icon

Syn so mnou nekomunikuje

1. jún 2020

Mám problém... Alebo skôr sa chcem vyžalovať. Môj syn so mnou nekomunikuje. Ja viem ublížila som mu a hrozne mojim správaním k nemu a jeho vyvolenej ale nemyslím si že to bolo také vážne aby so mnou prestal zo dňa na deň komunikovať odsťahovať sa a nedať o sebe vedieť prípadne sa ani neozvať. Nereaguje na správy a ak áno tak sporadicky na hovory tiež nie nestavi sa ani domov a neviem čo je s ním. Myslíte že to prejde? Urobila som hrozné veci ale toto som si nezaslúžila nikomu neprajem takto trpieť

eriksonka1234
1. jún 2020

Práve pre toto som si už dávno povedala, že kohokoľvek mi syn prinesie domov, ja to budem rešpektovať.

katkati
1. jún 2020

Ani si nevieš predstaviť, ako ta chápem. Je len k tým, čo na teba útočia. Chcete povedať, že vy ste nikdy o nikom nič nepovedali? Neposťažovali ste sa a dokonca aj nenadavali na nikoho, aj na blízkych? A ta dievčina ešte rodina ani nie je. Ja si myslím, že to syn preháňa, má sa ohradiť, ale aj si priznať, že má kvôli zalubenosti možno ružové okuliare a nevidí priateľku v reálnom svetle. Až tak zanevriet na mamu a stať iba pri priateľke je nezrelé. A som presvedčená, že aj mladí určite hovorili kadečo o mame. Pravda je niekde uprostred.

katty2012
1. jún 2020

no syn sa zachoval ako spravny chlap...postavil sa za svoju partnerku, je jej oporou a nedovoli, aby si jej ublizovala a ponizovala ju. tak to ma vo vztahu vyzerat... ma moj obdiv

katty2012
1. jún 2020

@katkati no vidim, ze prehovara dalsia "zrela" svokra... nezrele je to, co pises ty, ked si myslis, ze matka dospeleho syna ma pravo starat sa do jeho vztahu, utocit na jeho partnerku a ocakavat, ze si vyberie zenu podla vkusu svojej matky.

ssandyy
1. jún 2020

Prepáč ale ja si myslím že si to prehnala. Prečo by preboha nemohol ísť po ňu autom do práce? Veď by si mala byť na neho hrdá že sa stará o svoju ženu a že si ho správne vychovala
Mala.by si byť šťastná že su oni šťastní a že sa spolu šantia. Veď su zalubeni, majú sa radi... buď šťastná za neho, ked je šťastný, zaľúbený a zdravý.

katkati
1. jún 2020

@katty2012 Tak vidíš, už sme dve. Hnusné, zákerné, zrelé ženy. Ale vazne. Tak hovoriť im do toho, či majú byť spolu alebo nie, to určite by nebolo fér. Ale povedať svoj názor na správanie, ktoré sa mi nepáči, prečo nie? Ku komu máme byť úprimní, keď nie k vlastným deťom?

daganov
1. jún 2020

@karolinakr dakujem za moju zlatú svokru, mala som len o niečo viac ako 20 rokov a brala ma ako osobu, ktorú jej syn miluje, s ktorou sa rozhodol žiť a neriešila sprostosti. A dokonalá nie som ani náhodou, keby chcela, tiež by mohla nájsť kopu vecí, ktoré by jej vadili. Veľmi si ju vážim a mám ju rada.

caroline_
1. jún 2020

Už dlhšie som tu na MK nič nekomentovala, ale toto mi nedalo, lebo som sa až nachvilu zľakla že to píše moja svokra...nemas pravo sa im starat do vztahu...ty kokos uplne ako keby som mojej svokre pisala...tiez sme sa v 20 odstahovali,nespravala sa pekne, ociernovala ma, podla mna len ziarlis,ako sa ma citit ked mu na nu nadavas?a kamaratka, vyvolena???ako fakt? aj mna moja svokra ked som zacala chodit s jej synom pomenovala ze kamaratka, a sme manzelia a odstahovali sme sa niekolko km prec, nezavolali sme ju na svadbu , kvoli jej spravaniu....a potom mi ona povedala ze ja manipulujem jej syna, aby sa s nou nestretaval...lebo on je hlupak a podpapucou nie, že nevie aka je jeho matka ....neviem co sa cudujes tvoj syn sa sprava normalne narozdiel od teba a je len uctihodne ze si vie zastat svoju partnerku

katty2012
1. jún 2020

@katkati tu sa nebavime o povedanie svojho nazoru, pretoze som si ista, ze za to, by ziadne dieta neprerusilo kontakt so svojou matkou, a nepovazovalo by to za "hrozne ublizenie" ako pise autorka. ale ked tento kriticky nazor, na ktory sa ta nikto nepyta, budes hovorit 5x denne, tak tu uz nejde o ziadnu uprimnost, ale o rozbijanie vztahu a potom vid dosledok... takze takato uprimnost je len maskovacie meno pre kritiku a utok

xena0
1. jún 2020

Tvojmu synovi sa nečudujem, dobre urobil a z toho všetkého mi len vychádza že si jedna zlá hnusná pizda 🙂zamysli sa nad sebou lebo chyba bude u teba

katkati
1. jún 2020

@daganov Asi cíti a vidí, že si ju vážiš a máš ju rada, tak to je potom o úplne niečom inom. Ja ne hcrm nikomu ublížiť, ale niektoré ženy sa veľmi povysenecky správajú k svojim svokrám. Poznám z okolia. Ale samozrejme sú aj opačné prípady.

