Ťaživé rodinné tajomstvo

prvosienkajarna
9. okt 2015

Už niečo cez 5 rokov ma ťaží rodinné „tajomstvo“ a vzhľadom na túto skutočnosť, som v očiach rodiny ako čierna ovca, ktorá sa nedokáže správať, komunikovať a tešiť sa z rodinných stretnutí a tak som pomaly, ale isto vylúčila stretnutia s rodičmi a súrodencami, resp. obmedzila len na absolútne nevyhnutné. Žiaľ, nedá sa a ja neviem, ako s tým fungovať v rodine ďalej. Skúsim to opísať v skratke. Mám staršieho brata, vzdelaný človek, vedúci katedry VŠ, o to nejde, ale aby ste pochopili situáciu. Našiel si babu, nepeknú, nepríťažlivú, bez vzdelania, z jednej vysokej školy ju vyhodili po roku a tak začala robiť predavačku v supermarkete. Robí tam dodnes. Proste absolútny nepomer. Sorry, nechcem sa nikoho dotknúť, ale iste uznáte, že táto dvojica celkom k sebe nepasuje. Dievčina je naozaj hlúpa, nepozná význam základných bežne používaných cudzích slov a ja sa v spoločnosti hanbím aj za brata. Zobrali sa, aj ked celá naša rodina bola proti a snažili sme sa mu objektívne zdôvodniť, prečo nie, jednoducho sa k sebe nehodia, ale ok, akceptujeme jeho rozhodnutie a prijali sme ju do rodiny, nemáme ju v láske, ale akceptujeme ju normálne, slušne, v pohode. V minulosti sa však stala vec, že sa táto dievčina vyspala s mojim (už) bývalým manželom za chrbtom môjho brata, bola to taká chatovica, všetci pod parou. Ona bola teda opitá podľa mňa najmenej zo všetkých, čiže dobre vedela, čo robí a s kým robí. O tomto zážitku vieme všetci, ja, exmanžel, môj brat, mne to nedalo a na druhý den, ked mi to exmanžel povedal, tak som to povedala bratovi. Ten to zobral akože „čo už, nevadí, stalo sa“. To ešte neboli zobratí, tak som mu chcela dohovoriť, či si je istý, že si chce zobrať takú osobu. Bracho bol síce v šoku, aj ju s tým konfrontoval, ale jej veta je „ veď som bola totálne opitá, ja si nič nepamatám, nič také sa nemohlo stať“, no herečka. Čiže toto tajomstvo ostalo len medzi mnou, mojim bratom a mojim exmanželom. Ona si myslí, že nikto z nás o ničom nevie, teda ani ja, ani moj exmanžel, ktorý bol „predsa opitý“, ale vieme to všetci a ja sa cez toto neviem prekusnúť, ked ju vidim, tak mám hned pred očami obraz ako súloží s mojim mužom a najradšej by som ju ogrcala. Kvôli tomuto musím čeliť nepríjemným poznámkam napr. od môjho dalšieho brata, že som zaujatá a prečo sa nedokážem zmieriť s tým, že je v rodine a takisto moja mama ma nechápe, čo mi je, že sa stránim všetkých rod. Udalostí, tak povedzte, ako by ste sa zachovali vy? Ak sa dotyčná náhodou spoznala, tak sa aspon dozvie, že to vieme.

0silvia0
9. okt 2015

@prvosienkajarna jéj super zasa jedna dnešná registrácia s výstižným nickom😀 😀
Myslím, že nikto by to na tvojom mieste neriešil. Čo bolo, bolo, exmanžel je exmanžel a tá škrata asi až taká obluda nebude. Čo chceš na tom riešiť? Je to manželka tvojho brata, síce tebe sa nepáči, ale jemu áno. Takže zapracuj na sebe (nauč sa eliminovať pocity nenávisti) a kvôli jednej osobe nezanedbávaj rodinu. Problém máš ty, nie tá sprostá škrata. Toť vsjo.

jolly84
9. okt 2015

@prvosienkajarna ale prosím ťa, načo sa ty tým zozieras? Normálne to povedz aj máme, uľavi sa Ti....

