Syn sa vracia zo zahraničia s priateľkou, chcú bývať s nami v byte
Ahojte, potrebujem sa trochu vyrozprávať a možno aj počuť názor zvonku. Som rozvedená, ale pred dvomi rokmi som sa znovu vydala. Teraz žijem s manželom sama v 3‑izbovom byte v meste. Moj 20 ročný syn bol so svojou priateľkou pracovať takmer dva roky v zahraničí, ale rozhodli sa vrátiť domov. Istý čas budú poberať finančnú podporu z úradu práce a chceli by u nás bývať, kým si ujasnia, či pôjdu znovu von za prácou alebo si nájdu niečo tu a potom si budú riešiť aj vlastné bývanie. Máme jednu izbu úplne voľnú, takže s priestorom by problém nebol.
Môj manžel však z toho nie je nadšený, dal mi medzi rečou najavo, že s tým nesúhlasí. Tvrdí, že sa to môže natiahnuť na dlhšie a že je to zo strany syna zneužívanie. A že nám to aj naruší súkromie... Ja to ale tak necítim – je to moje dieťa a po dvoch rokoch, keď bol preč, sa teším, že by sme spolu trávili viac času. Samozrejme, syn s priateľkou by prispievali na domácnosť rovným dielom, nechcú nás vyciciavať.
Viem, že rozhodnutie je na mne, ale trápi ma to a chcela by som poznať pohľad iných – ako by ste to riešili vy na mojom mieste? Ďakujem za názory.
@lienka.7
Citujem: kradnu len politici, ale ludia ako ty a tebe podobni , ti si vlastne len" vyberu" co im patri. ( ano presne tu sa snazis naznacit, ze podporujem kradnutie🙂 aj ked som ti tesne predtym napisala ze som jedinu podporu brala zo zahranicia 6 mesiacov.
Ona je presne z tych , ktory tu s kludom anglicana napisu do fora, ze ,ked je na podpore,ci materskej ,rodicaku nedostanu aj DB ( a tu jasne klames, v zivote som nic take nenapisala a ani nenaznacila🙂
Ja mam z teba len pocit, ze si nastvana na cely svet a ze obvinujes zo svojho zivita druhych. Lebo clovek, ktory je spokojny sam so sebou a so svojim zivotom, nema potrebu riesit druhych, vymyslat si a klamat.
Takze prajem ti, aby si v zivote nasla pokoj a klud a potom mozno doprajes ludom to, co tebe dopriate nebolo. ...
@kremlicka250 už ti tu @nyusika napisala, aby si nebola taka vztahovacna, lebo ta porazí 😉
A nie, predstav si, ja nedoprajem inému na úkor iného... takemu, co sa iba snaží využívať systém. Lebo na tie odvody musia ini robit, zatiaľ čo niekto si len tak sedka doma... to je ten základný rozdiel medzi nami dvoma. Predstav si.
@kremlicka250 využila si určite aj matersku, aj príspevok pri narodení dietata a využívas určite aj pridavky a daňový bonus 😉
To je všetko ok.
Využívanie poberania podpory, pokial ju naozaj nepotrebuješ (t.j.chceš si len tak urobiť voľno, lebo vsak "masnatopredsanarok" alebo si len tak polehnit doma) vsak ok nie je. A ked nechapes tento základný rozdiel, je mi ta naozaj ľúto.
@lienka.7 ano, rodicak a pridavky vyuzivam, aj prispevok pri narodeni som vyuzila...to mas pravdu. Danovy bonus nevyuzivam ( uz som to pisala).
