Synova priateľka mi nie je sympatická
Potrebujem sa vyrozprávať, neviem či len preháňam alebo to pochopíte. Mám dospelého syna 28 ročného, s mužom sme ho podporovali celý život, vyštudoval dobrú VŠ, hneď po škole sa zamestnal, má prenajatý byt. O vzťahoch detaily nemám, počas VŠ chodil so spolužiačkou. Po škole sa venoval hlavne práci.
Už vyše pol roka však chodí s terajšou priateľkou, ja som ju stretla prvýkrát pred mesiacom (boli sme spolu aj so synom na obede). Primárne vtedy rozprával syn, a trvalo to možno pol hodinu, len tak narýchlo sme sa aspoň zoznámili.
Minulý týždeň som mala narodeniny, syn teda prišiel v sobotu aj s priateľkou na návštevu na celý deň, tak sme ju mohli viac spoznať. Mám z toho také zmiešané dojmy :( Ja nechcem aby to vyznelo zle, ale dievča má viditeľnú nadváhu, predpokladám že kondíciu biednu, mne je vždy smutno keď vidím mladé dievčatá v takom stave. Či je za tým nejaký zdravotný problém neviem, so synom som to neriešila. Každopádne viac mi vadí jej správanie, ja mám pocit že všetko z jej úst znelo strašne ironicky, mala také zvláštne poznámky, proste pôsobila priam arogantne? Akoby sa snažila byť vtipná ale takým sarkastickým spôsobom. Pýtala som sa na to manžela, či si to všimol, a potvrdil mi to, že jemu to prišlo možno až také silené miestami.
Robí nekvalifikovanú prácu, čo neriešim, každá práca má svoju hodnotu, no dozvedeli sme sa od nej že VŠ vzdala po tuším dvoch semestroch, čo je v dnešnej dobe... Ja neviem, synovi nechcem dávať nejaké rozumy, je to jeho vzťah a život; ale ja sa cítim tak trocha sklamaná, čakala som, že bude po jeho boku nejaká iná žena. Preháňam podľa vás?
ja ta celkom chapem, kazdy mame tu predstavu, co sa nam paci, co nam je sympaticke a co nie na ludoch, a zvlast na ludoch, ktorych si vyberaju nasi potomkovia za partnerov
mas plne pravo na to, aby sa ti nepacila, ale uz je na tebe, ako s tym nalozis
Možno že chcela zapôsobiť a bola nervózna.
Tvoj syn s ňou z nejakého dôvodu asi je.
Tiež si myslím, že bola aj ona nervózna. Prvý dojem asi na Vás neurobila, ale určite by som jej dala ďalšiu šancu.
@anonym_autor čo čakáš, že ti tu ženy napíšu? Minimálne polovica z nich tu má nadváhu a robia nekvalifikovanú prácu
Aj keby si mu povedala, že sa ti nepozdáva, aj tak by Ťa nepočúval lebo je to jeho život .... Verím že ani tebe by sa nepáčilo keby takto dajme tomu v čase chodenia so svojím mužom - cca 30 rokov dozadu by matka tvojho terajšieho manžela na teba hovorila že jej vadis a podobne.
Ty už si si partnera vybrala. Nechaj to na syna. On v nej vidi niečo co ty za tu krátku dobu nie.
Ver mu ze sa o seba postarať. Očakávania sú jedna z najhorších veci. Prinášajú vždy len sklamania.
Mala som kolegyňu co tiež vždy takto riešila synove frajerky. Dnes má chalan 45 je sam a všetky vďaka neprijatiu jeho rodiny nakoniec zdrhli.
Možno že chcela zapôsobiť a bola nervózna.
Tvoj syn s ňou z nejakého dôvodu asi je.
@unicornlady toto mi presne manžel hovoril, že možno to bolo kvôli nervozite, ale ja neviem. To by som pochopila, keby bola väčšinu času ticho a odpovedala jednoslovne, nie keď mala sama od seba nejaké komentáre.
Ja sa ta opytam takto…musis s nou byt spokojna ty alebo tvoj syn? Milujes svojho syna, ale je problem pre teba to, koho ma pri sebe, len preto, ze je dievca tucne, podla teba ma na prd pracu a je asi aj hlupa, lebo nedokoncila vs? Ty s nou nebudes zit, ale budete sa stretavat na rodinnych oslavach a pod.
