icon

Syn sa vracia zo zahraničia s priateľkou, chcú bývať s nami v byte

28. júl 2025

Ahojte, potrebujem sa trochu vyrozprávať a možno aj počuť názor zvonku. Som rozvedená, ale pred dvomi rokmi som sa znovu vydala. Teraz žijem s manželom sama v 3‑izbovom byte v meste. Moj 20 ročný syn bol so svojou priateľkou pracovať takmer dva roky v zahraničí, ale rozhodli sa vrátiť domov. Istý čas budú poberať finančnú podporu z úradu práce a chceli by u nás bývať, kým si ujasnia, či pôjdu znovu von za prácou alebo si nájdu niečo tu a potom si budú riešiť aj vlastné bývanie. Máme jednu izbu úplne voľnú, takže s priestorom by problém nebol.

Môj manžel však z toho nie je nadšený, dal mi medzi rečou najavo, že s tým nesúhlasí. Tvrdí, že sa to môže natiahnuť na dlhšie a že je to zo strany syna zneužívanie. A že nám to aj naruší súkromie... Ja to ale tak necítim – je to moje dieťa a po dvoch rokoch, keď bol preč, sa teším, že by sme spolu trávili viac času. Samozrejme, syn s priateľkou by prispievali na domácnosť rovným dielom, nechcú nás vyciciavať.
Viem, že rozhodnutie je na mne, ale trápi ma to a chcela by som poznať pohľad iných – ako by ste to riešili vy na mojom mieste? Ďakujem za názory.

vakatko
30. júl 2025
@karolinakr

@vakatko osadnik ako chirurg- tak to dostane medailu

@kremlicka250 nie, vôbec nie som agresívna, ale dookola tu obhajuješ, že je ok keď zdraví mladí ľudia dobrovoľne nepracujú, porovnávaš daňový bonus a rodičak s podporou... a tie reči 3 cenovej, keď politik kradne ja robiť nemusím budem na podpore... prepáč, keď som sa ťa dotkla, ale nemám úctu k takým ľuďom.
@karolinakr vieš, že sú aj biele rodiny s 4,5,6... deťmi a matky sú tu registrované?

kremlicka250
30. júl 2025
@nyusika

@kremlicka250 pokial ma narok na podporu z krajiny kde pracoval - ok.
ale pre mna je naozaj nepochopitelne, ako sa tu toleruje to, ze dva roky brigadujem, potom mama hotel aj s cudzim dievcatom, lebo si musi oddychnut.
pisala so hend na prvej strane - je fajn pomoct, ale dopredu dohodnut, ako dlho bude doma oddychovat

@nyusika to iste suhlasim, treba si urcit podmienky este na zaciatku aby boli spokojni vsetci. Nemyslim si, ze, tu niektoro podporuje hnitie na gauci , skor vacsina ludi nesuhlasi s automatickym skatulkovanim a odsudenim cloveka, ktoreho pohlad k danej teme vobec nepozname. Citali sme len pohlad jednej strany ( mamy) a uz sa tu rozputal lynch na prizivnikov statu a rozvracacov rodin.

lienka.7
30. júl 2025
@kremlicka250

@lienka.7 my sa asi niekde uplne stracame v konverzacii. Vobec si nemyslim, ze ma vsetko zabezpecit stat. Nikde som to netvrdila a netvrdim. Ze si chalan chce vybrat podporu ( mozno jefiny krat v celom zivote) z neho lenivca a prizivnika statu nerobi ( ako je tu prezentovane).
Polka Slovenska place aky maju zivot naprd, ako cely zivot maka a maju zo zivota velke ho...o a idu z toho obvinovat ( migrantov, romov, ukrajincov,ci chalana, ktory si ZAKONNE chce vybrat podporu) a pritom problem je uplne niekde inde.
K teme bonus aby sme sa pochopili. ANO, Je to zakonom dana davka za odvedene dane. A dopriala by som ju kazdemu. Len mi je smiesne, ze na jednej strane si ludia narokuju danovy bonus ( aj kedpolku dani za nich idviefol zamestnavatel a celkovo po prijati bonusu ich danove odvody su minimalne) a idu tu hanobit cloveka ,ktory ide na podporu a v konecnom doslefku mizno tych dani za rok odviedol viac ako ten rodic s danovym bonusom.je to take ironicke. Ked berem ja je to v poriadku a ak druhy, je to prizivnik. Dvojaky meter.