A dokonca dnes mam neplatene volno ( lebo si ho mozem dovolit). Nevyuzila som v zivote ocerku ani Pnku. A aj napriek tomu tvrdis ,ze ja a mne podobne vyuzivaju stat. V konecnom dosledku sa stavim, ze si z tohto statu vyuzila viac nez ja ( ak mas tiez deti;)
@nyusika ja traumu mat isto nebudem:D ja sa tu z chuti smejem ;)
Neboj, som financne natolko sebestacna aby som nezavidela 20 rocnemu chalanovi 6 mesiacov podpory... ci danovy bonus, rodicak alebo hociaku davku, ktoru si kto v sulade so zakonom vyberie.Ako tvrdim ,v zivote som zo slovenskeho systemu vyuzila rodicak...takze mne sa tym, ze si niekto po 2 rokoch vyberie podporu nezruti. Ale je sranda, ako to viete otocit, cisty gaslighting;)
@kremlicka250 no nie sú ok, inak by si to stále nevytahovat
@kremlicka250 no nie sú ok, inak by si to stále nevytahovat
@nyusika ja nerozumiem, preco mas potrebu mi pisat stale? Ide ti o to, aby si mala posledne slovo? Ved s tebou som sa na zaciatku ani nebavila. Len si sa vplietla do gangu zien, co si tu masiruju ego ako zjedli mudrost sveta. Okej, maj ho 🙂 chod si vecer lahnut s pocitom: " ale som to dalsej na MK natrela":D
Neboj, som financne natolko sebestacna aby som nezavidela 20 rocnemu chalanovi 6 mesiacov podpory... ci danovy bonus, rodicak alebo hociaku davku, ktoru si kto v sulade so zakonom vyberie.Ako tvrdim ,v zivote som zo slovenskeho systemu vyuzila rodicak...takze mne sa tym, ze si niekto po 2 rokoch vyberie podporu nezruti. Ale je sranda, ako to viete otocit, cisty gaslighting;)
@kremlicka250 už na 23 strane som musela s tebou ukončiť diskusiu, lebo si ako pokazené rádio, dookola to isté, nedá sa s tebou diskutovať.
Napísala som ti tvrdší koment a nazvala sockou kvôli tvojim názorom a reagovala som hlavne na to, keď si pracujúcich Slovákov prirovnala k oslom a že ťa štát okráda.
Pobyt na Slovensku ti asi mentálne škodí, sťažuješ sa, že ťa štát využíva, tak sa vráť tam, kde si pracovala 70 hodín týždenne a predtým sa daj psychicky vyšetriť.
Rozdiel medzi daňovým bonusom, rodičakom je, že bonus sa vypláca pracujúcemu na deti a rodičak matke, ktorá sa stará deň a noc o dieťa, pričom podpora sa vypláca človeku ktorý nič nerobí a jedinou úlohou je hľadať si aktívne prácu a nie sa doma 6 mesiacov válať na gauči.
@kremlicka250 už na 23 strane som musela s tebou ukončiť diskusiu, lebo si ako pokazené rádio, dookola to isté, nedá sa s tebou diskutovať.
Napísala som ti tvrdší koment a nazvala sockou kvôli tvojim názorom a reagovala som hlavne na to, keď si pracujúcich Slovákov prirovnala k oslom a že ťa štát okráda.
Pobyt na Slovensku ti asi mentálne škodí, sťažuješ sa, že ťa štát využíva, tak sa vráť tam, kde si pracovala 70 hodín týždenne a predtým sa daj psychicky vyšetriť.
Rozdiel medzi daňovým bonusom, rodičakom je, že bonus sa vypláca pracujúcemu na deti a rodičak matke, ktorá sa stará deň a noc o dieťa, pričom podpora sa vypláca človeku ktorý nič nerobí a jedinou úlohou je hľadať si aktívne prácu a nie sa doma 6 mesiacov válať na gauči.
@vakatko co si si prisla ospravedlnit svoj agresivny slovnik? 🙂 pred kym?
Nikde som netvrdila,ze konkretne mna stat okrada. Neklam. Pisala som, ze Slovensko okrada a rozkrada tato vlada.
A neviem preco by som mala odist, mne je dobre🙂 mam skvely zivot, ja som spokojna🙂 mne je len luto tych, co od rana do vecera makaju a potom nadavaju na vsetkych a vsetko a zavidia vsetkym vsetko🙂 a to len preto, lebo to polke Slovakom vyhovuje a tlieskaju tym, co kazu utahovat opasky. Mne ziadny poberac davok zivot nezmeni🙂 ani v dobrom, ani v zlom🙂
Nikde som netvrdila,ze konkretne mna stat okrada. Neklam. Pisala som, ze Slovensko okrada a rozkrada tato vlada.