Koho by si si predstavovala po jeho boku? Ako by mala ta slecna vyzerat? Co by mala mat vystudovane alebo aka praca by bola pre teba plnohodnotna?
Kolko ma to dievca rokov? 28 ma tvoj syn, ona ma rovnako alebo je mladsia, je na zaciatku svojej pracovnej kariery, mozno nie je karierny typ ale rodinny a chcu mat rodinu a pohodicku, ale ty si ju odpisala uz po druhom stretnuti, resp prvom, kedze to uplne prve trvalo 30 minut.
Ma nejaku osobnost, ktora ti nepasuje.
Daj tomu cas a ked sa spoznate viac, potom sa skus na nu este raz pozriet.
Ty si ju a priori odpisala, lebo mas nejake ocakavania od syna. Nechaj to na neho, je dospely. Este nepoviem, keby slecna fetuje alebo ma 4 deti a kazde s inym chlapom, ale toto si fakt nechaj prejst hlavou.
V podstate s tym vela nenarobis, syn uz zije samostatny zivot (chvalabohu ze to nie je dalsi 30tnik v detskej izbe u rodicov pod maminou suknou). A zvysok... Uvidite dalsie razy. Ked vravis ze si si "cakala po jeho boku inu zenu" - to znie akoby si hovorila o inom "leveli" dievcata podla toho ako opisujes jej pracu a vzdelanie. Najradsej by som sa opytala ci je aj Tvoj syn taka liga/partia (a nemyslim to teraz ci niekto ma VS alebo je robotnik), lebo ono pre nieco s tou slecnou asi ku sebe inklinuju no...
Takze vela s tym nespravis, kazdopadne, Tvoje pocity sklamania chapem, ci uz ste si sadli/nesadli kvoli hocicomu. Ved ktora matka si zela aby buduci partner jej dietata jej bol nesympaticky...?
Mne tiež nie sú sympatický partneri mojich dcér. Dokonca jedného volám "chodiaci red fleg" (to som sa naučila na MK) 😀 Ale podla psychológov si syn vyberá partnerku, ktorá sa podobá jeho matke... Moje dcéry si vybrali partnerov, ktorí majú veľa spoločného s mojím mužom... Proste sa musíš s tým vyrovnať, že je to jeho život a možno si ho výberom partnera aj pokašle...
@unicornlady toto mi presne manžel hovoril, že možno to bolo kvôli nervozite, ale ja neviem. To by som pochopila, keby bola väčšinu času ticho a odpovedala jednoslovne, nie keď mala sama od seba nejaké komentáre.
@anonym_autor každý reaguje inak keď je nervózny. Niekto je ticho niekto naopak furt melie. Ty si ju skratka začala hneď posudzovať a hodnotiť. Predstav si seba na jej mieste aké je to príjemné by hodnotený. Nejako si si syna vychovala. Neveríš svojej výchove? Ma snáď nejaké kritériá hodnoty. Niektorým mužom sa páčia práve moletky. Nechaj to na ňom a snaz sa ľudí prijať akí sú a nie hneď hodnotiť. Skus na tom pre vlastné dobro popracovať. Raz budeš svokrou. Nech nezapadnes s týmto nadstavenim do tej šedej hmoty svokier o ktorých kolujú zle povesti a nemiestne vtipy.
Ako píšu vyššie, máš plné právo sa tak cítiť a je zo aj pochopiteľne, keď si sklamaná. Vyrozprávaj sa manželovi, dôvernej kamarátke, píš si denník, daj von zo seba negatívnu energiu športom... Len prosím, nemiesaj sa im do vzťahu. Nie je iste, že syn s nou ostane, a keď ju budeš odmietať, výsledok môže byť aj taky, že ty stratíš syna a ich vzťah sa ešte viac prehĺbi. Však nemusíte byť kamarátky, nemusíte mať spoločné programy, sem-tam nejaká návšteva, jeden obed vydržíš aj ty aj ona. Skús v nej nájsť nejaké pozitíva, už minimálne zo, že robí syna šťastným, je +.
Nie každému sa páčia štíhle ženy, a to, že nemá vš a nie je ambiciózna ešte neznamená, že nebude dobrá milenka, manželka, matka.
