Ťažké rozhodnutie
Dobrý deň,žienky, chcem počuť váš názor,lebo už neviem,či som ja tá s ktorou sa nedá vydržať,alebo je všetko úplne inak...S mojím priateľom sme spolu 3,5 roka, z toho 1,5 rokaspolu bývame.Ja som mala svoj malý byt v inom meste,kôli nemu som sa presťahovala do iného mesta.Z manželstva mám 2 deti,ktoré sú už ale odrastené. S priateľom sme chceli spolu rodinku,ale o bábätko som bohužiaľ prišla.Neviem ani ako mám opísať svoju situáciu,aby to malo aj hlavu,aj pätu.Keď sme sa spoznali,ja som pracovala v Rakúsku v nemocnici ako ošetrovateľka,vedelasom si pekne zarobiť,aj keď to bola drina za dva týždne odtiahnuť hodiny za mesiac,ale kôli deťom,s ktorými som žila sama som inak nemohla.Splatila som si sama aj nové auto a chodila s deťmi na dovolenky,študovala som na VŠ a ešte študujem..Keď sme začali spolu bývať,našla som si prácu v meste môjho bydliska,kde som denne dochádzala/30km/. Teraz som na maródke,šla som na ňu v ochrannej lehote,v práci som dala výpoveď,lebo to pri mzde 380 E mesačne vzhľadom na výdavky na cestovanie a trojsmennú prevádzku nemalo zmysel.A chceli sme sa znova pokúsiť o miminko.Ale ja neviem,či sa neženiem do záhuby.Môj priateľ je zvláštny človek,máme obdobie,keď je nám spolu super,všetko klape,ale...len dovtedy,dokedy ja nemám na niečo iný názor.Akonahle mu niečo poviem nie podľa jeho gusta,vyletí ako besný,no a tie výrazy,že nech mu neprotirečím,nech sa do toho nestarám,že ho môj názor vôbec nezaujíma,keď sa mi niečo nepáči,nech odídem,nikto ma tu nedrží,jemu je to jedno a nadávky debil, suka vy.ebaná,primitív,mongol,magor,štetka,pi.a sku.vena,on nebude počúvať človeka,ktorý nič v živote nedosiahol,som stratená existencia,atď.Samozrejme,nie všetky naraz,ale z tohto súdka.On je SZČO,má nadštandardný príjem,ale o všetkom rozhoduje sám,nemáme spoločné peniaze,ja ani neviem koľko kedy má a koľko míňa.On platí hypo na byt,ma ho už polovicu splatený,nájom platí a ja platím elektrinu,plyn,net,dcére internát,mobily mne a dcére,poistku,výdavky na cestovanie a vreckové na internát.Syn je v zahraničí.Deti som mala ako veľmi mladá,manžel bol,vlastne je gambler a zlodej,deti mali 10 a 5 rokov,keď som sa s ním rozviedla a začala od nuly,mám len mamu/otec zorel,keď som bola malá/,tá je chorľavá už roky,aj jej musím byť nápomocná.Ostala som pracovať na Sk hlavne kôli nášmu vzťahu,chcela som rodinu,ktorú som nikdy nezažila,ale takto som si to nepredstavovala.Moja chyba.Môj priateľ mi mesačne dáva 300 E na domácnosť.Ale nejde ani tak o peniaze ako o princíp.On žije úplne iný životný štýl ako ja.Dáva kopu peňazí na veci,ktoré ho bavia a ja si pripadám ako chudák,ktorý ešte aj tých 300 E musí od neho pýtať/sám od seba nedá/,pritom som ostala na SK po spoločnom dohovore,lebo sme nechceli mať vzťah na ďiaľku.A keď sme náhodou v tom čase pohádaní,tak mi povie,že mi nič nedá,že som nevďačná,nič si nevážim.Doma máme 1,5 roka umývačku riadu,ktorú nemá čas zapojiť,ako nebudem sa rozpisovať,ale domácnosť 0 bodov,je to komplet moja starosť.Nikde spolu nechodíme,väčšinou je to tak,že dokedy zíde domov s práce/dochádza/,tak sa zastaví po kamarátoch,atď a keď dojde domov,chce mať navarené a kľud.Cez víkendy rieši kšefty,nedele väčšinou už pred obedom odchádza do sauny,alebo má nejaké stretká s kumpánmi,čo spolu kšeftujú.Keď sa ho spýtam,či nepôjdeme niekde na ples,tak nie,on na také nie je,niekde na wellnes,on nemá čas a ešte sa spýta,či mám peniaze,keď by som tak chodila.Keď mu vyčítam,že žijeme každý inú úroveň/ja som stále doma,nemám peniaze na výbehy,aj v tomto meste takmer nikoho nepoznám,keďže sa ma ani neunúval s niekym zoznámiť a ani nikam nechodíme/.