A neviem preco by som mala odist, mne je dobre🙂 mam skvely zivot, ja som spokojna🙂 mne je len luto tych, co od rana do vecera makaju a potom nadavaju na vsetkych a vsetko a zavidia vsetkym vsetko🙂 a to len preto, lebo to polke Slovakom vyhovuje a tlieskaju tym, co kazu utahovat opasky. Mne ziadny poberac davok zivot nezmeni🙂 ani v dobrom, ani v zlom🙂
@kremlicka250 agresívna si tu ty na všetkých diskutujúcich, daj si Mg a skľudni hormón.
@lienka.7 dobre , ked chces uz kreslit. Podporuje realne nebudu okresacat lebo 20 rocny Fero si ziada podporu na pol roka. Budu ju okresavat preto, lebo je tato krajina rozkradnuta id zakladov vdaka politikom ktori nam kazu utahovat opasky a z tvonich dani si stavaju haciendy kade tade. Je mega naivne si mysluet, ze tento stat je zniceny vdaka ludom, ktory si zobrali podporu. A ak tebe neostane na podporu , jed ju budes potrebovat ty, nebude to pre toho Fers, Roma, Ukrajinca ci Anicky s danovym bonusom, bude to preto, ze si tu nechavame vedome rizkradat stat 20 rokov .A klydne si to aj vyfarbi , jed ch es uz tolko kreslit.
@kremlicka250 nehnevaj sa, tebe úplne uchadza pointa príspevku, tu nejde o to prečo sme ako štát v prdeli, to máš samozrejme pravdu.Ale o to prečo sa manželovi autorky nepozdáva, ze by mu v byte mal ležať párik mladých zdravých ľudí, kým on pracuje , aby zabezpečil aj napr. to bývanie ktore oni plánujú využívať nevedno dokedy.
tak nech teda idu leňošit do podnajmu, aby polku konika nevykotilo a k mame na navštevu
@kremlicka250 nehnevaj sa, tebe úplne uchadza pointa príspevku, tu nejde o to prečo sme ako štát v prdeli, to máš samozrejme pravdu.Ale o to prečo sa manželovi autorky nepozdáva, ze by mu v byte mal ležať párik mladých zdravých ľudí, kým on pracuje , aby zabezpečil aj napr. to bývanie ktore oni plánujú využívať nevedno dokedy.
@sidicek vies co, ono sa to tu nejak zvrhlo potom, ako som si dovolila povedat , ze ociernovat dievca a syna z prispevku nie je ok. Pointu chapem a este na zaciatku som pisala , ze si to maju vydiskutovat v klude s manzelom, aby boli spokojni vsetci...🙂 Ak nesuhlasim s nazorom, ze autorkin syn je povalac a jeho priatelka je vyuzivacna socka ....budis. stojim si za tym, ze nebudem kydat na niekoho, koho pribeh nepoznam.
Zacinam si mysliet, ze MK je naozaj plny zakomplexovanych zien, ktore si tu chodia vybijat svoje nenaplnene zivoty. Je to tu plne urazok, vymyslania si , cista slepicarna ( cest vynimkam 🙂.
Uz chapem, preco sa z tobo fora vela ludi smeje..asi maju svoje skusenosti🙂
@kremlicka250 väčšina voličov si zvolila túto vládu a je im odr.avanie sympatické.
Čiže nie iba vláda môže za všetko, my ako národ sa na tom podieľame.
A vláda nám ide príkladom, že áno.
Viď aj tu - hrdina je ten, kto "v tom vie chodiť"...
@vakatko amen 🙏
@lienka.7 Nakreslím ti, pošlem a vyfarbíš si 🤣 a nebudeš už taká nepríjemná na ostatné ženy 😉
@earlgrey beriem ta za slovo 😉😘
A ver mi, naozaj sa niekedy snažím, ale vždy ma tu nejaké vytoci svojimi "mudrymi" komentami ze az 🤦♀️ na keď mi napíše, že to sa mi mudruje bez deti alebo ze nie som z BA 🤣🤣😁
@kremlicka250 nie, vôbec nie som agresívna, ale dookola tu obhajuješ, že je ok keď zdraví mladí ľudia dobrovoľne nepracujú, porovnávaš daňový bonus a rodičak s podporou... a tie reči 3 cenovej, keď politik kradne ja robiť nemusím budem na podpore... prepáč, keď som sa ťa dotkla, ale nemám úctu k takým ľuďom.