Ako píšu vyššie, máš plné právo sa tak cítiť a je zo aj pochopiteľne, keď si sklamaná. Vyrozprávaj sa manželovi, dôvernej kamarátke, píš si denník, daj von zo seba negatívnu energiu športom... Len prosím, nemiesaj sa im do vzťahu. Nie je iste, že syn s nou ostane, a keď ju budeš odmietať, výsledok môže byť aj taky, že ty stratíš syna a ich vzťah sa ešte viac prehĺbi. Však nemusíte byť kamarátky, nemusíte mať spoločné programy, sem-tam nejaká návšteva, jeden obed vydržíš aj ty aj ona. Skús v nej nájsť nejaké pozitíva, už minimálne zo, že robí syna šťastným, je +.
Nie každému sa páčia štíhle ženy, a to, že nemá vš a nie je ambiciózna ešte neznamená, že nebude dobrá milenka, manželka, matka.
A ešte - daj jej ešte druhu šancu.... Koľko je takých príbehov, že najprv sa 2 ženy/dievčatá neznášali a nakoniec sú z nich celoživotné priateľky (Aj ja mam takú najlepsiu kamošku už 25rokov), alebo aj u partnerov býva tento vzorec.... Takže ešte sa môže stať, že si nájdete spoločnú vlnu.
Tvoje pocity, sú tvoje pocity a máš na ne právo, ale uvedom si, že reálne ťa sklamali iba vlastné očakávania… preháňať to budeš, až keď sa začneš do toho starať, to on si musí vybrať s kým chce žiť, či sa ti to páči alebo nie, to on a partnerka sú tí, ktorí budú spolu tráviť väčšinu času, nie ty s nimi.. snažila by som sa byť otvorená a nájsť aspoň nejakú spoločnú reč
mne tiež mama neschválila výber partnera, tiež namietala, že "bude ti tučný" a som s ním 33 rokov a nemenila by som, nadváha nie je to najdôležitejšie
dôležité je, či tvoj syn a jeho priateľka majú spoločné záujmy, rovnaké hodnoty a názory na život
Nechaj to na syna. Nevies aka je po jednom dni. Len im daj pokoj a on sa rozhodne sam. Moja teta takto rypala a bratranec je teraz roky sam, roky bezia, vnucata nebudu
@bolarazjedna samozrejme im sa do vzťahu miešať neechcem, aj synovi som povedala že super, všetko v poriadku po návšteve. Aj súhlasím s tým čo bolo spomenuté, že kvôli niečomu spolu sú, asi si dobre rozumejú. Len ťažko sa mi zbavuje toho sklamania, keď sa mi k nemu hodí trochu iná žena. Možno bola naozaj len nervózna, ťažko povedať, na mňa to pôsobilo skôr že na takú zvláštnu, možno až útočnú? Povahu.
Ak to tvojmu synovi nevadí (ak je sarkastická), tak asi ani on nebude mať citlivú, empatickú povahu. Inak by s ňou nevydržal a jej slová by mu ubližovali.
Vymyslená tema, takto sa 50r zena nevyjadruje
@anonym_autor boooze ma 28, o pár mesiacov už nebudú spolu. Asi je dobrá v posteli keď ani pekná ani mila ale neboj sa, jeho to o chvíľu prejde 😉
@bolarazjedna samozrejme im sa do vzťahu miešať neechcem, aj synovi som povedala že super, všetko v poriadku po návšteve. Aj súhlasím s tým čo bolo spomenuté, že kvôli niečomu spolu sú, asi si dobre rozumejú. Len ťažko sa mi zbavuje toho sklamania, keď sa mi k nemu hodí trochu iná žena. Možno bola naozaj len nervózna, ťažko povedať, na mňa to pôsobilo skôr že na takú zvláštnu, možno až útočnú? Povahu.
@anonym_autor Teraz to nemyslím zle, ale ako ste sa správali vy a manžel. Boli ste príjemný ? Keď má útočnú povahu, čo ste sa pýtali... Nepoznáme aj jej pohľad na vec, ťažko posudzovať. Mňa sa napríklad svokor na prvom stretnutí opýtal koľko zarábam a nepáčilo sa mu to, že vraj málo.... Tiež som zostala zamrznutá len som sa snažila brániť ale v ten večer už debata z mojej strany nebola.