Často má pripomienky aj k jedlu,buď je silná polievka,lokše sú tenké,halušky nie dosť hutné,také mlieko ako som kúpila nie je dobré ,chlieb on zje iba nekrájaný,granadír je akurát tak pre svine, knedlu chce len domácu,kúpené kuracie nechce,ani zemiaky,/zvyknutý na domáce,má babku na dedine,v podstate tam vyrastal,aj jeho rodičia sú tam stále,hoci majú byt v meste/.No veľa toho je.Ja sa ohradím,že nech si varí sám,alebo že mal byť kuchárom,aj som sa už rozplakala nie raz a potom na mňa pozerá,že čo plačem,že zase robím zlú atmosféru,že so mnou sa nedá,atď.Veľakrát som trpko prehĺtala,keď mi akože aby reč nestála strelí niečo také,že mi rozum zostáva stáť.Príklad: ja som spomínala ako sme začínali a ako dlho sme spolu chodili,kým sme sa prvý krát milovali a on na to,že to len ja som tak dlho bola na sucho,on si pichal pomimo.No nevedela som sa z toho spamätať,plakala som a on že čo také povedal,že len kecol blud.Ďalej pri hádke: nikdy si ťa nevezmem,ja si budem robiť čo chcem,ja sa ťa pýtať nebudem a keď sa ti nepáči,nikto ťa tu nedrží.Ďalej: prišiel domov pripitý,začal sa tku mne túliť a potom sa zrazu otočil s tým,že on keď má vypité má chuť na cudzie ženy.Ďalej: v telke alebo hocikde inde: tú by som pretiahol,tá by ako fajčila s takými ústami,no tak tá ma veľké kozy,atď. Ďalej: bavli sme sa o moslimských ženách,že musia chodiť zahalené a odhalené ich môže vidieť iba ich manžel.Ja na to: tak to by som sa ani ja nemala pred tebou odhaľovať.A on:ani nemám záujem.A je toho ešte veeeeeeeeeľmi veľa.Jednoducho spolu rozprávate a zrazu príde úder.Z ničoho nič.Priznám sa,že ma to stále zaskočí a rozplačem sa pričom on nechápe,čo zase a ja mu darmo po takomto dačo stále vysvetľujem,že ma to ako ženu uráža a ponižuje,že prečo to robí.Najnovšie mi vynadal do primitívov,lebo som mala námietky,že si chce kúpiť auto za 20 000 E na leasing,chce si ho odpísať z dane.Ok,teraz niečo odpíše,ale roky ho bude treba platiť a keď náhodou sa mu nebude tak dariť? Prečo si nemôže kúpiť lacnejšie?/Teraz má mercedes,síce nie nový,ale v dobrom stave,má aj tereňák.dodávku, teraz chce dať meďák otcovi.To,že by dal môjmu synovi,ktorý si šiel do zahraničia zarobiť na nejaké ojazdené ho ani nenapadne./Jeho rodičia podnikajú,nie sú na to odkázaní/.A to mi povedal doobeda v ten deň,keď to auto mal isť pozrieť s kamarátom.Vytkla som mu ,že nie so mnou.On že to ešte nie je isté,potom by ma zobral.Iste.A potom,že už ho to nebaví,stále mu skazím deň,nebude strácať čas s primitívom a končí so mnou.Ja som mu povedala,nech váži slová,že to sú vážne veci a on že tentokrát už naozaj.Tak som mu pekne podala snubný prsteň,ktorý mi kúpil,keď som bola tehotná,aj to až po vážnom rozhovore.Aj to