@kremlicka250 ešte raz, aby si to pochopila aj ty. Podpora sluzi na to, keď prídeš o prácu, aby si nebola na tu dobu bez príjmu, chápeme sa? Podpora neslúži na to, ze si ju ideš vybrať, lebo si si odrobila to minimum potrebné. Chapes ten rozdiel?
Jedine, co sa týmto vyuzivanim systému docieli, je to, ze poberanie podpory skratia (už sú tu také naznaky) a keď to napr.aj ty budeš realne potrebovať, tak potom budeš bez príjmu. Joj, to bude potom nadavania, ze?
A pokiaľ by za mnou prišlo moje decko, ze ci môže aj frajerkou prísť ku mne bývať, lebo az po 2 rokoch prace si potrebuje chúďatko oddýchnuť, tak mu tak vycistim žalúdok ze az! Ale chápem, že človek, ktorý je nastavený ako ty a tebe podobne, to tu nevysvetlime ani keď ti to nakreslime.

nyusika
30. júl 2025
@lienka.7

@kremlicka250 ešte raz, aby si to pochopila aj ty. Podpora sluzi na to, keď prídeš o prácu, aby si nebola na tu dobu bez príjmu, chápeme sa? Podpora neslúži na to, ze si ju ideš vybrať, lebo si si odrobila to minimum potrebné. Chapes ten rozdiel?
Jedine, co sa týmto vyuzivanim systému docieli, je to, ze poberanie podpory skratia (už sú tu také naznaky) a keď to napr.aj ty budeš realne potrebovať, tak potom budeš bez príjmu. Joj, to bude potom nadavania, ze?
A pokiaľ by za mnou prišlo moje decko, ze ci môže aj frajerkou prísť ku mne bývať, lebo az po 2 rokoch prace si potrebuje chúďatko oddýchnuť, tak mu tak vycistim žalúdok ze az! Ale chápem, že človek, ktorý je nastavený ako ty a tebe podobne, to tu nevysvetlime ani keď ti to nakreslime.

@lienka.7 ja som to pochopila tak, ze bude cerpat podporu z tej krajiny, de doteraz pracoval.
ved ken na Slovensku nic neodrobil, nema narok na pdporu, ci sa mylim ?

lienka.7
30. júl 2025
@nyusika

@lienka.7 ja som to pochopila tak, ze bude cerpat podporu z tej krajiny, de doteraz pracoval.

@nyusika to tiež nie je také isté... ono je to trosku komplikovanejšie, už to tu baby popísali. Už len v Rakúsku to nie je také easy ako kedysi, lebo zistili, že Slováci (a to nielen oni, aby som nám tu teraz nekrivdila) zneužívajú systém. V každom prípade, SR im žiadnu podporu nedá, lebo nemá na to dôvod. A tiež nechápem, prečo by im pracovníčka SP mala radiť, ako obchádzať systém a prizivovat sa na nom. A taktiež aj niečo vybavovať? To je už co😳