@anonym_autor bola sarkasticka ale podla mna ani ty nebudes ticha a submisivna zena, podla toho ako pises. Cize bude asi podobná povahou tebe. To, ze nerobi kvalifikovanú pracu je OK. Hlavne to ber ako prve stretnutie. Musis ju spoznať viac aj ako vyrastala aku mala vychovu aby si ju vedela mozno pochopit. Mam kamosku, co je brutalne sarkasricka a niekedy podla mna az moc ale je to napriek jej obrannému mechanizmu ta najobetavejsia manzelka a matka.
Stretli ste sa len dvakrát, nemôžeš ju hneď odsúdiť. Syn si ju pre niečo vybral zatiaľ mu rozumy nedávaj.
@anonym_autor v tejto odpovedi si potvrdila slová @lindous, ktorá napísala, že teba sklamali tvoje vlastné očakávania. Ty máš predstavu, aká by mala byť tvoja budúca nevesta. A táto dievčina ti tam nepasuje. Avšak ako milujúca matka by si mala mať želanie, aby tvoja budúca nevesta bola ženou, s ktorou bude tvoj syn šťastný a s ktorou budú mať spokojný vzťah a ktorá bude dobrá mama pre ich spoločné deti. A to bez ohľadu na to, ako sa tebe páči jej fyzický výzor, zamestnanie či čokoľvek iné.
Mimochodom, píšeš v poslednej reakcii na konci, že ti prišlo že má až takú útočnú povahu. A ty máš akú? Ak tu toto rozoberáš a takto tu píšeš o mladej žene, ktorú vlastne vôbec nepoznáš a hodnotíš ju tu na koníku na základe jedného stretnutia.
@anonym_autor Najlepsie urobis, ak ich v nedelu pozves na obed. Tvoje a muzove pocity sa bud vyvratia alebo prehlbia. Ja ti verim ak mas zly pocit, to matky maju. Maju zivotne skusenosti a svoje dieta si poznaju.
Vieš čo, mňa svokra aj svokor odjakživa nemusia a nestretávame sa už roky. Nezazlievam im to, lebo mne sú rovnako nesympatickí obaja. Je to vzájomné. Ja naozaj nemôžem za to, že nesplňam ich predstavy. Dôležité je, že vyhovujem ich synovi , im nemusím. Ja som si rovnako predstavovala vrúcnejšie a úprimnejšie vzťahy so svokrovcami., ale nemôžeme mať všetko.
@anonym_autor Najlepsie urobis, ak ich v nedelu pozves na obed. Tvoje a muzove pocity sa bud vyvratia alebo prehlbia. Ja ti verim ak mas zly pocit, to matky maju. Maju zivotne skusenosti a svoje dieta si poznaju.
@beata_k až na matky, ktoré chcú aby vždy bolo po ich bez ohľadu na to, či sú deti šťastné alebo nie. A až na matky, ktoré neprerušili so svojimi dospelými deťmi pupočnú šnúru. Je určite kopec ľudí, ktorým životy zničili ich matky iba preto, že ich chcú ovládať aj v dospelosti. A teda autorka tiež nebude najpríjemnejšia osoba, ak rozoberá, že dievčina má nadváhu a nemá VŠ. Pritom nepíše nič o tom, či je syn spokojný a šťastný. Len o svojich pocitoch. Len ja ja ja.
@beata_k až na matky, ktoré chcú aby vždy bolo po ich bez ohľadu na to, či sú deti šťastné alebo nie. A až na matky, ktoré neprerušili so svojimi dospelými deťmi pupočnú šnúru. Je určite kopec ľudí, ktorým životy zničili ich matky iba preto, že ich chcú ovládať aj v dospelosti. A teda autorka tiež nebude najpríjemnejšia osoba, ak rozoberá, že dievčina má nadváhu a nemá VŠ. Pritom nepíše nič o tom, či je syn spokojný a šťastný. Len o svojich pocitoch. Len ja ja ja.
@melanta Mne jej odpovede nepridu uplne od veci. Pise celkom rozumne. Ano zaujima sa o jej nadvahu a vzdelanie. Nevidim na tom nic zle. Ty si preco robis dalsiu VS? A nevrav mi lebo si plnis sny.
@anonym_autor a mas nejaky priklad toho co povedala a vyznelo to arogantne? Nech aspon vieme, co si pod tym predstavit?

🍿🍿