vika35
9. okt 2015

tak stalo sa tvoj brat ju zjavne ma rada odpustil jej. bola ona pricinoou tvojho rozvodu? pusti to z hlavy, alebo jej vsetko vykric do tvare a kasli na nu. mamu tym nezatazuj.

tykat
9. okt 2015

@prvosienkajarna ....a to ste sexovali v trojke ci si uterákom nad nimi točila ako v tom vtipe ze mas take nespochybniteľné informácie? 😀 😀 😀
A vety "....podľa mňa bola najmenej opitá, tak vedela co robí..." Je tiez pecka, takisto "...sa vyspala s mojim mužom..." Ked uz tak spali spolu...
A myslím ze na nu nemusíš krivo zazerať, do vašej rodiny asi presne zapadne 😀 😀 😀

kefrinky
9. okt 2015

@prvosienkajarna

Ako samam pises, uz je to pat rokov, celkom dlhy cas...a ako vidis, kto sa jedine s tym trapi si ty...nie je to lahke, ale asi najlepsie by bolo upustit od toho staleho zamyslania sa nad dotycnou, a co sa stalo....uz sa to neodstane, a ty by si mala pozerat dalej do buducna, urcite ta tam cakaju pekne chvile a minulost uz nechat tak, pretoze ta sa zmenit uz neda.

dedikatessa
9. okt 2015

si zaujatá, možno aj máš prečo, no je to tvoj ex-manžel, ktorý urobil rovnakú chybu...ty si mu to dodnes neodpustila ale pripisuješ vinu jej. Je to život tvojho brata, naopak ja osobne si myslim, že, ked nerobi také rozdiely, ako ty , kto a akym postavenim k sebe patri a kto nie, tak mu to vzdelanie aspon k niečomu bolo. Prečo sa s nou o tom neporozpravas, povedz jej že o tom viete a koli čomu ju nemáš rada a strániš sa jej pritomnosti v tvojej blízkosti. Chod s kožou na trh. V tom je to celé, že ty spoza múru súdiš ju, a možno si sklamaná a smutná, ze sú stále spolu, napriek tomu čo sa stalo . Odpusť jej a ulaví sa ti. 😉

ivett1
9. okt 2015

a čo vlastne riešiš... téma ako na "ženský" román a ešte aj ten poetický názov...
a ako by sme sa zachovali...?...veď to si mala riešiť, keď sa to stalo a povedať to celej rodine a možno by si ju nezobral za manželku...teraz im tak akurát rozbiješ manželstvo, keď to povieš ostatným ...ale zasa, jej by si to povedať mohla, aspoň, to až také tajomstvo pre teba nebude a možno to začne ťažiť ju ...

guinevre
9. okt 2015

@prvosienkajarna Tak zrejme tvoj brat nie je az tak inteligentny ako si pisala v uvode, hm? 🙂

maminuska
9. okt 2015

@prvosienkajarna mňa by zaujímalo či sa vyspala s tvojím mužom alebo už nie s tvojim mužom , teda už vtedy bol exmanžel ?
To že je tvoj brat odpustil a žije s ňou naďalej je potrebné plne rešpektovať . Problém podľa mňa ani nie je v nej ako v tebe. Problém by mohol nastať ak by sa vyspala ešte s tvojim mužom , s ktorým si ešte normálne žila. To aj dnes grcáš pri pohľade na ženy s ktorými spí tvoj exmanžel?

wendy62
9. okt 2015

@prvosienkajarna nechapem co ti na nej vadi. Ze ona podvadzala svojho muza, to moze vadit akurat jemu, teba do toho nic. Spala urcite aj s dalsimi, len o tom nevies, a tvoj brat mozno tiez. Ze tvoj ex s nou spal - je to ex, tak to mozes kaslat, ved uz medzicasom spal s dalsimi 20 zenskymi. Ci problem je ze vsetci si uzili a teba nepozvali? 😀 A nechodit na rodinne stretnutia, vyhybat sa mame ktora s tym nic nema - to uz je len racionalne riesenie hodne zreleho jedinca. Tebe tiez nikto nevycita co si robila pred 5 rokmi, tak sa tak nespravaj ku ostatnym.

