Synov najlepší kamarát ma ohovára
Moj syn ma najlepsieho kamarata v triede na ZS. Su druhaci. Dajme mu meno Otik. Otik sa k nam domov chodi hravat. Dnes mi syn povedal, ze ma ma rad, aj ked som zla. Zistila som, ze ma jeho kamarat Otik ohovara. Poznam sa s Otikovimi rodicmi - su to fajn ludia. Rozdiel je vo vychove. Rodicia Otika su starsi - mamina ma 58 rokov a tatko ma 69 rokov. Ako su starsi, mama je stastna, ze ma konecne dieta, tatko chce klud - tak jedno s druhym dalo, ze maly nema ziadne hranice. Otik je velmi sikovny, inteligentny ale je to maly intrikan. Syn ked je s nim tak nas ignoruje, je drzy, prevracia na nas ocami ... viem ze to ma od Otika, pretoze Otik sa takto sprava k rodicom. Syna sme s muzom schladili, ze takto sa k nam spravat nebude, a veci sa dali do poriadku. Dnes mi syn povedal, ze ma miluje aj napriek tomu, ze som niekedy zla. Pytala som sa odkial to ma. Na syna niesom zla, ale je pravda, ze na rozdiel od Otika ma rezim, musi upratovat svoju izbu, musi sa ucit, citat, chodit vcas spat. A syn, ze to hovori Otik. Samozrejme Otikovi to tak pripada, ked ma uplne inu vychovu. Ja neviem ako na to reagovat. Neviem co mam synovi povedat. Neplanujem konfrontovat jeho rodicov ani samotneho Otika. Chcem vysvetlit synovi, ze niesom zla .... ale? Neviem ani co mam povedat. Ako vysvetlit druhakovi na ZS ze mat rezim, robit doma veci neznamena ze som zla? Co by ste povedali dietatu na mojom mieste?
@deti95060810 Moja prababka mala posledne dieta ako 53 rocna, prastary otec mal 62. Boli trocha prekvapeni, ale zas taka rarita vo svojom okoli neboli.
@autotka Ver svojej vychove a sebe. Ved robis, co povazujes za najlepsie, pre svoje dieta, tak doveruj, ze sa ti snaha spat vrati. Vsetky sme niekedy na deti prisne a beru to ako "zlo", no ak je to vyvazene laskavym pristupom, dieta vie, ze ho mas rada. Otik vobec nie je povinny ta mat rad. Naozaj, si mu mozno nesadla ako clovek, mozno sa citil hlupo pri tej situacii s topankami (btw je nezdvorile od navstevy ziadat sa vyzut)...s tym nic neurobis. Ty tu naozaj nie si dolezita. Dolezite je, ze deti sa maju radi a pekne a s respektom sa k sebe spravaju. Este sa mi zda prilis zbytocne tak podrobne riesit domace pomery kamarata. Naozaj si nemyslim, ze to je tvoja starost, kto ako vychovava svoje dieta, ci je ich vlastne a kolko maju jeho rodicia rokov (ze to vobec vies!). Ak su deti u teba doma, vyzaduj dodrziavat svoje pravidla aj kamarata. Aj u nas to tak je a je mi suma fuk, co si o tom to dieta na navsteve mysli..
Tiež som mala v detstve takú kamarátku, závidela som jej ,, voľnosť,, ale vekom aj to dieťa pochopí ,že ako rodina ti ľudia nežili, nerieš to ,nemáš na Tom čo riešiť, správaj sa k synovi ako doteraz 🙂 daj mu do života rodinu to je najviac a to bude preňho vzor dobuducnosti ,sám pochopí ako sa žiť má a ako nie
@husky25 Aj ja 😆😆. Jasne, ze som si pofrflala, aj nasim casto vykricila, ze ona moza a ja nie. Ale rodicov preto neprestanes mat rad. A hlavne mi nasi nehovorili, ze mam hlupe nazory, lebo sa kamatarim s kamarátkou z "horsej" rodiny. Nekomentovali ju, povedali ze ich nezaujima kto ma co ako doma, ja to budem mat takto 🤷♀️
@dadis ako prosím? je nezdvorilé žiadať od návštevy sa vyzuť?.. 😀 no pokiaľ žijeme na Slovensku, tak platí, že je to normálne a bežné a v mojom dome platia moje pravidlá, takže kto chce vstúpiť, nechá topánky v predsieni alebo vonku (záleží od miery znečistenia).. ako to majú inde na svete ma vôbec nezaujíma...
a btw. malý drzý zasran nie je pre mňa návšteva. 😆
Som prísna...prísnejšia ako 90% rodičov čo mám v okolí. Máme doma pravidlá ktoré sa dodržiavajú. Moje dieťa má ale detstvo,jasi sa,chodí von hrať futbal,hokej ale aj schovku a všetko čo kndestku patrí. Ale...keď sa spolužiačke posmievali že nezvláda to a ono on prišiel domov celý zhorozeny že to robili. Povedal len že nestihol sa jej zastať lebo zasiahla pani ucitelka...takisto som mala minule preslov knapiluziakovi ktorý napriek mojim prosbam nech nám cez obed domov nevyzvana(prázdniny)bol zvoniť trikrát v priebehu 10min...mladší syn spal...a toto sa opakovala týždeň...kedy po tyDni som spustila takú prednášku že koniec.skakal do reči,no uzemnila som ho...odvtedy mám pokoj...a myslím že že tiež možno kade tade o mne rozpráva ale mne je to fuk. Sú to deťi. V puberte bude ešte horšie...ja si stojím za tým ako chlapcov vychovávame a to mi stačí. Keď sa niekomu nepáči jeho problém.a tým ti chcem len ukázať že treba stáť za svojou výchovou. Synovi vysvetliť že proste takto to u vás glfunguje u Otika inakšie...a či má ozaj pocit že si zlá...povedz a zopakuj čo pre vás doma všetko robis a cinsinvie predstaviť že by si sedela s vyloženými nohami nič nerobila a zároveň on si robil čo chcel. Držte sa ✊
Tak čo sa divíme deťom, keď mama synovho spolužiaka ohovára pred jej synom toho môjho, a pri tom chalani sú kamaráti........tak čo potom čakáme od detí?
Ženy ja nechápem čo riešite nepodstatne, vôbec sa nikto nepýtal na vek mamičky, prečo by nemohla toľko mat. Kľudne a vôbec k tomu nepotrebujú medicínu. Toto autorke fakt pomôže. Neviem odpoveď, nezapajam sa 👍

@cajomila Kokos.... Vaša dcérka to pekne zhodnotila 🙂 A poslednú vetu si pekne a pravdivo napísala 🙂