prizivoval, skrtil mamu, ak mu nevyhovela. Aby ste tak este nedopadli ako rodicia.
V prvom rade by si mala najst odbornika pre seba potom aj synovi.
Drzis doma povalaca a este sa ho snazis v tom podporovat. Co cakas. Navaris operies postaras sa. Ved sa ti smeje isto do tvare. Ved matka navari operie mozem tu byvat. Naco robit? Neuvarila by som mu ani caj. Ak by ocakaval jedlo prosim prispej. Fakt by nedostal ani rozok. Neboj trosku by mu poskvrkali v bruchu a zacal by mozno premyslat.
27rokov a zodpovednost ziadna?
By si to pekne vyzral. Prisiel by domov mal by zbalene veci pc a vymenila by som zamok. Nech je kde chce. Neboj sa nestratil by sa. Prespal by na rohoske kedze nepozna mesto.
Neverím, že 27 ročný človek nepozná svoje rodné mesto. Neexistuje, že za 27 rokov nebol nikde sám. To ste ho do 18 nepustili samého ani do školy, na ihrisko, na bicykel a potom sa mu už nechcelo či ako? Neverím. Možno odmieta ísť k zubárovi / lekárovi, nevie kde sídli, ale neverím, že okrem bytu inú adresu v meste nepozná.
Nič nové ti neporadím - zrušiť akýkoľvek doma poskytovaný servis, aj žiarovky v izbe by som mu vymontovala, aj radiátor - nebude mi doma míňať elektrinu a teplo. Počítač predať, a skúsi niečo rozbiť, tak mu ja rozbijem hubu kým si preňho prídu policajti. Keď sa mu nechce robiť za 500€ tak nech robí za 2000€, nikto mu nebráni.
A teda príbuzenstvo nechápem, oni nevidia čo je to za lempla a ešte ho k sviatkom dotujú peniazmi??
@majkeel presne tak.Tak takého hniliaka, čo ani nenakúpi, by som v dome nechovala.Mam pocit, že dnešná generacia a mládež si dáva laťku veĺmi nízko.
@karolinakr latku si davaju tolko kolko rodicia povolia. Zial tu sa pankovi podarilo ist hoooodne vysoko
Myslim to tak ze rodicia len tazko teraz preskocia kedze s nimi riadne vybabral
A je prihlásený aspoň na UP????
@mel1601 nie, nechce sa mu tsm chodiť

Tak ja som bola pri výchove veľmi prísna na syna . neexistovalo že neurobím , nedonesiem , nenakúpim , stalo sa 2krát že som mu vyčistila čakry jednou po " papuli " ( posledný krát v 20 tke ), ale dnes môžem povedať že mám 20 ročného syna ktorý športuje, študuje , nakúpi , uvarí jednoduché jedlo , celé leto brigáduje . Vraví mi že som riadny drsoň, ale vidím že mne sa prísna výchova osvedčila.
A nie , ak by v 27 rokoch nepracoval vyhodila by som ho . Kamarátka vyhodila 24 ročného syna, ktorý nedokončil ani jednu strednú školu a to bol na troch , opíjal sa , robil bordel , desil postihnutú sestru ..tak si jeden deň našiel veci pred dverami a vymenené zámky . Pár nocí pod mostom a po kamarátoch spôsobilo to že odišiel do Anglicka , kde pracuje v sklade , býva v malom domku sa ďalšími tromi . Po troch rokoch sa ozval mame a pozval ju k sebe do Anglicka. Ako povedal urobila pre neho to najlepšie čo mohla.