caroline_
1. jún 2020

@caroline_ a dalsia vec, co teba do toho ze pride po nu do prace? a po mna muz chodil ked mohol a co ? zavidis? nic zle na tom nevidim, takisto na tom ze chcu byt spolu samy,ale aspon svokry ako ty davaju skvely priklad nevestam ake nemaju byt ony svokry,my ked budeme mat dieta ani jej to nepovieme ze cakame mimi...

nini1010
1. jún 2020

Vies co,ja mu tlieskam.Konecne chlap,co je chlapom.Spravas sa ako striga,ako svokra z tych vtipov o svokrach.To co ta k tomu viedlo sa da nazvat zavist a ziarlivost.Aj keby to bola vsetko pravda teba do toho prd.Mas sa s nim uz ked tak slusne a taktne porozpravat a respektovat jeho stanovisko a vyber.Ziarlila si na nu a syn urobil presne to,co by spravny chlap mal pre svoju partnerku v takejto chvili spravit,naozaj ma moj obdiv vo svojom veku.Ak nechces o syna prist nenechala by som to do stratena ale sla by som za nim s ospravedlnenim.Partnerka tvojho syna ma mat vocibtebe uctu a respektovat ta a ty mas respektovat ju.Toto je bol ktory nemozes vyhrat,len privela stratit,on nie je tvoj majetok.

bluka2
1. jún 2020

Citala som jednu stranu a vyzera to tak, že syn dobre spravil. Už len to pomenovanie jeho priateľky poukazuje, že nemáš všetko v poriadku. Pupocna šnúra už je prestrihnuta, vieš? Človek by mal dokázať respektovat dospelé deti a ich voľby a správať sa s úctou, tak ako to chces od neho

daganov
1. jún 2020

@katkati mám, mám ju veľmi rada, pretože rešpektovala naše rozhodnutia, aj keď s nimi možno vždy vnútorne nesúhlasila, vždy prišla ako kamarátka, nie ako poriadkové gestapo, nemiešala sa nám do výchovy a my sme ju zase nechali trošku rozmaznávať, veď kto už má rozmaznávať, keď babka a dedko nie? Ona je celkovo veľmi dobrý a vzácny človek a pri tom to mala v živote veľmi ťažké. Keby som mala za svokru zakladateľku témy, asi by som sa k nej tiež nehrnula.

katkati
1. jún 2020

@xena Trocha slušnosti by nezaškodilo, hlavne keď iného odsudzujete za jeho výroky.

nini1010
1. jún 2020

@katkati Nie ste hnusne,zakerne ani zle,ale ziarlive,sebecke,nezdravo naviazane na svoje dieta plne prehnaneho strachu ze vas "opustia"a zostanete same.Lenze vasi synovia uz nie su deti.Verim ze mi Boh doprave vo Vasom veku rozum a pokoru prijat ze muz sa musi odputat od matky aby prilnul k manzelke.

selest
1. jún 2020

Mala by ste navstivit odbornika..

katkati
1. jún 2020

@nini1010 Ty ma poznáš, že sa tak osobne ku mne vyjadrujes? Ty vieš aké ja mam deti a ci mam nevestu?

momusik
1. jún 2020

Ja sa mu necudujem,zavidiet synovi ze je stastny? A vobec nie su mladí,ja som odisla od rodicov ked som mala 21,nikdy som nestrpela aby mi niekto hovoril co mam a co nemam robit,nemala si ju ohovarat to musis uznat,najdi si chlapa ak nemas a mozno budes citit to co on,a je uplne normalne ze ide pre nu do roboty,ked su zalubeni chcu byt spolu cim viac.Neviem ktory dvadsatrocny chlapec si skor vyberie mamu ako frajerku; mame v rodine takyto pripad,tolko miesala 💩 ze syn sa s nou nebavi vyse roka