earlgrey
30. júl 2025
@nyusika

@nyusika To nikto netuší...už som na to poukázala aj ja a autorka sa vyjadrila, že ona nevie, verí mladým, že si to zariadia...ale ďalsia vec, ktorá mi práve napadla a ktorá bola vo vyjadrení soc.poisťovne v tom rozhodnutí o zamietnutí podpory, bola, že o prácu neprišiel (ten rodinný príslušník) ale dobrovoľne ukončil pracovný pomer. Dôvod ukončenia bol, že sa chce vrátiť na Slovensko k rodine a hľadať si tu prácu. Na čo mu sociálna poisťovňa napísala, že sa má zaevidovať ako uchádzať o zamestnanie a aktívne si hľadať prácu a podporu žiadať z krajiny, kde pracoval 🤣 Ináč bol doma cca mesiac, prvé hlásenie, dali mu prácu, ktorú prijal, lebo nechcel odmietnúť (samzorejme by bol vyradený z evidencie a musel by si hradiť odvody sám), tak ešte pred tým ako nastúpil do toho zamestnania, bol nahlásiť, že sa vracia do zahraničia...proste ľudia skúšajú ale nevidím to ružovo...tu na Slovensku sa zaujímajú o každý prd na socialnej poisťovni...nie je to také ľahké ako si mnohí myslia...keďže štát peniaze na rozdávanie nemá, nájdu si vždy niečo, aby podporu zamietli...

kremlicka250
30. júl 2025
@lienka.7

@lienka.7 dobre , ked chces uz kreslit. Podporuje realne nebudu okresacat lebo 20 rocny Fero si ziada podporu na pol roka. Budu ju okresavat preto, lebo je tato krajina rozkradnuta id zakladov vdaka politikom ktori nam kazu utahovat opasky a z tvonich dani si stavaju haciendy kade tade. Je mega naivne si mysluet, ze tento stat je zniceny vdaka ludom, ktory si zobrali podporu. A ak tebe neostane na podporu , jed ju budes potrebovat ty, nebude to pre toho Fers, Roma, Ukrajinca ci Anicky s danovym bonusom, bude to preto, ze si tu nechavame vedome rizkradat stat 20 rokov .A klydne si to aj vyfarbi , jed ch es uz tolko kreslit.

lienka.7
30. júl 2025
@kremlicka250

@lienka.7 dobre , ked chces uz kreslit. Podporuje realne nebudu okresacat lebo 20 rocny Fero si ziada podporu na pol roka. Budu ju okresavat preto, lebo je tato krajina rozkradnuta id zakladov vdaka politikom ktori nam kazu utahovat opasky a z tvonich dani si stavaju haciendy kade tade. Je mega naivne si mysluet, ze tento stat je zniceny vdaka ludom, ktory si zobrali podporu. A ak tebe neostane na podporu , jed ju budes potrebovat ty, nebude to pre toho Fers, Roma, Ukrajinca ci Anicky s danovym bonusom, bude to preto, ze si tu nechavame vedome rizkradat stat 20 rokov .A klydne si to aj vyfarbi , jed ch es uz tolko kreslit.

@kremlicka250 ano ano ano, samozrejme mas uplnu pravdu. 👌 kradnú len politici, ale ľudia ako ty a tebe podobni, ti si vlastne len "vyberu" co im patrí. Super. Gratulujem ti. Dúfam, že máš už vyfarbene...👍
A vieš, ono to nie je len ten Fero, ktorý si tu podporu vyberie... ale aj Mara, Zuza, Anča, Jožo, Peter... a keď sa to nascita dokopy, je to už pekná pálka. Lebo tie sú iba podpory. Ale aj účelové PNky, materske a pod. Ale ako som napisala, ty vidíš len ze kradnú a podvafzaju ostatní, tak prečo nie aj ja. Cize fakt škoda ti na túto tému sa snažiť niečo vysvetliť.

kremlicka250
30. júl 2025
@lienka.7

@kremlicka250 ano ano ano, samozrejme mas uplnu pravdu. 👌 kradnú len politici, ale ľudia ako ty a tebe podobni, ti si vlastne len "vyberu" co im patrí. Super. Gratulujem ti. Dúfam, že máš už vyfarbene...👍
A vieš, ono to nie je len ten Fero, ktorý si tu podporu vyberie... ale aj Mara, Zuza, Anča, Jožo, Peter... a keď sa to nascita dokopy, je to už pekná pálka. Lebo tie sú iba podpory. Ale aj účelové PNky, materske a pod. Ale ako som napisala, ty vidíš len ze kradnú a podvafzaju ostatní, tak prečo nie aj ja. Cize fakt škoda ti na túto tému sa snažiť niečo vysvetliť.