sme nič neriešili,lebo on sa nechce ženiť,aspoň nie teraz,možno raz,atď.Keď som nahodila niekedy tému svadba,tak on sa nikdy ženiť nechcel.Pritom stále v minulosti spomínal,že keď sa ožení tak to a ono,atď.My sme mali tieto otázky poriešené predtým ako som sa presťahovala,so všetkým súhlasil,všetko sme si vyjasnili.Teraz sa zo mňa smeje aká som naivná.On je slobodný,je odo mňa mladší,ja pri ňom necítim istotu a nechcem venovať energiu na niečo,čo ma iba vysáva a ponižuje.Ja si uvedomujem,že nemám žiadne peniaze,ak by trebalo mojím ďeťom pomôct,alebo na niečo prispieť,lebo som investovala do vzťahu,z ktorého zrejme nič nebude.On nič nestratil,jeho situácia sa nijak nezmení.Ja som vypadla z kolotoča,od známych,prišla o peknú sumu peňazí,presťahovala sa.Tak sa u nás striedajú obdobia a keď je zle,je veľmi zle.Ešte musím povedať,že sa mi nikdy za nič neospravedlnil,ešte povie,že ja by som sa mala a po hádke sa mi stále vyhráža,že on mi ukáže,že za to budem pykať,atď.Deje sa to tak,že ešte pár dní po hádke ,hoci sa spolu rozprávame,mi to dáva pocítiť,je nepríjemný,obracia ma na posmech,ponižuje ako ženu nejakými vtipnými poznámkami,atď.To je,aby som si najbližšie dobre rozmyslela,či budem robiť dusno.Niekedy so mnou pár dní nerozpráva,ostane spať u babky na dedine,alebo stalo sa aj,že prišiel opitý až doobeda na druhý deň.Inak si vie spievať,keď nerozprávame,dohadovať si výjazdy,ukazovať mi,ako sa mu fajn žije a má ma na háku.Už ma tak nechal aj bez koruny,bola som tehotná a potrebovala som peniaze na injekcie,ktoré so si pichala,dal mi ich až v teň deň,keď som už žiadnu nemala.Veď on ma naučí.Inak ja som tá,ktorá to všetko spôsobuje.Je toho ešte hrozne veľa.Už som raz od neho chcela odísť,ukecal ma.On mi pripadá akoby naozaj aj veril tomu,že on nič zlé nerobí.Musím ešte pripomenúť,že nie som nijaká puťka,viem sa obhájiť,zastať sa sama seba,ale preto to tak potom končí.On nekričí nikdy,len normálnym tónom vaás znosí pod čiernu zem,aj ma odstrčí,či chytí pod krk.Ale to ja ho dostávam do tých stavov,mi povie.Ale tie slová bolia ešte veľmi dlho.To mám byť stále ticho,na všetko prikývnuť a nikdy nepovedať svoj názor?
Tak na toto neexistuje žiadna odpoveď....iba suché konštatovanie,že vadná si ty, že v tomto vzťahu-nevzťahu si ochotná tráviť svoj život a pomínať si jeho vzácne okamihy.....divím sa ti...a velmi....
@janaochi moja ten kon,ktoreho kopes do slabin,je uz mrtvy.Vykasli sa na to,zober naklad a chod peso.Dalej zajdes.
@janaochi takto to vo vztahoch nefunguje...sama musis vediet ze toto buducnost nema ☹
Podla sposobu prejavu a podla obsahu je jasne, ze si inteligentna a schopna zena. Preco si preboha s takym debilom??? Kazdy den, ktory s nim stravis ochudobnujes seba a svoju dceru o krasny a spokojny zivot, ci uz ako samostatna slobodna zena, alebo ako partnerka normalneho, milujuceho a poriadneho chlapa. Ved urcite ovladas dobre nemcinu, mas skusenosti, si scestovana a skusena, uzivis seba a dceru bez najmensich problemov... Daj si cas, najdi dobru pracu, zbal kufre a hura za krasnym novym zivotom 😉 ...
ked som to čítala,tak som ani neverila,že nevieš čo máš robiť???utekať čím najdalej.....a velmi rýchlo!
