icon

Ťaživé rodinné tajomstvo

prvosienkajarna
9. okt 2015

Už niečo cez 5 rokov ma ťaží rodinné „tajomstvo“ a vzhľadom na túto skutočnosť, som v očiach rodiny ako čierna ovca, ktorá sa nedokáže správať, komunikovať a tešiť sa z rodinných stretnutí a tak som pomaly, ale isto vylúčila stretnutia s rodičmi a súrodencami, resp. obmedzila len na absolútne nevyhnutné. Žiaľ, nedá sa a ja neviem, ako s tým fungovať v rodine ďalej. Skúsim to opísať v skratke. Mám staršieho brata, vzdelaný človek, vedúci katedry VŠ, o to nejde, ale aby ste pochopili situáciu. Našiel si babu, nepeknú, nepríťažlivú, bez vzdelania, z jednej vysokej školy ju vyhodili po roku a tak začala robiť predavačku v supermarkete. Robí tam dodnes. Proste absolútny nepomer. Sorry, nechcem sa nikoho dotknúť, ale iste uznáte, že táto dvojica celkom k sebe nepasuje. Dievčina je naozaj hlúpa, nepozná význam základných bežne používaných cudzích slov a ja sa v spoločnosti hanbím aj za brata. Zobrali sa, aj ked celá naša rodina bola proti a snažili sme sa mu objektívne zdôvodniť, prečo nie, jednoducho sa k sebe nehodia, ale ok, akceptujeme jeho rozhodnutie a prijali sme ju do rodiny, nemáme ju v láske, ale akceptujeme ju normálne, slušne, v pohode. V minulosti sa však stala vec, že sa táto dievčina vyspala s mojim (už) bývalým manželom za chrbtom môjho brata, bola to taká chatovica, všetci pod parou. Ona bola teda opitá podľa mňa najmenej zo všetkých, čiže dobre vedela, čo robí a s kým robí. O tomto zážitku vieme všetci, ja, exmanžel, môj brat, mne to nedalo a na druhý den, ked mi to exmanžel povedal, tak som to povedala bratovi. Ten to zobral akože „čo už, nevadí, stalo sa“. To ešte neboli zobratí, tak som mu chcela dohovoriť, či si je istý, že si chce zobrať takú osobu. Bracho bol síce v šoku, aj ju s tým konfrontoval, ale jej veta je „ veď som bola totálne opitá, ja si nič nepamatám, nič také sa nemohlo stať“, no herečka. Čiže toto tajomstvo ostalo len medzi mnou, mojim bratom a mojim exmanželom. Ona si myslí, že nikto z nás o ničom nevie, teda ani ja, ani moj exmanžel, ktorý bol „predsa opitý“, ale vieme to všetci a ja sa cez toto neviem prekusnúť, ked ju vidim, tak mám hned pred očami obraz ako súloží s mojim mužom a najradšej by som ju ogrcala. Kvôli tomuto musím čeliť nepríjemným poznámkam napr. od môjho dalšieho brata, že som zaujatá a prečo sa nedokážem zmieriť s tým, že je v rodine a takisto moja mama ma nechápe, čo mi je, že sa stránim všetkých rod. Udalostí, tak povedzte, ako by ste sa zachovali vy? Ak sa dotyčná náhodou spoznala, tak sa aspon dozvie, že to vieme.

katka1981
10. okt 2015

@petra7777, ale jasne ze poznam, inak by som ti napisala stavnatejsie 🙂 A Merkelku mi prosim nespominaj, to je vazny problem....

petra7777
10. okt 2015

@katka1981 No daj....nech sa zabavíme 🙂

charlie1980
10. okt 2015

@prvosienkajarna

https://www.youtube.com/watch?v=YS3CxbfG3M4

Otvor si vinko, burciak, Martini, pusti si link a tes sa zo zivota. Dufam, ze som pomohla 🙂

macka84
Autor odpoveď zmazal
jabadaba
11. okt 2015

@prvosienkajarna k tvojmu bratovi len tolko: aky hopkal, taku potkal....ma zenu na svoj obraz. Asi velmi narocny na zeny nebol a nie je. Kedze mu neprekaza ani mentalna vybava dotycnej, ani jej pochybne spravanie. Je asi bezpredmetne, aby si sa tym zatazovala. To je ich vec, ich zivot. Vidis sama, ze tvoj brat s tym nema najmensi problem. Pokial Ti to ale neda spavat, pri najblizsej rodinnej slezine to vyklop. Nech sa u vas konecne precisti vzduch. 😉