@karolinakr vieš, že sú aj biele rodiny s 4,5,6... deťmi a matky sú tu registrované?
@vakatko je úplne ok, keď mladi zdraví ľudia nepracujú - napr. v prípade, keď sa vrátia zo zahraničia a idú si hľadať prácu na Slovensku. A podrž sa, dokonca aj keď mladi a zdraví ludia menia prácu v rámci Slovenska, to niekedy vypáli tak, že sú nejaký čas bez práce.
Tato tema sa ubrala uplne inam.Autorka to vzdala,pretoze nedostalaodpovedi ake ocakavala,aj keď ona len cakala,ze jej tu vsetci schvalia jej rozhodnutie.Nestalo sa.Netrebazase urazat syna.Ci dostane alebo nedostane pomoc od statu...to nebola otazka.Takze riesit tu danove bonusy a podpory...
Zo skúseností co poznam,pretoze zijem veeeelmi dlho v cudzine.Malokto dostane podporu ak pracoval v cudzine.Treba veľa papierov od toho štátu a áno,záleží od úradníka.Jeden dostal a iný nie.Mne tiež nepríde normálne opustiť prácu s tým,že idem na podporu.Dnes mladí nevydržia dlho nikde.A tie rozhodnutia opisujú človeka.Preto si myslím,že manžel autorky to neda a prinesie to problémy.Druhy krát savydala,je/bola šťastné a riskuje dalsi rozvrat .
@dariaaa nemyslím si, že to vzdala, ale už to pre ňu nemá zmysel čítať. Ona zrejme na 99 percent vie, že jej syn nie je povaľač, ktorý jej ostane doma na krku a keďže sa tu niektoré úplne utrhli z reťaze, už tie kydy radšej ani nečíta.
@earlgrey beriem ta za slovo 😉😘
A ver mi, naozaj sa niekedy snažím, ale vždy ma tu nejaké vytoci svojimi "mudrymi" komentami ze az 🤦♀️ na keď mi napíše, že to sa mi mudruje bez deti alebo ze nie som z BA 🤣🤣😁
@lienka.7 absolútny bizar ze ty niekomu hovoríš o “múdrych” komentároch ked hlupejsieho človeka jak si ty som tu asi nevidela. O to väčší bizar ze rozprávaš o “neoprávnených” príspevkoch ked všetci dobre vieme o tvojom poberaní príspevku k hypotéke ;) na ten si tiež podľa vlastných slov nebola odkázaná a aj tak si ho brala (alebo berieš, neviem ako to funguje). Nezabudni mi napísať zas ze ti to závidím - podľa tejto logiky teda ty závidis mladým podporu.
A s tou Bratislavou to možno bude tým ze vzdy ked sa tu riešia možnosti bývania v Ba mas potrebu mudrovať aj ked očividne si v nej bola akurát tak prstom na mape.
A nezabudni mi poslať mrkajuce a cmukacie smajliky, tvoja klasicka odpoved ked nemáš co.
podporu nedostane, ozaj si ju mal ziadat vonku..maju ten formular na transfer vyplnený? ako pisala @earlgrey musia letenky ukazovat a potom im to zamietnu
takže leharo a vaĺanie šuniek sa odkladá
ak si mama nepraje frajerku, mal by syn posluchnut, ak by ma otčim nechcel v maminom byte, to by som zas nechcela ja
a tie, ktore si zatratia deti kvôli mužovi - tam musí byť veĺká láska alebo niečo iné veĺké 🙂
podporu nedostane, ozaj si ju mal ziadat vonku..maju ten formular na transfer vyplnený? ako pisala @earlgrey musia letenky ukazovat a potom im to zamietnu
takže leharo a vaĺanie šuniek sa odkladá
ak si mama nepraje frajerku, mal by syn posluchnut, ak by ma otčim nechcel v maminom byte, to by som zas nechcela ja
@karolinakr Ono je tu podľa mňa zbytočne radiť...pretože autorka si z tejto diskusie vzala len tie nezmysli...a tie, ktoré sme sa tu vyjadrili k tej podpore, sme to asi písali len tak do vzduchu...a pritom je to viem od reálnych ľudí, nie jedno odvolanie som pomáhala písať...toľko dokladovania, každý prd chceli...a aj tak si vždy našli niečo, aby zamietli, žiadne argumenty neboli postačujúce.. dokonca som písala odvolanie známemu, ktorému zomieral otec, potreboval sa o neho starať...nechal prácu v zahraničí s tým, že musí ísť domov, pomôcť s otcom a aj tak mu odpísali, že dobrovoľne dal výpoveď, že o prácu neprišiel ale sám sa tak rozhodol. Nakoniec mu otec zomrel, vrátil sa do zahraničia...tak ja neviem ako tí všetci ostatní ľudia, čo prídu zo zahraničia tie podpory majú, možno vážne to už riešili v krajine, kde pracovali a preniesli si to, ale za posledných 5-6 rokov, čo som na Slovensku, nepoznám prípad, komu tu podporu schválili 🤷♀️ ale nevadí..veď uvidia, keď sa vrátia...skúsiť môžu...