@janaochi a este nieco-deti velke,dokazes sa obracat po pracovnej stranke,zrejme mas aj svoju strechu nad hlavou...ja neviem este aka konstelacia hviezd by musela nastat,aby si s kludom anglicana prehodila vyhybku na lepsiu cestu
odíď, nájde si mladšiu a teba bude mať naposmech
@ariadna22 a na domace prace
@anatalia77 to nie je o domácich prácach, problém je v tom, že prišla o jeho decko, to jej dá v budúcnosti ešte inak pocítiť, preto sa tak chová, pre neho je to pi.. čo nevie decko donosiť, jeho decko, ťažkého machra a macher predsa musí mať syna, ešte náhodou sa chudere, čo už jedno decko nedonosila narodí dcéra, nech ten ko..t ide do Indie, tam sa hodí, dobre sa jej stalo, aj ked je jej smutno za maličkým, ešte by sa s malým deckom pri podnikateľovi zbadala, ona bude mať zachvíľu vnúča, tam by mala energiu investovať
čo si normalna chod preč zavčasu pokiaľ nieje neskoro taky človek nestoji ani za reč ber sa a utekaj a hlavne nevracaj sa k nemu sproste sľuby a nikdy už dobre nebude nedaj sa ponižovať a vrať sa tam odkiaľ si prišla a chod pracovať nazad do Rakuska ak maš možnosť a nebud od neho zavisla nema to zmysel ked odideš on pochopi nikdy si nevaži to čo ma pochopi až ked to strati a ako ti tu poradili aj ostatne maminy nečakaj na nič nedaj sa ponižovať a klamať a jedine šťastie že nemate dieťa bol by ti ho schopny aj vziať a zmanipulovať taky ktory ma penazi taky ma aj znamosti a on by si to dieta kupoval tak bud rada maš pokoj veľke deti urob si život a žii po svojom nikomu okrem deti sa neprispôsobuj načo čo ťa za nim ťaha peniaze ti nedava, nadava ti, hnusni je k tebe tak nechapem čo ťa pri nom drži niesi od neho zavisla tak daj nohy na plecia a odsťahuj sa taky človek sa nikdy nezmeni on bude žiť len pre seba a to že je mladši to dokazuje fakt že nič z toho povyšenie arogancia a vysmech druhemu nestojiš mu za nič inač by sa tak nechoval je taky sam pre seba chvalenkar a ponižuje ťa môže sa to stať aj jemu teraz sa mu dari ale môže spadnuť aj na uplne dno a potom som zvedava ako sa k nemu zachovaju ľudia to že si ide kupiť take drahe auto svedči o tom že hned chce mať všetko nove hoci mu to nieje treba odijd dokiaľ je čas najdeš si človeka ktory si ťa bude važiť a milovať. to je moja rada pre teba rozhodnuť sa však musiš sama.
preboha..vzdy sa pytam sama seba ze co su to za zeny, co takychto chlapom co len den toleruju. Ja by som ho tak nakopoala ze by nemal moznost ma uz druhykrat urazit! ale vidim ze ty tych urazok potrebujes omnoho viacej, aby si sa spamatala!Prosim ta ukaz tomu chrapunovi, ze takymto spravanim voci zene si zasluzi byt sam!!!!!!
@ariadna22 problem nie je v tom dietati,problem je v autorke,ktoru jej panko dehonestuje a ona este vaha,ci uskutocnit to tazke rozhodnutie.Ona patri k psychologovi.Bez urazky.
dúfam, že sa veľmi nerozpíšem a budem stručná : tento chlap je zakomplexovaný "chudák", ktorý vytrvalo a ukážkovo pracuje na absolútnom zničení akéhokoľvek tvojho sebavedomia a povedomia a teda všetkého tvojho života a preto: dvihnúť hore hlavu a pozbierať všetky sily a energiu, zbaliť sa a zabudnúť, zabudnúť, čo najrýchlejšie na neho a na takýto život ZABUDNÚŤ!!! nenechaj si takto ničiť život!
@janaochi Nehnevaj sa, ale ja by som od takého chlapa ani ponožku deravú nechcela, nie ešte dieťa! Je to manipulant. Už len to, že ti vynadá do všeliakých mongolov a súk atď., je strašné. Ja by som na Tvojom mieste určite odišla od neho. Si inteligentná žena a verím, že sa rozhodneš rozumne. Z vlastej skúsenosti ti píšem, že on sa nezmení...možno zmení, ale k horšiemu.
@janaochi dievča zlate...žiadne dieťa s nim... to, že si o dieťatko prišla - asi tak malo byť. Buď rada, mas dve velke deti.. Mozno nemas tolko penazi ako on, ale mas viac ako on. Vrat sa do mesta, z ktoreho si odisla, do svojho bytu. Ten chlap si ta nikdy nevazil a potrebuje ta iba ako maternicu, ktora mu vynosi dieta, aby mal chlapec uz naozaj vsetko. Vrat sa k praci, ktora ta uzivi a na neho sa prosim, ked to mam povedat tak ako to citim vy.eb, a to z vysoka.
@anatalia77 a už ťa niekto koho ľúbiš osral?