@lienka.7
Otazka. poberas danovy bonus? Tiez ta mam teraz nazyvat prizivnickou ? Ci len poberas to, naco mas narok?

dariaaa
30. júl 2025

Tato tema sa ubrala uplne inam.Autorka to vzdala,pretoze nedostalaodpovedi ake ocakavala,aj keď ona len cakala,ze jej tu vsetci schvalia jej rozhodnutie.Nestalo sa.Netrebazase urazat syna.Ci dostane alebo nedostane pomoc od statu...to nebola otazka.Takze riesit tu danove bonusy a podpory...
Zo skúseností co poznam,pretoze zijem veeeelmi dlho v cudzine.Malokto dostane podporu ak pracoval v cudzine.Treba veľa papierov od toho štátu a áno,záleží od úradníka.Jeden dostal a iný nie.Mne tiež nepríde normálne opustiť prácu s tým,že idem na podporu.Dnes mladí nevydržia dlho nikde.A tie rozhodnutia opisujú človeka.Preto si myslím,že manžel autorky to neda a prinesie to problémy.Druhy krát savydala,je/bola šťastné a riskuje dalsi rozvrat .

kremlicka250
Autor odpoveď zmazal
kremlicka250
30. júl 2025
@lienka.7

@lienka.7 ??? Teraz nazyvas to, ze si niekto vyberie podporu kradnutim?
Ten kto si vybetie rodicak, tiez kradne? Ci ako? A trosku tu robis zase zytocne sudy o tom, ze ja podporujem kradnutie. Definuj mi kradez. Potom sa mozme rozpravat o kradnuti. Uz si mi urcila moj politicky postoj, moralny postoj, postoj k migrantom, a dokonca porusovaniu zakona. A vies co je vtipne, ze si sa ma ani raz neopytala, co si o tom myslim alebo aky mam k danej teme postoj ja. Len si si tu sama vyfabulovala nieco, co som nikdy nepovedala, nezastavala a neobhajovala.
A len pre tvoju zaujimavost, ked uz som v skatulke ja a mne podobne...v zivote som nebola na PNke, ani ocerke, za 19 rokov som brala podporu zo zahranicia 6 mesiacov . A predstav si, ze odvadzam aj dane🙂 ja a mne podobne....mne je smutno z ludi co ohovaraku a sudia bez toho, aby o cloveku vobec nieco vedeli. Ale super je, ze ste sa tu nasli 2 a mozte chrlit ohne spolu🙂 nebude vam smutno🙂

orisker
30. júl 2025
@kremlicka250

@lienka.7 ??? Teraz nazyvas to, ze si niekto vyberie podporu kradnutim?
Ten kto si vybetie rodicak, tiez kradne? Ci ako? A trosku tu robis zase zytocne sudy o tom, ze ja podporujem kradnutie. Definuj mi kradez. Potom sa mozme rozpravat o kradnuti. Uz si mi urcila moj politicky postoj, moralny postoj, postoj k migrantom, a dokonca porusovaniu zakona. A vies co je vtipne, ze si sa ma ani raz neopytala, co si o tom myslim alebo aky mam k danej teme postoj ja. Len si si tu sama vyfabulovala nieco, co som nikdy nepovedala, nezastavala a neobhajovala.
A len pre tvoju zaujimavost, ked uz som v skatulke ja a mne podobne...v zivote som nebola na PNke, ani ocerke, za 19 rokov som brala podporu zo zahranicia 6 mesiacov . A predstav si, ze odvadzam aj dane🙂 ja a mne podobne....mne je smutno z ludi co ohovaraku a sudia bez toho, aby o cloveku vobec nieco vedeli. Ale super je, ze ste sa tu nasli 2 a mozte chrlit ohne spolu🙂 nebude vam smutno🙂