@lienka.7 absolútny bizar ze ty niekomu hovoríš o “múdrych” komentároch ked hlupejsieho človeka jak si ty som tu asi nevidela. O to väčší bizar ze rozprávaš o “neoprávnených” príspevkoch ked všetci dobre vieme o tvojom poberaní príspevku k hypotéke ;) na ten si tiež podľa vlastných slov nebola odkázaná a aj tak si ho brala (alebo berieš, neviem ako to funguje). Nezabudni mi napísať zas ze ti to závidím - podľa tejto logiky teda ty závidis mladým podporu.
A s tou Bratislavou to možno bude tým ze vzdy ked sa tu riešia možnosti bývania v Ba mas potrebu mudrovať aj ked očividne si v nej bola akurát tak prstom na mape.
A nezabudni mi poslať mrkajuce a cmukacie smajliky, tvoja klasicka odpoved ked nemáš co.
@bonboniera ozvala sa vasilisa premudra 😉 ďalšia, co porovnáva neporovnatelne, ale ok.
A teda podla teba, ak ja som v tej BA bola aspoň na mape, ale ty ani to. Takže som stále na tom lepšie ako nejaká pokazená cokolada 🤣😘
@bonboniera ozvala sa vasilisa premudra 😉 ďalšia, co porovnáva neporovnatelne, ale ok.
A teda podla teba, ak ja som v tej BA bola aspoň na mape, ale ty ani to. Takže som stále na tom lepšie ako nejaká pokazená cokolada 🤣😘
@lienka.7 klasicky trápna a blbá lienocka. Nula argumentov, len vymyslené fantasmagorie. Neboj sa, ja ti tvoje pokrytectvo pripomeniem zase v nejakej inej téme kde budes mudrovať ohľadom “neopravnenych” príspevkov a hrať sa na bratislavskú realitacku.
@lienka.7 klasicky trápna a blbá lienocka. Nula argumentov, len vymyslené fantasmagorie. Neboj sa, ja ti tvoje pokrytectvo pripomeniem zase v nejakej inej téme kde budes mudrovať ohľadom “neopravnenych” príspevkov a hrať sa na bratislavskú realitacku.
@bonboniera a presne kvôli takýmto zakomplexovanym individuám ako ty tu dali možnosť anonymných odpovedi.
A ano, pripomínať samozrejme môžeš, ale aspon k téme sa skus strafit, ta pekne poprosím. Len chápem, že to ty akosi nedokážeš. Ale hold, komu není dano v apatierke rozhodne nekúpi.
784 komentov, autorka klap klap, boduješ 27 strán, patrí ti medaila za júl
ale však ten chalan,, čo len ležal u rodičov a nechcel do prace, mal 151 strán tuším
784 komentov, autorka klap klap, boduješ 27 strán, patrí ti medaila za júl
@karolinakr už sa to naučili robiť dobre 😁😁😁😁

@kremlicka250 využila si určite aj matersku, aj príspevok pri narodení dietata a využívas určite aj pridavky a daňový bonus 😉
To je všetko ok.
Využívanie poberania podpory, pokial ju naozaj nepotrebuješ (t.j.chceš si len tak urobiť voľno, lebo vsak "masnatopredsanarok" alebo si len tak polehnit doma) vsak ok nie je. A ked nechapes tento základný rozdiel, je mi ta naozaj ľúto.