Nemôžem uveriť že dospelá žena s odrastenymi deťmi ktorá si plné uvedomuje že jej partner je hovado dokáže po tom čo napísala vôbec položiť otázku že či s ním mať dieťa???!!! Osobne si myslím že tí už niet pomoci,lebo nehnevaj sa na mňa,keby si mala rozum a sebauctu už dávno si od neho prec.nie ste manželia,nemáte deti,nemáte spoločne majetky,ničí tá a ty si stále s ním.vôbec neviem čo čakáš že tí na to napiseme...skoro mám pocit,akoby tí to vyhovovalo.
človek si takéto veci číta a krúti hlavou..ako si niekto nechá takto skákať po hlave...ale ocitne sa v takej situácií ani nevie..a rozhodnutie nemusí byť predsa také ľahké. Treba sa zamyslieť hlbšie nad životom..predsa je len jeden jediný, je Váš a máte ho v rukách..predstava budúcnosti s takýmto chlapom je podľa mňa nemysliteľná..a asi nie len podľa mňa... veď partnerská láska tá je dôležitá..vidíte, deti odrastú a odídu si žiť svoje životy..práve partner je ten, ktorý ostáva, ktorý vám bude dotvárať život... A rozmýšlať nad dieťatom? Ved je predsa take nádherné mať milujúceho partnera a otca svojho dieťaťa, užívať si tu radosť s prvých úsmevov s niekým kto vás miluje a váži si vás...Ale s ním, to by ste mali len utrpenie. Hlavu hore, napumpovať sebavedomie a myslieť na seba!!!
@janaochi akoze nehnevaj sa, ale toto co je za chlapa? Milion nadavok by som vedela na jeho adresu utrusit, ako sa k tebe sprava. Nevazi si ta a berie ta ako istotu v zivote. Prepac, ale on si zije svojim zivotom. Rychlo od neho prec, aby si nasla svoje stastie co najskor inde. Drzim palce
@anatalia77 Vieš,ľahko sa ti hovorí,ja viem,čo mám robiť.Viem,čo je správne,ale tak ma vysal z energie,že nevládzem.Aspoň nie okamžite.Ale už začínam hľadať prácu,aby so mala peniaze na odsťahovanie sa a na začiatok.Viem,že ešte bude veľký cirkus z toho,ale bohužiaľ.Ja som toho veľa v živote prežila,viem aj odpustiť,ale urážať sa nenechám.Len som potrebovala trochu času to stráviť.Vieš,on po tých výstupoch povie,že ja ho viem tak vyviesť z miery,že sa nekontroluje.Inak je šikovný,vie sa obracať,darí sa mu a to mu asi tlačí na hlavu a dáva pocit nadradenosti.Krásavec nie je žiadny,je malý a má riadny pupok.Ja som pri ňom modelka,chlapi majú o mňa záujem.Ja viem,že ide o typické manipulovanie,ja mu aj poviem,že to je na psychiatra to jeho správanie,ale samozrejme že ako debil skončím nakoniec ja.Ja som myslela,že keď mu predostriem pádne argumenty,tak pochopí,že by mal na sebe zapracovať,ale on v sebe chybu nevidí a to je tá CHYBA.On nemá čo naprávať a ja už nebudem nič tolerovať.Inak,keď som chcela odísť,to si mala vidieť,ako sa zrazu vedel správať.Vedel,čo je vhodné a čo nie.
Nebudem ťa súdiť na to nemám právo, ale Hallllooooo ??? preč, preč, preč !!!! na čo ešte čakáš ????? nikdy s nim nemaj dieťa, to ťa bude mať v šachu a keď náhodou budeš ,, vyskakovať,, tak ti šplechne do tváre, že ti ho vezme, že jemu ho súd prisúdi a pod. ... Takýto život chceš žiť ??? Do takéhoto vzťahu chceš priviesť dieťa ??? Načo prosím ťa ???
myslím,že väčšina tu povedala aj môj názor,rýchlo preč,rýchlo,ale naozaj rýchlo,toto vedie k veľkému nešťastiu

@janaochi
prepac ale čo riesis?!!!
nebud hlupa, zbal sa a odid od neho - na veky vekov!!
Toto nie je vhodny clovek do vztahua uz vobec nie pre dieta. Tvoj priatel ta nemiluje, iba zneuziva a buduje si na tebe svoje ego. Nevazi si ta a nikdy si ta ani vazit nebude...nasiel len dalsiu obet, na ktorej moze uspokojovat svoje psychopaticke pudy 😔
Vziadnom pripade neplanuj s nim dieta a okamzite sa s nim rozid.