icon

Syn v puberte kazí manželský vzťah

30. jún 2025

Jaj baby.. Som taka nestastna.. V muzom budeme zobrati 10 rokov.. Ja mam syna z predchadzajuceho vztahu... Spolu mame dceru uz 9 rocnu pomaly..
Nas jediny a najvacsi problem je moj syn.. Hadame sa len a len kvoli nnemu..
Ono ide o to, ze je v puberte.. Dost tazkej.. A cele jeho spravanie dava za vinu len a len mne.. Zevlastne ja mozem za to aki je.. Ako sa sprava..atd.. Problem.zacal problizne v case ked nastupila puberta..no okolo toho 13 roku ked zacal byt dost taky agresivnejsi... Nebavila hoskola.. Papuloval.. V skole aj ucitelom.
Ale.. Narodil sa mi s vyvojovou vadou... A to je extrofia moc.mechura.. Momentalne mozecikat iba cez cievku.. Plus a to je horsie ma zakrpateny pipil 😞 bohuzial nejaka operacia uz mozna nie je.. Asi aj lvoli tomuto som na neho nebola nejako extra prisna ( aspon z pohladu manzela) .. Moj muz si s nim nevytvoril nejaky extra vztah.. Skorej ho stale len napominal.. Zhadzoval ( nie raz som si to vsimla.. Aj?moja mama.. Ze on je taku a hentaky.. On nevie toto atamto ).. Ale pre pokoj v domesom bola ticho.... Od 8.triedy snim navstevujem psyxhologa.. A uz aj psychiatra lebo ma depresie..
Tento sk.rok co bol studoval 1.rocnik na SS.. Ktoru ale neukoncil uspesne.. A kedze mu to neslo tak som ho prwunula na inu skolu..lahsiu..co mal tiez moj muz pindy zeco sa neucil..a ze ja som len ja chybe ze prepadol atd...
Synbyva u mojej mamy.. Domov prist nech e kvoli muzovi.. A moj muzho doma nechce tiez.. A ze keby nemame dceru tak by ma yz davno poslal za nim.. Zejeho to uz so mnpu nebavi ako si zastaval syna .. Ako ho tutkam..a vlastme je moja chybaa moja vychova zeje aky je.. Dnea sa dozvedel ze predal bike.. Ktory mu kupila druha starka.. Lebo na nom uz nejazdi.. Tak zasereci ze peniaze minie na drogy atd..
Celkovo nas vztah uz nie je dobry.. A len kvoli tomuto.. Ja tedanemam ani naladu s nim nicpodnikat.. Nic robit.. Asi podvedomie.. Ze si mam vybrat bud syn alebo on😞 je mi tazko.. Velmi.m a neviem co mam robit.. 😔
V ostatnych veciach problem nemame..len toto..

jamimo
30. jún 2025

tak potom ťažko keď komunikácia prebieha len na obviňovaní. Problémy treba pomenovať správne a nahlas, mať aj sebareflexiu...

autor
30. jún 2025
@barny

Ale preco sisi zacala s chlapom ako piseses ze chlapca neakceptoval od zaciatku? Ja keby sa rozvediem a najdem si ineho a vidim ze nema cestu k mojim detom idem z toho prec hned.

@barny pisala som zezo zaciatku to bolo ok.. Toto zacalo ked mu zacala puberta.. A zhorsiloo sa. To posledne 3roky cca .. Lebo nebol ako si?on predstavoval..

autor
30. jún 2025
@lion777

Ten tvoj muž, zažíval také zaobchádzanie v detstve odtade má takéto zranenie.

@lion777 no.. Moj muz mal rosicov alkoholikov.. O jeho vychovu sa starala jeho teta s ujom.. Hned ked sa dalo sa osamostatnil.. Ale.. Na rodicov nedal nikdy dopuatil.uz ma len mamu. Ta uz nepije.. A vztahy maju dobre..

mdse
30. jún 2025

Toto nepomôže, hádzať vinu jeden na druhého, lebo tým dieťaťu nepomôžeš.

nyusika
30. jún 2025

ja dufam,k ze toto sa len nejaku uchylak nudi a vymysla si pribehy.
lebo inak by som musea napisat, ze len totalna chudera uprednosti chlapa pred svojim dietatom...

autor
30. jún 2025
@jamimo

tak potom ťažko keď komunikácia prebieha len na obviňovaní. Problémy treba pomenovať správne a nahlas, mať aj sebareflexiu...