prvosienkajarna
autor
12. okt 2015

ešte možno pre lepšie pochopenie celej situácie, možno som sa vyjadrila nepresne...tá hnusná vec sa stala, nie niekde v súkromí, ale oni boli v jednej posteli všetci traja, pričom brat po opici tvrdo spal a oni vedľa neho "toto".....skôr som narážala na tento konkrétny fakt....a či bol ex opitý, bol, lebo som ho hodinu pred tým videla, ale on nemá problémy s tým, že by v opilosti nemohol, môže, čo nie je podstatné, to je jeho vec, len na margo toho, ako ho tu niekto obhajoval, že keby bol opitý, tak neni schopný...je! a lepšie ako za triezva, žila som s ním predsa roky.

sono2
12. okt 2015

@prvosienkajarna mne príde, že máš problém ty. Už si písala, akí ste všetci inteligentní. Tak sa nad tým povznes. Čo ti napíšem... Tvoj vtedajší manžel s ňou prečo šiel? Či ho znásilnila? Žila by som si svoj život. Zahodila toto za hlavu chceš sa s tým celý život zaoberať?

timea7
12. okt 2015

@prvosienkajarna vykašli sa na to, je jedno, akým spôsobom sa to stalo, hoď to za hlavu, keď to povieš v rodine, ešte budeš za divnú ty, že to riešiš po piatich rokoch.

nyusika
12. okt 2015

@sono2 siel s nou mozno preto, lebo masla velke kozy 😀

sono2
12. okt 2015

Jasné môže opitý aj môj môže 😀 ináč sa hovorí, že čím inteligentnejší, vysoko postavenejší tým väčšie prasa. To vidím, pracujem v takej spolocnosti, kde by sa na večeroch vytrtkala aj upratovačka na záchode a to isté počujem aj z rečí, čo sa deje v takýchto spoločnostiach. Bežný roboš, unavený príde k žene, je rád, že je doma, dá si fazuľu, sprchu a únavou zaspí.

sono2
12. okt 2015

@nyusika a možno pre dôvod čítaj nižšie 😀teda vyššie.

nyusika
12. okt 2015

@sono2 jasne, proste maju radi kolektivne sporty 😀

magmolatus
12. okt 2015

@prvosienkajarna Čo sa stalo sa stalo. Neboli zobratý, takže o nič extra nejde. Možno aj tvoj brat si užil, len o tom nevieš.
Dovod prečo jej odpustil je jeho osobná vec a ty by si to mala rešpektovať, veď teba sa to v podstate niako netyka, aj ked spala s tvojim exmanželom. Ja mam Inžiniersky titul a nehambim sa za to že moja manželka má len stredoškolské vzdelanie. Máme spolu krásnu dcerku a to je podstatné.
Radšej sa zameraj na seba a rieš si svoje rodinné záležitosti a nie druhých.
Žije s nou on a nie ty.

timea7
12. okt 2015

@magmolatus veľmi pekne napísané 🙂

liv1
12. okt 2015

Pozri. Asi nechtiac si tu urazila mmoho zien ktore skoncili "len" strednu skolu. Vies na skole az tak nezalezi. Clovek si za to iq nekupi, a casto su v zivote dolezitejsie ine veci. Aj ked zase suhlasim ze aspon v mojom okoli to tak trochu citit kto tu vs ma a kto nie. Ale z toho sa neda urobit vzorka celeho naroda. Je mnoho neskutocne sikovnych, schopnych, mudrych ludi ktori vs nemaju a mozno ani len maturitu.
Ale co tym chcem povedat. Tym ze si tu mnohe zeny urazila, nebudu ti odpovedat racionalne, ale emocionalne.
Drzat toto tajomstvo ked sa okrem ineho stretavate este aj s byvalym muzom moze byt dost neprijemne. Suhlasim s kockami ktore ti pisali aby si to povedala jej ze to vies. Len.. tiez zalezi ze ako. Inak osobne nerozumiem tomu ako tvoj brat moze znasat tie stretnutia ked tiez o tom vie. Ale mozno on to uz ma v sebe davno vyriesene. Poloz si otazku. Nie je aj nieco ine co ta tak velmi skrie? Nejaka zavist voci tej babe co ona ma a ty nie? Alebo sa bojis ze by pretiahla (pardon za vyraz) aj tvojho terajsieho? (Mozno sa mylim). Myslim ze by bolo dobre porozmyslat nad tym vsetkym viac do hlbky a zamysliet sa aj nad sebou. Ak ty budes v pohode, stastna, spokojna, uvolnena, milujuca vlastny zivot a seba, budu ti suma fuk tieto ostatne rodinne zalezitosti. Si myslim ja 🙂. Drzim palce. Inak teraz som si uvedomila este jednu vec. Boli ste vy vtedy este manzelia ked sa to stalo? Lebo keby ano (tak aj napriek rozchodu aj tomu ze mal ine zeny) by som aj ja tu zensku nenavidela do spiku kosti. A podla mna kazda jedna zena bez ohladu na vzdelanie 🙂....