@kremlicka250 ,
presne o tomto som písal včera.
Nemajú ani šajnu o postupe, o tom čo mladí plánujú, na ako dlho, o ich povahách, prístupe k životu nevedia nič, ale už ich stihli oboch zatratiť.
Jedna v príspevku dokonca zdôrazní, že: "... áno! Budú si váľať šunky!"
Škoda, že z tej vešteckej gule, ktorú má teda doma, sa nedajú pozrieť aj pravidlá slovenského pravopisu.
Konkrétne používanie nominatívu plurálu mám na mysli.
🙂

kremlicka250
30. júl 2025
@orisker

@kremlicka250 ,
Nemajú ani šajnu o postupe, o tom čo mladí plánujú, na ako dlho, o ich povahách, prístupe k životu nevedia nič, ale už ich stihli oboch zatratiť.
Škoda, že z tej vešteckej gule, ktorú má teda doma, sa nedajú pozrieť aj pravidlá slovenského pravopisu.
🙂

@orisker no
@orisker ja som sa dozvedela, ze som socka:D no kto chce zit v negativite, najde problem aj v pozdrave "dobry den". Smutne....ja by som si tu gulu na pocasie pozicala🙂

lienka.7
30. júl 2025
@orisker

@kremlicka250 ,
🙂

@kremlicka250 myslím, že je zbytočné sa baviť s niekym ako ty kto do jedného vreca hádže "vyberanie si" podpory spolu s poberanim DB, prídavkov ci rodicaku.
A nie, ja nežijem v negativite, ale nie som socka, aby som takto využívala systém. A nebudem k tomu viest ani svoje deti. Predstav si.
@orisker hlavne, že ty máš šajnu, co mladí chcu robiť, ze? Autorka tu napisala jasne, ze NEVEDIA co ešte budu robiť. Cize ano, budú si doma iba valat šunky, predstav si. A btw, neodpísal si ani ci si tu frajerku tvojho syna, ktorú si u teba ubytoval spolu s ním videl 1x, keď sa k tebe nasťahovali. Asi ťažko, ale ok 😉

nyusika
30. júl 2025
@kremlicka250

@lienka.7
Otazka. poberas danovy bonus? Tiez ta mam teraz nazyvat prizivnickou ? Ci len poberas to, naco mas narok?

@kremlicka250 danovy bonus a podpora v nezamestnanosti, ked si na Slovensku odpracovala NULA dni je ale sakra rozdiel, nemyslis ?

weleda123
30. júl 2025
@nyusika

@kremlicka250 danovy bonus a podpora v nezamestnanosti, ked si na Slovensku odpracovala NULA dni je ale sakra rozdiel, nemyslis ?

@nyusika nemyslí. Pre ňu je to zjavne ok. Zbytočne aj konverzovať s takým človekom.

lienka.7
30. júl 2025
@nyusika

@nyusika ona je presne z tých ktorý tu s kľudom anglicana napisu do fóra, ze prečo keď je na podpore ci materskej/rodicaku nedostane ešte aj ten DB 🤣🤣🤣🤦‍♀️

nyusika
30. júl 2025
@lienka.7

@nyusika ona je presne z tých ktorý tu s kľudom anglicana napisu do fóra, ze prečo keď je na podpore ci materskej/rodicaku nedostane ešte aj ten DB 🤣🤣🤣🤦‍♀️

@lienka.7 a vies co ? aj to sa da, za istych podmienik 😀 😀

kremlicka250
30. júl 2025
@nyusika

@nyusika tu lienka ( ci aky to bol nick) zovseobecnila, ze ten kto pobera podporu ( nie ten kto pobera a neodpracoval nic). A este som bola obvinena z podporovania kradnutia. Inak taktiez mozem povedat, ze na rodicak ma pravo len ten, to odpracoval. Ak niekto otehotnie pocas studia, nema narok na rodicak?

nyusika
30. júl 2025
@kremlicka250

@nyusika tu lienka ( ci aky to bol nick) zovseobecnila, ze ten kto pobera podporu ( nie ten kto pobera a neodpracoval nic). A este som bola obvinena z podporovania kradnutia. Inak taktiez mozem povedat, ze na rodicak ma pravo len ten, to odpracoval. Ak niekto otehotnie pocas studia, nema narok na rodicak?