sheldonc
9. okt 2015

@maminuska ty si normálna? Čo maju s tym spoločné cudzie zeny ? Snáď sú jej rodina???? Tiež by sa mi to hnusilo

horana
9. okt 2015

Takze ona ti rozbila manzelstvo a ty jej nevies odpustit? Si odvetdy sama? A nedoprajes bratovi ktory ju ma napriek tomu rad? Odpusti, co bolo to bolo. Mladsiemu kludne povedz ci aspon naznac, nemusito byt tajomstvo, toto nie je tvoja povinnost, dusit to v sebe. Nestavaj si mury, nemusis ju milovat, staci byt priama. Mas pravo to otvorit a vyzurit sa zo sklamania aj po rokoch, kym to este boli. Je to tvoja konkurentka. Nevies ju vystat. Slovami sice pises ze ste ju prijali do rodiny, ale vsetky ostatne slova kricia pravy opak. To nie je prijatie ale okiadzanie vo velkom style, regulerna nenavist, nehrajme sa na slovicka. Naco sa hras na lespiu nez si? Nie, neprijali ste ju do rodiny, rozbila ti manzelstvo a ty ju nenavidis. Nikto ta nenuti ju milovat, ale pracovat postupne na odpusteni by si mala vo vlastnom zaujme, lebo ta to nepusti dalej. Nepriat jej napriek tomu zle, nesnazit sa rozbit ich vztah s bratom. Zameraj sa na seba, na hladanie noveho vztahu, otvorenosti. Skus spravit hrubu ciaru cez minulost. Otovr dvere 13tej komnaty, povymetaj vsetky pavuciny a kostry a zacni s cistym stitom. Daj nove sance, bratovi a jej ale hlavne sebe.

pedoma
9. okt 2015

ja ta uplne chapem, aj to, ze ta to trapi este aj po tolkych rokoch, ranila ta opakovane, je normalne, ze stale pocitujes krivdu. ja na tvojom mieste by som to tvojej mame povedala, aby vedela, preco sa tych stretnuti stranis, ze je to kvoli svagrinej. kedze vsak pises, ze svagrina je vychcana a ze to bude popierat, tak je dost mozne, ze ti to mozno ani neuveria. ale minimalne by mali tvoje rozhodnutie nestretavat sa so svagrinou respektovat tak, ako respektuju rozhodnutie brata sa s nou ozenit, co je pochopitelne, je to jeho rozhodnutie.
inak suhlasim s tym, co ti pisu baby vyssie. skus to hodit za hlavu. tej svagrinej je to jedno. a ty sa predsa uz nemas preco trapit, ty si predsa nikomu neublizila. kasli uz na nu, nestoji ti to za to, zi si svoj zivot. nesil sa do stretnuti s nimi, ale ver, raz sa nad to povznesies a dokazes sa stretavat s vlastnou rodinou aj za pritomnosti svagrinej. ju si uz nevsimaj, nedovol jej, aby ti kazila zivot dalej. drzim ti palce.

prvosienkajarna
autor
9. okt 2015

samozrejme, že môj ex mal iné známosti, prečo by mi mali vadiť? cudzie osoby ma nezaujímajú...my sa o tom rozprávame, máme kamarátsky vzťah medzi sebou a možno preto je to také blbé, lebo môj exmanžel je stále v "rodine" to, že sme sa rozviedli, neznamená, že sa nestretáva s mojou rodinou, s mojim druhým bratom si velmi rozumejú, chodíme na grilovačky k našim a samozrejme je tam aj táto morena, tak asi je to dosť blbé sa takto vidávať a mlčať a hrať sa na šťastnú rodinku