@jamimo ja si priznam ze som pochybila.. Nie som bez viny.. Snazim sa to riesit.. Ale . neviem najst ten spravny sposob aby boli vsetci spokojny a . Mne sanepacia tie sposoby rieaenia ako navrhuje moj muz...

lion777
30. jún 2025

Ale čo ti má on sprosto kecat do toho? Netrestam dieťa za zlé známky, motivujem a učím sa s ním.

lion777
30. jún 2025

A tvoj syn chodí teraz od septembra do školy, alebo niekam nastúpi? S prvým nedokončeným ročníkom , sa nikde neuplatní.

barny
30. jún 2025

Pises ze si k nemu nevytoril vztah to je prijatie?

sense
30. jún 2025

Ako rozvedená žena s dieťaťom a novým partnerom, mi vadí že si uprednostnila chlapa pred dieťaťom. Nemali vytvorený vzťah, že ho nemal rád ako vlastného ok chápem, to by som áno od chlapa nežiadala ale on ho v podstate ho ani netoleroval keďže vzťah nula bodov len ho stále napomínal.
A viem si predstaviť že je ťažké si teraz vybrať syna ale rozbiť dcére rodinu aj keď nefunkčnú keďže sa hádate , alebo dcéru a byť aj so synom ktorý si toho vytrpel už aj tak dost

autor
30. jún 2025
@lion777

Ale čo ti má on sprosto kecat do toho? Netrestam dieťa za zlé známky, motivujem a učím sa s ním.

@lion777 ucila som sas nim estev 9.triede.. Samozrejme dudral preco sas takymvelkym icim a ma sa ucit sam.. Ok.tak na SS som to nechala n nom.. Prvy pplrok fajn.. Aj druhy do nejalej polky.. A potomsa muselo nieco stat lebo obchytaval zle znamky a uz nemal zaujem o opravuu nejako extra.. A uz ked mu povedala slovinarka na konci maja ze mu to neda opravit.m uz ozaj zanevrel na tu skolu a nechcel tam ist.m takmer cely jun som sas nim ucila.. Ale uz to nemalo zmysel.m chcel ist na inu skolu.a tak aj nastupi inde..

lion777
30. jún 2025

A čo sa stalo cca v máji?

bambulkaaskatulka
30. jún 2025

To je hnus velebnosti. Ževraj matka. Tfuj

autor
30. jún 2025
@lion777

A tvoj syn chodí teraz od septembra do školy, alebo niekam nastúpi? S prvým nedokončeným ročníkom , sa nikde neuplatní.

@lion777 vybavila som mu prestup na inu skolu.. Cize zacne od 1.rocnika opat.. Ako kuchar casnik.. To si vybral.. Spolu sme vyberali z odborov ktore ponukala SOU .. Kukali sme ake tam maju predmety.m a podla toho.. Vzali ho nastastie bez problemov..

lion777
30. jún 2025

Tak fajn, toto si zvládla. A teraz ďalej, čo uvažuješ urobiť?

autor
30. jún 2025
@lion777

A čo sa stalo cca v máji?

@lion777 no to neviem.. Ale nieco sa muselo.. Nechcel povedal.. Ani mne.. Ani starkej.. Ze len psycjologicke.. Ale neviem ci jej pisal alebo nie.. Par krat som ho videla s dievcatom.. Tak mozno to 😔

jamimo
30. jún 2025

nepochybila si len ty, každý z vás by sa mal zamyslieť nad sebou a (hlavne ak chce) začať konať tak, aby ste vedeli spolu fungovať.

autor
30. jún 2025
@lion777

Tak fajn, toto si zvládla. A teraz ďalej, čo uvažuješ urobiť?