jahodka8
12. okt 2015

@prvosienkajarna nechápem načo ti to teda ten tvoj ex povedal. To sa chcel pochváliť a aby si žiarlila? Mne to tak vychádza, že on ju zbalil a chcel zbaliť, aby Vašej rodine ublížil. Ale ked vtedy nemala nikoho stáleho. No aj tak ako vieš že tvoj ex hovoril pravdu? Práveže ked bol opitý, tak si asi nemusel presne pamätať, že to bola ona. Nebolo to náhodou tak, že tvoj ex mal o ňu záujem a ona si nakoniec vybrala tvojho brata? No chápem ťa, že takáto informácia ťa ťaží, ale nevieš určite, či je to pravda.

1234lubka
12. okt 2015

@prvosienkajarna bolo to uz vela podobnych odpovedi ale musim pridat aj ja. Pride mi totalne primitivne sudit ludi podla vzdelania, nechapem tych vysokoskolskych sprtov ako sa mozu tak arogantne prizerat na ludi ktory vysku nemaju. Ja som sa k vyske skratka nemohla dopracovat pre problemy v rodine..proste to neslo v takom prostredi ucit sa, pisat prace...teraz to proste nejde z financnych dovodov, moj muz ma ledva skoncene uciliste aco teraz? pri prvom stretnuti som mu mala povedat ze prepac ale s tebou sa bavit nebudem? Poznam vela ING a MGR co maju v hlave totalny prievan a nedokazu riesit primitivne pracovne situacie. Ale k teme. Preco to drzis v sebe? Povedz jej ze to vies aco si o nej myslis. Druhemu bratovy pripadne rodine, Preco to drzis v sebe? Mas sa ty za co hambit?

ivanakal
12. okt 2015

Ja nechapem co riesis, podla mna sa ta to netyka. Vie o vsetkom tvoj brat? vie. Odpustil jej? odpustil. S tvojim ex uz aj tak nie si. Mas novy vztah, tak o co ide? nechapem. 5 rokov sa zozieras niecim co nikto iny neriesi, asi mas nejaky problem ty, bez urazky. Tak si ich nevsimaj a hotovo, nakoniec aj tak budes iba ty zla. Ignoruj ju aj ked sa to neda. Ona aj tak vie ze ty vies, a co si myslis, ze sa stane ked to budes stale riesit? aj tak budes iba ty zla, tak sa na to vyprdni.

natalym
12. okt 2015

Nuž rieši, rieši, lebo baba blbá, škaredá a sex má a mala z jej bratom a ešte aj s bývalým mužom. Sprosto som to napísala, ale tam niekde bude pes zakopaný. 😀
Ako to len taká tupá a škaredá osoba robí???

maminuska
12. okt 2015

@natalym no ako ...tým čo má medzi nohami a tým čo má medzi ušami ... 🙂 , alebo dá sa aj inak ?