@kremlicka250 nie, mylis sa.
na rodicak ma narok kazda...len ta, co pracovala, ho ma vyssi, ako ta, co nepracovala.
Na DB ma narok kazdy, kto splna kriteria na priznanie DB
na podloru v nezamestnanosti kazdy, kto splna kriteria - napriklad PRACOVAT pred priznanim davky istu dobu

kremlicka250
30. júl 2025
@lienka.7

@lienka.7 preco klames? Preco mas za podrebu si vymyslat o mne veci. Ako som ti uz raz napisala, nikdy som nebrala ocerku , ani pnku a ani danovy bonus dokonca. Ty si fakt kus bechrbtovej zenskej, ktora si dokaze vymyslat a klamat pod cervenou cedulou tvrdit, ze je cierna. Nerozumiem a je mi ta az luto. Skus naj v zivote nieco,co ta bude tesit , miesto vymyslania si veci o ludoch o ktorych nic nevies. Tebe neni trapne tu takto verejne klamat a vymyslat si?

kremlicka250
30. júl 2025
@nyusika

na rodicak ma narok kazda...len ta, co pracovala, ho ma vyssi, ako ta, co nepracovala.
na podloru v nezamestnanosti kazdy, kto splna kriteria - napriklad PRACOVAT pred priznanim davky istu dobu

@nyusika ja zakony poznam. Ale opat opakujem, ze mbe ich vysvetlovat nemusis. Pointa je v tom, ze tu ista pani , (skecna) tvrdi, ze podporujem kradnutie tym, ze niekomu schvalia podporu v nezamestnanosti. Rozumieme sa? A ak mu schvalia , tak je to asi v sulade zo zakonom, ak nie rak nie. Netusim preco som obvinova z podpory kradnutia tym, ze niekomu schvalia zakonom danu davku v nezamestnanisti,alebo podporu. Dokonca som oznacena za socku , tu co podporuje kradnutie, nenavidi migrantov a dokonca zneuzivam stat. Sak je to uz cele smiesne ako tento stat. Ja neviem, son rada, ze nepracujem v zenskom kokektive a mozem si vybrat s kym budem pracovat , lebo keby mam toto trpiet v praci ( ano pracujem;) tak asi dam vypoved.

kremlicka250
30. júl 2025
@nyusika

@nyusika ano na rodicak MA narok kazda. Ja o tom viem . Len opat sa opakujem , tu lienka tvrdi, ze podporu ma mat ten kto uz odpracoval neviem kolko ( nie 2 roky ako chlapec) ktory ju ziada. A ja na margo toho tvrdim, ze ak chce urcovat lienka kto ma narok na podporu ( aj ked 2 odpracovane roky su v sulade so zakonom), ci ma rovnake meritko aj na zeny, co otehotneli bez odpracovania 0 rokov. Ci su tiez prizivnicky statu ako to tvrdi napriklad o mne m,ktora som z toho statu ( okrem rodicaku) nikdy nic nepoberala, ani len jefiny den ocerky :D
Takze netozumiem jej meritku prizivnictva.

nyusika
30. júl 2025
@kremlicka250

@nyusika ano na rodicak MA narok kazda. Ja o tom viem . Len opat sa opakujem , tu lienka tvrdi, ze podporu ma mat ten kto uz odpracoval neviem kolko ( nie 2 roky ako chlapec) ktory ju ziada. A ja na margo toho tvrdim, ze ak chce urcovat lienka kto ma narok na podporu ( aj ked 2 odpracovane roky su v sulade so zakonom), ci ma rovnake meritko aj na zeny, co otehotneli bez odpracovania 0 rokov. Ci su tiez prizivnicky statu ako to tvrdi napriklad o mne m,ktora som z toho statu ( okrem rodicaku) nikdy nic nepoberala, ani len jefiny den ocerky :D

@kremlicka250 ty si normálna ?.?
Podporu v nezamestnanosti - ten kto pracoval.
Čomu nerozumieš ?