pehavcek
1. jún 2020

Citit z tvojich slov, ze sa naozaj trapis. Ale skus si nastavit zrkadlo. Syn s priatelkou nemali navyber ak chceli mat klud. Ver tomu, ze si im ich vztah riadne zneprijemnila. Podla mna nie je problemom to, ze syn ma JU, ale to ze ma priatelku, ktora je pre neho prvorada. Nech by bola na jej mieste hociktora tak by ti vadila. Maju krasnych 20 rokov,. Su este mladi ale predsa dospeli.Miluju sa. A ver tomu, ze syn je patricne hrdy na to, ze ju vozi, ze jej kupuje dary, ze ju nosi na rukach... A ano, ju to. urcite tesi, lebo to k zamilovanosti patri. Ja s laskou spominam na to ako ma 18 rokov dozadu manzel steklil, prehadzoval cez plece, tapol po zadku a ja som kricala a viskala, a smiali sme sa. Dodnes sme spolu stastni, a potesi ma ked raz za cas ma stipne, tapne a ja sa zasmejem ako pubertiacka.Nemusis vidiet vsetko ich ocami, ale bud stastna, ze su stastni. Co mas robit? Ja by som sa ospravedlnila obidvom. Uprimne. Ze som nezvladla obdobie kedy prestala byt pre neho najdolezitejsou osobou mama, a stala sa nou partnerka.Dala by som im cas. Netlacila by som na pilu. Casom aj ich emocie vychladnu. A fakt by som prehodnotila ci je naozaj potrebne zivit v sebe taku nenavist. Ides len a len proti sebe.

laila22
1. jún 2020

@ssandyy ja teda neviem všetci tu útočia na autorku, ale ja ju celkom chápem. Možno je to mladá nevychovana opica. Pišťať v jej dome a šantit sa.. Prepáč, je to trápne.. Nikdy som,, nesantila a nepistala v dome svokry. Jasne nech nerieši koláč a nech ju vola 3 x v nedeľu na obed a mladá nech len vymrdzuje ústa, že jej neni nič dobré.. Ako trocha zdravého úsudku by vám nezaškodilo. S tým kolacom.. Mne osobne by bolo trápne ísť si kúpiť koláče, keby viem, že,, doma,, je napecene... A to nie len u svokry, ale aj u svojich rodičov.. Celkom si viem predstaviť ako mladý, osprostel,, 🙂

daganov
1. jún 2020

@laila22 môže sa ti milión vecí na synovej priateľke nepáčiť, záleží, aký postoj k tomu zaujmeš. Tým, že ju ohovárala, ešte tak, že to počul jej syn, alebo aj ona, dosiahla čo?

laila22
1. jún 2020

@daganov to neschvaľujem.. Nebudem niekoho ohovárať, tak aby to počul a prilievat olej do ohňa. Ale verím tomu, že aj mladá ju pekne vytáča, že to nie je len o sebe kosti matky co nechce pustiť syna..

fopardi
1. jún 2020

oceňujem, že si uvedomujete svoju chybu . Žiaľ u nás sa ta chyba hľadá iba vo mne / v nás . palec hore za priznanie je to prvý krok ale ten ďalši by mal byť uvedomenie si vlastného miesta vo vzťahu už nie ku synovi ale ku nim ako k partnerom. držím palce

panelacikova
1. jún 2020

No.... mne stačila autorkina reakcia na kohosi, kto napísal, že nech to urovná a že príde vnúča, ktoré môže rozmaznávať, atď... a autorka: na to sú ešte mladí, na to majú čas - alebo tak nejak to odpísala, no nechce sa mi to už hľadať. no konečná... nejdem písať svoj vlastný zážitok s kedysi svokrou, ale veľmi veľmi mi to pripomína niečo z môjho života 😀
a ešte k synovi..... všetká česť a držím mladým palce!

panelacikova
1. jún 2020

@katkati pozri, ak synova priateľka "nie je bohviečo" - ako si asi myslí kvázi svokra, tak syn si nakope prdel sám a dostane poučku do života a do ďalšieho vzťahu. Ale aby mu matka riadila život a vzťah, tak to je vrchol. mne to pripadá skôr tak, že syn chce konečne žiť a dýchať a matke to zrazu vadí, pretože ho už nemá pod kontrolou. žila som s takým čudom. Dnes má 35, jeho sestra 34 a stále sú obaja nielen psychicky neskutočne závislí na matke....

panelacikova
1. jún 2020

@caroline_ premýšľam, či si nemala môjho ex 😀 😀 čo píšeš, to presne akoby som počula babku svojej dcéry... neuveriteľné, tie "supersvokry" sú asi cez kopirák alebo čo

ssandyy
1. jún 2020

@laila22 mne sa ospravedlňovať absolútne nemusíš. Mne je to jedno vyjadrila som názor. A niekedy teda skoro dosť často si myslím že ľudia už nevedia čo so sebou a riešia no nejdem sa neslušné vyjadrovať 🙂 a to že si šli kúpiť koláč? Preboha sa zobud ked chodím do práce, ked mám peniaze na nejaký koláč alebo hocičo tak si to kúpiť idem! Ozaj Nebudem pozerať na to že teraz je napecene a nejdem si kúpiť to na čo mám chuť. Fakt ten zdravý úsudok po niektorým chýba.... ešte by som ku napecenym koláčik pridala tie svoje z obchodu. Po niektorým ľuďom by sa zišlo padnúť na hubu. Koláče riešiť 🤣🤣🤣

caroline_
1. jún 2020

@panelacikova to asi nie ja mam od 14 toho isteho chlapa :D ja som na jednej strane aj rada za tuto diskusiu,niekedy mi napadne ci som nebola ja ta zla , ja ta co pochybila a mozno som si vsetko brala az prilis, ale ked vidim ze niektore svokry su fakt rovnake tak si vydychnem.viem aka nikdy nebudem