natalym
12. okt 2015

@maminuska Veď, ok, ale nasere Ťa to nie. Škaredá a blbá a chlapi sa o ňu bijú. 😉

charlie1980
12. okt 2015

@natalym 😀 😀 😀

timea7
12. okt 2015

@natalym tam bude asi pes zakopaný, ale aby to niekoho štvalo päť rokov.....ale by sme boli vďačné za takéto "problémy" čo? 😀 😀 😀 😀 A že rodinné tajomstvo, každému je to okrem nej myslím ukradnuté. Svojho manžela podviedla pred svadbou, jej po rozvode, tak nechápem, o čo ide? Asi fakt o to, že "nežiadúca" osoba sa votrela do ich rodiny, TOTO si dovolila a ešte sa jej to prepieklo!!!! 😀 😀 😀

charlie1980
12. okt 2015

@timea7 @natalym Baby, tento kon je lepsie citanie ako Plus 7 dni alebo Zivot. Esteze nemam abo, lebo by som ich nestihla precitat 😀

timea7
12. okt 2015

@charlie1980 časopisy nekupujem, minulý týždeň som kúpila Život, lebo som šla k zubárke, no polovica z neho sú reklamy, z tej polovice bez reklám, je väčšina bulvárne somariny, čo ma nezaujímajú, takže okrem TV programu a receptov pomaly niet čo čítať. Za to tu je telenovela, horor, kriminálna zápletka, správy z domova, zo zahraničia, od svokry....

natalym
12. okt 2015

Mali by sme sa od tejto baby učiť. Ako byť škaredá, sprostá a vedieť sa predať. Zrejme to tak nebude. 😉

horana
12. okt 2015

Inak s tym vzdelanim, ako sa tu vycita tej predavacke ze si dovolila klofnut veduceho katedry, ono je to tak vzdelanie naozaj este neznamena vsetko, resp. je tolko druhov inteligencie...predpokladam ze zakladatelka ma VS, kedze sa obuva do tej predavacky. A ani ta VS jej nebrani byt uplne mimo v selektivnom mysleni kde predavacku by podla vlastnych slov "najradseh ogrcala" ale ex, ktory je sice uz exom ale podla vsetkeho stale kamos a v istom zmysle stale autorita a niekto kto jej imponuje, napriek tomu ze aj s nou samou spaval ozraty a potom tak isto ozraty opichal bratovi jeho zeny snubenicu s tou trapnou vyhovorkou ze si nic nepamata a tato zakladatelka VS vzdelana mu to zerie aj s navijakom a sprostuje to v jej ociach exa viny do tej miery ze sa snim stale bavi, vidava...v pohode. Takze mila zakladatelka, ked s tebou tvoj ozraty manezlik spaval a fungovalo mu to, bolo to preto ze bol iba trochu ozraty, resp. do urcitej hranice. Ked uz je namol a tak ze nevie o sebe, uz mu fyzilogicky nefunguje, len ono je tak, vyhovarat sa na stratu pamati je pre niektorych chlapov velmi vyhodne, hlavne ked maju pipky co im to veria 😀

timea7
12. okt 2015

@horana napísala si to super, stretla som v živote viacerých ľudí, ktorí nemali vysokú, niektorí dokonca ani strednú školu, ale mali v sebe viac inteligencie ako iní, len nemali možnosti, prostriedky na štúdium. Dva domy od nás býva babička, ktorá je ako chodiaca encyklopédia, prečítala toľko kníh, koľko mnohí vysokoškoláci ani nevideli (okrem skrípt). Má vyše 80 rokov a môžem sa s ňou baviť o politike, športe, kultúre, má prehľad o všetkom. A poznám aj vysokoškolákov, ktorí vyštudovali s odretými ušami, za pomoci peňazí a dobrých známych, ktorí sa síce hrdia titulom, ale to je asi tak všetko.

prvosienkajarna
autor
12. okt 2015

@timea7 áno samozrejme,že o to ide! Keď som hlúpa vymleta ovca a narazim na pekného a vzdelanehi muža,tak sa hádam budem aspoň nieco pozitívne Snazit a získať si tu jeho rodinu a nie robiť opak! Je to kur.a,ktoru nenávidím a želám čo najrychlejsi rozvod,aby si bracho nasiel seberovnu! A ako hovorí môj ex,jej treba aspoň 10 vtákov do vsetkych dier,aby ju vydreli do krvi,bo nič ine si taka š.tetka nezasluzi! Vám ďakujem za mimoriadne "objektívne" príspevky a ano, ľudia BEz VŠ sú pre mňa nic,nakoľko sa s nimi neobklopujem ani v beznom zivote,nemám ich ani v práci anov sukromi,takže sú mi u prdelky.

natalym
12. okt 2015

@prvosienkajarna Tak na čo sa pýtaš na názor??????????????????