lienka.7
30. júl 2025
@nyusika

@lienka.7 a vies co ? aj to sa da, za istych podmienik 😀 😀

@nyusika už aj to postupne obmedzujú 😉

nyusika
30. júl 2025
@kremlicka250

@nyusika ja zakony poznam. Ale opat opakujem, ze mbe ich vysvetlovat nemusis. Pointa je v tom, ze tu ista pani , (skecna) tvrdi, ze podporujem kradnutie tym, ze niekomu schvalia podporu v nezamestnanosti. Rozumieme sa? A ak mu schvalia , tak je to asi v sulade zo zakonom, ak nie rak nie. Netusim preco som obvinova z podpory kradnutia tym, ze niekomu schvalia zakonom danu davku v nezamestnanisti,alebo podporu. Dokonca som oznacena za socku , tu co podporuje kradnutie, nenavidi migrantov a dokonca zneuzivam stat. Sak je to uz cele smiesne ako tento stat. Ja neviem, son rada, ze nepracujem v zenskom kokektive a mozem si vybrat s kym budem pracovat , lebo keby mam toto trpiet v praci ( ano pracujem;) tak asi dam vypoved.

@kremlicka250 počuj, najvyšší čas prestať byť tak vztahovačna, veď budeš mať normálne traumu z diskusie.

Aj ja si myslím, že ísť na podporu po dvoch rokoch nejakej práce v zahraničí je hovadina...a dovolím si napísať aj využívanie nastaveného systému...ale keď niekto kvôli tomu na mňa napíše niečo zle, nezrutim sa,čaji tu.

lienka.7
30. júl 2025
@kremlicka250

@kremlicka250 skus nádych a výdych, resp.to kreslenie. Ok?
NIKTO ta tu z kradnutia neobvinuje, tak neviem o co ti vlastne ide.
Sa ukludni. Dobre?

kremlicka250
30. júl 2025
@nyusika

@kremlicka250 počuj, najvyšší čas prestať byť tak vztahovačna, veď budeš mať normálne traumu z diskusie.

Aj ja si myslím, že ísť na podporu po dvoch rokoch nejakej práce v zahraničí je hovadina...a dovolím si napísať aj využívanie nastaveného systému...ale keď niekto kvôli tomu na mňa napíše niečo zle, nezrutim sa,čaji tu.

@nyusika ja traumu mat isto nebudem:D ja sa tu z chuti smejem ;)
Neboj, som financne natolko sebestacna aby som nezavidela 20 rocnemu chalanovi 6 mesiacov podpory... ci danovy bonus, rodicak alebo hociaku davku, ktoru si kto v sulade so zakonom vyberie.Ako tvrdim ,v zivote som zo slovenskeho systemu vyuzila rodicak...takze mne sa tym, ze si niekto po 2 rokoch vyberie podporu nezruti. Ale je sranda, ako to viete otocit, cisty gaslighting;)

kremlicka250
30. júl 2025
@lienka.7

@kremlicka250 skus nádych a výdych, resp.to kreslenie. Ok?
NIKTO ta tu z kradnutia neobvinuje, tak neviem o co ti vlastne ide.
Sa ukludni. Dobre?

@lienka.7
Citujem: kradnu len politici, ale ludia ako ty a tebe podobni , ti si vlastne len" vyberu" co im patri. ( ano presne tu sa snazis naznacit, ze podporujem kradnutie🙂 aj ked som ti tesne predtym napisala ze som jedinu podporu brala zo zahranicia 6 mesiacov.

Ona je presne z tych , ktory tu s kludom anglicana napisu do fora, ze ,ked je na podpore,ci materskej ,rodicaku nedostanu aj DB ( a tu jasne klames, v zivote som nic take nenapisala a ani nenaznacila🙂

Ja mam z teba len pocit, ze si nastvana na cely svet a ze obvinujes zo svojho zivita druhych. Lebo clovek, ktory je spokojny sam so sebou a so svojim zivotom, nema potrebu riesit druhych, vymyslat si a klamat.
Takze prajem ti, aby si v zivote nasla pokoj a klud a potom mozno doprajes ludom to, co tebe dopriate nebolo. ...