@lion777 chcem skusit este cppap. Jeho byvala triedna mi odporucila zetam robi psycholog.m chlap ( momentalne chodime ku zene ) ze on je dobry tak skusim to.m a ci nema aj problem s ucenim. .. Matika mu ide tazko. .aj slovina.. Aspon skusit.. A ked tak sa s nim proste ucit... Len ci bude ochotny.

autor
30. jún 2025

A navyae je asperger ( podla psychologicky).. Neviem ci to aj psychiatricka nejako robi testy na to.m ale kam chodime tak nerobila..

lion777
30. jún 2025

Áno hodil by sa mužský vzor , niekto kto mu ukáže ako sa správa muž a čo je jeho úloha.

ahhola
30. jún 2025

Tvoj ex co momentalne robi, ked do neho nahucis, aby vyuzil okno prilezitosti venovat sa synovi, lebo raz si to mozte vycitat vsetci, ze ste premarnili cas, dobre, on ako bio tatko je nemozny a tvojj sucasny si povie, naco sa ja mam snazit, ked bio na neho serie.... aku ma sirsiu rodinu ex, keby stryko, exsvag., babka prejavili zaujem, vsetko sa rata u takeho zraneneho vtacata... 💔... Tvoja dcera, ma ho dost rada a moze o trosku viac❓

berta100
30. jún 2025

Za jednu klobasu si vymenila VLASTNÉ DIEŤA?!
Nezasluzis si nazyvat matkou.Este sa ho zbavis a hodis matke ako kus handry.Zbal toho tvojho bezcitneho chlapa, podaj o rozvod, zober si chlapca domov a makaj na vasom vztahu pokial ho uplne nestratis.Chuda chlapec, zdravotne problémy, matka hyena čo ho odkopla a chlap ani nekomentujem.
Raz ti to KARMA spocita!

lion777
30. jún 2025

Hej, len keď budete do nej kopať, jej sebavedomie je nulové už teraz. Treba to urobiť naopak.

lion777
30. jún 2025

Odkladala by som peniaze a robila plány , ako sa zariadiť s dvomi deťmi. Psychológ je fajn. A veľa šťastia. Tento sa nezmení, to by sa musel preliečiť, zo svojich zranení , o tom môžme len snívať.
No a potom by si sa mala zamerať na seba, aby si nepritahovala takýchto.

mdse
30. jún 2025

Pozri možno nie je riešenie, kde budú všetci spokojní. Ale momentálne je najviac nesťastné dieťa a to by mi nedalo spávať. Mala by si chodiť ku psychológovi spolu s dieťaťom, niečo na spôsob partnerskej terapie. Možno by si pochopila lepšie, čo je zle a ako to spraviť.

autor
30. jún 2025
@lion777

Hej, len keď budete do nej kopať, jej sebavedomie je nulové už teraz. Treba to urobiť naopak.

@lion777 no veru.. Mi tu nakladaju.ako?keby clovek vie co bude o den.. Rok.. Desat rokov.. 😭 ja som necakala ze sa to dostane az to takehoto bodu... Boze.. Ved ja som ho z domu nevyhodila.m sam chce byt u mojej mamy.. Preroze tam ho nik nebuzeeuje.m tam ma slobodu..

mdse
30. jún 2025

Chce byť u starkej, lebo ta ho prijíma. Mal to byť posledný varovný signál. Nepristúpila by som na to, aby mi 14r dieťa išlo z domu, lebo "chce slobodu". Vámtotiež vyhovovalo, nebol macochovi na očiach a Ty si si tiež myslela, že sa to vyriešilo. Teraz to je ešte viac zamotané. Tak začni konať. Začala by som chodiť na poradenstvo a piriešila by som aj ten mikro penis.