pre info. mne manželstvo nerozbila a ja mám už 3 roky nového priateľa

tehula
9. okt 2015

vzdelanie a titul nerobi cloveka lepsim clovekom. A to aby nesklzlo do trapnosti, ze to pisem, lebo zavidim, tak vzdelanie veru mam. Ale ukazalo sa, ze tvoj brat hoci je PUDr LUDr. titulovany, je akurat titulovany vol. Uviazat si na krk babu, co mu zahne este pred svadbou. Ty si tiez nemala "lepsieho" nabijaka ten ex, ze prekoti, co stretne. Nepises, co bolo dovodom rozchodu, ale asi ani netreba.
Naco to vsak teba zere a hryze, brat je hadam svojpravny a ked nevie, co cini, zisti to.
Ale ruky si mozete podat spolu, sem tam prestriedat partnerov, nech sa nenudite. Inak azda vymysleny pribeh

adusska1209
9. okt 2015

@prvosienkajarna nechapem co ti vadi tvoj brat jej zrejme odpustil.pisala si ze este neboli svoji ked sa to stalo no napriek tomu si ju vzal asi ju miluje.stalo sa to pred 5.rokmi teraz maju isto deti tak to nechaj tak a nerozbijaj rodinu.a povedat ze ak niekto nema titul je menejceny,tak to sveci o tvojom charaktere.

katka1981
9. okt 2015

@prvosienkajarna, nechcem sa ta dotknut, ale toto nie je problem, problem je ked ti blizky ochorie na rakovinu alebo inu neliecitelnu chorobu!!! Nech si vezme za zenu aj poslednu cupku z bordelu, je svojpravny, ma byt zodpovedny sam za seba. Zjavne nemate vaznejsie problemy ako to kto vas obsiera po dedine, alebo po rodine. Pozri si parkrat Modre z neba alebo sa porozpravaj s matkami, kt. dieta lezi na onkologii a hned pochopis, ze toto co riesite, nie je problem.

marianna_peskova
9. okt 2015

Povedala by som jej, že o všetkom viem. A potom by som ju ovracala päť rokov v sebe zadržiavanou grckou. Bon appetit!

charity
9. okt 2015

@prvosienkajarna Druhemu bratovi by som vysvetlila preco ju nemam v laske. Nechapem preco mlcis, ked mlcanie je len v prospech zeny, co Ti ublizila.

bucula
9. okt 2015

Moja,neries. Hlavni akteri nad tym mavli rukou, co sa ty tym zozieras. Kazdi sme nejaki. Bud trochu tolerantna.

lusyke
9. okt 2015

@prvosienkajarna Ak to povies celej rodine tak ju vsetci znenavidia a rozhadaju sa oni s bratom a brat sa pohada s tebou. Konfrontuj len ju, daj jej najavo ze to vies. Bude sa citit hlupo ona pred tebou a tebe sa ulavi. Vyber si....

dilino
9. okt 2015

och joj moja zlata že ťa to trapi už keby si chcela mala si milion priležitosti to povedať ake že rodine tajomstvo ked to vieš ty tvoj byvaly ex, a tvoj brat ktory jej odpustil ako že ju milujem tak sa do toho nemiešaj no čo si ješitna že robi predavačku v supermarkete a čo robiš ty ako ty ideš kritizovať a uražať kto ma ake vzdelanie keby nerobila nič nepoviem tak nekritizuj nevieš ako skončiš ty či ty neskončiš ako predavačka môžeš mať tisic vysokych škôl ked raz nenajdeš robotu môže ty byť dobre aj miesto tej predavačky a čo tvoj brat je princ či čo a odpustil jej tak ty sa do toho nestaraj alebo maš komplexy a zapämataj si raz a navždy krasa je len do času večne ako to opisuješ svojho brata tak nebude a jaj a že jej odpusti bolo to predtym prečo si to pred rodinou ked si sa do toho chcela miešať ako vegeta nepovedala predtym hned po par dňoch ked ti tvoj brat povedal aby si to nechala tak tak asi mal pravdu a nestaraj sa do nich určite je mila dobrosrdečna ale asi sa to na rozdiel povedať neda kedže iba na nu kydaš tak aby sa ta zloba neobratila proti tebe pozor z džbanom sa dovtedy chodi po vodu pokiaľ sa ucho neodtrhne ak dopadneš tak ako opisuješ ju a podceňuješ tak aby si ty nedopadla tak že akože predavačka a škareda nič nevie zapämataj si dobre srdce ostava navždy a krasa nie srdce bude mať dobre pokiaľ bude žiť a krasu budeš mať koľko či zamysli sa nad tymi otazkami skôr kym niečo povieš si 100 krat rozmysli lebo aj ked maš vzdelanie nemusi byť hlava stale mudra a čo raz jazyk povie nazad sa to vratiť neda aby si si svojimi slovami neuškodila hoci to v bratov prospech mysliš dajme tomu dobre.