terezka1947
30. jún 2025

Aaach jaj.....ja mám syna v jeho veku s teda začala puberta,ale má otca,čo to koriguje s úprimne?i ja som sa musela trošku zmeniť,zaujímať o jeho svet trošku inak,niečo vidieť,niečo nevidieť, nepočuť,niečo si povedať,že stačí synu môj.
Toho tvojho syna mi je veľmi ľúto....veľmi.
Trápi ho určite ten zdravotný problém,do toho puberta,čo je pre mladých ľudí dosť záťaž a do toho zmena školu,opäť zmena školu a ESTE býva od teba preč?????
Od jediného rodiča,čo mu ostal????
To si nemala dovoliť....neexistuje.
A nehnevaj sa,vo vašom manželstve nie je problém syn.
Ty si presťahovaním dala jasne najavo synovi,kto je dôležitý.
Všetci choďte po psychologoch,psychiatroch......ale kedy bude čas na objatie syna a zistenie,čo ho trapi?
To nestačí sa iba pýtať...treba na vzájomnú dôveru opäť čas.
Musíš sa v prvom rade postavit za syna....aby syn videl,že ho máš rada,že mu na tebe záleží....
Ja viem,že ho rada určite máš....ale ver,že chlapci v tomto veku okolo seba často kopu,bijú....odstrkuju naoko tu mamu,ale potrebujú objatie. Možno vhsc ako dievčatá...nedaj sa odohnať.
Tu materinsku blízkosť mu psychiater a psychológ nenahradí.

mdse
30. jún 2025
@terezka1947

Aaach jaj.....ja mám syna v jeho veku s teda začala puberta,ale má otca,čo to koriguje s úprimne?i ja som sa musela trošku zmeniť,zaujímať o jeho svet trošku inak,niečo vidieť,niečo nevidieť, nepočuť,niečo si povedať,že stačí synu môj.
Toho tvojho syna mi je veľmi ľúto....veľmi.
Trápi ho určite ten zdravotný problém,do toho puberta,čo je pre mladých ľudí dosť záťaž a do toho zmena školu,opäť zmena školu a ESTE býva od teba preč?????
Od jediného rodiča,čo mu ostal????
To si nemala dovoliť....neexistuje.
A nehnevaj sa,vo vašom manželstve nie je problém syn.
Ty si presťahovaním dala jasne najavo synovi,kto je dôležitý.
Všetci choďte po psychologoch,psychiatroch......ale kedy bude čas na objatie syna a zistenie,čo ho trapi?
To nestačí sa iba pýtať...treba na vzájomnú dôveru opäť čas.
Musíš sa v prvom rade postavit za syna....aby syn videl,že ho máš rada,že mu na tebe záleží....
Ja viem,že ho rada určite máš....ale ver,že chlapci v tomto veku okolo seba často kopu,bijú....odstrkuju naoko tu mamu,ale potrebujú objatie. Možno vhsc ako dievčatá...nedaj sa odohnať.
Tu materinsku blízkosť mu psychiater a psychológ nenahradí.

@terezka1947 krásne napísané❤️‍🩹

zanka777
30. jún 2025

Vieš čo poviem ti to na rovinu ..... Mala si čas zistiť či si vybudoval ten tvoj "herec" vzťah s tvojim synom keď nie nech ide do riti...... Je to tvoja súčasť.... Ale ty si urobila čo???vyhnala si vlastného syna aby si mohla byť so svojou "novou rodinou" k babke lebo je "problémový" pritom on ťa len potrebuje ale nemôže ťa mať lebo sa sistredis len na muža a dcéru..... Syn je len ten zlý ktorý vám kazí vašu dokonalú rodinku.... Ale on bol prvý jeho si mala ako prvého..... Bol asi niekedy pre teba všetkým tak ako si mohla dopustiť že žiješ s mužom ktorý ho nemá rád a teba samu postval a rozdelil s vlastným synom????!neznášam také veci....... Deti sú na prvom mieste a keď nejakú hlupák si nenájde vzťah k môjmu dieťaťu tak nech si ide svojou cestou..... Ale ty si sa vykašľala na syna aby si mohla byt s ním a to je u mňa úplne celé zle....... Chudák chlapec........... A myslím to úplne vážne!