nyusika
9. okt 2015

no ved ked sa bratova zena vyspala s tvojim muzom, vyspi sa ty so svojim bratom a ste si kvit 😀 😀 😀

zase dnesny nick a tema ako hovado 😀 😀

sardinka335
9. okt 2015

@prvosienkajarna hovorí z teba ze fest zranené ego a ženská ješitnost - ju pretiahli dvaja a teba... 😖
Suložil aj tvoj muž - predpokladam ze ona ho neznasilnila. Ale klasika, zena je cundra a chlap chudačik nie? Čo už stalo sa...ked to bratovi nevadí tak prečo to vadí tebe???? Lebo to bolo s tvojim ex, ktorý je vo vašej rodine pečený varený? Na šťatstnu rodinku to hrati nemusite - zjavne ste šťasní aj tak nikdy neboli a s týmto ,,tajomstvom,, ako od Pilcherovej ani nebudete. Kludne si ulav a vytrub to aj do miestnych novín - za hlupanu budeš ty a otočí sa to proti tebe, tak to ,,žial,, býva - sudiac podla reakcie bratov, ktorí su zjavne na strane ,,moreny,,. Obávam sa však ze slovo ,,dáma,, a ,,nad vecou,, ti vela nehovorí....myslíš si, ze vyzradením toho ,,ťaživého tajomstva,, -ktoré vie polka republiky sa jej pomstíš, ale strapniš a zhodíš len samu seba.

maminuska
9. okt 2015

@sheldonc nie nie som normálna , pretože som si zrejme dovolila mať iný názor ako ty. Za to ty normálnosťou žiariš.

@prvosienkajarna takže v čase keď sa vyspal s tvojou ešte nie švagrinou ste už neboli manželia ? Ak ste neboli tak to podla mňa nemáš čo riešiť, to si musí riešiť brat a ten si to vyriešil k svojej spokojnosti , vzal si ju .

natalym
9. okt 2015

Aj horšie veci sa stávajú. No bóže, veď to vedia všetci, dotyčný je už Tvoj exmanžel tak čo riešiš. Na babu sa kukať nemusíš a brat zostane vždy Tvojím bratom. Baba je zrejme blbá a nepekná, ale iste má nejaké prednosti. 😉

maminuska
9. okt 2015

@natalym každá máme nejaké prednosti 🙂

stanka284
9. okt 2015

@prvosienkajarna Drahá potom prečo ťa to serie? máš novú lásku a brat si musí svoje šťastie zariadiť sám, pozri buď len rada, že si sa takého tĺka zbavila, keďže ťa podvádzal aj s inými nevieš či náhodou on nevyužil jej opitosť. Povznes sa nad nimi a užívaj si život a lásku 🙂 Osobne by si pred rodičmi nemlčala.

jahodka11
9. okt 2015

absolutne zbytocne si sama sebe skodis! preco to tajis? ublizili predsa najviac tebe! ty sa nemas za co hanbit!

mamulka211
9. okt 2015

chapem ta, zazila som cosi podobne, je tazke pozerat sa na osobu, ktora ti je rodinou, ze vobec dokazala nieco take spravit. Samozrejme, ze zozieranim sa nad nou skodis len sebe. Uz to, ze to spravila svedci o jej nizkej inteligencii a chybajucom charaktere, cize dobra kamoska by som s nou nikdy nebola a tiez by som nou iste v duchu pohrdala ako clovekom, ale nekazila by som rodinne oslavy svojou nepritomnostou, no s nou by som iste nekomunikovala, ale ani sa netvarila zduto, proste by som ju ignorovala. Keby ma na to rodina upozornila, povedala by som svoj dovod a basta.